زبان عمومی دکتری و ارشد

جهانشاهی - یوسف زاده

پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

در این مطلب قصد داریم مهمترین سوالات دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری را پاسخ دهیم. شما می توانید سوالات خود را در مورد نحوه مطالعه زبان عمومی و همچنین در مورد چهار جلدی زبان عمومی زیر ذره بین در انتهای این مطلب بیان نمایید.

به تمامی نظرات رسیده در پایین این صفحه در اسرع وقت پاسخ داده می شود.


نحوه مطالعه و تحلیل سوالات زبان عمومی دکتری و ارشد

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی ارشد چگونه است؟

سوالات زبان عمومی کنکور ارشد، مشتمل بر 30 سوال برای هر رشته و گرایش می باشد. این 30 سوال به دو گروه 15 سوالی تقسیم می شود: زبان عمومی و زبان تخصصی.

  • سوال 1 تا 10 سوالات زبان عمومی و مرتبط با مبحث واژگان است.
  • سوال 11 تا 15 سوالات زبان عمومی و از بخش گرامر آن است. این بخش از سوالات در قالب کلوزتست مطرح می شود.
  • سوال 16 تا 30 سوال زبان تخصصی هر رشته است. معمولا در این بخش، داوطلبان با سه متن تخصصی روبرو هستند که از آنها سوالات تخصصی رشته مورد نظر پرسیده می شود. گاها دیده شده که یکی از این متنها حذف شده و به جای آن 5 تک سوال تخصصی پرسیده می شود. (یعنی با دو حالت روبرو هستیم: 3 متن تخصصی و هر متن 5 سوال؛ یا دو متن تخصصی هر متن 5 سوال به همراه 5 سوال جای خالی)

برای پاسخ به سوالات 1 تا 15 خواندن جلد 1 تا 3 کتاب زبان عمومی زیر ذره بین کفایت می کند. (جلد اول و سوم برای سوال 1 تا 10 و جلد دوم برای سوال 11 تا 15 طراحی شده است.) همچنین برای پاسخگویی به سوالات تخصصی رشته خود، لازم است علاوه بر دانش مطلوب در زمینه رشته خود، با تکنیکهای پاسخگویی به متن آشنا باشید. در جلد سوم زبان زیر ذره‌بین، این تکنیکها در کتاب ذکر شده است. شما با خواندن همان سه جلد و بدون مطالعه زبان تخصصی به طور متوسط می توانید به درصد 60 در زبان عمومی و تخصصی کنکور دست یابید. برای درصد بالاتر نیاز است تا متنهای زبان تخصصی رشته خود را طی 11 سال اخیر کنکور، پاسخ دهید.

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی دکتری چگونه است؟

در کنکور دکتری، خبری از سوالات زبان تخصصی نیست و تمام 30 تست، سوالات زبان عمومی هستند. تقسیم بندی سوالات کمی متفاوت از کنکور ارشد است:

  • سوال 1 تا 8 سوالات گرامری است. این سوالات در قالب تک جمله مطرح می‌شود.
  • سوال 9 تا 20 سوالات واژگان است.
  • سوال 21 تا 30 سوالات درک مطلب است. متن درک مطلب، آکادمیک است اما تخصصی نیست. شما با دو متن روبرو خواهید بود که از هر کدام 5 تست مطرح می‌شود.

برای پاسخ به کلیه سوالات فقط خواندن دو منبع کفایت است: جلد اول زبان زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره بین. جلد اول برای تسلط و عمق یادگیری بهتر واژگان است اما خواندن آن اختیاری است. کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین شامل گرامر، درک مطلب، واژگان، تستهای تالیفی، تستهای مبحثی و نهایتا تستهای کنکور دکتری سال 90 تا 97 است. بنابراین یک کتاب همه منظوره است که نه تنها برای کنکور دکتری که برای آزمون زبانی که پس از آن خواهید داشت، مفید خواهد بود.

کدام منابع بیشتر مورد تاکید طراحان کنکور دکتری و ارشد است؟

معمولا طراحان زبان عمومی، بر روی منبع خاصی نظر ندارند. سوالات از طیف گسترده ای از منابع مطرح می شود. به همین جهت اصلا نمی توان منبع خاصی را برای سوالات در نظر گرفت. برای اولین بار در سری کتابهای زبان عمومی زیر ذره بین منبع هر سوال ذکر شده است. سعی شده تا تمامی مثالهای انتهای کتاب و سوالات تالیفی از همان منابع مطرح شوند تا بتوانند راهگشای شما باشند. اما پراکندگی منبع بسیار زیاد است. شما قادر خواهید بود تا روند کنکور را از مطالعه این مجموعه کتب درک کنید که خود کمک بزرگی است. منابع متفاوت اند اما روند کاملا یکسان است. فلذا جهت مشاهده لغات پرتکرار کنکور سالهای اخیر به جلد اول کتاب زبان عمومی زیر ذره بین و برای گرامر به جلد دوم زبان زیر ذره بین یا کتاب زبان دکتری زیر ذره بین مراجعه کنید. تکنیک درک مطلب برای ارشد در جلد 3 و برای دکتری در کتاب زبان دکتری زیر ذره بین ذکر شده است.

منبع دقیق زبان عمومی برای کنکور ارشد و دکتری چیست؟

  • منبع کنکور زبان عمومی ارشد

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

جلد 2 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ آموزش و تست گرامر کنکور ارشد

جلد 3 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ مجموعه تست واژگان کنکور ارشد و دکتری

کتاب زبان تخصصی؛ بر حسب رشته این کتاب متفاوت است. کتابی تهیه کنید که پاسخ تشریحی زبان تخصصی 11 سال اخیر رشته‌تون رو داشته باشه.

  • منبع کنکور زبان عمومی دکتری

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش و تست گرامر، آموزش و تست درک مطلب، واژگان و تست واژگان، آزمونهای تالیفی، و نهایتا پاسخ کنکور دکتری سال 1390 تا 1397

آیا مطالعه کتابهای 504 و لغات ضروری تافل برای کنکور کافی است؟

بر مبنای سوالات سالهای اخیر، می توان گفت که مطالعه کتابهای 504 و تافل تنها به بخش کوچکی از نیاز شما برای کنکور ارشد پاسخ خواهد داد.

هر دوی این کتابها، کتابهای بسیار خوبی هستند و از نظر زبانی سطح بسیار خوبی دارند اما نمی توان آنها را برای کنکور جامع دانست، بدین معنی که پس از مطالعه هردوی آنها حتی هنوز به نیمه راه نرسیده اید و مطالب زیادی هستند که می بایست مطالعه نمایید. هر دوی این کتابها در سایت برای دانلود قرار داده شده اند.

تکنیک مطالعه به روش tick eight یا 8 تیک اصلاح شده چگونه است؟

هشت تیک یا تیک ایت

تیک ایت گاج

تکنیک تیک‌ایت، به نقل از سایت انتشارات گاج، تکنیکی است که بر مبنای تکرار لغات در ذهن عمل می‌کند. این تکنیک یکی از روش‌های به‌خاطرسپاری لغات در ذهن است.

ما تکنیک را براساس تجربه و اطلاعات رسیده از سوی دانشجویان، به‌گونه‌ای اصلاح نموده‌ایم که شانس فراموشی آن به حداقل برسد. و اما این تکنیک، چگونه است؟

بر اساس تجربه چندین ساله مولفین، 2600 لغت در طی 112 روز تقسیم‌بندی شده‌اند. هر روز شامل 15 تا 35 لغت است. سادگی و دشواری یادگیری روزها تقریباً برابرند و متوسط تعداد لغات در هر روز 24 عدد می‌باشد.

در زیر هر یک از واژگان دروس، 3+8 خانه مربع شکل وجود دارد. شما برای یادگیری واژگان، در روز اول تمامی واژه‌های درس 1 (روز یکم) را به دقت می‌خوانید. این مطالعه شامل خواندن مثال، ترجمه مثال و فکرکردن به هر واژه است. با توجه به عمق اولین دور مطالعه، برای این مرور، حتما یک تیک در نظر بگیرید. در روز دوم، این تکنیک برای روز‌های اول و دوم اعمال می‌شود؛ به اینصورت که اینبار صرفا واژه‌های درس اول را مجددا مرور می‌کنید و اگر معانی فارسی آن را بلد بودید، تیک زده و در غیراینصورت ضربدر می‌زنید و برای درس دوم، چون اولین دور از مطالعه آن است، با عمق به همراه مثال و مترادف خوانده و تیک می‌زنید. در روز سوم برای دروس روزهای اول، دوم و سوم و به همین ترتیب در روز هشتم، برای دروس مربوط به روزهای اول تا هشتم همین کار انجام می‌شود. یعنی 8 روز پشت سر هم باید لغات یک درس را نگاه بیندازید. اگر لغتی 8 تیک خورد، از این مرحله عبور کرده است اما اگر برفرض لغتی 2 ضربدر و 6 تیک داشت، باید روزهای متوالی بعدی نیز آن لغت خوانده شود تا به 8 تیک برسد. (یادتان نرود بالای هر درس تاریخ اولین روز مطالعه آن را بنویسید). این عمل مرتباً برای هشت روز اخیر انجام می‌شود. بدین معنی که در روز نهم این تکنیک برای صفحات روزهای دوم تا نهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و در روز دهم، برای دروس روزهای سوم تا دهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و … انجام می‌گیرد و یکی‌یکی درس‌ها و لغات از گردونه دشوار 8 تیکِ آغازین عبور می‌کنند.

اما حکایت تیک 9، 10 و 11 چیست؟

ما طبق بازخورد از دانشجویان به این نتیجه رسیده‌ایم که 8 تیک در 8 روز پشت‌سرهم برای یادگیری بلندمدت کافی نیست. تکنیک 11 تیک را با کمک 60 دانشجوی داوطلب پیاده‌سازی نموده و نتایج فوق‌العاده‌ای پس از آزمایش حاصل شد. اما این تکنیک چگونه است؟ برای این کار، کافی است شما در روز 15 ام، روز 30 ام و روز 60 ام تیک‌های 9، 10 و 11 را بزنید. یعنی علاوه بر 8 روز آغازین، سه مرور دیگر با فواصل گفته شده داشته باشید. منظور از روز 15، 15 روز بعد از تاریخ نوشته شده بالای هر درس است (چه لغاتی که 8 تیک را سریع خوردند و چه لغاتی که تیک کمتری خوردند). این موضوع به‌شدت بر روی یادگیری اثر مثبت خواهد گذاشت.

فایل صوتی زیر به شما دقیق این تکینک را شرح خواهد داد:

توضیح صوتی طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده

فایل صوتی را برای درک بهتر طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده گوش کنید.

دانلود فایل

تکنیک مطالعه به روش لایتنر چگونه است؟

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر یک قوطی در باز است که از پنج قسمت تشکیل می شود.

عرض قسمت های مختلف به ترتیب ۱۵,۸,۴,۲,۱ واحد است. این جعبه را می توانید خودتان با مقوا، جعبه یا قوطی های پودر لباسشویی ، کفش و… درست کنید، یا اینکه از بازار تهیه نمائید.

این روش را می توانید برای یادگیری لغات زبان انگلیسی،فارسی و یا هر فرمول یا مطالب درسی فراری که می خواهید به خاطر بسپارید به کار گیرید.

هر موضوع یادگرفتنی را روی یک برگ کاغذ(فیش) بنویسید. دقت کنید که روی هر فیش تنها یک موضوع یادگرفتنی نوشته شود. یعنی لغت را در یک روی کاغذ و جواب آن را در روی دیگر برگه می نویسید.

مراحل کار با لایتنر:

۱. روز اول: تعدادی از برگه ها را تکمیل می کنید و پس از اینکه هر دو روی برگه را یکی دو بار مرور کردید، برگه ها را در خانه اول جعبه قرار دهید. می توانید هر روز، ده پانزده یا تعداد بیشتری برگه آماده نمائید.شاید در بعضی روزها هم برگه ای تهیه نکنید.

۲. روز دوم: ابتدا برگه هایی را که دیروز تهیه کرده بودید از خانه اول بردارید.سؤالات را از روی برگه بخوانید و سعی کنید جواب ها را به خاطر بیاورید. آنهایی را که بلد نبودید، مجدداً در خانه اول قرار دهید و آنهایی را که بلد بودید، به خانه دوم منتقل کنید. پشت این برگه های خانه دوم یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار دهید.

