زبان عمومی دکتری و ارشد

جهانشاهی - یوسف زاده

پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

در این مطلب قصد داریم مهمترین سوالات دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری را پاسخ دهیم. شما می توانید سوالات خود را در مورد نحوه مطالعه زبان عمومی و همچنین در مورد چهار جلدی زبان عمومی زیر ذره بین در انتهای این مطلب بیان نمایید.

به تمامی نظرات رسیده در پایین این صفحه در اسرع وقت پاسخ داده می شود.


نحوه مطالعه و تحلیل سوالات زبان عمومی دکتری و ارشد

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی ارشد چگونه است؟

سوالات زبان عمومی کنکور ارشد، مشتمل بر 30 سوال برای هر رشته و گرایش می باشد. این 30 سوال به دو گروه 15 سوالی تقسیم می شود: زبان عمومی و زبان تخصصی.

  • سوال 1 تا 10 سوالات زبان عمومی و مرتبط با مبحث واژگان است.
  • سوال 11 تا 15 سوالات زبان عمومی و از بخش گرامر آن است. این بخش از سوالات در قالب کلوزتست مطرح می شود.
  • سوال 16 تا 30 سوال زبان تخصصی هر رشته است. معمولا در این بخش، داوطلبان با سه متن تخصصی روبرو هستند که از آنها سوالات تخصصی رشته مورد نظر پرسیده می شود. گاها دیده شده که یکی از این متنها حذف شده و به جای آن 5 تک سوال تخصصی پرسیده می شود. (یعنی با دو حالت روبرو هستیم: 3 متن تخصصی و هر متن 5 سوال؛ یا دو متن تخصصی هر متن 5 سوال به همراه 5 سوال جای خالی)

برای پاسخ به سوالات 1 تا 15 خواندن جلد 1 تا 3 کتاب زبان عمومی زیر ذره بین کفایت می کند. (جلد اول و سوم برای سوال 1 تا 10 و جلد دوم برای سوال 11 تا 15 طراحی شده است.) همچنین برای پاسخگویی به سوالات تخصصی رشته خود، لازم است علاوه بر دانش مطلوب در زمینه رشته خود، با تکنیکهای پاسخگویی به متن آشنا باشید. در جلد سوم زبان زیر ذره‌بین، این تکنیکها در کتاب ذکر شده است. شما با خواندن همان سه جلد و بدون مطالعه زبان تخصصی به طور متوسط می توانید به درصد 60 در زبان عمومی و تخصصی کنکور دست یابید. برای درصد بالاتر نیاز است تا متنهای زبان تخصصی رشته خود را طی 11 سال اخیر کنکور، پاسخ دهید.

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی دکتری چگونه است؟

در کنکور دکتری، خبری از سوالات زبان تخصصی نیست و تمام 30 تست، سوالات زبان عمومی هستند. تقسیم بندی سوالات کمی متفاوت از کنکور ارشد است:

  • سوال 1 تا 8 سوالات گرامری است. این سوالات در قالب تک جمله مطرح می‌شود.
  • سوال 9 تا 20 سوالات واژگان است.
  • سوال 21 تا 30 سوالات درک مطلب است. متن درک مطلب، آکادمیک است اما تخصصی نیست. شما با دو متن روبرو خواهید بود که از هر کدام 5 تست مطرح می‌شود.

برای پاسخ به کلیه سوالات فقط خواندن دو منبع کفایت است: جلد اول زبان زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره بین. جلد اول برای تسلط و عمق یادگیری بهتر واژگان است اما خواندن آن اختیاری است. کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین شامل گرامر، درک مطلب، واژگان، تستهای تالیفی، تستهای مبحثی و نهایتا تستهای کنکور دکتری سال 90 تا 97 است. بنابراین یک کتاب همه منظوره است که نه تنها برای کنکور دکتری که برای آزمون زبانی که پس از آن خواهید داشت، مفید خواهد بود.

کدام منابع بیشتر مورد تاکید طراحان کنکور دکتری و ارشد است؟

معمولا طراحان زبان عمومی، بر روی منبع خاصی نظر ندارند. سوالات از طیف گسترده ای از منابع مطرح می شود. به همین جهت اصلا نمی توان منبع خاصی را برای سوالات در نظر گرفت. برای اولین بار در سری کتابهای زبان عمومی زیر ذره بین منبع هر سوال ذکر شده است. سعی شده تا تمامی مثالهای انتهای کتاب و سوالات تالیفی از همان منابع مطرح شوند تا بتوانند راهگشای شما باشند. اما پراکندگی منبع بسیار زیاد است. شما قادر خواهید بود تا روند کنکور را از مطالعه این مجموعه کتب درک کنید که خود کمک بزرگی است. منابع متفاوت اند اما روند کاملا یکسان است. فلذا جهت مشاهده لغات پرتکرار کنکور سالهای اخیر به جلد اول کتاب زبان عمومی زیر ذره بین و برای گرامر به جلد دوم زبان زیر ذره بین یا کتاب زبان دکتری زیر ذره بین مراجعه کنید. تکنیک درک مطلب برای ارشد در جلد 3 و برای دکتری در کتاب زبان دکتری زیر ذره بین ذکر شده است.

منبع دقیق زبان عمومی برای کنکور ارشد و دکتری چیست؟

  • منبع کنکور زبان عمومی ارشد

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

جلد 2 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ آموزش و تست گرامر کنکور ارشد

جلد 3 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ مجموعه تست واژگان کنکور ارشد و دکتری

کتاب زبان تخصصی؛ بر حسب رشته این کتاب متفاوت است. کتابی تهیه کنید که پاسخ تشریحی زبان تخصصی 11 سال اخیر رشته‌تون رو داشته باشه.

  • منبع کنکور زبان عمومی دکتری

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش و تست گرامر، آموزش و تست درک مطلب، واژگان و تست واژگان، آزمونهای تالیفی، و نهایتا پاسخ کنکور دکتری سال 1390 تا 1397

آیا مطالعه کتابهای 504 و لغات ضروری تافل برای کنکور کافی است؟

بر مبنای سوالات سالهای اخیر، می توان گفت که مطالعه کتابهای 504 و تافل تنها به بخش کوچکی از نیاز شما برای کنکور ارشد پاسخ خواهد داد.

هر دوی این کتابها، کتابهای بسیار خوبی هستند و از نظر زبانی سطح بسیار خوبی دارند اما نمی توان آنها را برای کنکور جامع دانست، بدین معنی که پس از مطالعه هردوی آنها حتی هنوز به نیمه راه نرسیده اید و مطالب زیادی هستند که می بایست مطالعه نمایید. هر دوی این کتابها در سایت برای دانلود قرار داده شده اند.

تکنیک مطالعه به روش tick eight یا 8 تیک اصلاح شده چگونه است؟

هشت تیک یا تیک ایت

تیک ایت گاج

تکنیک تیک‌ایت، به نقل از سایت انتشارات گاج، تکنیکی است که بر مبنای تکرار لغات در ذهن عمل می‌کند. این تکنیک یکی از روش‌های به‌خاطرسپاری لغات در ذهن است.

ما تکنیک را براساس تجربه و اطلاعات رسیده از سوی دانشجویان، به‌گونه‌ای اصلاح نموده‌ایم که شانس فراموشی آن به حداقل برسد. و اما این تکنیک، چگونه است؟

بر اساس تجربه چندین ساله مولفین، 2600 لغت در طی 112 روز تقسیم‌بندی شده‌اند. هر روز شامل 15 تا 35 لغت است. سادگی و دشواری یادگیری روزها تقریباً برابرند و متوسط تعداد لغات در هر روز 24 عدد می‌باشد.

در زیر هر یک از واژگان دروس، 3+8 خانه مربع شکل وجود دارد. شما برای یادگیری واژگان، در روز اول تمامی واژه‌های درس 1 (روز یکم) را به دقت می‌خوانید. این مطالعه شامل خواندن مثال، ترجمه مثال و فکرکردن به هر واژه است. با توجه به عمق اولین دور مطالعه، برای این مرور، حتما یک تیک در نظر بگیرید. در روز دوم، این تکنیک برای روز‌های اول و دوم اعمال می‌شود؛ به اینصورت که اینبار صرفا واژه‌های درس اول را مجددا مرور می‌کنید و اگر معانی فارسی آن را بلد بودید، تیک زده و در غیراینصورت ضربدر می‌زنید و برای درس دوم، چون اولین دور از مطالعه آن است، با عمق به همراه مثال و مترادف خوانده و تیک می‌زنید. در روز سوم برای دروس روزهای اول، دوم و سوم و به همین ترتیب در روز هشتم، برای دروس مربوط به روزهای اول تا هشتم همین کار انجام می‌شود. یعنی 8 روز پشت سر هم باید لغات یک درس را نگاه بیندازید. اگر لغتی 8 تیک خورد، از این مرحله عبور کرده است اما اگر برفرض لغتی 2 ضربدر و 6 تیک داشت، باید روزهای متوالی بعدی نیز آن لغت خوانده شود تا به 8 تیک برسد. (یادتان نرود بالای هر درس تاریخ اولین روز مطالعه آن را بنویسید). این عمل مرتباً برای هشت روز اخیر انجام می‌شود. بدین معنی که در روز نهم این تکنیک برای صفحات روزهای دوم تا نهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و در روز دهم، برای دروس روزهای سوم تا دهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و … انجام می‌گیرد و یکی‌یکی درس‌ها و لغات از گردونه دشوار 8 تیکِ آغازین عبور می‌کنند.

اما حکایت تیک 9، 10 و 11 چیست؟

ما طبق بازخورد از دانشجویان به این نتیجه رسیده‌ایم که 8 تیک در 8 روز پشت‌سرهم برای یادگیری بلندمدت کافی نیست. تکنیک 11 تیک را با کمک 60 دانشجوی داوطلب پیاده‌سازی نموده و نتایج فوق‌العاده‌ای پس از آزمایش حاصل شد. اما این تکنیک چگونه است؟ برای این کار، کافی است شما در روز 15 ام، روز 30 ام و روز 60 ام تیک‌های 9، 10 و 11 را بزنید. یعنی علاوه بر 8 روز آغازین، سه مرور دیگر با فواصل گفته شده داشته باشید. منظور از روز 15، 15 روز بعد از تاریخ نوشته شده بالای هر درس است (چه لغاتی که 8 تیک را سریع خوردند و چه لغاتی که تیک کمتری خوردند). این موضوع به‌شدت بر روی یادگیری اثر مثبت خواهد گذاشت.

فایل صوتی زیر به شما دقیق این تکینک را شرح خواهد داد:

توضیح صوتی طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده

فایل صوتی را برای درک بهتر طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده گوش کنید.

