زبان عمومی دکتری و ارشد

جهانشاهی - یوسف زاده

پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

در این مطلب قصد داریم مهمترین سوالات دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری را پاسخ دهیم. شما می توانید سوالات خود را در مورد نحوه مطالعه زبان عمومی و همچنین در مورد چهار جلدی زبان عمومی زیر ذره بین در انتهای این مطلب بیان نمایید.

به تمامی نظرات رسیده در پایین این صفحه در اسرع وقت پاسخ داده می شود.


نحوه مطالعه و تحلیل سوالات زبان عمومی دکتری و ارشد

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی ارشد چگونه است؟

سوالات زبان عمومی کنکور ارشد، مشتمل بر 30 سوال برای هر رشته و گرایش می باشد. این 30 سوال به دو گروه 15 سوالی تقسیم می شود: زبان عمومی و زبان تخصصی.

  • سوال 1 تا 10 سوالات زبان عمومی و مرتبط با مبحث واژگان است.
  • سوال 11 تا 15 سوالات زبان عمومی و از بخش گرامر آن است. این بخش از سوالات در قالب کلوزتست مطرح می شود.
  • سوال 16 تا 30 سوال زبان تخصصی هر رشته است. معمولا در این بخش، داوطلبان با سه متن تخصصی روبرو هستند که از آنها سوالات تخصصی رشته مورد نظر پرسیده می شود. گاها دیده شده که یکی از این متنها حذف شده و به جای آن 5 تک سوال تخصصی پرسیده می شود. (یعنی با دو حالت روبرو هستیم: 3 متن تخصصی و هر متن 5 سوال؛ یا دو متن تخصصی هر متن 5 سوال به همراه 5 سوال جای خالی)

برای پاسخ به سوالات 1 تا 15 خواندن جلد 1 تا 3 کتاب زبان عمومی زیر ذره بین کفایت می کند. (جلد اول و سوم برای سوال 1 تا 10 و جلد دوم برای سوال 11 تا 15 طراحی شده است.) همچنین برای پاسخگویی به سوالات تخصصی رشته خود، لازم است علاوه بر دانش مطلوب در زمینه رشته خود، با تکنیکهای پاسخگویی به متن آشنا باشید. در جلد سوم زبان زیر ذره‌بین، این تکنیکها در کتاب ذکر شده است. شما با خواندن همان سه جلد و بدون مطالعه زبان تخصصی به طور متوسط می توانید به درصد 60 در زبان عمومی و تخصصی کنکور دست یابید. برای درصد بالاتر نیاز است تا متنهای زبان تخصصی رشته خود را طی 11 سال اخیر کنکور، پاسخ دهید.

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی دکتری چگونه است؟

در کنکور دکتری، خبری از سوالات زبان تخصصی نیست و تمام 30 تست، سوالات زبان عمومی هستند. تقسیم بندی سوالات کمی متفاوت از کنکور ارشد است:

  • سوال 1 تا 8 سوالات گرامری است. این سوالات در قالب تک جمله مطرح می‌شود.
  • سوال 9 تا 20 سوالات واژگان است.
  • سوال 21 تا 30 سوالات درک مطلب است. متن درک مطلب، آکادمیک است اما تخصصی نیست. شما با دو متن روبرو خواهید بود که از هر کدام 5 تست مطرح می‌شود.

برای پاسخ به کلیه سوالات فقط خواندن دو منبع کفایت است: جلد اول زبان زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره بین. جلد اول برای تسلط و عمق یادگیری بهتر واژگان است اما خواندن آن اختیاری است. کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین شامل گرامر، درک مطلب، واژگان، تستهای تالیفی، تستهای مبحثی و نهایتا تستهای کنکور دکتری سال 90 تا 97 است. بنابراین یک کتاب همه منظوره است که نه تنها برای کنکور دکتری که برای آزمون زبانی که پس از آن خواهید داشت، مفید خواهد بود.