در پایان، برگه هایی را که در روز دوم برای اولین بار تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۳. روز سوم: به برگه های خانه دوم دست نمی زنید زیرا خانه دوم هنوز تکمیل نشده است و ظرفیت دو گروه برگه را دارد. پس باز هم از برگه های خانه اول شروع می کنید و برگه هایی را که جواب سؤالاتشان را بلد هستید به خانه دوم منتقل می نمائید و در پشت کاغذ رنگی قرار می دهید تا این برگه ها با برگه های روز گذشته مخلوط نشود. برگه هایی که پاسخشان را بلد نیستید به همراه برگه های جدیدی که امروز تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۴. روز چهارم:

الف) ابتدا از خانه دوم شروع کنید، زیرا خانه دوم ظرفیت دو گروه برگه را دارد و ظرفیت آن روز قبل تکمیل شده است. ولی فقط برگه های ردیف جلوتر را برمی دارید.(یعنی برگه هایی که جلو کاغذ رنگی قرار دارند) سؤالات روی این برگه ها را مطالعه می کنید و اگر جواب درست دادید برگه ها را در داخل خانه سوم و در ابتدای آن قرار می دهید و پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا فاصله گذاری مشخص شود. ضمناً برگه های باقی مانده در خانه دوم را جلوتر می برید و کاغذ رنگی را در پشت این برگه ها می گذارید.

ب) سپس به خانه اول برگردید و برگه های آن را بردارید و آنهایی را که بلد هستید در خانه دوم و پشت کاغذ رنگی قرار دهید.

ج) برگه هایی که پاسخ آنها را بلد نیستید و همچنین برگه های جدیدی را که تهیه کرده اید در خانه اول می گذارید.

۵. خانه سوم برای چهار گروه برگه در نظر گرفته شده و باید چهار روز صبر کنید تا این قسمت تکمیل شود.البته هر روز پس از ورود برگه ها از خانه دوم به خانه سوم پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی می گذارید تا قسمت سوم هم به تدریج و پس از چهار روز تکمیل شود.

۶. خانه چهارم جای هشت گروه برگه را دارد و هشت روز پس از ورود اولین برگه ها پر خواهد شد. خانه پنجم جای پانزده گروه برگه را دارد و شانزده روز پس از ورود اولین برگه ها، این قسمت تکمیل می شود. یعنی اگر شما در کارتان وقفه ای نیندازید سی روز طول خواهد کشید تا هر پنج قسمت جعبه لایتنر تکمیل شود. توجه دارید که بین هر دو گروه برگه یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا برگه های مربوط به روزهای مختلف با یکدیگر مخلوط نشوند.از روز سی و یکم به تدریج برگه ها از داخل جعبه خارج می شوند و شما می توانید این برگه ها را بایگانی نمائید. زیرا پس از پنج بار تکرار موفقیت آمیز هر برگه در زمان های متفاوت، می توانید مطمئن باشید که آن موضوع را برای همیشه فرا گرفته اید و هیچگاه آن را فراموش نخواهید کرد.

به این ترتیب شما با روشی که شبیه بازی انفرادی است، در اوقات فراغت می توانید با کمترین میزان اتلاف وقت آنچه را که یادگیری اش برایتان مشکل تر است بیشتر تکرار کنید و زودتر و برای همیشه به خاطر بسپارید و آنچه را که زودتر یاد می گیرید فقط با پنج بار تکرار برای همیشه فرا بگیرید.

نکته مهم: در هر مرحله که به سؤال یک برگه نتوانستید جواب دهید باید آن را به اولین خانه برگردانید.

آیا خواندن معنی و لغت فارسی به تنهایی کافی است؟

خواندن معنی و لغات فارسی به تنهایی نمی تواند کمک شایانی به شما کند. حتما می بایست کاربرد لغت در جمله را نیز مدنظر قرار دهید. بسیاری از لغات معنی خود را در جمله به شما نشان خواهند داد. باید بیاموزید که معنی لغات را در قالب جمله حدس بزنید.

خواندن متون زبان بهترین راه افزایش دامنه لغات است. اینکه شما یک دیکشنری انگلیسی به فارسی متحرک باشید! نمی تواند به بسیاری از نیازهای زبانی شما پاسخ دهد. باید بتوانید ساختار جمله را درک کنید، معنای لغات را در کاربردهای مختلفشان شناسایی کنید و در نهایت بهترین معنا را برای جمله برگزینید.

پس حتما علاوه بر معنی فارسی، از مثالهایی که لغات مورد نظر را در بر دارند، بهره ببرید. جلد اول زیر ذره بین بر این مبنا، علاوه بر معنای فارسی، 5000 مثال ترجمه شده از هر لغت ذکر نموده است که در این نوع، اولین کتاب کنکور دکتری و ارشد به شمار می آید. گرچه بعدها کتابهایی از این ایده رونویسی کرده‌اند.

روند مطالعه برای زبان انگلیسی کنکور ارشد و دکتری چگونه باید باشد؟

برای مطالعه زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد حتما می بایست بر حسب سطح زبانی خود، تصمیم منحصر به فرد اتخاذ نمایید.

بدین منظور می بایست در نظر بگیرید که دامنه لغات شما تا چد حد وسیع است؟ آشنایی شما با ساختار جمله تا چه اندازه است؟ درک شما از معنای جملات و متون به چه میزان است؟

فایل صوتی زیر بصورت دقیق به شما خواهد گرفت که روند صحیح مطالعه باید چگونه باشد:

چطور و از کجا برای زبان کنکور دکتری شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

چطور و از کجا برای زبان کنکور کارشناسی ارشد شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

این لینکها نیز راهنمایی‌های بسیار خوبی برای مطالعه شما دارند:

آیا رفتن به کلاس کنکور برای زبان می تواند مفید باشد؟

بدون شک صرف حضور در کلاس نه تنها برای زبان بلکه برای سایر دروس نیز نمی تواند تضمین کننده موفقیت شما در کنکور باشد. بالطبع، اگر اننتخاب صحیحی برای کلاس داشته باشید، کلاس کمک حال شما در درک بهتر مفاهیم خواهد داشت.

چنانچه در کلاسی حاضر هستید، حتما و همزمان با کلاس پیش رفته و در روزهای حد فاصل بین جلسات کلاس به خواندن مباحث مطرح شده و افزایش دامنه لغات خود بپردازید. اگر به دلایلی همچون عدم تمکن مالی، عدم دسترسی به کلاسهای اساتید مطرح یا حضور در شهرستانها و عدم امکان رفت و آمد به تهران قادر به شرکت در کلاسها نیستید، می توانید با تکیه بر دانش کتابها به موفقیت کاملی دست پیدا کنید و یا از کلاسهای آنلاین و غیرحضوری کنکور ارشد استفاده نمایید.

در حقیقت کلاسها می توانند همانند کاتالیزور عمل کنند و راه شما را به شرط همراه شدن با کلاسها برای رسیدن به موفقیت کوتاه نمایند اما هرگز اینگونه نیست که بدون شرکت در کلاس نتوان به موفقیتی دست یافت.

در نهایت پاسخ پرسش بالا مثبت است. حتما کلاسها مفید هستند اما باز همه چیز به تلاش شما باز می گردد.

ما بدلیل اینکه در ایران نیستیم، صرفا کلاس آنلاین داریم که از تمام ایران قابل شرکت است؛ برنامه این کلاسها در لینک زیر آمده است:

کلاس زبان آنلاین زبان عمومی زیر ذره بین 

قیمت کلاس را پایین درنظر گرفته ایم که برای قشر وسیعی شرکت در کلاس مقدور باشد اما چون کار ما نویسندگی است و نه برگزاری کلاس، تعداد کلاسهای ما محدود است. برنامه کلاسها در لینک ذکر شده است و امکان برگزاری کلاس بیش از 10 بار در سال را به دلیل مشغله فراوان نداریم. همانطور که ذکر شد، در صورت عدم دسترسی یا عدم امکان حضور در کلاسها، نگران چیزی نباشید. موفقیت تنها با تلاش مداوم شما قابل دستیابی است و بسیاری از رتبه های برتر تنها به منابع اصلی و شرکت در آزمونهای آمادگی کنکور برای موفقیت اکتفا نموده اند.

برای زبان یک چیز ضامن موفقیت: تلاش خود فرد

می خواهم تستهای بیشتری علاوه بر کنکورهای سال گذشته بزنم. چه منبعی توصیه می نمایید؟

وبسایت زبان عمومی زیر ذره‌بین هرساله در زمان نزدیک به کنکور، تعدادی آزمون تالیفی برگزار می‌نماید. این آزمونها رایگان بوده و کمک به دانشجویان کنکوری خواهد بود. همچنین در صفحه پشتیبان کتابها،تستهای بیشتری آرشیو شده است که تنها برای دارندگان کتابهای زبان زیر ذره‌بین قابل دسترس است.

سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین تعداد زیادی از منابع مناسب تست زنی در بخش دانلودها قرار داده شده که مطالعه آنها می تواند منابع جدیدی از تستهای کنکور پیش روی شما قرار دهد.

من زبانم خوب نیست، آیا بهتر نیست قید زبان را بزنم و بر روی سایر دروس تمرکز کنم؟

خیر، شما حتما یک روز در زندگی می بایست برای این مشکل چاره ای بیندیشید. پاسخ به نیاز زبانی شما، چه در مقطع دکتری، چه به منظور ادامه تحصیل در خارج از کشور و چه برای رسیدن به درجات عالی در کار الزامی است. بهتر است از فرصت کنکور بیشترین استفاده را نموده و با یک تیر دو نشان بزنید. زبان راه ارتباطی شما با سایر فرهنگهاست. چنانچه زبان شما تقویت شود، به سادگی قادر به کار با تکنولوژی های روز هستید و می توانید با سایر ملل و تمدن ها ارتباط برقرار کنید. پس یکبار برای همیشه با خود تعارف را کنار گذاشته و بر ترس بی مورد ندانستن زبان فایق آیید.

همچنین تاثیر درصد بالای زبان در کنکور بر کسی پوشیده نیست. میانگین کلی درصد زبان رتبه‌های برتر طی سالهای اخیر روند صعودی داشته و چنانچه بدنبال حضور در دانشگاههای خوب هستید، نیازمند درصد بالا در این درس خواهید بود. فایل صوتی زیر، توضیحات کاملی بر چرایی پاسخ به سوالات زبان خواهد داد:

❓چرا در کنکور باید به سوالات زبان پاسخ داد؟ چرا نباید از زبان برای یک عمر فرار کرد؟

دانلود فایل صوتی بالا

تکنیکهای پاسخگویی به متون تخصصی و سوالات درک مطلب چیست؟

جهت پاسخگویی به سوالات زبان تخصصی کنکور ارشد رشته خود می بایست با تکنیکها و راهکارهای پاسخگویی به سوالات درک مطلب آشنا باشید. در جلد سوم زبان عمومی زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین، بر مبنای تستهای کنکور کلیه رشته ها، راهکارهایی بسیار عملی و ساده برای پاسخگویی آموزش داده شده است. گردآوری این تکنیک ها در قالب زبان عمومی دکتری و ارشد به گونه ای که برای کلیه رشته ها قابل استفاده باشد برای اولین بار صورت پذیرفته است. به امید اینکه برای شما مفید واقع گردد.

همچنین در ویدئوی زیر، استاد جهانشاهی طی 2 ساعت به شما به صورت رایگان این تکنیک‌ها را آموزش می‌دهد:


سوال پیرامون کتب زبان عمومی زیر ذره بین

جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین را از کجا شروع کنم؟

پاسخ به این سؤال بستگی به سطح زبان شما و زمانی که شروع به خواندن این کتاب می‌کنید دارد.

اگر واژگان دوران دبیرستان، به‌کل از ذهن شما رفته و مدت زمان زیادی است که واژه‌خوانی را رها نموده‌اید، حتماً در ابتدا مروری بر واژگان و گرامر دبیرستان نموده و سپس سراغ این جلد بیایید. پیش‌فرض این مجموعه بر این است که شما حداقل‌های دامنه واژگان و گرامر را در دبیرستان آموخته‌اید. (در سایت و کانال زبان زیر ذره‌بین، جزوه دبیرستان به رایگان قابل دانلود است.)

برای داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد توصیه می‌شود که مستقیماً با همین کتاب شروع کرده و به همین منبع اکتفا نمایند. اگر زمان اندکی در اختیار دارید (2 تا 3 ماه)، توصیه می‌کنیم واژه‌هایی که 2 یا تعداد بیشتری تکرار در کنکور دارند را مطالعه کنید.[1]

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

توصیه ما برای داوطلبان کنکور دکتری این است که تمامی دروس را مطالعه کنند و تا حدودی بر مترادف‌ها نیز متمرکز شوند. درصورتی‌که مطالعه این کتاب را خیلی زود به اتمام رساندید و وقت کافی داشتید، منابع اضافی را از بخش دانلودهای سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین به رایگان دانلود کرده و مطالعه نمایید. بدیهی است که پاسخ به تست‌های دکتری 7 سال اخیر نیز باید در برنامه شما گنجانده شود. (افرادی که وقت اندکی دارند (زیر 2 ماه)، واژه‌های با دوبار تکرار یا بیشتر را برطبق پاورقی شماره 1 مطالعه کنند.)