دانلود فایل

تکنیک مطالعه به روش لایتنر چگونه است؟

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر یک قوطی در باز است که از پنج قسمت تشکیل می شود.

عرض قسمت های مختلف به ترتیب ۱۵,۸,۴,۲,۱ واحد است. این جعبه را می توانید خودتان با مقوا، جعبه یا قوطی های پودر لباسشویی ، کفش و… درست کنید، یا اینکه از بازار تهیه نمائید.

این روش را می توانید برای یادگیری لغات زبان انگلیسی،فارسی و یا هر فرمول یا مطالب درسی فراری که می خواهید به خاطر بسپارید به کار گیرید.

هر موضوع یادگرفتنی را روی یک برگ کاغذ(فیش) بنویسید. دقت کنید که روی هر فیش تنها یک موضوع یادگرفتنی نوشته شود. یعنی لغت را در یک روی کاغذ و جواب آن را در روی دیگر برگه می نویسید.

مراحل کار با لایتنر:

۱. روز اول: تعدادی از برگه ها را تکمیل می کنید و پس از اینکه هر دو روی برگه را یکی دو بار مرور کردید، برگه ها را در خانه اول جعبه قرار دهید. می توانید هر روز، ده پانزده یا تعداد بیشتری برگه آماده نمائید.شاید در بعضی روزها هم برگه ای تهیه نکنید.

۲. روز دوم: ابتدا برگه هایی را که دیروز تهیه کرده بودید از خانه اول بردارید.سؤالات را از روی برگه بخوانید و سعی کنید جواب ها را به خاطر بیاورید. آنهایی را که بلد نبودید، مجدداً در خانه اول قرار دهید و آنهایی را که بلد بودید، به خانه دوم منتقل کنید. پشت این برگه های خانه دوم یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار دهید.

در پایان، برگه هایی را که در روز دوم برای اولین بار تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۳. روز سوم: به برگه های خانه دوم دست نمی زنید زیرا خانه دوم هنوز تکمیل نشده است و ظرفیت دو گروه برگه را دارد. پس باز هم از برگه های خانه اول شروع می کنید و برگه هایی را که جواب سؤالاتشان را بلد هستید به خانه دوم منتقل می نمائید و در پشت کاغذ رنگی قرار می دهید تا این برگه ها با برگه های روز گذشته مخلوط نشود. برگه هایی که پاسخشان را بلد نیستید به همراه برگه های جدیدی که امروز تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۴. روز چهارم:

الف) ابتدا از خانه دوم شروع کنید، زیرا خانه دوم ظرفیت دو گروه برگه را دارد و ظرفیت آن روز قبل تکمیل شده است. ولی فقط برگه های ردیف جلوتر را برمی دارید.(یعنی برگه هایی که جلو کاغذ رنگی قرار دارند) سؤالات روی این برگه ها را مطالعه می کنید و اگر جواب درست دادید برگه ها را در داخل خانه سوم و در ابتدای آن قرار می دهید و پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا فاصله گذاری مشخص شود. ضمناً برگه های باقی مانده در خانه دوم را جلوتر می برید و کاغذ رنگی را در پشت این برگه ها می گذارید.

ب) سپس به خانه اول برگردید و برگه های آن را بردارید و آنهایی را که بلد هستید در خانه دوم و پشت کاغذ رنگی قرار دهید.

ج) برگه هایی که پاسخ آنها را بلد نیستید و همچنین برگه های جدیدی را که تهیه کرده اید در خانه اول می گذارید.

۵. خانه سوم برای چهار گروه برگه در نظر گرفته شده و باید چهار روز صبر کنید تا این قسمت تکمیل شود.البته هر روز پس از ورود برگه ها از خانه دوم به خانه سوم پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی می گذارید تا قسمت سوم هم به تدریج و پس از چهار روز تکمیل شود.

۶. خانه چهارم جای هشت گروه برگه را دارد و هشت روز پس از ورود اولین برگه ها پر خواهد شد. خانه پنجم جای پانزده گروه برگه را دارد و شانزده روز پس از ورود اولین برگه ها، این قسمت تکمیل می شود. یعنی اگر شما در کارتان وقفه ای نیندازید سی روز طول خواهد کشید تا هر پنج قسمت جعبه لایتنر تکمیل شود. توجه دارید که بین هر دو گروه برگه یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا برگه های مربوط به روزهای مختلف با یکدیگر مخلوط نشوند.از روز سی و یکم به تدریج برگه ها از داخل جعبه خارج می شوند و شما می توانید این برگه ها را بایگانی نمائید. زیرا پس از پنج بار تکرار موفقیت آمیز هر برگه در زمان های متفاوت، می توانید مطمئن باشید که آن موضوع را برای همیشه فرا گرفته اید و هیچگاه آن را فراموش نخواهید کرد.

به این ترتیب شما با روشی که شبیه بازی انفرادی است، در اوقات فراغت می توانید با کمترین میزان اتلاف وقت آنچه را که یادگیری اش برایتان مشکل تر است بیشتر تکرار کنید و زودتر و برای همیشه به خاطر بسپارید و آنچه را که زودتر یاد می گیرید فقط با پنج بار تکرار برای همیشه فرا بگیرید.

نکته مهم: در هر مرحله که به سؤال یک برگه نتوانستید جواب دهید باید آن را به اولین خانه برگردانید.

آیا خواندن معنی و لغت فارسی به تنهایی کافی است؟

خواندن معنی و لغات فارسی به تنهایی نمی تواند کمک شایانی به شما کند. حتما می بایست کاربرد لغت در جمله را نیز مدنظر قرار دهید. بسیاری از لغات معنی خود را در جمله به شما نشان خواهند داد. باید بیاموزید که معنی لغات را در قالب جمله حدس بزنید.

خواندن متون زبان بهترین راه افزایش دامنه لغات است. اینکه شما یک دیکشنری انگلیسی به فارسی متحرک باشید! نمی تواند به بسیاری از نیازهای زبانی شما پاسخ دهد. باید بتوانید ساختار جمله را درک کنید، معنای لغات را در کاربردهای مختلفشان شناسایی کنید و در نهایت بهترین معنا را برای جمله برگزینید.

پس حتما علاوه بر معنی فارسی، از مثالهایی که لغات مورد نظر را در بر دارند، بهره ببرید. جلد اول زیر ذره بین بر این مبنا، علاوه بر معنای فارسی، 5000 مثال ترجمه شده از هر لغت ذکر نموده است که در این نوع، اولین کتاب کنکور دکتری و ارشد به شمار می آید. گرچه بعدها کتابهایی از این ایده رونویسی کرده‌اند.

روند مطالعه برای زبان انگلیسی کنکور ارشد و دکتری چگونه باید باشد؟

برای مطالعه زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد حتما می بایست بر حسب سطح زبانی خود، تصمیم منحصر به فرد اتخاذ نمایید.

بدین منظور می بایست در نظر بگیرید که دامنه لغات شما تا چد حد وسیع است؟ آشنایی شما با ساختار جمله تا چه اندازه است؟ درک شما از معنای جملات و متون به چه میزان است؟

فایل صوتی زیر بصورت دقیق به شما خواهد گرفت که روند صحیح مطالعه باید چگونه باشد:

چطور و از کجا برای زبان کنکور دکتری شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

چطور و از کجا برای زبان کنکور کارشناسی ارشد شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

این لینکها نیز راهنمایی‌های بسیار خوبی برای مطالعه شما دارند:

آیا رفتن به کلاس کنکور برای زبان می تواند مفید باشد؟

بدون شک صرف حضور در کلاس نه تنها برای زبان بلکه برای سایر دروس نیز نمی تواند تضمین کننده موفقیت شما در کنکور باشد. بالطبع، اگر اننتخاب صحیحی برای کلاس داشته باشید، کلاس کمک حال شما در درک بهتر مفاهیم خواهد داشت.

چنانچه در کلاسی حاضر هستید، حتما و همزمان با کلاس پیش رفته و در روزهای حد فاصل بین جلسات کلاس به خواندن مباحث مطرح شده و افزایش دامنه لغات خود بپردازید. اگر به دلایلی همچون عدم تمکن مالی، عدم دسترسی به کلاسهای اساتید مطرح یا حضور در شهرستانها و عدم امکان رفت و آمد به تهران قادر به شرکت در کلاسها نیستید، می توانید با تکیه بر دانش کتابها به موفقیت کاملی دست پیدا کنید و یا از کلاسهای آنلاین و غیرحضوری کنکور ارشد استفاده نمایید.

در حقیقت کلاسها می توانند همانند کاتالیزور عمل کنند و راه شما را به شرط همراه شدن با کلاسها برای رسیدن به موفقیت کوتاه نمایند اما هرگز اینگونه نیست که بدون شرکت در کلاس نتوان به موفقیتی دست یافت.

در نهایت پاسخ پرسش بالا مثبت است. حتما کلاسها مفید هستند اما باز همه چیز به تلاش شما باز می گردد.

ما بدلیل اینکه در ایران نیستیم، صرفا کلاس آنلاین داریم که از تمام ایران قابل شرکت است؛ برنامه این کلاسها در لینک زیر آمده است:

کلاس زبان آنلاین زبان عمومی زیر ذره بین 

قیمت کلاس را پایین درنظر گرفته ایم که برای قشر وسیعی شرکت در کلاس مقدور باشد اما چون کار ما نویسندگی است و نه برگزاری کلاس، تعداد کلاسهای ما محدود است. برنامه کلاسها در لینک ذکر شده است و امکان برگزاری کلاس بیش از 10 بار در سال را به دلیل مشغله فراوان نداریم. همانطور که ذکر شد، در صورت عدم دسترسی یا عدم امکان حضور در کلاسها، نگران چیزی نباشید. موفقیت تنها با تلاش مداوم شما قابل دستیابی است و بسیاری از رتبه های برتر تنها به منابع اصلی و شرکت در آزمونهای آمادگی کنکور برای موفقیت اکتفا نموده اند.

برای زبان یک چیز ضامن موفقیت: تلاش خود فرد

می خواهم تستهای بیشتری علاوه بر کنکورهای سال گذشته بزنم. چه منبعی توصیه می نمایید؟

وبسایت زبان عمومی زیر ذره‌بین هرساله در زمان نزدیک به کنکور، تعدادی آزمون تالیفی برگزار می‌نماید. این آزمونها رایگان بوده و کمک به دانشجویان کنکوری خواهد بود. همچنین در صفحه پشتیبان کتابها،تستهای بیشتری آرشیو شده است که تنها برای دارندگان کتابهای زبان زیر ذره‌بین قابل دسترس است.

سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین تعداد زیادی از منابع مناسب تست زنی در بخش دانلودها قرار داده شده که مطالعه آنها می تواند منابع جدیدی از تستهای کنکور پیش روی شما قرار دهد.

من زبانم خوب نیست، آیا بهتر نیست قید زبان را بزنم و بر روی سایر دروس تمرکز کنم؟

خیر، شما حتما یک روز در زندگی می بایست برای این مشکل چاره ای بیندیشید. پاسخ به نیاز زبانی شما، چه در مقطع دکتری، چه به منظور ادامه تحصیل در خارج از کشور و چه برای رسیدن به درجات عالی در کار الزامی است. بهتر است از فرصت کنکور بیشترین استفاده را نموده و با یک تیر دو نشان بزنید. زبان راه ارتباطی شما با سایر فرهنگهاست. چنانچه زبان شما تقویت شود، به سادگی قادر به کار با تکنولوژی های روز هستید و می توانید با سایر ملل و تمدن ها ارتباط برقرار کنید. پس یکبار برای همیشه با خود تعارف را کنار گذاشته و بر ترس بی مورد ندانستن زبان فایق آیید.

همچنین تاثیر درصد بالای زبان در کنکور بر کسی پوشیده نیست. میانگین کلی درصد زبان رتبه‌های برتر طی سالهای اخیر روند صعودی داشته و چنانچه بدنبال حضور در دانشگاههای خوب هستید، نیازمند درصد بالا در این درس خواهید بود. فایل صوتی زیر، توضیحات کاملی بر چرایی پاسخ به سوالات زبان خواهد داد:

❓چرا در کنکور باید به سوالات زبان پاسخ داد؟ چرا نباید از زبان برای یک عمر فرار کرد؟

دانلود فایل صوتی بالا

تکنیکهای پاسخگویی به متون تخصصی و سوالات درک مطلب چیست؟

جهت پاسخگویی به سوالات زبان تخصصی کنکور ارشد رشته خود می بایست با تکنیکها و راهکارهای پاسخگویی به سوالات درک مطلب آشنا باشید. در جلد سوم زبان عمومی زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین، بر مبنای تستهای کنکور کلیه رشته ها، راهکارهایی بسیار عملی و ساده برای پاسخگویی آموزش داده شده است. گردآوری این تکنیک ها در قالب زبان عمومی دکتری و ارشد به گونه ای که برای کلیه رشته ها قابل استفاده باشد برای اولین بار صورت پذیرفته است. به امید اینکه برای شما مفید واقع گردد.

همچنین در ویدئوی زیر، استاد جهانشاهی طی 2 ساعت به شما به صورت رایگان این تکنیک‌ها را آموزش می‌دهد:


سوال پیرامون کتب زبان عمومی زیر ذره بین

جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین را از کجا شروع کنم؟

پاسخ به این سؤال بستگی به سطح زبان شما و زمانی که شروع به خواندن این کتاب می‌کنید دارد.

اگر واژگان دوران دبیرستان، به‌کل از ذهن شما رفته و مدت زمان زیادی است که واژه‌خوانی را رها نموده‌اید، حتماً در ابتدا مروری بر واژگان و گرامر دبیرستان نموده و سپس سراغ این جلد بیایید. پیش‌فرض این مجموعه بر این است که شما حداقل‌های دامنه واژگان و گرامر را در دبیرستان آموخته‌اید. (در سایت و کانال زبان زیر ذره‌بین، جزوه دبیرستان به رایگان قابل دانلود است.)

برای داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد توصیه می‌شود که مستقیماً با همین کتاب شروع کرده و به همین منبع اکتفا نمایند. اگر زمان اندکی در اختیار دارید (2 تا 3 ماه)، توصیه می‌کنیم واژه‌هایی که 2 یا تعداد بیشتری تکرار در کنکور دارند را مطالعه کنید.[1]

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

توصیه ما برای داوطلبان کنکور دکتری این است که تمامی دروس را مطالعه کنند و تا حدودی بر مترادف‌ها نیز متمرکز شوند. درصورتی‌که مطالعه این کتاب را خیلی زود به اتمام رساندید و وقت کافی داشتید، منابع اضافی را از بخش دانلودهای سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین به رایگان دانلود کرده و مطالعه نمایید. بدیهی است که پاسخ به تست‌های دکتری 7 سال اخیر نیز باید در برنامه شما گنجانده شود. (افرادی که وقت اندکی دارند (زیر 2 ماه)، واژه‌های با دوبار تکرار یا بیشتر را برطبق پاورقی شماره 1 مطالعه کنند.)

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

به داوطلبان آزمون‌های بین‌المللی و داخلی توصیه می‌گردد که علاوه بر مطالعه این مجلد، حتماً تست‌های آزمون‌های قبلی را نیز مرور کنند. لغات این کتاب، تا حد بسیار مطلوبی کلیه نیازِ شما را برای پاسخگویی به سؤالات reading، speaking و writing رفع خواهد نمود.

توجه: مطالعه بخش «آزمودن» در داخل دروس برای داوطلبان آزمونهای بین المللی مثل TOEFL و IELTS توصیه می‌شود.

تکنیک پیشنهادی مرور لغات، «تیک‌ایت (Tick8) اصلاح‌شده» است. برای آشنایی با این تکنیک، حتماً مقدمه فصل سوم این جلد را مطالعه کنید. همچنین در نظر داشته باشید که تمرین و تست‌زنی، بخش حیاتی از موفقیت شما را شامل می‌شود. لذا از تست‌زنی و یادگیری و مرور داده‌های ذهنی غفلت ننمایید. این تکنیک شما را بی‌نیاز از هر نرم‌افزاری خواهد کرد.

[1]  منظور از تکرار واژه، شماره‌ای است که بصورت عددی یا ستاره جلوی هر واژه نوشته شده است. مثلا **1 یعنی یکبار تکرار در کنکور کارشناسی ارشد و دوبار تکرار در کنکور دکتری، در نتیجه مجموعا 3 بار تکرار که نشان‌دهنده اهمیت این واژه است.

آیا لغاتی که تعداد تکرار پایینی دارند، اولویت پایین تری دارند؟

هرگز بدین صورت نیست. لغات با تکرار پایین تا حدود زیادی هم ارزش با لغات با تکرار بالا هستند. این لغات پیش بینی ما از روند کنکور است و در سالهای گذشته از لغات با تعداد تکرار صفر نیز سوال مطرح شده است.  پس اگر زمان به مقدار کافی دارید از هیچ لغتی به راحتی نگذرید. تنها در صورتی که زمان اندکی دارید می توانید از برخی از این لغات صرف نظر نمایید.

برای هرکلمه چند معنی ذکر شده است. آیا باید تمامی معانی را حفظ کنم؟

در هر زبانی، کلمات غالبا بیش از یک معنی دارند. (مثلا شیر در زبان فارسی!)

در این میان برخی از معانی پرکاربردتر و برخی دیگر به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. ما تنها کاربردی ترین معانی هر لغت را ذکر نموده ایم. پس کلیه معانی را حتما به خاطر سپارید.

نکته بسیار بسیار مهم: برخی لغات در ظاهر چند معنی دارند اما کلیه معانی آنها یکسان است. به این مثال دقت کنید:

justice در معانی عدالت، انصاف، صحت و درستی است. آیا عدالت چیزی جز انصاف است و رعایت صحت و درستی در کار به عدالت نمی انجامد؟

پس بدانید که تمامی این معانی یکسان هستند و نیاز نیست در حفظ کردن، کار را سخت نماییم! در هر جمله ممکن است یکی از کلمات بالا، بتواند به معنی کردن آن کمک کند اما هریک بیانی دیگر از آن لغت هستند و الزاما چیزی متفاوت و عجیب و غریب نیست! پس سخت نگیرید و در ظاهر کلمات قضاوت نکنید و نگویید باید برای هر کلمه 10 تا معنی حفظ کنم!!

به این مثالهای کلمه lend دقت کنید:

کلمه lend در صورت اصلی خود به معنای قرض دادن، وام دادن، اضافه کردن و دادن است. اما اینها در حقیقت یک کلمه هستند و تعابیر مختلفی از کلمه lend:

 The smile lent his face a certain boyish charm.

یعنی لبخند، به صورتش جذابیت پسرانه خاصی بخشید. یا جذابیت داد یا جذابیت اضافه کرد و افزود یا شاید اینجوری هم بشه در تعبیری شاعرانه تر گفت: جذابیت پسرانه خاصش را از لبخندش وام دارد!

پس سخت نگیرید و اکثر کلمات تعداد معانیشان اندک است و معمولا کلماتی که برای معانی ذکر شده در یک دایره اند.

البته در برخی موارد معانی دور هستند. برای settle داریم: حل و فصل کردن / ساکن و مقیم شدن.

مشخصا این دو معنا متفاوت از هم هستند و جمله مشخص خواهد کرد که settle در آنجا به چه معناست.

اندکی دیر برای خواندن زبان عمومی زیر ذره بین اقدام کرده ام! بهترین راه پیش روی من چیست؟

حتما نزدیک به زمان کنکور، کلمات با تکرار بالای 2 بار را نیز از بخش واژگان انتهای کتاب مطالعه نمایید تا درصد مطلوبی در انتظار شما باشد. تعداد این لغات حدود 800 واژه می باشد. فایل صوتی زیر، بخوبی به شما راه مطالعه سریع را نشان خواهد داد.

توصیه برای دانشجویان کارشناسی ارشد که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

توصیه برای دانشجویان دکتری که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

آیا مهم است که سوالات رشته های دیگر را نیز پاسخ بدهم؟

بله حتما. شما نباید تنها به سوالات گروه و رشته خود پاسخ دهید. کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، برای اولین بار سوالات کلیه رشته ها را گردآوری نموده و به آنها پاسخ کاملا تشریحی داده است.

اما فلسفه این کار در این است که شما باید در نظر داشته باشید، هر سال 6 نمونه (اخیرا 3 نمونه) تست زبان عمومی طراحی شده و به صورت تصادفی بین 6 گروه امتحانی صبح و عصر چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه تقسیم می شود. پس به طور مثال سوالات زبان عمومی کلیه دانشجویان صبح پنج شنبه از هر رشته ای که باشند یکسان است! همچنین این تقسیم شدن کاملا تصادفی است و سطح سوالات تقریبا برابر است و شانس اینکه سوالات عصر جمعه به دانشجویان صبح چهارشنبه برسد کاملا وجود دارد.

پس به تمام این 6 گروه سوال (در سالهای 87 به قبل، 7 گروه بوده است) به یک دید نگاه نمایید. این شانس بزرگی برای شماست که این تعداد نمونه سوال و تست را با پاسخ تشریحی یکجا در اختیار داشته باشید.