کدام منابع بیشتر مورد تاکید طراحان کنکور دکتری و ارشد است؟

معمولا طراحان زبان عمومی، بر روی منبع خاصی نظر ندارند. سوالات از طیف گسترده ای از منابع مطرح می شود. به همین جهت اصلا نمی توان منبع خاصی را برای سوالات در نظر گرفت. برای اولین بار در سری کتابهای زبان عمومی زیر ذره بین منبع هر سوال ذکر شده است. سعی شده تا تمامی مثالهای انتهای کتاب و سوالات تالیفی از همان منابع مطرح شوند تا بتوانند راهگشای شما باشند. اما پراکندگی منبع بسیار زیاد است. شما قادر خواهید بود تا روند کنکور را از مطالعه این مجموعه کتب درک کنید که خود کمک بزرگی است. منابع متفاوت اند اما روند کاملا یکسان است. فلذا جهت مشاهده لغات پرتکرار کنکور سالهای اخیر به جلد اول کتاب زبان عمومی زیر ذره بین و برای گرامر به جلد دوم زبان زیر ذره بین یا کتاب زبان دکتری زیر ذره بین مراجعه کنید. تکنیک درک مطلب برای ارشد در جلد 3 و برای دکتری در کتاب زبان دکتری زیر ذره بین ذکر شده است.

منبع دقیق زبان عمومی برای کنکور ارشد و دکتری چیست؟

  • منبع کنکور زبان عمومی ارشد

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

جلد 2 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ آموزش و تست گرامر کنکور ارشد

جلد 3 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ مجموعه تست واژگان کنکور ارشد و دکتری

کتاب زبان تخصصی؛ بر حسب رشته این کتاب متفاوت است. کتابی تهیه کنید که پاسخ تشریحی زبان تخصصی 11 سال اخیر رشته‌تون رو داشته باشه.

  • منبع کنکور زبان عمومی دکتری

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش و تست گرامر، آموزش و تست درک مطلب، واژگان و تست واژگان، آزمونهای تالیفی، و نهایتا پاسخ کنکور دکتری سال 1390 تا 1397

آیا مطالعه کتابهای 504 و لغات ضروری تافل برای کنکور کافی است؟

بر مبنای سوالات سالهای اخیر، می توان گفت که مطالعه کتابهای 504 و تافل تنها به بخش کوچکی از نیاز شما برای کنکور ارشد پاسخ خواهد داد.

هر دوی این کتابها، کتابهای بسیار خوبی هستند و از نظر زبانی سطح بسیار خوبی دارند اما نمی توان آنها را برای کنکور جامع دانست، بدین معنی که پس از مطالعه هردوی آنها حتی هنوز به نیمه راه نرسیده اید و مطالب زیادی هستند که می بایست مطالعه نمایید. هر دوی این کتابها در سایت برای دانلود قرار داده شده اند.

تکنیک مطالعه به روش tick eight یا 8 تیک اصلاح شده چگونه است؟

هشت تیک یا تیک ایت

تیک ایت گاج

تکنیک تیک‌ایت، به نقل از سایت انتشارات گاج، تکنیکی است که بر مبنای تکرار لغات در ذهن عمل می‌کند. این تکنیک یکی از روش‌های به‌خاطرسپاری لغات در ذهن است.

ما تکنیک را براساس تجربه و اطلاعات رسیده از سوی دانشجویان، به‌گونه‌ای اصلاح نموده‌ایم که شانس فراموشی آن به حداقل برسد. و اما این تکنیک، چگونه است؟

بر اساس تجربه چندین ساله مولفین، 2600 لغت در طی 112 روز تقسیم‌بندی شده‌اند. هر روز شامل 15 تا 35 لغت است. سادگی و دشواری یادگیری روزها تقریباً برابرند و متوسط تعداد لغات در هر روز 24 عدد می‌باشد.