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

به داوطلبان آزمون‌های بین‌المللی و داخلی توصیه می‌گردد که علاوه بر مطالعه این مجلد، حتماً تست‌های آزمون‌های قبلی را نیز مرور کنند. لغات این کتاب، تا حد بسیار مطلوبی کلیه نیازِ شما را برای پاسخگویی به سؤالات reading، speaking و writing رفع خواهد نمود.

توجه: مطالعه بخش «آزمودن» در داخل دروس برای داوطلبان آزمونهای بین المللی مثل TOEFL و IELTS توصیه می‌شود.

تکنیک پیشنهادی مرور لغات، «تیک‌ایت (Tick8) اصلاح‌شده» است. برای آشنایی با این تکنیک، حتماً مقدمه فصل سوم این جلد را مطالعه کنید. همچنین در نظر داشته باشید که تمرین و تست‌زنی، بخش حیاتی از موفقیت شما را شامل می‌شود. لذا از تست‌زنی و یادگیری و مرور داده‌های ذهنی غفلت ننمایید. این تکنیک شما را بی‌نیاز از هر نرم‌افزاری خواهد کرد.

[1]  منظور از تکرار واژه، شماره‌ای است که بصورت عددی یا ستاره جلوی هر واژه نوشته شده است. مثلا **1 یعنی یکبار تکرار در کنکور کارشناسی ارشد و دوبار تکرار در کنکور دکتری، در نتیجه مجموعا 3 بار تکرار که نشان‌دهنده اهمیت این واژه است.

آیا لغاتی که تعداد تکرار پایینی دارند، اولویت پایین تری دارند؟

هرگز بدین صورت نیست. لغات با تکرار پایین تا حدود زیادی هم ارزش با لغات با تکرار بالا هستند. این لغات پیش بینی ما از روند کنکور است و در سالهای گذشته از لغات با تعداد تکرار صفر نیز سوال مطرح شده است.  پس اگر زمان به مقدار کافی دارید از هیچ لغتی به راحتی نگذرید. تنها در صورتی که زمان اندکی دارید می توانید از برخی از این لغات صرف نظر نمایید.

برای هرکلمه چند معنی ذکر شده است. آیا باید تمامی معانی را حفظ کنم؟

در هر زبانی، کلمات غالبا بیش از یک معنی دارند. (مثلا شیر در زبان فارسی!)

در این میان برخی از معانی پرکاربردتر و برخی دیگر به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. ما تنها کاربردی ترین معانی هر لغت را ذکر نموده ایم. پس کلیه معانی را حتما به خاطر سپارید.

نکته بسیار بسیار مهم: برخی لغات در ظاهر چند معنی دارند اما کلیه معانی آنها یکسان است. به این مثال دقت کنید:

justice در معانی عدالت، انصاف، صحت و درستی است. آیا عدالت چیزی جز انصاف است و رعایت صحت و درستی در کار به عدالت نمی انجامد؟

پس بدانید که تمامی این معانی یکسان هستند و نیاز نیست در حفظ کردن، کار را سخت نماییم! در هر جمله ممکن است یکی از کلمات بالا، بتواند به معنی کردن آن کمک کند اما هریک بیانی دیگر از آن لغت هستند و الزاما چیزی متفاوت و عجیب و غریب نیست! پس سخت نگیرید و در ظاهر کلمات قضاوت نکنید و نگویید باید برای هر کلمه 10 تا معنی حفظ کنم!!

به این مثالهای کلمه lend دقت کنید:

کلمه lend در صورت اصلی خود به معنای قرض دادن، وام دادن، اضافه کردن و دادن است. اما اینها در حقیقت یک کلمه هستند و تعابیر مختلفی از کلمه lend:

 The smile lent his face a certain boyish charm.

یعنی لبخند، به صورتش جذابیت پسرانه خاصی بخشید. یا جذابیت داد یا جذابیت اضافه کرد و افزود یا شاید اینجوری هم بشه در تعبیری شاعرانه تر گفت: جذابیت پسرانه خاصش را از لبخندش وام دارد!

پس سخت نگیرید و اکثر کلمات تعداد معانیشان اندک است و معمولا کلماتی که برای معانی ذکر شده در یک دایره اند.

البته در برخی موارد معانی دور هستند. برای settle داریم: حل و فصل کردن / ساکن و مقیم شدن.

مشخصا این دو معنا متفاوت از هم هستند و جمله مشخص خواهد کرد که settle در آنجا به چه معناست.

اندکی دیر برای خواندن زبان عمومی زیر ذره بین اقدام کرده ام! بهترین راه پیش روی من چیست؟

حتما نزدیک به زمان کنکور، کلمات با تکرار بالای 2 بار را نیز از بخش واژگان انتهای کتاب مطالعه نمایید تا درصد مطلوبی در انتظار شما باشد. تعداد این لغات حدود 800 واژه می باشد. فایل صوتی زیر، بخوبی به شما راه مطالعه سریع را نشان خواهد داد.

توصیه برای دانشجویان کارشناسی ارشد که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

توصیه برای دانشجویان دکتری که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

آیا مهم است که سوالات رشته های دیگر را نیز پاسخ بدهم؟

بله حتما. شما نباید تنها به سوالات گروه و رشته خود پاسخ دهید. کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، برای اولین بار سوالات کلیه رشته ها را گردآوری نموده و به آنها پاسخ کاملا تشریحی داده است.

اما فلسفه این کار در این است که شما باید در نظر داشته باشید، هر سال 6 نمونه (اخیرا 3 نمونه) تست زبان عمومی طراحی شده و به صورت تصادفی بین 6 گروه امتحانی صبح و عصر چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه تقسیم می شود. پس به طور مثال سوالات زبان عمومی کلیه دانشجویان صبح پنج شنبه از هر رشته ای که باشند یکسان است! همچنین این تقسیم شدن کاملا تصادفی است و سطح سوالات تقریبا برابر است و شانس اینکه سوالات عصر جمعه به دانشجویان صبح چهارشنبه برسد کاملا وجود دارد.

پس به تمام این 6 گروه سوال (در سالهای 87 به قبل، 7 گروه بوده است) به یک دید نگاه نمایید. این شانس بزرگی برای شماست که این تعداد نمونه سوال و تست را با پاسخ تشریحی یکجا در اختیار داشته باشید.

سؤاالت تمامی گروهها و تمامی نوبتهای آزمونی کامل همگن بوده و از مشابهت بسیاری برخوردارند. با پاسخگویی به سؤالات درخواهید یافت که برای مثال گزینه و کلمه‌ای که در سال مشخصی برای گروه مدیریت طرح شده بود، دو سال بعد مورد سؤال گروه مهندسی عمران بود. حتی در سالهایی بوده که کلمه‌ای خاص در تمام نوبت‌های آزمونی آن سال با معانی مختلف تکرار شده است. اینها اهمیت مطالعه سؤالات سایر گروهها را نشان میدهد و این مرور مکرر سبب ارتقای دامنه لغات شما برای پاسخگویی به سؤالات کنکور سالهای آتی خواهد بود. در کنکور دکتری نیز وضع به همین قرار است. یک نفر طراح، تمامی سوالات دو گروه آزمونی دکتری را طرح می‌کند پس برای درک دید طراح، باید به سوالات هر دو گروه آزمونی پاسخ داد.

آیا به جز جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین، برای واژگان لازم است کتاب دیگری بخوانم؟

به اعتقاد نویسندگان کتاب، خواندن این کتاب برای زبان عمومی کنکور ارشد و دکتری کاملا کافی است. در کنکور، زدن درصد بالای 80 کاری بسیار دشوار است. بدبن معنی که خواندن کتابی دیگر در این راستا برای افزایش دامنه لغات ریسک بالایی نسبت به زمان صرف شده خواهد داشت و خواندن یک منبع کفایت می کند. برای درصد بالا، پیش‌زمینه فرد و دانشی که از قبل دارد، کمک بیشتری خواهد کرد تا خواندن منابع معتدد و سردرگم شدن دانشجو.

این ریسک وجود دارد که به مطالعه چندین کتاب دیگر بپردازید اما درصد شما ارتقا نیابد، اما اگر روند کنکور تغییر محسوس یا عجیب و غریبی ننماید شما قادر هستید تا به طور متوسط حداقل 9 تست از 10 تست لغت را پاسخ دهید. ممکن است 3000 لغت دیگر از سایر منابع بخوانید و این 9 تست به 10 تست برسد اما ریسک این خواندن و صرف زمان، منطقی به نظر نمی رسد.

آیا لازم است تمام مترادفهای موجود در جلد اول را حفظ نمایم؟

پاسخ رو به دو دسته تقسیم میکنیم:

1. زمان کمی دارید و یا پیش زمینه زبان شما قوی نیست:

کلا مترادف نخونین. خیلی ساده و خلاصه گفتیم. از مترادف بگذرید. این بهترین تصمیم برای شما در این شرایط هست.

2. زمان زیادی دارید و یا پیش زمینه خوبی در زبان دارید:

تا جایی که توانسته ایم، سعی در آن شده است تا مترادف لغات یا کلماتی ساده باشند یا کلماتی که در کتاب تکرار شده اند؛ گرچه احتمالا برخی از لغات اندکی دشوارتر هستند. توصیه می شود در دور اول مطالعه تنها مترادف های ساده تر را حفظ نمایید و اگر زمان برای مرور بیشتر داشتید؛ به سراغ مترادف های دشوارتر روید.

در بخش زبان عمومی مستقیما از مترادفها سوال پرسیده نمی شود، اما به جهت آنکه یادگیری انگلیسی به زبان انگلیسی سرعت درک را افزایش می دهد، توصیه می شود از مترادفها به صورت کلی صرف نظر نکنید. در بخش زبان تخصصی تمامی رشته ها همواره سوالات مترداف (1 تا 3 سوال) وجود دارند که با دانش مترادفهای کتاب زبان عمومی زیر ذره بین قابل پاسخگویی است.

برای مثال، مترادفهای کلمه linger شامل wait, stay, remain هستند. هر سه این لغات بسیار ساده اند. نیاز نیست وقتی کسی از شما پرسید مترادف linger چیست، هر سه کلمه را فورا به او بگویید!! دانستن یکی از آنها نیز کافی است. گرچه اگر کسی از شما پرسید آیا stay و remain هم معنی هستند، مطمئنا به سرعت پاسخ می دهید: بلی… حال برای کلمه loom سه مترادف emerge, appear, soarرا داریم. شاید شما بگویید دو مترادف اولی ساده تر هستند و سومی دشوارتر. در دور اول مطالعه همان دو مترادف ساده را یاد بگیرید و در زمان مرور سراغ مطالعه سومین مترادف بروید. پیش از این سابقه داشته است که از مترادفهای موجود در کتاب، تست طرح شود اما تعداد این سوالات به نسبت انگشت شماره بوده است.

پس مترادفها را سخت نگیرید تا خواندن زبان برایتان ساده تر شود. هیچ وقت نیز از یادگیری زبان انگلیسی به زبان انگلیسی فرار نکنید و سعی داشته باشید حتما و فقط از دیکشنری های زبان اصلی استفاده کنید تا از لغت نامه های موجود فارسی.

آیا لغات را بر اساس ترتیبشان حفظ کرده‌ایم؟ چرا این مشکل رو داریم؟

هر لغتی رو که خوندین، یه کاغذ سفید کنار دستتون بذارید، بعد از اینکه معنیش رو درست گفتید، بدون نگاه مجدد بهش، سعی کنید لغت رو به انگلیسی روی کاغذ بنویسید، همینطور (ترجیحا با صدای بلند) تلفظش کنید. (لغتی که معنیش رو درست بگید، بتونید بنویسیدش و تلفظش رو صحیح بفهمید بدون شک تو ذهنتون باقی مونده) ؛ خدا رو شکر ویرایش جدید جلد 1 زبان زیر ذره بین تلفظ همه لغات کنکور ارشد و دکتری رو داره.

اگر یکی از اینها درست نبود، مثلا نتونستید لغت رو بنویسید یا تلفظش رو غلط گفتید، حق ندارید تیک بزنین. یعنی اون لغت رو ممکنه توی متن بعدا ببینید و خیلی ساده با لغت مشابهش اشتباه بگیرید. پس یه کاغذ به فرآیند یادگیری لغتتون اضافه کنید و دست به قلم شید. شدیدا تاثیر مثبتش رو حس خواهید کرد و شانس فراموشی کاملا کاهش پیدا می کنه. (اینجوری مطمئن هستید هرچیزی که تیک خورده، حقش بوده واقعا!)