سؤاالت تمامی گروهها و تمامی نوبتهای آزمونی کامل همگن بوده و از مشابهت بسیاری برخوردارند. با پاسخگویی به سؤالات درخواهید یافت که برای مثال گزینه و کلمه‌ای که در سال مشخصی برای گروه مدیریت طرح شده بود، دو سال بعد مورد سؤال گروه مهندسی عمران بود. حتی در سالهایی بوده که کلمه‌ای خاص در تمام نوبت‌های آزمونی آن سال با معانی مختلف تکرار شده است. اینها اهمیت مطالعه سؤالات سایر گروهها را نشان میدهد و این مرور مکرر سبب ارتقای دامنه لغات شما برای پاسخگویی به سؤالات کنکور سالهای آتی خواهد بود. در کنکور دکتری نیز وضع به همین قرار است. یک نفر طراح، تمامی سوالات دو گروه آزمونی دکتری را طرح می‌کند پس برای درک دید طراح، باید به سوالات هر دو گروه آزمونی پاسخ داد.

آیا به جز جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین، برای واژگان لازم است کتاب دیگری بخوانم؟

به اعتقاد نویسندگان کتاب، خواندن این کتاب برای زبان عمومی کنکور ارشد و دکتری کاملا کافی است. در کنکور، زدن درصد بالای 80 کاری بسیار دشوار است. بدبن معنی که خواندن کتابی دیگر در این راستا برای افزایش دامنه لغات ریسک بالایی نسبت به زمان صرف شده خواهد داشت و خواندن یک منبع کفایت می کند. برای درصد بالا، پیش‌زمینه فرد و دانشی که از قبل دارد، کمک بیشتری خواهد کرد تا خواندن منابع معتدد و سردرگم شدن دانشجو.

این ریسک وجود دارد که به مطالعه چندین کتاب دیگر بپردازید اما درصد شما ارتقا نیابد، اما اگر روند کنکور تغییر محسوس یا عجیب و غریبی ننماید شما قادر هستید تا به طور متوسط حداقل 9 تست از 10 تست لغت را پاسخ دهید. ممکن است 3000 لغت دیگر از سایر منابع بخوانید و این 9 تست به 10 تست برسد اما ریسک این خواندن و صرف زمان، منطقی به نظر نمی رسد.

آیا لازم است تمام مترادفهای موجود در جلد اول را حفظ نمایم؟

پاسخ رو به دو دسته تقسیم میکنیم:

1. زمان کمی دارید و یا پیش زمینه زبان شما قوی نیست:

کلا مترادف نخونین. خیلی ساده و خلاصه گفتیم. از مترادف بگذرید. این بهترین تصمیم برای شما در این شرایط هست.

2. زمان زیادی دارید و یا پیش زمینه خوبی در زبان دارید:

تا جایی که توانسته ایم، سعی در آن شده است تا مترادف لغات یا کلماتی ساده باشند یا کلماتی که در کتاب تکرار شده اند؛ گرچه احتمالا برخی از لغات اندکی دشوارتر هستند. توصیه می شود در دور اول مطالعه تنها مترادف های ساده تر را حفظ نمایید و اگر زمان برای مرور بیشتر داشتید؛ به سراغ مترادف های دشوارتر روید.

در بخش زبان عمومی مستقیما از مترادفها سوال پرسیده نمی شود، اما به جهت آنکه یادگیری انگلیسی به زبان انگلیسی سرعت درک را افزایش می دهد، توصیه می شود از مترادفها به صورت کلی صرف نظر نکنید. در بخش زبان تخصصی تمامی رشته ها همواره سوالات مترداف (1 تا 3 سوال) وجود دارند که با دانش مترادفهای کتاب زبان عمومی زیر ذره بین قابل پاسخگویی است.

برای مثال، مترادفهای کلمه linger شامل wait, stay, remain هستند. هر سه این لغات بسیار ساده اند. نیاز نیست وقتی کسی از شما پرسید مترادف linger چیست، هر سه کلمه را فورا به او بگویید!! دانستن یکی از آنها نیز کافی است. گرچه اگر کسی از شما پرسید آیا stay و remain هم معنی هستند، مطمئنا به سرعت پاسخ می دهید: بلی… حال برای کلمه loom سه مترادف emerge, appear, soarرا داریم. شاید شما بگویید دو مترادف اولی ساده تر هستند و سومی دشوارتر. در دور اول مطالعه همان دو مترادف ساده را یاد بگیرید و در زمان مرور سراغ مطالعه سومین مترادف بروید. پیش از این سابقه داشته است که از مترادفهای موجود در کتاب، تست طرح شود اما تعداد این سوالات به نسبت انگشت شماره بوده است.

پس مترادفها را سخت نگیرید تا خواندن زبان برایتان ساده تر شود. هیچ وقت نیز از یادگیری زبان انگلیسی به زبان انگلیسی فرار نکنید و سعی داشته باشید حتما و فقط از دیکشنری های زبان اصلی استفاده کنید تا از لغت نامه های موجود فارسی.

آیا لغات را بر اساس ترتیبشان حفظ کرده‌ایم؟ چرا این مشکل رو داریم؟

هر لغتی رو که خوندین، یه کاغذ سفید کنار دستتون بذارید، بعد از اینکه معنیش رو درست گفتید، بدون نگاه مجدد بهش، سعی کنید لغت رو به انگلیسی روی کاغذ بنویسید، همینطور (ترجیحا با صدای بلند) تلفظش کنید. (لغتی که معنیش رو درست بگید، بتونید بنویسیدش و تلفظش رو صحیح بفهمید بدون شک تو ذهنتون باقی مونده) ؛ خدا رو شکر ویرایش جدید جلد 1 زبان زیر ذره بین تلفظ همه لغات کنکور ارشد و دکتری رو داره.

اگر یکی از اینها درست نبود، مثلا نتونستید لغت رو بنویسید یا تلفظش رو غلط گفتید، حق ندارید تیک بزنین. یعنی اون لغت رو ممکنه توی متن بعدا ببینید و خیلی ساده با لغت مشابهش اشتباه بگیرید. پس یه کاغذ به فرآیند یادگیری لغتتون اضافه کنید و دست به قلم شید. شدیدا تاثیر مثبتش رو حس خواهید کرد و شانس فراموشی کاملا کاهش پیدا می کنه. (اینجوری مطمئن هستید هرچیزی که تیک خورده، حقش بوده واقعا!)

فایل صوتی زیر، خیلی کامل‌تر بهتون میگه باید چی کار کنین:

من لغات رو حس میکنم بر اساس ترتیبشون حفظ شدم. چرا اینجوریه؟ چی کار کنم؟

بهتره بررسی کنیم چی کارا نکردین که این حس بهتون دست داده… فایل صوتی زیر رو از دست ندین.

دانلود فایل صوتی بالا

معنی تمام کلمات را می فهمم، اما نمی توانم جمله را ترجمه کنم! مشکل از کجاست؟

مشکل از عدم تسلط شما به گرامر است. شما قصد ساخت خانه ای دارید، آجر آن واژگان است، آیا بدون سیمان می‌توان این آجرها را تبدیل به خانه نمود؟ طبیعتا گرامر حکم سیمان را برای آجر دارد و منطق شکل گرفتن یک جمله به دانش گرامر وابسته است.

پس برای شما توصیه می شود اول گرامر را بخوانید و پس از تسلط به ساختار آن سراغ ترجمه بروید. این بدین دلیل است که شما هنوز صفت را از قید، اسم را از فعل و حروف ربط و اضافه را از هم تشخیص نمی دهید و بدون این درک قادر به ترجمه صحیح نخواهید بود.

من چاپ قدیم جلد 2 را دارم، آیا لازم است که حتما چاپ جدید را نیز تهیه کنم؟

اگر ویرایش سوم و یا چهارم را دارید، برای مطالعه کنکور ارشد کفایت است. اگر چاپهای قدیمی‌تر را دارید، تغییرات به حدی بوده است که خرید آخرین ویرایش کاملا منطقی است.

آیا خواندن جلد دوم برای گرامر کافیست؟

صد در صد. جلد دوم کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، تنها کتاب گرامری است که بر مبنای پاسخگویی به کلوزتستهای کنکور ارشد طراحی شده است. سایر کتب زبان عمومی ارشد مبنای خود را آموزش زبان قرار داده اند یا به ذکر نکات بسنده کرده اند. ما در این کتاب سعی نموده ایم تا شما را با ساختار جمله آشنا کنیم و در روند جمله درگیر نماییم. این برای اولین بار است که ذره بینی بر روی تستهای گرامر قرار داده شده و موشکافانه گزینه های صحیح و غلط کنکور تحلیل شده است.

بدون شک تنها با خواندن این کتاب به سادگی قادر خواهید بود تا به حداقل 4 تست از 5 تست گرامر پاسخ دهید. خود شما با خواندن کتاب بر این موضوع صحه خواهید گذاشت. زمان یکساله صرف شده برای نگارش این جلد، گواهی بر این مدعاست.

آیا می توان به تلفظ لغات جلد اول کتاب دسترسی داشت؟

پاسخ شما مثبت است. زبان عمومی زیر ذره بین برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار فایل صوتی کتاب نموده است. ما به ازای تمامی لغات انتهای کتاب، فایل صوتی با صدای مولف تهیه نموده ایم و آنها را به رایگان در اختیار شما قرار داده ایم. برای دانلود این مجموعه فایل صوتی درس به درس، کافی است به صفحه پشتیبان کتاب مراجعه کنید که در داخل کتاب معرفی شده است.

آیا آمار دقیقی از تعداد تکرارهای کتاب دارید؟ مثلا چند لغت 2 بار در کنکور تکرار شده است؟

بر مبنای جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین که برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار لغات کنکور به همراه تعداد تکرار آن در 8 سال گذشته نموده است، اعداد دقیق زیر از نتایج تحلیل واژگان حاصل می شود:

657 لغت کتاب بدون تکرار هستند و پیش بینی می شود در کنکورهای آتی مطرح شوند. 929 لغت با یک بار تکرار، 287 لغت با دو بار تکرار، 122 لغت با سه بار تکرار، 60 لغت با چهار بار تکرار، 42 لغت با 5 بار تکرار و 56 لغت بیش از 5 بار در ادوار مختلف تکرار شده اند.

خواهشمند است در صورت استفاده از اعداد و ارقام بالا در سایر سایتها، حتما نام کتاب به عنوان مرجع تکرار ذکر گردد.

تعداد کامنتهای این صفحه بیش از 2700 عدد است. برای مشاهده کامنتهای قدیمی تر از دکمه کامنتهای قدیمی تر استفاده نمایید.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید تا با آخرین مطالب و آموزشهای رایگان آشنا شوید. 