در زیر هر یک از واژگان دروس، 3+8 خانه مربع شکل وجود دارد. شما برای یادگیری واژگان، در روز اول تمامی واژه‌های درس 1 (روز یکم) را به دقت می‌خوانید. این مطالعه شامل خواندن مثال، ترجمه مثال و فکرکردن به هر واژه است. با توجه به عمق اولین دور مطالعه، برای این مرور، حتما یک تیک در نظر بگیرید. در روز دوم، این تکنیک برای روز‌های اول و دوم اعمال می‌شود؛ به اینصورت که اینبار صرفا واژه‌های درس اول را مجددا مرور می‌کنید و اگر معانی فارسی آن را بلد بودید، تیک زده و در غیراینصورت ضربدر می‌زنید و برای درس دوم، چون اولین دور از مطالعه آن است، با عمق به همراه مثال و مترادف خوانده و تیک می‌زنید. در روز سوم برای دروس روزهای اول، دوم و سوم و به همین ترتیب در روز هشتم، برای دروس مربوط به روزهای اول تا هشتم همین کار انجام می‌شود. یعنی 8 روز پشت سر هم باید لغات یک درس را نگاه بیندازید. اگر لغتی 8 تیک خورد، از این مرحله عبور کرده است اما اگر برفرض لغتی 2 ضربدر و 6 تیک داشت، باید روزهای متوالی بعدی نیز آن لغت خوانده شود تا به 8 تیک برسد. (یادتان نرود بالای هر درس تاریخ اولین روز مطالعه آن را بنویسید). این عمل مرتباً برای هشت روز اخیر انجام می‌شود. بدین معنی که در روز نهم این تکنیک برای صفحات روزهای دوم تا نهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و در روز دهم، برای دروس روزهای سوم تا دهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و … انجام می‌گیرد و یکی‌یکی درس‌ها و لغات از گردونه دشوار 8 تیکِ آغازین عبور می‌کنند.

اما حکایت تیک 9، 10 و 11 چیست؟

ما طبق بازخورد از دانشجویان به این نتیجه رسیده‌ایم که 8 تیک در 8 روز پشت‌سرهم برای یادگیری بلندمدت کافی نیست. تکنیک 11 تیک را با کمک 60 دانشجوی داوطلب پیاده‌سازی نموده و نتایج فوق‌العاده‌ای پس از آزمایش حاصل شد. اما این تکنیک چگونه است؟ برای این کار، کافی است شما در روز 15 ام، روز 30 ام و روز 60 ام تیک‌های 9، 10 و 11 را بزنید. یعنی علاوه بر 8 روز آغازین، سه مرور دیگر با فواصل گفته شده داشته باشید. منظور از روز 15، 15 روز بعد از تاریخ نوشته شده بالای هر درس است (چه لغاتی که 8 تیک را سریع خوردند و چه لغاتی که تیک کمتری خوردند). این موضوع به‌شدت بر روی یادگیری اثر مثبت خواهد گذاشت.

فایل صوتی زیر به شما دقیق این تکینک را شرح خواهد داد:

توضیح صوتی طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده

فایل صوتی را برای درک بهتر طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده گوش کنید.

دانلود فایل

تکنیک مطالعه به روش لایتنر چگونه است؟

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر یک قوطی در باز است که از پنج قسمت تشکیل می شود.

عرض قسمت های مختلف به ترتیب ۱۵,۸,۴,۲,۱ واحد است. این جعبه را می توانید خودتان با مقوا، جعبه یا قوطی های پودر لباسشویی ، کفش و… درست کنید، یا اینکه از بازار تهیه نمائید.

این روش را می توانید برای یادگیری لغات زبان انگلیسی،فارسی و یا هر فرمول یا مطالب درسی فراری که می خواهید به خاطر بسپارید به کار گیرید.

هر موضوع یادگرفتنی را روی یک برگ کاغذ(فیش) بنویسید. دقت کنید که روی هر فیش تنها یک موضوع یادگرفتنی نوشته شود. یعنی لغت را در یک روی کاغذ و جواب آن را در روی دیگر برگه می نویسید.

مراحل کار با لایتنر:

۱. روز اول: تعدادی از برگه ها را تکمیل می کنید و پس از اینکه هر دو روی برگه را یکی دو بار مرور کردید، برگه ها را در خانه اول جعبه قرار دهید. می توانید هر روز، ده پانزده یا تعداد بیشتری برگه آماده نمائید.شاید در بعضی روزها هم برگه ای تهیه نکنید.