فایل صوتی زیر، خیلی کامل‌تر بهتون میگه باید چی کار کنین:

من لغات رو حس میکنم بر اساس ترتیبشون حفظ شدم. چرا اینجوریه؟ چی کار کنم؟

بهتره بررسی کنیم چی کارا نکردین که این حس بهتون دست داده… فایل صوتی زیر رو از دست ندین.

دانلود فایل صوتی بالا

معنی تمام کلمات را می فهمم، اما نمی توانم جمله را ترجمه کنم! مشکل از کجاست؟

مشکل از عدم تسلط شما به گرامر است. شما قصد ساخت خانه ای دارید، آجر آن واژگان است، آیا بدون سیمان می‌توان این آجرها را تبدیل به خانه نمود؟ طبیعتا گرامر حکم سیمان را برای آجر دارد و منطق شکل گرفتن یک جمله به دانش گرامر وابسته است.

پس برای شما توصیه می شود اول گرامر را بخوانید و پس از تسلط به ساختار آن سراغ ترجمه بروید. این بدین دلیل است که شما هنوز صفت را از قید، اسم را از فعل و حروف ربط و اضافه را از هم تشخیص نمی دهید و بدون این درک قادر به ترجمه صحیح نخواهید بود.

من چاپ قدیم جلد 2 را دارم، آیا لازم است که حتما چاپ جدید را نیز تهیه کنم؟

اگر ویرایش سوم و یا چهارم را دارید، برای مطالعه کنکور ارشد کفایت است. اگر چاپهای قدیمی‌تر را دارید، تغییرات به حدی بوده است که خرید آخرین ویرایش کاملا منطقی است.

آیا خواندن جلد دوم برای گرامر کافیست؟

صد در صد. جلد دوم کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، تنها کتاب گرامری است که بر مبنای پاسخگویی به کلوزتستهای کنکور ارشد طراحی شده است. سایر کتب زبان عمومی ارشد مبنای خود را آموزش زبان قرار داده اند یا به ذکر نکات بسنده کرده اند. ما در این کتاب سعی نموده ایم تا شما را با ساختار جمله آشنا کنیم و در روند جمله درگیر نماییم. این برای اولین بار است که ذره بینی بر روی تستهای گرامر قرار داده شده و موشکافانه گزینه های صحیح و غلط کنکور تحلیل شده است.

بدون شک تنها با خواندن این کتاب به سادگی قادر خواهید بود تا به حداقل 4 تست از 5 تست گرامر پاسخ دهید. خود شما با خواندن کتاب بر این موضوع صحه خواهید گذاشت. زمان یکساله صرف شده برای نگارش این جلد، گواهی بر این مدعاست.

آیا می توان به تلفظ لغات جلد اول کتاب دسترسی داشت؟

پاسخ شما مثبت است. زبان عمومی زیر ذره بین برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار فایل صوتی کتاب نموده است. ما به ازای تمامی لغات انتهای کتاب، فایل صوتی با صدای مولف تهیه نموده ایم و آنها را به رایگان در اختیار شما قرار داده ایم. برای دانلود این مجموعه فایل صوتی درس به درس، کافی است به صفحه پشتیبان کتاب مراجعه کنید که در داخل کتاب معرفی شده است.

آیا آمار دقیقی از تعداد تکرارهای کتاب دارید؟ مثلا چند لغت 2 بار در کنکور تکرار شده است؟

بر مبنای جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین که برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار لغات کنکور به همراه تعداد تکرار آن در 8 سال گذشته نموده است، اعداد دقیق زیر از نتایج تحلیل واژگان حاصل می شود:

657 لغت کتاب بدون تکرار هستند و پیش بینی می شود در کنکورهای آتی مطرح شوند. 929 لغت با یک بار تکرار، 287 لغت با دو بار تکرار، 122 لغت با سه بار تکرار، 60 لغت با چهار بار تکرار، 42 لغت با 5 بار تکرار و 56 لغت بیش از 5 بار در ادوار مختلف تکرار شده اند.

خواهشمند است در صورت استفاده از اعداد و ارقام بالا در سایر سایتها، حتما نام کتاب به عنوان مرجع تکرار ذکر گردد.

تعداد کامنتهای این صفحه بیش از 2700 عدد است. برای مشاهده کامنتهای قدیمی تر از دکمه کامنتهای قدیمی تر استفاده نمایید.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید تا با آخرین مطالب و آموزشهای رایگان آشنا شوید. 


Instagram-General-English-زبان-عمومی

2,874 کامنت برای پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

  1. mohamadreza

    سلام استاد
    سوالات ۳۲ ۳۳ و ۳۴ و ۳۵ صفحه ۴۵ کتاب زبان عمومی در مورد جملات معلوم و مجهول با هیچ کجای درسنامه منطبق نیست،
    اگر ممکنه کمی راهنماچیی نمایید

    • سلام
      اینها مجهول افعال کمکی است. یه جدول انتهای کتاب هست اون رو مطالعه کنید بعلاوه بالای صفحه ۴۲٫
      ۳۲٫ بعد از should شکل ساده فعل میاد لذا have صحیح است نه has. گزینه ۱ نیز از اساس غلط است. حالت صحیح آن should be told می باشد.
      ۳۳٫ معنی کنید: پروژه فرم ۸ گفته می شه که fail شده است. to fail غلطه چون یعنی پروژه گفته می شه که باید fail شه! گزینه ۱ هم به اشتباه قسمت دوم آن مجهول است.
      ۳۴٫ تصاویر فضایی نشان داد که آلودگی هوا در حال خارج شدن است از … گزینه ۱ هم استمرار موضوع و هم مجهول بودن رو به درستی نمایش می ده. آلودگی خارج می شه (مجهول) نه اینکه آلودگی خارج می کنه (معلوم)…
      ۳۵٫ محهول می خواهیم. زیرا طعم قهوه می تونه تاثیر بپذیره از …. (اگر معلوم بود می شد طعم قهوه تاثیر می ذاره بر روی.. ) by هم نشان می دهد مجهول می خواهیم. بین کزینه ۲ و ۳، گزینه ۲ اجبار دارد یعنی باید تاثیر بپذیره اما گزینه ۳ یعنی می تونه تاثیر بپذیره که این صحیح تر است.

      موفق باشید.

  2. سجاد

    سلام
    من کتاب های شما رو سفارش دادم و ممنون از شما , کتابها خیلی زود به دستم رسید.کتاب جلد یک رو گفتید با روش لایتنر بخونید برای همین نرم افزار J  Memorize رو دانلود کردم . لغات اماده برای این کتاب هست که بشه به برنامه اضافه کرد یا بهتره خودمون این لغات رو اضافه کنیم و بعد اینکه برای این روش روز دوم و سوم دوباره باید از لغات درس اول شروع کنیم یا نه چون اگر اینجوری باشه مثلا روز بستم باید از درس یک تا درس بیست رو بخونیم و خیلی طول میکشه) .روش مطالعه این لغات برای روز دوم و سوم و .. چطوریه
    ممنون

    • سلام
      اگر با نرم افزار می خونید، حالا چه ممورایز، چه پایش چه انکی و … باشه، خودشون به صورت اتوماتیک تو روزهای بعدی لغاتی که نوبتشون رسیده رو می پرسه.
      اینجوری نیست که روز ۲۰ ام درس ۱ تا ۱۹ رو بپرسه!! طبیعتا بعضی از لغات دیگه جا افتادن و از دور خارج می شن و برخی دیگه رو می پرسه. نرم افزار منطقش صحیحه و بر همون مبنا لغات رو می پرسه.
      به نظرم موقع لایتنر کردن حتما با درسنامه برید جلو. لغاتی رو هم که بلدید دیگه به نرم افزار اضافه نکنید که وقتتون گرفته نشه. فایل خاصی هم نیست. البته توصیه ما اینه که اگر خودتون اضافه کنید، یه بار مرور هم می شه لغات و حساسیت شما بیشتر هم خواهد بود. لغت و معنی فارسی کفایت هست اما اگر مترادف هم اضافه کنید که بسیار عالی خواهد بود.
      موفق باشید.

  3. ali

    سلام استاد.خسته نباشید
    من از اول تابستون شروع به خوندن زبان کردم الان یک سوم از لغاتی که به صورت درسنامه در سایت قرار دادید را حفظ کردم واحتمالا تا اوایل و نهایتا اواسط شهریورهمه را تموم می کنم.سوال من ازشما اینکه وقتی کل لغتها را تمام کردم شروع به تست زدن کنم یا باید از الان شروع کنم؟
    دست شما درد نکنه

    • سلام
      برای شروع به تست زنی حداقل ۳۰ تا ۳۵ درس اول رو بخونید بعد شروع کنید.
      اگر خیلی طول می کشه تا به ۳۰ یا ۳۵ برسید، نهایت از آخر مهر شروع کنید به تست زنی.

  4. unique

    salam ostad
    eide fetr mobarak
    mikhastam beporsam emsalam azmon online bargozar mishe?
    barname azmoon hayeonline che joorye?
    mishe loft konid soalat  takhasosi ham bashe?
    mamnooon

    • سلام
      آزمون آنلاین ۸ تایی رایگان هم ارسال داریم.
      زمان هاش فعلا معلوم نیست.
      شایعه شده که کنکور ارشد از بهمن ماه میفته به اردیبهشت!! از همین جهت دست نگه داشتیم تا زمان کنکور قطعی شه. این خبر در مرداد یا رد یا تایید می شه و بعد از اون ما زمان آزمون رو اعلام می کنیم.
      سوالات تخصصی هم نمی شه. طبق آماری که از بجه ها در فرم های تکمیل شده گرفتیم، حدود ۳۵ رشته از سایت بازدید داشتن! سوالات تخصصی کدوم رو پوشش بدیم؟ خیلی سخت خواهد بود. تنوع بچه ها بسیار بالاست و حتی دانشجویان دکتری زیادی هم استفاده می کنن آزمونها. لذا این امر نشدنی است.
      موفق باشید.

  5. پرهام تکاپوی

    سلام
    استاد برای زبان تخصصی ژیوفیزیک چه کتابی پیشنهاد می کنید؟

    • سلام
      دید خاصی ندارم به این رشته. احتمالا منبع زیاد و گزینه های زیادی هم پیش روی شما نباشه.
      به نظرم هر کتابی رو دیدید که پاسخ سوالات زبان تخصصی رشته شما در ۱۰ سال اخیر رو جمع آوری کرده، تهیه کنید. مهم ترین چیز پاسخ دادن به سوالات چند سال اخیر رشته خودتون یا رشته های مشابه شماست. (شاید برخی از گرایش های عمران و زمین شناسی و …)

  6. صادق

    سلام مهندس خسته نباشید
    خوشبختانه کتابتون در بیرجند موجود بود و تونستم تهیش کنم.
    چند روز قبل نظر گذاشتم و گفتم سطح زبان من خیلی پایینه و شما فرمودید که از زبان دبیرستان شروع به مطالعه کنم و تقریبا چند روزی هم هست لغات دبیرستان رو شروع کردم ولی با توجه به کمبود وقت و اینکه من تقریبا هیچی از گرامر نمیدونم احتمالا گرامر رو مطالعه نمیکنم، میخواستم نظر شما رو هم بدونم به نظرتون گرامر رو بذارم کنار؟

    یک سوال دیگه هم ازتون داشتن. برای پاسخ به سوالات مربوط به لغات باید به گرامر تسلط داست؟ برای پاسخ گویی به سوالات زبان تخصصی چطور؟

    ممنون.

    • سلام
      گرامر از دید من خیلی خیلی مهمه. مثل اینه که یه خونه رو شما بسازید و بگید اگر ستون نداشته باشه مشکلی پیش میاد یا نه!
      گرامر خیلی درک بهتری به شما در مورد فن ترجمه و همچنین برخورد با کلمات می ده. به نظرم گرامر رو هم بخونید.
      اگر وقت ندارید گرامر رو از جلد دوم بخونید، حداقل در اینترنت سرچ کنید دانلود گرامر دوره دبیرستان و فایل پی دی افی که دانلود می کنید رو کامل بخونید.
      البته با گرامر دبیرستان می شه حدود ۲ تست زد از ۵ تست و خیلی ناقصه اما برای لغت و متن تخصصی کارتون رو راه می اندازه تا حدودی
      موفق باشید.