Instagram-General-English-زبان-عمومی

2,874 کامنت برای پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

  1. بهروز

    خسته نباشید.ببخشید اون درسنامه که گذاشتید،لغات اخر کتاب،من نمیتونم دانلودش کنم.لطفا چک کنید مشکل نداشته باشه.ممنون میشم.در ضمن ایا هنوز فرصت هست که از لغات پایان کتاب شروع کنم؟

    • سلام
      صد در صد. کنکور عقب افتاده. از لغات پایان کتاب شروع کنید حتما.
      وقت دارید هنوز. لینک مشکلی نداره.

  2. bahar

    سلام استاد خسته نباشد
    ببخشید من دارم پک dlm دکتر فرید رو مطالعه میکنم و تا اوخر مهر ماه تموم میشه اگه از آبان دو جلدی زیر ذره بین رو شروع کنم دیر نمیشه ؟ چن میخوام پایه لغتم خوب باشه بعد بیام ساغ کتاب های شما …پیشاپیش از راهنماییتون ممنونم

    • سلام
      به نظرم تا هرجا بودید از اوایل مهرماه بیاید سراغ دوجلدی زیر ذره بین. یه خرده زمان رو می ترسم از دست بدید.
      با سطح لغات اولیه و یه گرامر منطقی می تونید برید سراغ جلد اول.

  3. ملیکا

    سلام و خسته نباشید من جلد ۲ کتاب زیر ذره بین را مطالعه کرده ام اما در تست زدن مشکل دارم و با اطمینان غلط میزنم ایا شما موسسه یا کلاسی رو میشناسید که در این زمینه کلاس برگزار کنند
    با تشکر

  4. arash

    ببخشید کتابهای vocabulary for high school و فور کالج
    چقدر می تونه مفید باشه چه برای کنکور چه برای آزمون های دیگه و …..
    و اصلا معمولا برای چی خونده میشه…..و سطح هر کدوم از این دو کتاب از ۱۱۰۰ بالاتر هست یا پایین تر
    باز هم ممنون

    • برای واژگان کتاب خیلی زیاده. الکی سردرگم نکنید خودتون رو.
      انقدر منبع زیاده که واقعا قابل شمارش نیست. خیلی از این منابع هم اشتراک دارن. شما منبعی رو گلچین بخونید و بعدش بتونید از لغاتش مثال بیشتر بخونید که در دل مثالها لغات جدید هم باشه خیلی خیلی مفیدتر خواهد بود.
      کتاب Vocabulary for high school Student در مجموع لغات خوب و کاربردی ای داره. من از کتاب ۱۱۰۰ بیشتر می پسندمش برای یادگیری لغات مهم زبان. لغات ۱۱۰۰ سخت تر و کم کاربردتر هستند.
      موفق باشید.

  5. rudabe mohammadi

    سلام استاد
    زبان تخصصی صنایع چه کتابی معرفی میکنید.

  6. saeed m.bakhtyar

    سلام ، خسته نباشید امیدوارم حالتون خوب باشه
    _ برای اینکه لغات کتاب توی ذهنمون جا بیوفته از کجا متن برای خوندن پیدا کنیم که سطحش مناسب باشه .
    (چون خودم که از اینترنت متن گرفتم یکم سطحشون پایینه نسبت به لغتا )
    همین هندبوک هایی که توی سایت گذاشتین میتونه مناسب باشه ؟
    خیلی ممنونم ازتون

    • سلام
      می تونید از دیکشنری ها، مثالهای بیشتری از لغات بخونید. دیکشنری لانگمن مثالهای خوبی داره، همچنین کمبریج یا آکسفورد…
      این هندبوک ها اگه با رشته شما همخون هست بخونید. سایر رشته ها رو لازم نیست بخونید. البته اینم بگم تعداد صفحاتش زیاده و خوندنش راحت نیست. الزاما همه این لغات هم توش نیست که بخواد مرور شه.
      موفق باشید.

  7. پژمان

    با عرض سلام و خسته نباشید.
    من جلد اول رو کامل خوندم رو لغت ها هم تسلط خوبی دارم می خواستم بدونم منبع دیگه ای هست که بخوام بخونم و واسه کنکورم مفید باشه؟ یا تا کنکور فقط همین کتاب و مرور کنم ممنون می شم اگه یه منبع دیگه ای رو بهم معرفی کنید چون تا کنکور خیلی وقت دارم؟
    چون لغت های ۵۰۴ و ۱۱۰۰ و لغات ضروری تافلم… دانلود کردم ولی همشون داخل جلد اول کتاب هست و همشونو بلدم.
    با تشکر فراوان.

    • سلام
      بعد از اتمام کتاب می تونید برید سراغ کتاب ۵۰۱ تست (نه ۵۰۴ واژه) و اون رو بخونید. تست هاش البته دشواره. به نظرم وقتی خیلی به کتاب مسلط شدید برید سراغش.
      کتاب ۱۱۰۰ هم می تونید بخونید بعدش.
      دیگه واقعا هیچ چیز لازم نیست. مرور، مرور و باز هم مرور
      موفق باشید.

  8. فاطمه

    سلام استاد.
    کتاب زیرذره بین جلد اول شما رو دارم مطالعه میکنم، چرا متن سوالهای کنکور تا ۶۰ درصد برام قابل فهمه، ولی  هیچکدام از معانی لغات گزینه ها رو نمیدونم؟

    • سلام
      بر مبنای درسنامه خوندید یا الفبایی؟ اگر بر مبنای درسنامه برید جلو، باید وقتی به درس حدودا ۲۰ برسید، بیش از ۶۰ درصد گزینه ها برای شما آشنا خواهد بود.
      اگر در ترجمه چملات مشکلی دارید، دلیل عدم درک ساختار است و مطالعه گرامر توصیه می شود.

  9. امید

    سلام استاد.
    من پایه زبان ضعیفی دارم و امسال میخوام آزمون ارشد صنایع بدم،اگر چند منبع رو مطالعه کنم گیج میشم، بخاطر هم تصمیم گرفتم از یه منبع چه واژگان و چه گرامر استفاده کنم، اگه تسلط کافی رو کتابهای دوجلدی زیر ذره بین شما داشته باشم بدون مطالعه زبان تخصصی آیا میتونم زبان رو تا ۴۰ حتی ۵۰ درصد بزنم؟

    • سلام
      شما اگر تخصصی رو هم مطالعه کنید ریسکتون خیلی کمتر خواهد بود. ۵۰ درصد یعنی تمام تست ها رو درست پاسخ بدید! ساده نیست صد در صد اما اگر به تخصصی هم نگاهی جزئی حتی در حد دو ماه بیندازید می توانید روی درصد ۶۰ حساب کنید. البته به شرط آنکه مطالعه تان عمیق و ذره بینی باشد.
      موفق باشید.

  10. arash

    ببخشید با عقب افتادن کنکور ارشد چطور باید برای زبان برنامه بریزیم با توجه به بقیه دروس
    مثلا الان ۵۰۴ و ۱۱۰۰ هم بخونیم با تافل یا نه…..کلا الان بهتره چی رو شروع کنیم چون به نظرم الان که وقت هست  بهتره از ۵۰۴ شروع کنیم بعد اسنشیال تافل بعد کتاب شما…..نظر شماچیه
    ممنون

    • سلام
      اینجوری خوب نیست. حداکثر لغات ضروری تافل رو بخونید و بعد سراغ زیر ذره بین برید. لغات مهم این کتابها رو در زیر ذره بین پوشش داده ایم. نیازی به مطالعه چندین منبع نیست. اگر زود تموم کردید می توانید سراغ کتاب ۵۰۱ تست (نه ۵۰۴ واژه) یا ۱۱۰۰ واژه بروید.
      موفق باشید.

      • arash

        ممنون خانوم یوسف زاده….ولی منظورتون تنها لغات اصلی اسنشیال تافل هست یا با لغات داخل مثالها و…..با توجه به فرصت مناسب باقیمانده

        • منظورشون فقط لغات اصلی تافل و مثالهای اولیه اونهاست. نیازی به انجام تمرینات و درگیر متن کتاب شدن نیست.
          بعد برید سراغ جلد اول که لغات مهم رو گلچین کرده.

  11. rudabe mohammadi

    با سلام استاد قبلا گفتم زبان خیلی ضعیفه تیک ۸ گاج خوندم واز کتاب شما شروع کردم آیا باید از کتاب دیگه ای شروع کنم بسیار ممنونم وچه کتابی برای تخصصی صنایع معرفی میکنید ممنوم.

    • سلام
      زبان تخصصی چه رشته ای مد نظر شماست؟
      اگر می تونید مثالهای لغات انتهای کتاب رو متوچه شید با همون کتاب ادامه بدید. اگر گرامرتون هم خوب نیست برای ترجمه جملات به گرامر حداقلی دوران دبیرستان نیاز است.
      موفق باشید.

  12. محمدباقر

    باسلام میخواستم ببینم با توجه به وقت بیشتری که داریم( ارشد اردیبهشت برگزار میشه) علاوه بر خوندن لغات کتاب زیر ذره بین لغات ۱۱۰۰ رو هم پیشنهاد میکنید.
    تا الان نصف بیشتر زیر ذره بین رو خوندم

    • سلام
      پس از تسلط کامل بر کتاب و مثالهای انتهایی اون، همچنین پاسخ به برخی تست های کنکور می تونید برید سراغ کتاب ۱۱۰۰ یا کتاب ۵۰۱ تست (نه ۵۰۴ واژه).
      موفق باشید.

  13. واعظ

    سلام
    فرق تولیمو و تافل و آیلتس چیه ؟ و برای پذیرش دکترا  اخذ کدوم  مدرک راحتتره؟

    • سلام
      آزمون تولیمو داخلی کشور ما هست و طبیعتا ساده تر خواهد بود. آزمون تولیمو بخش speaking که خیلی ها ازش فرار می کنن رو نداره و سادگی ش رو دوچندان می کنه. در نظر داشته باشید که جز به درد خود ایران نخواهد خورد.
      آزمون آیلتس و تافل هم تقریبا مشابه هست. توی نمره های پایین تر، آیلتس ساده تره اما تو نمره های ۷ به بالای آیلتس و ۸۵ به بالای تافل، تقریبا سطح یکسانی دارن. فرق اساسی ندارن و مهم ترین فرقشون اینه که speaking آیلتس با یک نفر مصاحبه کننده است و speaking تافل با سیستم صوتی و کامپیوتر است.
      همچنین تنوع لهجه در آیلتس بیشتره. تافل منحصرا امریکن هست. کلیت سوالات تافل البته تخصصی تره و از این نظر دشوارتر خواهد بود.
      موفق باشید.