۲. روز دوم: ابتدا برگه هایی را که دیروز تهیه کرده بودید از خانه اول بردارید.سؤالات را از روی برگه بخوانید و سعی کنید جواب ها را به خاطر بیاورید. آنهایی را که بلد نبودید، مجدداً در خانه اول قرار دهید و آنهایی را که بلد بودید، به خانه دوم منتقل کنید. پشت این برگه های خانه دوم یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار دهید.

در پایان، برگه هایی را که در روز دوم برای اولین بار تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۳. روز سوم: به برگه های خانه دوم دست نمی زنید زیرا خانه دوم هنوز تکمیل نشده است و ظرفیت دو گروه برگه را دارد. پس باز هم از برگه های خانه اول شروع می کنید و برگه هایی را که جواب سؤالاتشان را بلد هستید به خانه دوم منتقل می نمائید و در پشت کاغذ رنگی قرار می دهید تا این برگه ها با برگه های روز گذشته مخلوط نشود. برگه هایی که پاسخشان را بلد نیستید به همراه برگه های جدیدی که امروز تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۴. روز چهارم:

الف) ابتدا از خانه دوم شروع کنید، زیرا خانه دوم ظرفیت دو گروه برگه را دارد و ظرفیت آن روز قبل تکمیل شده است. ولی فقط برگه های ردیف جلوتر را برمی دارید.(یعنی برگه هایی که جلو کاغذ رنگی قرار دارند) سؤالات روی این برگه ها را مطالعه می کنید و اگر جواب درست دادید برگه ها را در داخل خانه سوم و در ابتدای آن قرار می دهید و پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا فاصله گذاری مشخص شود. ضمناً برگه های باقی مانده در خانه دوم را جلوتر می برید و کاغذ رنگی را در پشت این برگه ها می گذارید.

ب) سپس به خانه اول برگردید و برگه های آن را بردارید و آنهایی را که بلد هستید در خانه دوم و پشت کاغذ رنگی قرار دهید.

ج) برگه هایی که پاسخ آنها را بلد نیستید و همچنین برگه های جدیدی را که تهیه کرده اید در خانه اول می گذارید.

۵. خانه سوم برای چهار گروه برگه در نظر گرفته شده و باید چهار روز صبر کنید تا این قسمت تکمیل شود.البته هر روز پس از ورود برگه ها از خانه دوم به خانه سوم پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی می گذارید تا قسمت سوم هم به تدریج و پس از چهار روز تکمیل شود.

۶. خانه چهارم جای هشت گروه برگه را دارد و هشت روز پس از ورود اولین برگه ها پر خواهد شد. خانه پنجم جای پانزده گروه برگه را دارد و شانزده روز پس از ورود اولین برگه ها، این قسمت تکمیل می شود. یعنی اگر شما در کارتان وقفه ای نیندازید سی روز طول خواهد کشید تا هر پنج قسمت جعبه لایتنر تکمیل شود. توجه دارید که بین هر دو گروه برگه یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا برگه های مربوط به روزهای مختلف با یکدیگر مخلوط نشوند.از روز سی و یکم به تدریج برگه ها از داخل جعبه خارج می شوند و شما می توانید این برگه ها را بایگانی نمائید. زیرا پس از پنج بار تکرار موفقیت آمیز هر برگه در زمان های متفاوت، می توانید مطمئن باشید که آن موضوع را برای همیشه فرا گرفته اید و هیچگاه آن را فراموش نخواهید کرد.

به این ترتیب شما با روشی که شبیه بازی انفرادی است، در اوقات فراغت می توانید با کمترین میزان اتلاف وقت آنچه را که یادگیری اش برایتان مشکل تر است بیشتر تکرار کنید و زودتر و برای همیشه به خاطر بسپارید و آنچه را که زودتر یاد می گیرید فقط با پنج بار تکرار برای همیشه فرا بگیرید.