  7. f.n

    با عرض سلام و خسته نباشید
    از اساتید محترم درخواست راهنمایی دارم که دوروز پیش در این صفحه مطرح کردم. همچنان منتظر پاسخگوییتان هستم. ممنون میشم که راهنماییم بفرمایید.
    با تشکر

  8. f.n

    سلام و خسته نباشید به اساتید محترم

    تشکر بی پایان از کمک شما عزیزان

    من از کنکوری های سال ۹۴ هستم ک با دو کتاب شما و راهنمایی های خوبتان، مهرپارسال شروع کردم به خواندن زبان برای کنکور ارشد.

    نتیجه نهایی کنکور برام راضی کننده نبود و در رشته مورد نظرم شبانه مجاز شدم وبا توجه به شرایط و علایقم در نظر دارم که برای ادامه تحصیل در این مقطع ( ارشد ) روزانه مجاز بشم بنابراین تصمیم گرفتم برای کنکور سال بعد دوباره تلاش کنم، چون علی رغم تمام تلاش هام برای کنکور ۹۴، با منبع مناسب دیر آشناشدم  (که منظور کتاب های شماست). در  کنکور۹۴ ،۱۰درصد زبان زدم ک البته سوالات کنکور ۹۴ در رشته من تقریبا جزو دسته سوالات سخت کنکور۹۴ بود!!

    از شما اساتید محترم بسیار ممنونم و همچنان به راهنمایی های شما نیاز دارم.با توجه به اینکه سعی دارم تقریبا تمام تابستان را به خواندن زبان برای کنکور ۹۵ اختصاص بدم، در برنامه ریزی ام کتاب لغت و گرامر شمارا گنجاندم اما احساس میکنم در کنار کتاب های شما به منبع دیگری که گرامر را بیشتر بسط داده باشد احتیاج دارم به همین دلیل در کنار کتاب های شما، کتاب های گرامر English in use را هم در برنامه ام قرار دادم. آیا این منبع از نظر شما برای کنکور ارشد مناسب است؟؟ چه منبع دیگری را پیشنهاد میکنید؟ و اینکه میتوانم همان کتاب های چاپ قبل شما را مطالعه کنم و نیازی به تهیه چاپ جدید نیست؟

    سپاس از راهنمایی های بی دریغتان :)

    • سلام
      شما می توانید تغییرات کتاب را دانلود کنید و دیگر نیازی به خرید ویرایش حدید نیست.
      همچنین برای گرامر هیچ نکته ای نیست که در جلد دوم ذکر نشده باشد و صرفا از دید من خواندن کتاب دیگر زمان شما را تلف می کند. به همین جهت خواندن english in use اصلا توصیه نمی شود.
      خیلی ها با همین آزمونهای رایگان پاییز و زمستان داخل سایت و پاسخ های تشریحی آن در کنکور سال قبل ۳ تست از ۵ تست زده اند. شما با خواندن کتاب که مطمئن باشید ۴ یا ۵ تست را به درستی پاسخ خواهید داد.
      موفق باشید.
      اگر در روند مطالعه مشکل یا سوالی پیش آمد از طریق سایت مطرح کنید.

  9. david

    دو تا سئوال داشتم

    ۱- نرم افزار اندروید لغات چی شد؟
    ۲- من کنکورم رو سال گذشته  دادم بنده گرامرم خیلی ضعیفه می خواستم کتاب یا کتابهایی رو  در بحث گرامر معرفی کنید که کنکور محور نباشند تا بتونم گرامرم رو تقویت کنم

    با تشکر

    • سلام
      ۱٫ احتمالا به امسال نرسه این پروژه
      ۲٫ درسنامه جلد دوم زبان عمومی ارشد زیر ذره بین. با همین کتاب تا حد تافل می تونید گرامرتون رو تقویت کنید.

  10. جاويد

    سلام استاد.
    برای قسمت ریدینگ های زبان تخصصی چه کتابی رو معرفی میکنید که تکنیک های پاسخ گویی به سؤالاتش رو گفته باشه؟مثلا وقتی میگه ضمیر داره به چی اشاره میکنه

    • سلام
      جلد اول زیر ذره بین توضیحات اولیه در این زمینه رو داده.
      برای این مثالی که زدید نیاز به درک ساختار جمله و تسلط به گرامر و روند کلی متن است.

  11. hasan

    hi master:
    which is translating of below persian sentence ?

     نظریه بازیافت مسایل اجتماعی
    ۱) recycling of theory social problems
    ۲) the theory recycling social problems
    thanks a lot

    • سلام
      من به زبان تخصصی رشته شما آشنا نیستم اما از نظر گرامری هر دو عبارت اشتباه است.
      با فرض اینکه بازیافت در اینجا از همان واژه recycle استفاده بشه، این گزینه بهتر است:
      social issues recycling theory
      or the theory of social issues recycling
      البته احتمالا در اینجا چیزی جز recycle می بایست استفاده شود…

  12. Mohammad

    سلام استاد،
    من میخواستم مکالمه و نگارشم رو قوی کنم منابعی رو میتونید معرفی کنید
    با تشکر

    • سلام
      کتابهای آزمون تافل خوبن.
      برای مکالمه کلاس خیلی تاثیرگذار هست. دیدن فیلم هم کمک می کنه.
      برای نگارش خوب، نیاز به دامنه لغت بالا و همچنین نیاز به گرامر قوی هست. آشنایی با اصطلاحات هم همینطور…
      خیلی تمام این موارد بستگی به سطح زبان شما داره…

  13. saeed

    سلام استاد،خسته نباشد و مرسی بابت وقتی که میذارید
    من داوطلب کنکور ارشد مجموعه مهندسی صنایعم،لغات کتاب شما رو دارم با روند خوبی و به روس تیک ۸ میخونم،سوالی که از شما داشتم اینه که مترادف های انگلیسی لغات بعضی هاشون به عنوان یه لغت مجزا تو کتاب موجوده،بعضی هاشون نیست،کلن باید مترادف های انگلیسی ای ۲هزار و خورده ای لغت رو هم حفظ کنم؟

    • سلام
      همانند توضیحات بالا، شما صرفا مترادف های ساده یا مواردی که در کتاب اومده رو مطالعه کنید. اگر زمان زیاد داشتید در پاییز سراغ سایر مترادف ها برید وگرنه الزامی به یادگیری مترادف نیست.
      موفق باشید.

      • saeed

        عذر میخام استاد دوباره مزاحم میشم ،یه سوال دیگه داشتم و اون اینکه تو ویرایش های جدید کتاب لغت ،یعنی ۹۳و۹۴ غیر از لغات کنکور های سراسری که توی فایلی که زحمت کشیدید گذاشتید چیز دیگه ای هم اضافه شده؟

        • سلام
          تو فایل لغاتی که اضافه شده خیلیاش لغات غیر از کنکور سراسری است! دقت کنید اکثرش ۰ بار تکرار در کنکور هست و پیش بینی ما از لغات کنکورهای سال آتی است.
          لذا بله اضافه شده و تمام لغات اضافه شده هم در تغییرات موجود در سایت جهت دانلود رایگان گنجانده شده است.
          موفق باشید.

        • saeed

          استاد من الان یه سوال دیگه بپرسم زشت نیست؟قول میدم اخریش باشه
          اگه این شایعه اردیبهشت شدن کنکور جدی باشه برنامه مطالعاتی چه جوری میشه؟من الان یک سوم لغات کتاب رو خوندم

        • خیلی خوب میشه! یعنی هم راحت کتاب تموم می شه. هم تست می زنید. هم می رسید مرور کنید. هم مترادف بخونید و در نهایت برید سراغ کتاب ۵۰۱ تست…
          از همه نظر به نفع شماست اگر به نیمه پر قضیه نگاه کنید و کم نیارید وسط راه.

  14. صادق

    سلام
    ببخشید مهندس چند سوال ازتون داشتم.
    سطح زبان من بسیار پایینه. حتی معنی بعضی لغات ساده رو هم نمیدونم و امسال هم کنکور دارم و تصمیم گرفتم مطالعه کنکور رو بعد رمضون شروع کنم.
    با تو جه به ضریب ۳ زبان در کنکور به نظرتون زبان رو مطالعه کنم یا کلا بذارمش کنار؟ اگه بخوام زبان رو مطالعه کنم مطالعه دو جلد کتاب ارشد زیر ذره بین شما به تنهایی کافیه یا نیاز به مطالعه منبع دیگه ای هم دارم؟ خوندن زبان تخصصی رو چطور، پیشنهاد میکنید؟ اگه بخوام بعد مطالعه کتاب شما زبان تخصصی رو هم بخونم وقت کم نمیارم؟
    پیشنهاد شما برای منبع زبان تخصصی برق چیه؟
    و آخرین سوال هم اینکه آیا در بیرجند نمایندگی برای تهیه کتاب ارشد زیر ذره بین هستش؟ در مشهد چطور؟
    ممنون

    • سلام
      اگر سطح زبان تون خیلی پایینه، باید با لغات و گرامر دوران دبیرستان شروع کنید. خیلی خیلی کارتون دشواره برای کنکور اما از طرفی در رشته شما ضریب بالایی داره این درس. یخرده ریسک داره و یخرده همت زیادی می طلبه برای کسب موفقیت.
      بعد از تسلط به واژگان دبیرستان می تونید دو جلدی زیر ذره بین رو شروع کنید.
      نمایندگی بیرجند و مشهد:
      http://www.iedep.com/CMS_UI/content.aspx?id=30906
      http://www.iedep.com/CMS_UI/content.aspx?id=30907
      رشته برق خیلی در تخصصم نیست اما کتاب زبان تخصصی دکتر منوچهر حقانی رو تعریفش رو شنیدم.
      زبان تخصصی ۱۰ سال اخیر رشته تون بهترین گزینه است. با یه منبع مدون پیش برید براتون ساده تر و سریعتر خواهد بود.
      موفق باشید.

  15. حسین

    سلام
    یه سوال داشتم لطفا راهنماییم کنید
    من کنکور ارشد ۹۴ رو دادم زبانم خیلی خوب خوندم الان میخام کلاس زبان برم ولی نمیدونم چه کلاسی برم ترمیک فشرده یا تافل
    اینم بگم که نمیخام از ایران برم
    ممنون

    • سلام
      می تونید کلاسهای ترمیک برید. بر حسب سطحتون کتابهای top natch و summit رو من توصیه می کنم. فک کنم کلاسهای آزاد دانشکده زبان دانشگاه تهران بر این مبنا تدریس می شه.
      برای تافل هم می تونید از کلاسهای زبان دانشگاه علم و فرهنگ (استاد حامد اعلایی) استفاده کنید.
      من جای شما بودم شاید یه دو ترم کلاس ترمیک می رفتم و بعد کلاسهای تافل که حداقل ۳ ترم طول می کشه رو شرکت می کردم…
      موفق باشید.

  16. Alireza

    با عرض سلام و خسته نباشید
    ببخشید از چه لغاتی برای استفاده از هرچقدر و هر مقدار در انگلیسی استفاده می کنیم ؟
    چون در انگلیسی how much ever و how many ever نداریم ؟ که مثل whatever و how ever بتوانیم
    به کار ببریم.
    با سپاس

    • سلام
      می تونید از خود how به تنهایی استفاده کنید. به مثال زیر دقت کنید:
      how difficult it was to buy tickets.
      اگر معنی منفی می خواید به جمله بدید می تونید با no matter هم ترکیب کنید:
      Feeding a baby is a messy job no matter how careful you are.
      غذا دادن به یه بچه خیلی کثیف کاری داره هرچقدر هم که مراقب باشی…

  17. نفس

    سلام .داخل کتاب من نوشته شده در قسمت بالا یادداشت :چاپ دوم
    و در پایین نوبت چاپ :سوم ۱۲۹۲
    باید کتاب رو دوباره تهیه کنم؟
    و یک سوال اینکه من لغت خوندن رو شروع کردم.درسنامه رو هم دیدم و خوب ترتیب الفبایی بهم خورده باید دنبال لغت ها بگردم.حتما باید طبق درسنامه پیش برم؟یا میتونم به ترتسب الفبا جلو برم

    • سلام
      تغییرات نسبت به نسخه شما زیاد هست. اگر بتونید تهیه کنید بهتر هست.
      الزامی به بر هم زدن ترتیب الفبایی نیست اما اگر بتونید با درسنامه برید جلو بهتره. چون بسیاری از بچه ها طبق تجربه من وسط راه دست می کشن. اینجوری حداقل مطمئن خواهید بود که لغات مهم تر رو یک دور مطالعه کرده اید.
      موفق باشید.

  18. علی

    سلام.
    استاد من یه دور کتاب شما رو به روش تیک ۸ خوندم ولی بعضی لغاتو فراموش کردم.بعدش ۵۰۴ با انکی خوندم الانم دارم ۴۵۰ رو میخونم.به نظرتون بعدش دوباره لغات کتاب رو مرور کنم یا تست بزنم؟ممنون.