  14. سعید

    سلام استاد امیدوارم حالتون خوب باشه
    استاد شما خبر ندارین که برنامه جدید موسسه کی اعلام میشه ؟
    ممنونم

    • سلام
      برنامه جدید موسسه برای چه موضوعی؟
      برای کلاس های پاییز؟
      حداکثر تا یک هفته آینده.

      • سعید

        نه منظورم برنامه ی آزمونا بود که مثل اینکه داره کم کم اعلام میشه .
        ممنونم لطف کردین

        • برنامه آزمونهای موسسه پژوهش هم تقریبا نهایی شده.
          هفته آینده اعلام می شه.
          احتمالا یه تعویق یک تا یک ماهه خواهد داشت. بر همون اساس آزمونهای زبان همین سایت هم اعلام خواهد شد.

  15. بابک

    با سلام.مرسی از کتاب خوبتون.واقعا عالیه.بعد از تسلط به هر دو جلد چه کتابی رو واسه لغت و ریدینگ پیشنهاد میدین؟باز هم خسته نباشید به خاطر کتاب خوبتون

    • سلام
      کتاب ۵۰۱ تست (نه ۵۰۴ واژه) بعد از اتمام پاسخگویی به تستهای کنکور.
      برای ریدینگ هم بستگی به رشته شما داره. باید زبان تخصصی رشته خودتون رو مطالعه بفرمایید.
      موفق باشید.

  16. فاطمه

    سلام استاد.
    ممنون از اینکه جواب دادید.با توجه به ضعیف بودن پایه زبان ،شما توصیه کردید ابتدا لغات ضروری تافل رو بخونم بعد شروع به مطالعه کتاب شما کنم، امروز کتاب شما رو مطالعه میکردم، بعضی از جملات تستها حدودا ۶۰ تا ۷۰ درصد معانی لغات رو میدونم البته به استثنای گزینه ها که هیچکدوم از معانی لغات رو نمیدونم، بازهم توصیه میکنید ابتدا تافل رو بخونم؟ اگه فقط بخوام روی کتاب شما تمام تمرکز و وقتمو بذارم نمیتونم توی ارشد حدود ۳۰ درصد زبان بزنم با مطالعه مستمر روزی حداقل یکساعت؟

    • سلام
      از تست ها شروع نکنید کتاب رو. از انتهای کتاب شروع کنید. لغات رو اول بر اساس درسنامه بخونید. احتمالا از پس معنای مثالهای لغات برخواهید اومد و نیازی به مطالعه لغات تافل نباشه.
      درصد ۳۰ دست یافتنیه و چیز رویایی ای نیست اصلا.
      موفق باشید.

  17. محسن

    سلام استاد..خاستم بدونم تکنیک های پاسخگویی به کلوز تست ها داخل چاپ دوم کتاب ۱۳۹۳ هم هست یا فقد داخل چاپ جدیده؟

    • سلام
      کلوزتست یعنی گرامر. گرامر یعنی دنیایی از موضوعات…
      تو جلد دوم زیر ذره بین چه چاپ قبل چه چاپ فعلی این موضوع هست. مخصوصا پاسخ کلوزتست ها به گونه ای تشریحی داده شده که در کتاب دیگه ای اصلا نمونه ش تا زمان چاپ کتاب وجود نداشته. همون رو مطالعه کنید کاملا مسلط میشید.
      تکنیک بیشتر برای متن تخصصی مفهوم پیدا میکنه. اون تکنیکها انتهای جلد اول هست.
      موفق باشید.

  18. saeed m.bakhtyar

    سلام استاد خسته نباشید

    میخواستم بدونم اگه کتابای ۵۰۴ و لغات ضروری برای تافل و ۱۱۰۰ رو بخونیم برای کنکور کفایت میکنه ؟

    چون این کتابا یه نظم مشخصی دارن خوندنشون راحت تره برام

    و اینکه حالا که کنکور جابجا شده از کی تستای کنکورو کار کنیم و از کی زبان تخصصی بخونیم ؟

    خیلی خیلی ممنونم ازتون

  19. محمد

    با عرض سلام و خسته نباشید

    من رشتم برق هست و دفترچه اول علاوه بر زبان،ریاضی و مدار هم داره. به همین دلیل ۲ تا سوال داشتم:

    ۱- پاسخ به ۱۵ سوال اول چقدر وقت می گیره (حداقل و حداکثر)؟

    ۲- پاسخ به ۱۵ سوال دوم چقدر وقت می گیره (حداقل و حداکثر)؟ آیا زدن ۱۵ تای دومو توصیه می کنید؟ یا فقط ۱۵ تای اولو بزنم و بقیه وقتمو بزارم رو ریاضی و مدار؟

     

     

    • سلام
      کلا شما باید تست های ساده رو انتخاب کنید. این نه برای زبان که برای سایر دروس هم صادقه. براس همین از تخصصی نگذرید اصلا.
      عمومی مسلط باشید هر سوال بین ۳۰ ثانیه تا ۸۰ ثانیه برای سوالات طولانی طول میکشه. تخصصی حدود ۳۰ درصد از زبان عمومی بیشتر زپان میبره.
      اما شما اگه سوالات ساده شو انتخاب کنید و راحت ۴۰ درصد رو با اطمینان و زمان اندک صرف شده بزنید، برنده خواهید بود.

      • محمد

        سلام
        تو بخش زبان تخصصی چه نوع سوالاتی آسون ترند و وقت کم تری می گیرند؟ و چه جوری باید روی آنها کار کنیم؟

        • سلام
          سوالی که از عنوان متن می پرسد.
          سوالی که از ارجاع ضمیر خاصی به کلمه ای در متن می پرسد
          سوالی که از مترادف کلمه ای در متن می پرسد.

          برای حالت اول نیاز به دانش لغات تخصصی توام با لغات زبان عمومی است.
          برای دومی نیاز به دانستن گرامر است
          برای آخری نیز دانش زبان عمومی راهگشا خواهد بود.

          سایر سوالات معمولا نیاز هست متن رو کنکاش کنید تا به چواب برسید.

  20. ساناز

    با سلام و احترام

    با حساب توضیحات پربار شما باید جلد اول و دوم زیز ذره بین را تهیه کنم؟

    اول گرامر {جلد دوم} و سپس {جلد اول ،۳۰ درس اول}و در اخر {زدن تست های تخصص} ترتیب درس خوانیم باشد؟

     

    • سلام حضور شما
      برای مطالعه می تونید گرامر و لغت رو با هم ببرید جلو.
      به درس ۳۰ لغت رسیدید می تونید تست ها رو بزنید و موازی ش سایر دردس باقیمانده رو بخونید.
      در نهایت مطالعه زبان تخصصی رشته خودتون و در صورت باقیماندن وقت اضافی، برید سراغ حل سوالات زبان بیشتر موجود در همین سایت.

  21. علی

    سلام

    برنامه کنکورهای آزمایشی مثل سال پیش رو برای امسال هم اجرا میکنید؟

  22. فاطمه

    سلام.

    امسال میخوام کنکور صنایع بدم، زبانم خیلی ضعیفه، نمیدونم زبان رو چه جوری و با چه منبعی شروع کنم تا بتونم در کنکور درصد بالایی بزنم، لطفا راهنمایی بفرمایید اگه من از فردا بطور مستمر روزی یک ساعت زبان بخونم آیا میتونم بالای ۳۰ زبان بزنم؟؟

    • سلام
      درصد بالای ۳۰ صد در صد قایل دستیابی است.
      کنکور اونقدرها هم سخت نیست. اگه دوران دبیرستان یادتون هست از کتاب لغات ضروری تافل شروع کنید. اگر نه اول مرور دبیرستان بعد تافل.
      از اواخر مهر هم جلد ۱ و ۲ زیر ذره بین رو شروع کنید. سه ماهی زمان خواهد برد. سپس وارد فاز تست زنی شود.
      موفق باشید

  23. الهه

    سلام. من تازه با سایتتون آشنا شدم. ممنون از زحماتتون

    من زبانم در حد متوسطه و میخام کنکور دکتری شرکت کنم به نظرتون چه کتابایی را به ترتیب بخونم؟ شما از کیفیت بسته زبان دکتری زبان سنجش و دانش اطلاعی دارید؟

    • سلام
      نه متاسفانه
      بسته شون رو ندیدم
      منبعی مناسب هست که بتونه پوشش خوبی داشته باشه و کلیه سوالات کنکور دکتری رو تحلیل کرده باشه.
      لغات رو از زیر ذره بین، ۱۱۰۰ و ۵۰۱ تست کمک بگیرید، اگه خیلی وقته از زبان دورید از همون تافل باید شروع کنید که البته الان یخرده دیر هست.
      حتما تست های ۴ سال اخیر کلیه رشته ها رو هم نگاهی بیندازید.

  24. Behrouz

    سلام استاد.خسته نباشید.ببخشید سوالی که داشتم اینه که من الان میتونم از لغات پایان کتاب بصورت تیک۸ شروع کنم؟باید بگم که من الان کتاب ۵۰۴ را در حدود بالای ۷۰ % مسلطم،میتونم کتاب شمارو شروع کنم؟

  25. امیرمهدی

    متشکرم استاد چون پیامم نمایش داده نشد فکر کردم شاید ثبت نشده باشه
    بله منظورم بخش Verbal بود . هدف من هم کنکور ارشد تو بهمن ماه و هم آزمون GRE تو اسفند ماه هست. به علت درسای دانشگاه و کمی وقت میتونم برای زبان رو یکی از منابع تمرکز کنم. یا کتاب زیر ذره بین یا منابع GRE مثل essentisal words barrons و verbal advantage و…
    خواستم بپرسم چقدر همپوشانی دارند و بهتره از کدومشون شروع کنم؟ اصن تو این وقت کم ممکنه به هردو کار برسم؟
    بازم ممنون از لطفتون

    • سطح زبانتون چقدر هست؟ سطح زبانتون خوبه؟
      بعد من در مورد دلیل شرکت در آزمون GRE پرسیدم. آیا واقعا لازم دارید مدرکش رو؟؟؟ یا نمره verbal رو؟؟
      همپوشانیش زیاد نیست. شاید حدود ۲۰ درصد باشه. هدفاتون متفاوته و به نظرم کارتون سخته و باید هر دو رو بخونید.
      لغات GRE به تعداد انگشتان دست شاید تو کنکور بیاد اما اگه سطح زبانتون خوب باشه و لغات زیرذره بین رو بلد باشید، بتونید از کتاب زیر ذره بین بگذرید!
      کلا تفاوت این دوتا هدف بسیار زیاده.
      موفق باشید.