نکته مهم: در هر مرحله که به سؤال یک برگه نتوانستید جواب دهید باید آن را به اولین خانه برگردانید.

آیا خواندن معنی و لغت فارسی به تنهایی کافی است؟

خواندن معنی و لغات فارسی به تنهایی نمی تواند کمک شایانی به شما کند. حتما می بایست کاربرد لغت در جمله را نیز مدنظر قرار دهید. بسیاری از لغات معنی خود را در جمله به شما نشان خواهند داد. باید بیاموزید که معنی لغات را در قالب جمله حدس بزنید.

خواندن متون زبان بهترین راه افزایش دامنه لغات است. اینکه شما یک دیکشنری انگلیسی به فارسی متحرک باشید! نمی تواند به بسیاری از نیازهای زبانی شما پاسخ دهد. باید بتوانید ساختار جمله را درک کنید، معنای لغات را در کاربردهای مختلفشان شناسایی کنید و در نهایت بهترین معنا را برای جمله برگزینید.

پس حتما علاوه بر معنی فارسی، از مثالهایی که لغات مورد نظر را در بر دارند، بهره ببرید. جلد اول زیر ذره بین بر این مبنا، علاوه بر معنای فارسی، 5000 مثال ترجمه شده از هر لغت ذکر نموده است که در این نوع، اولین کتاب کنکور دکتری و ارشد به شمار می آید. گرچه بعدها کتابهایی از این ایده رونویسی کرده‌اند.

روند مطالعه برای زبان انگلیسی کنکور ارشد و دکتری چگونه باید باشد؟

برای مطالعه زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد حتما می بایست بر حسب سطح زبانی خود، تصمیم منحصر به فرد اتخاذ نمایید.

بدین منظور می بایست در نظر بگیرید که دامنه لغات شما تا چد حد وسیع است؟ آشنایی شما با ساختار جمله تا چه اندازه است؟ درک شما از معنای جملات و متون به چه میزان است؟

فایل صوتی زیر بصورت دقیق به شما خواهد گرفت که روند صحیح مطالعه باید چگونه باشد:

چطور و از کجا برای زبان کنکور دکتری شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

چطور و از کجا برای زبان کنکور کارشناسی ارشد شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

این لینکها نیز راهنمایی‌های بسیار خوبی برای مطالعه شما دارند:

آیا رفتن به کلاس کنکور برای زبان می تواند مفید باشد؟

بدون شک صرف حضور در کلاس نه تنها برای زبان بلکه برای سایر دروس نیز نمی تواند تضمین کننده موفقیت شما در کنکور باشد. بالطبع، اگر اننتخاب صحیحی برای کلاس داشته باشید، کلاس کمک حال شما در درک بهتر مفاهیم خواهد داشت.

چنانچه در کلاسی حاضر هستید، حتما و همزمان با کلاس پیش رفته و در روزهای حد فاصل بین جلسات کلاس به خواندن مباحث مطرح شده و افزایش دامنه لغات خود بپردازید. اگر به دلایلی همچون عدم تمکن مالی، عدم دسترسی به کلاسهای اساتید مطرح یا حضور در شهرستانها و عدم امکان رفت و آمد به تهران قادر به شرکت در کلاسها نیستید، می توانید با تکیه بر دانش کتابها به موفقیت کاملی دست پیدا کنید و یا از کلاسهای آنلاین و غیرحضوری کنکور ارشد استفاده نمایید.

در حقیقت کلاسها می توانند همانند کاتالیزور عمل کنند و راه شما را به شرط همراه شدن با کلاسها برای رسیدن به موفقیت کوتاه نمایند اما هرگز اینگونه نیست که بدون شرکت در کلاس نتوان به موفقیتی دست یافت.

در نهایت پاسخ پرسش بالا مثبت است. حتما کلاسها مفید هستند اما باز همه چیز به تلاش شما باز می گردد.