    • سلام
      شما زمان زیادی در اختیار دارید. یک دور مرور کنید و از پاییز شروع به تست زنی کنید. به نظرم زمان کم نخواهید آورد. اگر ویرایش قدیمی را دارید، حتما تغییرات و لغات جدید را از سایت دریافت نمایید و مطالعه کنید.
      موفق باشید.

  19. hosn

    سلام
    ممنون از کتاب خوبتون
    من امسال در گروه هنر رشته ارتباط تصویری شرکت می کنم می خواستم در رابطه با منابع تخصصی و
    روش مطالعه اونها منو راهنمایی کنید
    ممنون

    • سلام حضور شما.
      متاسفانه با منابع زبان تخصصی رشته ارتباط تصویری آشنا نیستم. شما اگر منبعی که تست های چند سال اخیررشته شما رو گردآوری کرده باشه تهیه کنید به نظرم بسیار عالی است. خیلی نام انتشارات مهم نیست چون بعید می دونم گزینه های زیادی پیش رو داشته باشید.
      موفق باشید.

  20. صمد

    سلام وقت به خیر
    من کتاب شما رو از نمایشگاه تهیه کردم الون ی یک هفته ای شروع کردم به خوندن لغات از روی کتاب اما بعضی اوقات معنی ها به کلمات مترادف یا ربط نداره یا ترتیبشون درست نیست تازه بعضی ها هم غلط املایی داره البته این رو باتوجه به دیکشنری تحلیلگران که روی سایت گذاشتیددانلود کردم و تطابق دادم (راهنمایی کنید لطفا)

    • سلام
      شاید معنی چندم یک لغت هست و شما صرفا به معنی اول توجه می کنید.
      از همین رو مثالی از این اشکال بزنید تا برای شما توضیح داده شود. بعید می دونم این موضوع اصلا وجود داشته باشه.
      همونطور که تو توضیحات هم نوشتیم، معانی فارسی تحلیلگران الزاما صحیح نیست و شما از بخش انگلیسی همون دیکشنری برای رسیدن به معانی صحیح استفاده کنید.
      موفق باشید.

      • صمد

        سلام وقت به خیر قبلا بابت ایراد احتمالی جلد یک کامنت دادم مثلا استاد

        lak معادلش absense که فکر کنم absence درست باشه (غلط املایی)

        و در ترتیب هم مثلا proportionاولین معنی کلمه نسبت ولی ratio سومین کلمه و portion اول

        البته کتاب شما کاملترین منبع  و من هر دو جلددارم میخونم و از زحمات شما هم ممنونم

        • سلام
          ممنون از نکات ظریفی که فرمودین. الان جلد ۱ دم دست ندارم. حتما نگاه می ندازم امشب.
          تشکر فراوان

  21. آیدا

    سلام استاد. خسته نباشید.واسه دکترا میخوام آزمون بدم.تو گرامر مشکل دارم.کتابی میتونید معرفی کنید یا کلاسی که فقط گرامر تدریس بشه؟ ممنون

    • سلام
      گرامر جلد دوم زبان زیر ذره بین کامل هست و مشکل شما رو رفع خواهد کرد.
      کلاسهایی خاص گرامر احتمالا تو زمستان در موسسه پژوهش تشکیل بشه، اما برای این مقطع کلاسی نیست.
      شما کتاب رو مطالعه کنید، اگر هنوز مشکل داشتید، می تونید اون زمان کلاس هم شرکت کنید.
      موفق باشید.

  22. مهشاد

    سلام آقای مهندس جهانشاهی اول میخواستم تشکر کنم بابت وقتی که میذارید و به همه سوالات با روی خوش و بی دریغ پاسخ میدید دوم اینکه میخواستم سؤال کنم کتابی هست که به طور موضوعی از گرامر تست های زیادی داشته باشه؟

    تشکر از راهنماییتون

    • سلام
      جلد دوم زبان عمومی ارشد زیر ذره بین! (البته چاپ ۹۴)
      حدود ۴۰۰ تست مبحثی گرامر به کتاب اضافه شده.
      تست های دو فصل اول رو می تونید از آرشیو مطالب پیدا کنید.
      موفق باشید.

      • مهشاد

        یعنی میفرمایید من که چاپ ٩٣ رو دارم بهتره چاپ ٩۴ رو تهیه کنم؟

        • سلام مجدد
          من نمی دونستم چه چاپی دارید. از دید من نیازی به تست مبحثی زدن نیست. با زدن تست های کنکور و کلوزتست ها، پس از پاسخ به حدود ۱۰ کلوز تست به صورت محسوسی سطح گرامر شما بالا رفته و کلیه مباحث برای شما ساده خواهد شد. به نظرم نیازی به تست مبحثی نیست. موفق باشید.

  23. امیرمهدی

    با سلام و احترام

    استاد دوتا سوال داشتم از خدمتتون
    ۱-من کتاب شما جلد ۱ رو گرفتم با خوندن روزی ۲۰ کلمه حدودا تا آخر مهر طول میکشه مطالعه واژگان. خواستم بپرسم ازون به بعد واسه زدن تست های سال های پیش وقت کم نمیارم؟
    ۲-مطالعه جلد دوم (گرامر) و زبان تخصصی  رو از چه زمانی باید شروع کرد؟ بعد از مطالعه کامل جلد ۱ یا وسط آن؟
    (سطح زبانم متوسط رو به بالاست)

    تشکر

    • سلام
      نه وقت کم نمیارید. حدود ۶۰۰ تست هست و روزی ۲ تا آزمون یعنی ۲۰ تست بزنید می شه یک ماه.
      البته می تونید پس از مطالعه ۳۵ درس؛ شروع به تست زنی کنید.
      جلد دوم رو از اواخر تابستان شروع کنید و زبان تخصصی رو از اواخر مهرماه. جلد دوم رو می تونید همزمان با جلد ۱ شروع کنید و منعی نداره ولی زبان تخصصی رو می تونید پس از مطالعه همون ۳۵ درس شروع کنید. اینجوری براتون راحت تر خواهد بود.
      موفق باشید.

  24. sergio

    سلام
    استاد من دارم از روش لایتنر برای حفظ لغات استفاده میکنم ولی احساس میکنم کمی وقتگیره ضمن اینکه من فقط syns  و یک یا دو مثال هم پشت برگه مینویسم.زبانم خوبه و تنها اگر از طریق syn  ها و جمله معنی رو متوجه نشم معنی فارسیش رو مینویسم و روزی حدودا ۲۰ لغت حفظ میکنم و از هر ۲۰ تا لغت به طور میانگین  ۵تا ۴ لغت هم معنیشو بلدم که دیگه یادداشت نمیکنم و رها میکنم . که طبق این روش حدود ۴۰ تا۶۰ دقیقه وقت من رو میگره. ایا این روش صحیح هست و به نظر شما زیاد وقت نمیزارم.
    تکنیک تیک ۸ به نظر سریع تر و راحتر هست ولی هرچه فکر میکنم پیاده کردن این روش روی کتاب شما با توجه به اینکه لغات به ترتیب حروف الفباست وقرار نیست به ترتیب حفظ کنیم سخت یا حتی غیر ممکن هست . با توجه به این نکات من رو برای روش صحیح لغات راهنمایی کنید. ممنون

    • سلام
      به نظرم هر توضیحی دادید صحیح و البته ایده آل است. همینگونه ادامه دهید.
      روزی یک ساعت برای زبان تا خود کنکور وقت بذارید. ضرر نخواهید کرد. به نظرم زیاد نیست این زمان.
      بین تیک ۸ و لایتنر من خودم هم به تیک ۸ علاقه ای ندارم و فقط به عنوان یه گزینه به دانشجوها معرفی کردیم. با هر کدوم از تکنیک ها راحت هستید ادامه دهید.
      موفق و پیروز باشید.

  25. سهيلا محمدي فروشاني

    سلام استاد، خدا قوت
    من کلاس آنلاین تابستون ۹۴ رو ثبت نام کردم و ایمیل شما هم واسم اومده ولی وقتی گزینه Visit this group رو میزنم صفحه ای برام لود نمیشه.
    من واسه کلاس که هفته آینده شروع میشه باید چیکار کنم؟
    سرعت اینترنتمم ۲۵۶ هستش و نمیدونم آیا باید برنامه خاصی نصب کنم؟
    لطفا راهنماییم کنین. خیلی ممنونم.

    • سلام
      توی گروه هنوز مطلب خاصی قرار ندادیم برای همین صفحه خاصی پیش روی شما باز نمی شه.
      برای کلاس هفته آینده تنها باید آخرین نسخه گوگل کروم یا فایرفاکس داشته باشید. برنامه خاصی نمی خواد.
      فردا از طریق ایمیل هماهنگ می کنیم با بچه ها جهت تست پیش از شروع کلاس.
      موفق باشید.

  26. محمد

    با عرض سلام
    چرا در قسمت درسنامه ی کتاب فقط لغات انگلیسی رو بدون ترجمه قرار دادین،من الان که خیلی از این لغات رو بلد نیستم بخوام درسهارو بخونم خیلی خسته کننده و وقتگیره که بخوام هر لغت رو برم معنیشو پیدا کنم و حفظ کنم و اینکه بخوام به روش لایتنر مطالعه کنم باید خودم فلش کارت درست کنم که خیلی زمانبره و اصلا به صرفه نیست.ای کاش اون جدولی که برای هر لغت در کتاب گذاشتید رو به ترتیب درسنامه میذاشتین و یا ای کاش فلش کارتهاشو جدا می فروختید.در حال حاضر چه راهی رو توصیه میکنید؟
    با تشکر

    • سلام
      معانی این لغت ها در کتاب زیر ذره بین اومده. از این رو خیلی برای کسانی که کتاب رو دارن دشوار نخواهد بود. فعلا برای فلش کارت جدا برنامه ای نداریم.
      شاید بعد از دریافت نظرات دانشجوها بشه راهکاری برای ایجاد فلش کارت تکرو انجام داد.
      موفق باشید.

  27. احسان

    سلام استاد
    من از امروز مطالعه زبان رو از روی درسنامه شروع کردم. اما از ۴۵ واژه درس اول فقط ۶تا برام جدید بود.
    اکثر واژه ها معنی شون رو میدونم اما  همه مترادفها رو نمیدونم. فقط واژه های جدید رو لایتنر کنم یا همه کلماتی که مترادف های جدید دارن؟

    • سلام
      درس اول شامل پرتکرارترین واژه های کنکور ارشد هست. برای همین ممکنه واژه آشنا زیاد داشته باشه.
      مطمئنا با یک درس نمی شه قضاوت کرد. شما در هر صورت روزی ۲۵ لعت جدید بخونید و نیازی نیست لغاتی که آشنا هست رو مطالعه کنید. فقط یک دور مثالهای لغات آشنا رو بخونید.
      مترادف ها رو هم بمونه پس از اتمام ۲۵۰۰ لغت اصلی. از الان وقت روی مترادف ها نذارید. خیلی از مترادف ها ساده هستند، خیلی ها هم توی کلمات اصلی تکرار می شه و از این جهت آخر کتاب برید سراغ مترادفها ساده تر خواهد بود.
      موفق باشید.

  28. امیرمهدی

    با سلام
    استاد شما برای مطالعه ی بیشتر (بعد از تمام کردن کتاب زیر ذره بین) کتاب ۵۰۱ تست را معرفی کردید.
    خواستم دلیل این معرفی رو بپرسم. مثل بررسی دقیقی که برای مشابهت کتاب خودتان با سوالات کنکور انجام دادید , برای این کتاب هم آمار و ارقامی وجود دارد؟
    سوال دیگرم چگونگی مطالعه ی این کتاب است.
    با تشکر از شما

    • سلام
      پیش از این، از کتاب ۵۰۱ تست در کنکور ارشد هم مطرح شده. ضمن اینکه لغات این کتاب سخت هست اما خیلی پرت نیست.
      مزیت دیگری هم که داره، زدن ۵۰۱ تست جدید برای دانشجوئه. سایر کتب تست های این چنینی ندارن.
      برای مطالعه، پس از اتمام دو جلدی زیر ذره بین، شروع به تست زنی کنید و کلیه لغاتی که جدید هستند رو به لایتنرتون اضافه کنید.