  26. حمیدرضا

    با سلام و عرض احترام خدمت استاد محترم:
    من امسال قصد شرکت تو آزمون ارشد را دارم و از اواسط تیر شروع کردم به خوندن کتاب شما بطوریکه حدودا روزی ۱۰تا ۱۵ تا لغت از آخر کتاب به شیوه ی لایتنر میخونم و یه نیم نگاهی هم به مترادف ها دارم با توجه به اینکه کتابی که دارم میخونم چاپ سوم سال ۹۲ هستش اگه میشه راهنمایی کنید که اولا آیا خوندن این چاپ از کتاب کار درستیه یا غلط؟و برای ادامه ی کار مشکلی پیش نمیاد؟
    دوما با این سرعت مطالعه را چگونه ارزیابی میکنید؟در نهایت با کمبود وقت مواجه نمیشوم؟
    باتشکر فراوان از شما

    • سلام
      بهتر بود چاپ جدید رو تهیه می کردید چون تغییرات زیاد هست هر ساله.
      اما اگر با کتاب راحتید و ترجمه تست های سال اخیر رو می تونید اکی کنید، نیازی نخواهد بود.
      روند شما خوبه. حتما جز نیم نگاه به مترادف، نیم نگاهی هم به مثالهای لغات داشته باشید.
      اگر هر روز ۱۵ تا بخونید می تونید به حد خوبی برسید. به نظرم ادامه بدید و دلسرد نشید. البته لغات درسهای انتهایی در کتاب چاپ ۹۲ نیست و باید تغییرات رو دانلود کنید.
      موفق باشید.

  27. مجيد

    با سلام
    منظور من زبان انگلیسی عمومی ارشد رشته الهیات  گرایش فقه وحقوق است .

  28. ساناز

    سلام اقای جهانشاهی
    ممنون میشم راهنمایی کنید . وضعیتم رو قبلا خدمتتون توضیح دادم.

  29. بابک

    سلام. آیا استفاده از روش لایتنر برای کتاب زبان عمومی ارشد زیر ذره بین کار درستی است؟ من قبلاً این روش با استفاده از برنامه انکی دروید انجام دادم ولی نتیجه نگرفتم. البته من فقط، لغت و معنی آن را (بدون کاربرد آن در جمله) می خواندم. آیا در این روش درست است که من یک طرف کارت، لغت را بنویسم و طرف دیگر آن، معنی، مترادف ها و مثال ها را یادداشت کنم؟ ممنون میشم من راهنمایی کنید.

    • سلام
      بله درست است. اگر مثال رو پشتش بنویسد عالیه اما بعید می دونم زمان در دسترس اجازه این کار رو بده.
      ولی حتما حداقل یه بار مثالها رو بخونید.
      موفق باشید.

  30. حمیدرضا

    سلام
    خداقوت
    یک ایراد بسیار بزرگ که کتاب داره اینه که برخلاف درسنامه گنجینه واژگان رو به ترتیب الفبا چیده
    در صورتی که خیلی بهتره اگر به همون ترتیب درسنامه و در واقع به ترتیب اهمیت باشه.
    البته منکر این نیستم که ترتیب الفبا برای خیلی‌ها کاربرد بیشتری داره ولی خلاف توصیه‌ی کتاب ه. برای همه(چه اونهایی که وقت کافی دارند و چه اونهایی که دیر شروع کردند) توصیه کردید بر اساس درسنامه جلو برند در حالیکه بر اساس درسنامه رجوع کردن به لغات باعث شده اتلاف وقت بچه‌ها زیاد بشه

    • سلام
      من منظور شما رو درک می کنم. اما یه توضیح لازمه:
      شما در هر صورت باید یا لایتنر کنید یا تیک ۸٫ به همین جهت اگر درسنامه با روند الفبایی لغات یکسان نباشه شما مجبورید برای هر لغت برید دنبالش بگردید.
      در این صورت چیزی حدود ۲۰ ثانیه برای پیدا کردن هر لغت باید زمان بذارید. یعنی برای هر درس می شه حدود ۱۵ دقیقه و با توجه به اینکه باید هر دوروز یک درس بخونید یعنی روزی ۷٫۵ دقیقه که به اعتقاد من زیاد نیست.
      اگر ترتیب لغات به هم بخوره، شما چنانچه روزی دنبال لغت خاصی بخواید بگردید که معنیش رو پیدا کنید، مطمئنا اصلا کار ساده ای نخواهید داشت!! و از اون طرف احتمالا خواهید گفت که ای کاش ترتیب لغات الفبایی بودند.
      ممنون از اینکه نظرتون رو با ما درمیون گذاشتید. حتما اگر موضوعی بود باز هم با ما در تماس باشید.
      موفق باشید.

  31. rudabe mohammadi

    سلام بسیار سپاسگزارم از اینکه پاسخ دادید بله منظورم گرامر هستش  وقتی میخونم حتی به تست پایان فصل نرسیدم فراموشم میشه حتی فصلی مثل یک رو دوبار خوندم آقای جهانشاهی کلا زبان ضعیفه لغات به صورت تیک۸ میخونم ولی بعدچندوقت فکرمیکنم همه رو فراموش کردم الان حدود یک ماه ونیمه شروع به درس خوندن کردم ودر حدود ۷۰۰ تا لغت خوندم بنظرشما با این وضعیتی که میگم میتونم تا ارشد خودمو برسونم درصد نسبتا خوبی بزنم یا اینکه بیا قید زبانو بزنم.ممنون

    • سلام
      به نظرم می تونید حتما.
      عرض کردم تو پیغام قبلی. گرامر فقط با استمرار و حساس شدن به اجزای جمله می تونه تو ذهن بمونه نه با دو بار خوندن یک درسنامه.
      باید مثل عربی برخورد کنید و تمام جمله ها رو به اجزاش بشکونید تو ذهن… دیدگاهتون باید زیر ذره بینی باشه.
      شما یه دور کل درسنامه رو بخونید و برید سراغ تست ها.
      بعد از زدن ۱۰ – ۱۵ سری تست و خوندن پاسخنامه تشریحی صد در صد به صورت محسوسی سطح زبانتون بالاتر خواهد رفت.
      موفق باشید.

  32. امیرمهدی

    سلام استاد
    من ۱ سوال درباره شباهت لغات کتابتون با لغتای امتحان GRE پرسیده بودم نمیدونم ثبت نشده یا شما صلاح ندونستین جواب بدین

  33. مجيد

    سلام

    دانشجوی الهیات سال اخر هستم میخوام امسال ارشد رشته فقه وحقوق شرکت کنم میخواستم بدونم کتاب  دو جلدی ذیر ذربین برای درس زبان انگلیسی کافی است

    باتشکر

  34. مهدی

    سلام استاد یک سوال داشتم از خدمتتون
    من تا ۶ ماه دیگه علاوه بر کنکور ارشد میخوام امتحان GRE هم بدم . مطالعه لغات کتاب شما چه میزان میتونه به آمادگی برای GRE کمک کنه؟ یه راهنمایی کلی میشه بکنید؟
    با تشکر

    • سلام
      چرا می خواید GRE بدید؟ هدفتون چیه؟؟
      لغات GRE کلا سطح بالایی داره و منابع متفاوتی داره و شاید حدود ۲۰ درصد بتونه کمک تون کنه.
      این موضوع برای تافل متافاوته و شاید حدود ۸۰ درصد بهتون کمک کنه.
      معمولا آزمون GRE بخش verbal رو کمتر جاهایی به نمره ش نیاز دارن. نیازتون رو بگید تا راهنمایی کنم.
      موفق باشید.

  35. ساناز

    سلام خدمت شما اقای جهانشاهی

    پایه زبان ضعیفی دارم و قصد دارم زبان تا ۲۵ ،۳۰ درصد  یاری رس رتبه ام باشد .از جمله بندی تا معنای جمله ها مشکل دارم. لغات ۵۰۴ رو میخوانم و با سعی و تلاش داستان هایی مربوط به هر درس رو ترجمه میکنم و میخوانم که وقت زیادی از من میگیرد و تایم  بقیه درس هایم را مختل میکند.

    ممنون میشم با راهکارهای راهبردی برای پیشبردن این درس به من کمک کنید

    منتظر راهنمایی های راهگشای شما هستم

     

    • سلام
      می شه به این درصد رسید.
      شما حتما روی گرامر وقت بذارید چون این اشکالات ترجمه ناشی از عدم تسلط به مباحث گرامری است.
      بعلاوه اینکه پس از ۵۰۴ (با توجه به سطح زبان شما) برید سراغ جلد اول و سعی کنید ۲۵ تا ۳۰ درس اول رو بخونید.
      برای زبان روزی ۱ ساعت به صورت مستمر کنار بذارید. حتما آذر و دی هم اختصاص بدید به زدن تست های تخصصی رشته خودتون.
      موفق باشید.

  36. امیر محمد

    سلام استاد.من تازه شروع به خواندن جلد اول کتاب زیر ذره بین کرده ام.می خواستم ببینم ایا باروش تیک۸ که بخواهم پیش بروم وقت گیر نیست! چون بیشتر وقتم گذاشته میشه بر روی نوشتن وتنظیم تیک۸٫ایا فولدری هست که این کلمات ثبت شده باشد وفقط بتوان مثل یک تمرین حل کرد.(در ضمن من ترسی از زبان ندارم فقط به علاوه موضوع ذکر شده میخواهم بدانم زمان کم نیست؟)
    باتشکر از شما.

    • سلام
      راه دیگری نیست واقعا. لایتنر یا تیک ۸٫
      زمان کم داره می شه اما شروع کنید و تو ۳ ماه تموم کنید کل مباحث رو.
      کنکور هم احتمال داره جابجا شه و برای همین فعلا هیچ درسی رو کنار نذارید.
      موفق باشید.

  37. ملیکا

    سلام من برای گرامر کتاب شما رو مطالعه کردم به علاوه ی کتاب  English grammer  که در موسسه به ما یاد می دادند
    و برای لغات  از ۵۰۴ ( با اضافه ی ۱۲۵ لغتش) و essential words به همراه لغات موجود در متونش رو خوندم و الان نیمه کتاب vocabulary for highschool student هستم.. میخوام بعد از این تا پایان تابستان کتاب زیر ذره بین رو با ۵۰۱ پیش ببرم  و بعد از اون مرور همین هایی که خوندم
    به نضر شما برنامم مناسبه ؟

    • سلام
      من بعید می دونم بتونید با این سرعت کتابهایی که گفتید رو بخونید. از کتاب voc 4 the high school student به نظرم صرف نظر کنید و برید سراغ جلد اول. مطمئن باشید زمان زیادی می بره و حدود ۷۰۰ تاش رو بلدید و ۱۸۰۰ لغت جدید در انتظارتونه.
      برنامه تون در مجموع خوبه. موفق باشید.