ما بدلیل اینکه در ایران نیستیم، صرفا کلاس آنلاین داریم که از تمام ایران قابل شرکت است؛ برنامه این کلاسها در لینک زیر آمده است:

کلاس زبان آنلاین زبان عمومی زیر ذره بین 

قیمت کلاس را پایین درنظر گرفته ایم که برای قشر وسیعی شرکت در کلاس مقدور باشد اما چون کار ما نویسندگی است و نه برگزاری کلاس، تعداد کلاسهای ما محدود است. برنامه کلاسها در لینک ذکر شده است و امکان برگزاری کلاس بیش از 10 بار در سال را به دلیل مشغله فراوان نداریم. همانطور که ذکر شد، در صورت عدم دسترسی یا عدم امکان حضور در کلاسها، نگران چیزی نباشید. موفقیت تنها با تلاش مداوم شما قابل دستیابی است و بسیاری از رتبه های برتر تنها به منابع اصلی و شرکت در آزمونهای آمادگی کنکور برای موفقیت اکتفا نموده اند.

برای زبان یک چیز ضامن موفقیت: تلاش خود فرد

می خواهم تستهای بیشتری علاوه بر کنکورهای سال گذشته بزنم. چه منبعی توصیه می نمایید؟

وبسایت زبان عمومی زیر ذره‌بین هرساله در زمان نزدیک به کنکور، تعدادی آزمون تالیفی برگزار می‌نماید. این آزمونها رایگان بوده و کمک به دانشجویان کنکوری خواهد بود. همچنین در صفحه پشتیبان کتابها،تستهای بیشتری آرشیو شده است که تنها برای دارندگان کتابهای زبان زیر ذره‌بین قابل دسترس است.

سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین تعداد زیادی از منابع مناسب تست زنی در بخش دانلودها قرار داده شده که مطالعه آنها می تواند منابع جدیدی از تستهای کنکور پیش روی شما قرار دهد.

من زبانم خوب نیست، آیا بهتر نیست قید زبان را بزنم و بر روی سایر دروس تمرکز کنم؟

خیر، شما حتما یک روز در زندگی می بایست برای این مشکل چاره ای بیندیشید. پاسخ به نیاز زبانی شما، چه در مقطع دکتری، چه به منظور ادامه تحصیل در خارج از کشور و چه برای رسیدن به درجات عالی در کار الزامی است. بهتر است از فرصت کنکور بیشترین استفاده را نموده و با یک تیر دو نشان بزنید. زبان راه ارتباطی شما با سایر فرهنگهاست. چنانچه زبان شما تقویت شود، به سادگی قادر به کار با تکنولوژی های روز هستید و می توانید با سایر ملل و تمدن ها ارتباط برقرار کنید. پس یکبار برای همیشه با خود تعارف را کنار گذاشته و بر ترس بی مورد ندانستن زبان فایق آیید.

همچنین تاثیر درصد بالای زبان در کنکور بر کسی پوشیده نیست. میانگین کلی درصد زبان رتبه‌های برتر طی سالهای اخیر روند صعودی داشته و چنانچه بدنبال حضور در دانشگاههای خوب هستید، نیازمند درصد بالا در این درس خواهید بود. فایل صوتی زیر، توضیحات کاملی بر چرایی پاسخ به سوالات زبان خواهد داد:

❓چرا در کنکور باید به سوالات زبان پاسخ داد؟ چرا نباید از زبان برای یک عمر فرار کرد؟

دانلود فایل صوتی بالا

تکنیکهای پاسخگویی به متون تخصصی و سوالات درک مطلب چیست؟

جهت پاسخگویی به سوالات زبان تخصصی کنکور ارشد رشته خود می بایست با تکنیکها و راهکارهای پاسخگویی به سوالات درک مطلب آشنا باشید. در جلد سوم زبان عمومی زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین، بر مبنای تستهای کنکور کلیه رشته ها، راهکارهایی بسیار عملی و ساده برای پاسخگویی آموزش داده شده است. گردآوری این تکنیک ها در قالب زبان عمومی دکتری و ارشد به گونه ای که برای کلیه رشته ها قابل استفاده باشد برای اولین بار صورت پذیرفته است. به امید اینکه برای شما مفید واقع گردد.