      • امیرمهدی

        با سلام مجدد
        ۱- زدن تست های کتاب۵۰۱ بر خوندن ۱۱۰۰ واژه ارجحیت داره؟
        ۲- جلد۱ زبان زیر ذره بین چند واژه با ۱۱۰۰ مشترک داره؟
        ۳- سوال آخرم اینه که  بعد از خوندن ۲ جلد زبان زیر ذره بین و کتاب ۵۰۱ ( با فرض یادگیری کامل) از ۱۵ سوال عمومی چندتا سوال رو حدودا میشه پاسخ داد؟
        خیلی ممنون از پاسختون

        • سلام
          ۱٫ به نظر من ارجحیت داره.
          ۲٫ حدود ۳۰۰ واژه. حدود ۲۰۰ واژه ۱۱۰۰ هم ساده است و ۶۰۰ واژه باقیمانده ش دشواره.
          ۳٫ با توجه به کنکور پارسال بین ۱۲ تا ۱۳ تست به طور متوسط.
          موفق باشید.

  29. علی

    سلام استاد من امروز کتابای شما به دستم رسید اگه میشه راهنماییم کنید که اول کدوم رو باید بخونم و از چه روشی برای حفظ لغات زبان استفاده کنم . کلا راهنماییم کنید میخوام درصد خوبی بزنم .چون دو سال دیگه ارشد میدم و وقت خوبی دارم . یعنی ارشد۹۶      رشتمم عمران

    • سلام
      تقریبا توضیحات کامل رو بالاتر دادیم. اگر می تونید مثالهای انتهای کتاب رو شروع کنید، با جلد اول شروع کنید. اگر با معنای مثالها مشکل دارید ابتدا گرامر رو بخونید.
      نگران نباشید، زمان زیادی دارید و وقت برای تسلط بسیار هست. شما سعی کنید تو ۷ ماه به صورت آهسته اما عمیق لغات رو مسلط شید. برای تسلط به گرامر حداکثر ۲ ماه کافیه و برای سال بعد مرور و زبان تخصصی…
      توضیحات بالا رو هم یه نگاهی بیندازید.
      موفق و پیروز باشید.

      • علی

        استاد من لغات ۵۵ درسو راحت از فارسی به انگلیسی و بلعکس حفظ میکنم اون ۵۵ درس برام مشکل نیست فقط مترادف ها زیادن اگه میشه اونم یه توضیح بدید.

        • سلام
          مترادف ها رو سخت نگیرید.
          فعلا ۵۵ درس رو حفظ کنید. اگر مسلط شدید، می تونید مترادفهای مهم تر رو هم بعدش از لغت نامه معانیش رو پیدا کنید و مطالعه کنید. اولویت با لغات اصلی هست.

  30. احسان

    با سلام و خسته نباشید
    استاد من پارسال ارشد شرکت کردم رشته نقشه برداری ولی رتبه خوبی نشد.لغات کتاب شما را هم پارسال مطالعه کردم تا حدودی.امسال مشغول به کار هستم اما باز میخوام واسه رتبه تک رقمی بخونم به امید خدا.میخوام زبان را امسال عالی بزنم چطور برای این درس مطالعه کنم وچه پیشنهادی برای من دارید.
    ممنون

    • سلام
      تقریبا توضیحات کامل رو بالا دادیم.
      با درسنامه برید جلو حتما نتیجه خواهید گرفت. در طول مطالعه اگر به مشکلی در گرامر جلد دوم یا لغات جلد اول خوردید همینجا مطرح کنید.
      موفق باشید.

  31. sajjad

    سلام استاد وقتتون بخیر بر خودم وظیفه میدونم اول از شما و زحماتتون تشکر بکنم
    چندتا سوال و درخواست راهنمایی داشتم از خدمتتون:
    ۱-من سطح زبان بسیار ضعیف هست از نظر دامته ی لغات اگر این ۴۷ درس رو لغاتشو به روش لایتنر بخونم و تا اول آبان بهشون مسلط بشیم کفایت میکنه برا کنکور؟یا لغات دیگه ای رو باید تو برنامه ی یاد گیری و لایتر بدارم؟
    ۲-همزمان با خوندن این ۴۷ درس تست هم بزنم یا بعد از اتمام کامل ۴۷ درس؟
    ۳-آیا این ۴۷ درس لغات ۵۰۴ و تافل و۱۱۰۰ رو هم پوشش میدن؟
    ممنون از وقتی که میذارید

  32. parham

    با سلام خدمت شما استاد عزیز
    من رشتم شیمیه. سطح زبانم خوبه. پارسال کتاب ویرایش۳(لغات) شما رو تهیه کردم وبه علت مشکلات فراوان خوانوادگی که داشتم فقط تونستم یک ماه ونیم به صورت پراکنده مطالعش کنم(۱۷درس از درسنامه لغات رو) وگرامر وتخصصی هیچی نخوندم  و از۳ ماه مونده به کنکور دیگه نرفتم سراغش و روز جمعه صبح رفتم سر جلسه کنکور شیمی غافل از اینکه طراح سوال چه خوابایی که واسه ما ندیده(از شانس بد ما جمعه صبحی ها ) خلاصه اینکه سرتونو درد نیارم درصد من ۳۶/۶۷ شد حالا واسه امسال برنامه ی من اینکه قراره تو رشته مدیریت شرکت کنم. از اول تابستون  اولویت اصلیمو واسه ۱۵ سوال گرامر و تخصصی خواهم گذاشت تا حداقل خیالم راحت باشه اگه طراح خواست بازم به هم رودست بزنه زیاد ضرر نکنم  ولی در کنارش روزانه ۱۵-۲۰ لغت رو از کتاب شما خواهم خوند.
    با این اوصاف من از شما درخواست عاجزانه ی راهنمایی دارم.لطفا منو راهنمایی کنید.خواهشا.
    ممنون از وقتی که صرف می کنید. باتشکر.
     

    • سلام
      شما که برنامه تون رو خوب چیدین. به نظرم با همین طریق ادامه بدین حتما موفق می شین. اصلا نگران چیزی نباشید. ۳۶ درصد هم با توجه به اینکه زیاد نخونده بودید خیلی هم عالیه.
      فقط لغات رو رها نکنید. حتما بخونید که فرار هستن. از پاییز هم مرتب تست بزنید…
      موفق و پیروز باشید.

  33. ملیکا

    سلام و خسته نباشید
    زبان عمومی ارشد نه به واسطه کسب نمره بهتر بلکه فهمیدن تست برای من اهمیت داره
    من سطح زبان خوبی دارم و کلاس های تافل دانشکده تهران رو میرم و از نظر لغوی هم دامنه لغات خوبی دارم مشکل اصلی من در حل سوالات چهارگزینه ای زبان اینه که من معنی جمله کلمه رو میدونم و بدون شکی به جوابم خیلی مطمئنم ( بدترین قسمتش اینه که نمیدونی چرا غلطه و نمیدونی داری اشتباه میزنی)
    من واقع سر در گمم روزانه ۱:۳۰ زبان میخونم ولی نمیتونم در تست اونطور که تلاش میکنم نتیجه بگیرم
    من واقعا باید چیکار کنم

    • سلام
      شاید یه تست رو شما برای نمونه قرار بدید و ترجمه و استدلالتون رو بگید از انتخاب گزینه اشتباه، بهتر بشه نظر داد که مشکل کار کجاست…
      شاید اشکال از گرامره. شاید هم عدم تسلط به معنی دوم لغات و …

  34. فاطمه

    سلام استاد خسته نباشین.من میخوام امسال کنکور ارشد بدم و از تیر میخوام شروع کنم.جلد اول و دوم زبان عمومی زیرذربین رو گرفتم ولی چاپ ۹۳ هست. ازتون سوال داشتم که چاپ ۹۴ مطالبش تغییر کرده؟؟؟ و اینکه در کتاب نحوه مطالعه توضیح داده شده و گفته شده که اگر زبانتون ضعیف هست اول کتاب تافل بعد تیک ایت و در نهایت این کتابو بخونین.سوال من اینه با این وجود حجم مطالب زیاد نمیشه؟میرسم هر سه منبع رو بخونم؟منو راهنمایی کنین که با وجود ضعیف بودن زبان میتونم از همین کتاب شروع کنم؟؟؟اگر نه چه کتابیو قبلش بخونم؟؟؟

  35. احسان

    با سلام وخسته نباشید
    استاد فایلی در سال گذشته در سایت قرار داده بودید برای مطالعه هفتگی لغات از کجا میتونم دوباره دانلود کنم ؟

  36. مشتاق زبان

    سلام آقای جهانشاهی
    من روزی ۲ ساعت تو راه خونه و محل کار هستم. مرور فلش کارت ها نهایتا نیم ساعت وقت میگیره. شما podcast یا audiobookی نمیشناسین که دایره لغاتش به زیر ذره بین نزدیک باشه؟

    • سلام
      این چنین کتابی در ذهن ندارم. منابع تافل هستند و شاید بتونید از بخش listening شون استفاده کنید. البته باید بدونید که از کدوم سوالاتش استفاده کنید.
      به نظرم اگر گوشی تون اجازه می ده، مستند ببینید در مسیر. سایت http://www.mostanads.com مستندهای خوبی داره که یه تعدادی از لغات رو مرور می کنه براتون.
      bbc word on the street هم خوبه.

  37. بابک

    سلام
    من سال گذشته ۶۰۰ لغت کتاب «زبان عمومی ارش زیر ذره بین» را با استفاده از نرم افزار اندروید جعبه لایتنر خواندم ولی معنی هیچ یک از کلمات را به خاطر ندارم مثلا وقتی یکی از این کلمات را در متنی می بینم، نمی توانم آن را معنی کنم. حالا نمی دونم این روش را اشتباه انجام دادم یا مشکل از جای دیگری است. آیا روش بهتری برای حفظ کردن لغات وجو داره یا نه؟ ممنون میشم من راهنمایی کنید.

    • سلام
      دو تا نکته مهمه:
      ۱) زبان رو اگر رها کنید و انتظار داشته باشید بعد از مدتی برگردید بهش و مثل اول باشید، کاملا اشتباه هست. لذا فرآیند مطالعه زبان رو باید دائما در طول زندگی (منظور پس از کنکوره) پیگیری کنید.
      ۲) لغات رو برای اینکه بهتر یاد بگیرید، کارکردشون رو تو جمله مرور کنید. یعنی غیر از معنی ساده، حتما مثالها رو هم بخونید.
      موفق باشید.

  38. سعید

    سلام خسته نباشید.سوال ۶ صفحه ۱۴۹ جلد اول چرا گزینه اول جواب نمیشه؟! در صورتی که گزینه دوم معنی اولش شعار، اظهار نظر، گفته، میشه و معنای دومش رای حکم میشه در حالی که گزینه یک کلا فقط به معنی حکم فرمان میشه و به جواب سوال نزدیکتره تا گزینه ۲٫ خیلی ممنون.

    • سلام
      هیچ وقت از معنای فارسی تصمیم نگیرید. همیشه به دیکشنری های زبان اصلی رجوع کنید. البته این سوال، از جمله سوالات دشوار و البته یه جورایی نامردی (!) کنکور این چند سال اخیر بوده.
      dictum طبق تعریف می شه نظر یا رای و حکمی که در دید عامه مقبول است (یا یک واقعیت کلی است یا یک جمله منطقی است.) . پس دقیقا ترجمه جمله با این موضوع جور است.
      اما decree نظر یا حکمی است که غالبا از سوی حاکم ابلاغ می شه و یه جورایی دستوری هست. بنابراین دستور چیزی نیست که از دید مردم اعتقاد داشته باشند حتما درست است!! (رد گزینه ۱)
      معنای فارسی دو کلمه یکسان است اما کاربردهایی متفاوت دارند.
      لطفا در صورتی که سوالی مطرح می فرمایید، ویرایش کتاب رو عنوان کنید. کتاب شما می شد ویرایش سوم. شماره صفحه سوال بر مبنای ویرایش چهارم می شه ۱۲۱٫
      موفق و پیروز باشید.