  38. mehrdad-orou

    سلام اقای جهانشاهی خسته نباشید 
    یه سوال از خدمتتون داشتم . میخواستم دوره آموزشی ترجمه شرکت کنم دو جا رو پیدا کردم نمیدونم کدومشون بهتره میخواستم اگه امکانش هست درموردشون راهنماییم کنید یا اگرصلاح میدونید جای دیگه یا دوره دیگه ای شرکت کنم . یکی کلاس فن ترجمه دکتر آموخته هستش و دیگری  دوره عمومی ترجمه دانشگاه علامه طباطبایی                                                                                                                  خیلی ممنون امیدوارم همیشه موفق باشید 

    • سلام
      من هیچ کدوم از دوره هایی که گفتید رو شخصا آشنایی ندارم. فقط کلاسهای موسسه أموخته رو از بچه ها شنیدم مناسبه اما معمولا شلوغ و پرجمعیته. از دانشگاه علامه چیزی نشنیدم

  39. shideh

    با سلام و خسته نباشید

    من یک سوال داشتم میخواستم بدونم ایا مطالعه کتاب شما برای کنکور ارشد وزارت بهداشت هم توصیه میشه یا فقط برای کنکور ارشد بهمن ماه میباشد؟

    کنکور وزارت بهداشت اردیبهشت ماه هرسال برگزار میشود؟

    ممنون از راهنمایی شما

    • سلام
      تا جایی که یادمه یکی از دوستان سوالات رو ایمیل زد و بسیار شبیه به کنکور ارشد بود.
      میخواید برای اطمینان شما هم ایمیل بزنید تا چک کنیم.
      Generalenglish.ir [at] Gmail.com

  40. zohreh

    سلام استاد

    خسته نباشید من برای یادگیری لغاتی که خیلی تو ذهنم نبود از روش استفاده از معنی پیشوند و پسوند استفاده کردم فقط برام ی سوالی پیش اومد و اونم اینکه پیشوند ac چه معنی میده تو حرف a معنی خیلی لغات هست که این پیشوند رو داره

     

    ممنون میشم راهنماییم کنید.

     

    • سلام
      برای همه چی نمیشه قاعده پیشوند و پسوند رو دنبال کرد. مثلا ap توی apple و application هست. آیا میشه نتیجه ای ازش گرفت؟
      این مورد هم به همون صورته. من قاعده مشخصی ندیدم براش متاسفانه.
      کلمه خاصی مد نظرتون هست بگید تا موردی بحث کنیم.
      ممنونم

  41. fatemeh

    سلام

    خسته نباشید

    استاد من خوندن لغات زبان رو شروع کردم ولی هنوز به نتیجه نرسیدم که چجوری بخونم، منظورم از چجوری اینه که آیا همه معانی فارسی هر لغت رو بخونم؟! و همراهش همه معنای انگلیسی رو هم بخونم؟! یا کلا یک معنی از هر کلمه کفایت می کنه.

    ممنون می شم راهنمایی کنید خیلی سردرگمم.

    • سلام
      برای لغات باید یه مقدار ریشه یابی بلد باشید، یه مقدار هم باید تو زندگی روزمره به لغات حساس باشید مثلا یه مثال خوب یکی از بچه های کلاس زد، برای کلمه damage نیاز به حفظ کردن نیست، کافیه وقتی شامپو برای موهای آسیب دیده می خرید به کلمه damaged hair حساس بشید…
      برای تعداد زیادی میشه از این مثالها زد…
      یه سری لغاتم که دیگه باید حفظ شد. مترادف اولویتش کمتره.
      یادگیری تو جمله هم کمک مسکنه.
      موفق باشید

  42. مجيد

    با سلام

    دانشجوی الهیات دانشگاه فرهنگیان (تربیت معلم سابق )هستم وامسال تصمیم دارم  ارشد در رشته فقه وحقوق شرکت کنم میخواستم بدونم که کتاب دو جلدی زیر ذربین منبع خوبی برای رشته فقه وحقوق است؟

    • سلام
      برای رشته حقوق اگه اشتباه نکنم در سال قبل سوالات فقط زبان تخصصی بود!!! اگه اینچنین تغییری کرده باشه که باید تمرکز رو بذارید رو زبان تخصصی. نتیجه شو به منم اطلاع بدید حتما.

  43. zohreh

    سلام استاد خسته نباشید
    نباشید
    من فکر میکنم سیستمم مشکل داره نمیدونم کامنت قبلی اومد چون برای من اینجا چیزی حک نشده میشه خواهش کنم راهنماییم کنید که واسه رسیدن به درصد بالای ۵۰ بایستی از کی تست بزنه من تا آخر مرداد درس ۳۰ رو رد میکنم ،زبان تخصصی رو بایستی کی شروع کنم؟
    با تشکر

  44. rudabe mohammadi

    سلام خسته  نباشید  ببخشید من هرچی میخونم قواعدشو یادم میره میشه راهنمایی کنید که چطور بخونمش ممنونم اگه زود پاسخ بدید باتشکرفراوان.

    • سلام
      منظورتون گرامر هست؟
      باید با گرامر زندگی کنید. چون سوالات روند مشخصی دارن با زدن تست بهتر یاد میگیرید. درسنامه رو صرفا روخونی کنید و برید جلو و برسید به تست. نیازی به حفظ کردن واو به واو درسنامه نیست. روخونی کفایت است. آموزش اصلی بماند برای زمان پاسخ به تست های کلوزتست.

  45. ملیکا

    سلام و خسته نباشید من امسال دارم برای کنکور ۹۵ مطالعه میکنم… کلاس های کنکوری که میرم استاداش میگن که خوندن زبان عمومی فایده نداره و اصلا بازدهی نداره من کنکور پارس زبان رو ۴۰% زدم بدون مطالعه
    یعنی اگه زمان بگذارم نمیتونم درصد زبانمو افزایش بدم؟؟
    من روزانه ۱:۳۰ زبان میخونم از فروردین امسال

    • سلام. صد در صد فایده داره. ضمن احترام به اونها، احتمالا اساتیدی که فرمودید خودشون سطح زبانشون بالا نیست. با این استدلال همه باید یک عمر دور از زبان بمونن!! مگه می شه زبان خوند اما درصد بالا نره؟ تنها راهش انتخاب نادرست منابع می تونه باشه.
      روزی ۱ ساعت برای زبان کافیه و حتما بعد از کنکور نتیجه تون رو با ما به اشتراک بذارید. اگه همینطور ادامه بدید بالای ۶۰ که راحت می رسید، بالاتر از اون بستگی به تلاش شما و انتخاب صحیح منابع داره…
      موفق باشید.

  46. دانشجو

    سلام و خدا قوت
    من باید روزی ۲۲۰ کلمه به کمک جعبه لایتنر مطالعه کنم می خواستم بنده را راهنمایی بفرمایید که حداکثر کلمات قابل مطالعه در روز چقدر است؟ البته برای کسی با ظرفیت معمولی.

    • سلام
      حتما شما خوب جلو رفتید که مرورتون به این حد رسیده. به نظرم از این تعداد اصلا بیشتر نشه که خیلی ازتون وقت می گیره. فوقش یه وقفه بدید و لغت جدید رو ۵ روز وارد نکنید و مرور کنید تا مروری هاتون تموم شه.

  47. zohreh

    سلام استاد
    خسته نباشید
    من تو درک این روش تیک ایت مشکل دارم مشکلمم این هست که در واقع گفتید مرور بشه من هر کلمه ای برای اینکه تو ذهنم بمونه بایستی ی رابطه ای بین  ریشه کلمه و پسوند و پیشوندها ایجاد کنم چون در واقع تعداد کلمات مشابه هم زیاد هستند من هر روز میخونم ولی خیلی کند پیش میرم سطح زبان بدی هم ندارم در واقع در یک ساعت مرور حدود ۳۰ تا لغت ناگفته نماند با مثال ها مرور میکنم راهنماییم میکنید چطوری سرعتم رو بالا ببرم؟این مشکل به دلیل وسواس هم میتونه باشه سعی میکنم عین اون چیزی که تو کتاب نوشته اتفاق بیفته .ممنون میشم راهنماییم کنید.
    با تشکر

  48. zohreh

    سلام استاد من هرچی تلاش میکنم کامنت هام ثبت نمیشه

  49. ali

    با عرض سلام و ادب.
    یک سوال از خدمتتون داشتم. میخواستم بدونم آیا کتاب ۵۰۴ و یا لغات تافل با کتاب ۱۱۰۰ هم پوشانی دارند یا خیر و اگر دارند حدودا چند درصد لغات ۵۰۴ در کتاب ۱۱۰۰ موجود است.
    با تشکر

    • سلام
      این پیغام تون جا مونده.
      می دونم اشتراک داره اما درصدش خیلی کمه.
      یه ایمیل بزنید تا این رو تحلیل کنم و براتون بفرستم.

  50. امير

    سلام استاد خسته نباشید :
    استاد یه سوالی داشتم من الان دارم کتابتونو با روش لایتنر دستی میخونم و روزی هم ۲۰ تا یا حداکثر ۳۰ تا تهیه میکنم برگه فقط مشکلی که دارم اینه که شما گفتید با درسنامه برید جلو ولی من از همون اول یعنی حرف به حرف دارم میرم جلو میخواستم ببینم مشکلی پیش نمیاد ؟؟؟ و این که من حساب کردم تا مهر تموم نمیشه ۲۰ تا ۲۰ تا چی کار کنم یا حتی ۳۰ تا ۳۰ تا اخه کلمه هاشم زیاد اسونم که نیس. ممنون میشم راهنماییم کنید . با تشکر

    • امير

      و یه سوال دیگه اونم این که من پشت هر برگه هم ارسی مینویم و هم انگلیسی (برای صرفه جویی ) اشکالی داره ‌؟ اخه تا الان که خوب بوده یعنی فهمیدم هم مترادف میخونم هم فارسی . چون بعضی کلمه ها مترادفاش به فارسی ترجمه کردنو راحت میکنن میخواستم نظر شما رو م بدونم با سپاس

    • سلام
      به نظرم ۲۰ خوبه. ۳۰ نکنید تعداد رو.
      بعد از اینجا به بعد شروع کنید با درسنامه برید جلو. یعنی مثلا درس ۱ رو بذارید جلوتون. ۴۵ تا لغت هست. مثلا شما ۱۰ تا لغات رو به ترتیب الفبایی قبلا خوندین، حالا اون ۳۵ تا جدید رو بخونید…
      همینطور برای سایر دروس….
      اینجوری بهتره به نظرم.
      موفق باشید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top