  39. ابوالفضل

    با سلام حقیقتاً زبان من خیلی ضعیف است حتی در حد راهنمایی هم نیست از دوم راهنمایی که ما زبان داشتیم تا دانشگاه که کارشناسی گرفتم یا تک ماده زدم و یا معلم و استاد را  التماس کردم و سال ۸۱ فارغ التحصیل شدم البته کارشناسیم مرتبط با تصمیم ارشدم(مدیریت) نیست که برخی تستهای زبان تخصصی هم بتونم جواب بدم خواهشمندام کمکم کنید چون نمی دونم از کجا و چگونه شروع کنم حتی کلاس زبان هم ثبت نام کردم اما سر کلاس دیدم همه دبیرستانی و مثل بلبل جواب میدن و خیلی از من کوچکتر هستند،بخاطر همین خجالت کشیدم و نرفتم.ضمناً شهرستان هستم. لطفاً جواب را برام ایمیل کنید. ممنون

    • سلام
      شما باید یکبار برای همیشه این موضوع رو حل کنید. من مدیر کلی رو می شناسم که به خاطر سطح زبانش و اینکه هیچوقت دیگه روش نمی شه سر کلاس با بچه های کوچکتر از خودش بشینه و زبان یاد بگیره و وقتش هم البته بسیار پر شده، کلا زبان رو کنار گذاشته و یه شرمندگی بزرگ همیشه همراهشه. مخصوصا اینکه آدم دیپلماتیکی هم هست…
      به نظرم شما هم برای اینکه اونجوری نشه، اصلا از شرکت در کلاس خجالت نکشید. سطح زبان همه یک جور نیست. البته اونجا بد تقسیم کرده بودن شما رو که با افرادی افتادید که سطح زبانشون بالاتره.
      با کتابهای دبیرستان شروع کنید. اونها و لغاتشون رو مطالعه کنید. گرامر دبیرستانی رو مسلط شید، اون موقع یه base اولیه ای خواهید داشت که بشه بر اون مبنا زبان خوندن رو ادامه بدید. به صورت خود خوان از منابع کنکور کارشناسی هم می تونید استفاده کنید. اگر در این راه سوالی داشتید مطرح کنید. اگر خواستید می تونید از کلاسهای آنلاین هم استفاده کنید. البته قبلش حتما لغات دبیرستان رو بلد باشید که در اون سطح اولیه با شما کار نخواهد شد.
      موفق باشید.

  40. الهام

    با سلام من امسال ارشد انتخاب رشته کردم و قبول میشوم میخواستم زبانم تقویت کنم و در حد دبیرستان یادم هست ایلتس شرکت کنم به نظر شما یا کلاس های ترمی برم؟

    • سلام
      در حد دبیرستان خیلی زیاد نیست. به نظرم کلاسهای آیلتیس یا pre-IELTS هم حتی یه مقدار برای شما بالا باشد.
      می تونید حداقل دو ترم کلاس ترمی شرکت کنید و اعتماد به نفس اولیه رو کسب کنید و بعد سراغ کلاسهای pre-IELTS و IELTS برید..
      تو این آدرس سطح زبان خودتون رو تست کنید.
      http://www.aapress.com.au/ielts/english/test.html
      موفق باشید.

  41. بابک

    سلام. من میخواستم بپرسم چه تکنیک ها و روش هایی برای درک مطلب کنکور ارشد پیشنهاد می کنید؟ بعد اینکه سطح زبان من خوب نیست و شنیدم که در یک فرصت حتی دو سه سال هم نمیشه در زبان پیشرفت کرد. حالا نمیدونم باید برای زبان ارشد مطالعه داشته باشم یا نه. اینم بگم که من دانشگاه رو تمام کردم و میخوام برای کنکور سال آینده آماده بشم و یک سالی وقت دارم.

    • سلام
      انتهای جلد اول زبان عمومی ارشد زیر ذره بین تکنیک های پاسخ به سوالات درک مطلب آورده شده است.
      این توصیه اصلا منطقی نیست که در ۲ سال نمی توان به نتیجه ای مطلوب دست پیدا کرد!
      من ۳ ماه را کم می دانم اما ۶ ماه زمان بسیار خوبی برای رسیدن به نقطه مطلوبی در زبان کنکور ارشد است. گویا فرصت شما از اینها هم بیشتر است..
      با استدلالی که آن مشاور برای شما کرده است، کلیه مردم جهان باید برای همیشه قید زبان رو در زندگی بزنن! روند یادگیری زبان کند هست اما این موضوع برای ۳ ماه اول صدق می کند. بعد از آن خود شما نیز به پیشرفت خود اذعان خواهید داشت.
      موفق باشید.

  42. امير

    سلام استاد خسته نباشید
    من کتابتونو (جلد لغاتشو) گرفتم ولی میخوام از ۵ تیر شروع کنم چون امتحانام تموم نمیشه بعد برای این که تا اخر تابستون تموم بشه برای یک دور کردن کتابتون میخوام از روش لایتنر هم استفاده کنم روزی تقریبا چند تا لغت وارد لایتنر کنم تا آخر تابستون تموم بشه ‌؟‌؟‌؟ و اگه زیاد وارد لایتنر کنم بازدهی رو کم نمیکنه ؟‌؟‌؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

    • سلام
      برای خودتون deadline نذارید که اگر یه موقع جا موندید، ناامید نشید و به کل قید زبان رو نزنید…
      طبق برنامه کتاب، حدود ۱۸ هفته زمان لازم است (بر مبنای هفته ای ۱۳۵ لغت (۳ درس).
      اگر سطح زبانتون خوب بود می تونید به مقدار بهبود بدید سرعت رو. در غیر اینصورت از دید ما، این حالت منطقی ترین حالت ممکن است.
      موفق باشید.

  43. میلاد

    یا سلام خدمت استاد گرامی , من الان ۱۷ درس از زیرذربین رو خوندم و خودم بیشتر کلمات رو کد می کنم ولی احساس می کنم باید سرعت خوندنم بیشتر بشه سوالم اینه که کلاس های کدینگ موسسه چند درصد لغات کتابتون رو پوشش میده؟

    • سلام
      از دید من کدینگ فارسی لغات انگلیسی یادگیری غلط زبانه. وضعیت شما هم خوب هست.
      فک کنم کلاسهای کدینگ رو اگه کامل ثبت نام کنید، حدود ۵۰ درصد لغات رو بگن. البته صرفا یک معنی از هر لغت که تونستن یه کد من درآوردی براش اختراع کنن!

  44. احسان

    با سلام خدمت استاد
    من انشاالله تا ۱۰ تیر لغات زیر ذره‌بین رو تمام می کنم. و بعد میخواستم لغات ۱۱۰۰ رو شروع کنم که یکی از دوستان کنکوری پارسالم توصیه کرد صرف انرژی و زمان روی لغات ۱۱۰۰ برای کنکور وقت تلف کردنه.
    به نظر شما شروع کردن لغات ۱۱۰۰ بعد از اون مفیده یا بهتره که همین لغات زیر ذره‌بین رو با عمق بیشتری دوباره بخونم(بعضی کلمات synonymهای دوم و سوم رو مسلط نیستم). اصلا لغات ۱۱۰۰ چند درصد لغات کنکور رو پوشش میده؟

    • سلام
      اول از همه لغات کتاب رو کامل مسلط شید (معنی لغات ناآشنا در مثالها و همچنین برخی از مترادف های دشوارتر)
      پس از اون کتاب ۵۰۱ تست (نه ۵۰۴ واژه) که تو سایت هست رو دانلود کنید و با اون جلو برید.
      در نهایت آزمونهای کنکور، آزمونهای رایگان سایت در پاییز و زمستان، جمع بندی شما رو نهایی خواهد کرد.
      این بهترین راه خواهد بود. اگر دیگه واقعا خیلی خیلی وقت داشتید، ۱۱۰۰ می شه گزینه نهایی شما.

  45. معصومه

    Salam ostad
    man sale gozashte konkoor dadam vali zabano khob nakhondam va 4 % zadam vali emsal mikham darsade khobi az zaban biaram nemidonam ba zabane o omomi shoro konam ya takhasosi chon barkhi az moshaverin roye zabane takhasosi bishtar takid darand be in dalil ke Eteghad darand sarmaye gozari roye zabane takhasosi riske kamtari darad. Be nazare shoma hatman aval bayad omomi ro khond ya mishe takhasosi ro tabeston bekhonam va payiz omomi

    • سلام
      به نظرم مشاوره شون صحیح نیست اصلا. مخصوصا اگه سطح زبانتون پایینه، توی زبان تخصصی هم نمی تونید موفق باشید. باید یه حداقل هایی رو تو زبان عمومی داشته باشید بعد برید سراغ تخصصی.
      مثلا اگر بخوام بر مبنای دو جلدی زیر ذره بین توضیح بدم، از حدود ۵۵ درس لغت کتاب، باید ۲۰ تا ۲۵ درس اول رو بلد باشید بعد برید سراغ تخصصی. توی زبان تخصصی هم بسیاری از لغات زبان عمومی دیده می شه. می شه از درسهای بعدی اگه نمی خواد خیلی سرمایه گذاری کنید روی عمومی، گذر کنید اما باید یه پایه اولیه داشته باشید!
      گرامر هم خوندنش ساده است و سرمایه گذاری روش کم ریسکه…
      برعکس کردن ترتیب مطالعه زبان عمومی و تخصصی می تونه لطمه بزنه به نتیجه تون. هم سرعت رو کم می کنه هم نتیجه رو.
      کلا هرکی زبان عمومی می خونه باید بدونه ۳ ماه اول، خیلی جلو نمیره و درصدش رشد نمی کنه اما بعد از اون یک دفعه درصدش اضافه خواهد شد و سطح زبانش تغییر محسوس میکنه.
      باید با صبر و حوصله زبان بخونید.

  46. میرمحمدمهدی فیروزیان

    یه سوال جداگانه ام راجع به خود کلاساتون داشتم و اون اینه ک مباحث ارائه میشه سرکلاس منحصرا ۲ جلد کتابتون رو شامل میشه یا مطالبی اضافه تر از کتاب هاتون هم بحث میکنین؟؟؟ چون جلد اول Vocab هس و جلد دوم کتابتونم ۵ سوال مربوط به Cloze ک مجموعا ۱۵ سواله عمومیه؟ ممنون میشم پاسخ بفرمایین. تشکر فراوان

    • سلام
      طبیعتا اساس مباحث دوجلدی است اما از اون فراتر هم می ریم. اما کلا حیطه کلاس، محدود به زبان عمومی و ۱۵ تست اول است.
      این رو بدونید که تقویت مهارت زبان عمومی حداقل ۵۰ درصد کار شما رو در مطالعه زبان تخصصی تسریع خواهد کرد.
      در نهایت، یک یا دو جلسه هم پاسخ به سوالات متن تخصصی رو به صورت عام بررسی خواهیم کرد.
      موفق باشید.

  47. میرمحمدمهدی فیروزیان

    سلام جناب جهانشاهی وقتتون بخیر

    ممنون از اینکه پاسخگوی سوالات هستین. جسارتن میخاستم بدونم اینکه دامنه لغت بالا نیاز جدی کنکوری خوندن سوالات هس، چ توصیه ای برای این افزایش دامنه لغات دارین؟ کتابهایی مثل ۵۰۴، ۱۱۰۰ هستن ک بگفته ی خیلی ها مرجع کلمات و لغاتن. آیا بخاطر سپاری همین ۲ کتاب و درک لغات کافیه؟ یا لغات موجود در کتاب شما همپوشانی دارند؟ توصیه کلی شمارو میخاستم بدوونم. ممنون میشم با تشکر فراوان

    • سلام
      جلد اول زبان عمومی ارشد زیر ذره بین رو مطالعه کنید. اولویت لغاتش از هر دو کتابی که فرمودید بیشتره. تقریبا ۹۵ درصد لغات ۵۰۴ و حدود ۳۰ درصد لغات ۱۱۰۰ رو پوشش می ده.
      لغاتی که از ۱۱۰۰ کنار گذاشته شده اند مهم نبودند. بعلاوه کتاب لغات ضروری تافل، آزمونهای اصلی تافل و آیلتس و همچنین تمامی لغات کنکور ۱۰ سال اخیر کلیه رشته ها رو هم پوشش می ده که مجموعه ای کاملا هدفمندتر از کتابهایی که فرمودید هست.

  48. ۹۵

    سلام خسته نباشیداستاد لغت هایی که چندتا معنی دارن رو چطوری باید وارد لایتنر کنیم؟یعنی برای همه ی معانی یک کارت تهیه کنیم یا برای هر معنی جدا؟اگه جدا باید باشن موقع جواب دادن از کجا بفهمیم کدوم معنی مد نظر است؟باتشکر از زحماتتون

  49. KAMAL

    سلام استاد خسته نباشید . استاد من کتاب جلد یکتونو دارم که ویرایش سوم چاپ چهارمه . نیاز هست کتاب تازه بخرم یا خیر ؟ تغییرات فقط اضافه شدن سوالات ۹۴ هستش ؟ممنون

  50. Ali

    سلام استادمن امروز کلاس آنلاین برای ترم تابستون رو به صورت اینترنتی ثبت نام کردم  اما فقط شهریه دوره رو واریز کردم و مراحل بعدی ثبت نام رو اطلاع ندارم به چه صورت هستممنون میشم راهنمایی کنید

    • سلام
      ظرف یک یا دو روز کاری، با شما از سمت موسسه پژوهش جهت تکمیل پرونده تماس گرفته می شه. اگر تا فردا تماسی گرفته نشد، به شماره ۸۶۷۴۱ داخلی ۱۰۴ یا ۱۰۳ تماس بگیرید (بخش مهندسی صنایع)
      موفق باشید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top