همچنین در ویدئوی زیر، استاد جهانشاهی طی 2 ساعت به شما به صورت رایگان این تکنیک‌ها را آموزش می‌دهد:


سوال پیرامون کتب زبان عمومی زیر ذره بین

جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین را از کجا شروع کنم؟

پاسخ به این سؤال بستگی به سطح زبان شما و زمانی که شروع به خواندن این کتاب می‌کنید دارد.

اگر واژگان دوران دبیرستان، به‌کل از ذهن شما رفته و مدت زمان زیادی است که واژه‌خوانی را رها نموده‌اید، حتماً در ابتدا مروری بر واژگان و گرامر دبیرستان نموده و سپس سراغ این جلد بیایید. پیش‌فرض این مجموعه بر این است که شما حداقل‌های دامنه واژگان و گرامر را در دبیرستان آموخته‌اید. (در سایت و کانال زبان زیر ذره‌بین، جزوه دبیرستان به رایگان قابل دانلود است.)

برای داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد توصیه می‌شود که مستقیماً با همین کتاب شروع کرده و به همین منبع اکتفا نمایند. اگر زمان اندکی در اختیار دارید (2 تا 3 ماه)، توصیه می‌کنیم واژه‌هایی که 2 یا تعداد بیشتری تکرار در کنکور دارند را مطالعه کنید.[1]

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

توصیه ما برای داوطلبان کنکور دکتری این است که تمامی دروس را مطالعه کنند و تا حدودی بر مترادف‌ها نیز متمرکز شوند. درصورتی‌که مطالعه این کتاب را خیلی زود به اتمام رساندید و وقت کافی داشتید، منابع اضافی را از بخش دانلودهای سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین به رایگان دانلود کرده و مطالعه نمایید. بدیهی است که پاسخ به تست‌های دکتری 7 سال اخیر نیز باید در برنامه شما گنجانده شود. (افرادی که وقت اندکی دارند (زیر 2 ماه)، واژه‌های با دوبار تکرار یا بیشتر را برطبق پاورقی شماره 1 مطالعه کنند.)

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

به داوطلبان آزمون‌های بین‌المللی و داخلی توصیه می‌گردد که علاوه بر مطالعه این مجلد، حتماً تست‌های آزمون‌های قبلی را نیز مرور کنند. لغات این کتاب، تا حد بسیار مطلوبی کلیه نیازِ شما را برای پاسخگویی به سؤالات reading، speaking و writing رفع خواهد نمود.

توجه: مطالعه بخش «آزمودن» در داخل دروس برای داوطلبان آزمونهای بین المللی مثل TOEFL و IELTS توصیه می‌شود.

تکنیک پیشنهادی مرور لغات، «تیک‌ایت (Tick8) اصلاح‌شده» است. برای آشنایی با این تکنیک، حتماً مقدمه فصل سوم این جلد را مطالعه کنید. همچنین در نظر داشته باشید که تمرین و تست‌زنی، بخش حیاتی از موفقیت شما را شامل می‌شود. لذا از تست‌زنی و یادگیری و مرور داده‌های ذهنی غفلت ننمایید. این تکنیک شما را بی‌نیاز از هر نرم‌افزاری خواهد کرد.

[1]  منظور از تکرار واژه، شماره‌ای است که بصورت عددی یا ستاره جلوی هر واژه نوشته شده است. مثلا **1 یعنی یکبار تکرار در کنکور کارشناسی ارشد و دوبار تکرار در کنکور دکتری، در نتیجه مجموعا 3 بار تکرار که نشان‌دهنده اهمیت این واژه است.

آیا لغاتی که تعداد تکرار پایینی دارند، اولویت پایین تری دارند؟

هرگز بدین صورت نیست. لغات با تکرار پایین تا حدود زیادی هم ارزش با لغات با تکرار بالا هستند. این لغات پیش بینی ما از روند کنکور است و در سالهای گذشته از لغات با تعداد تکرار صفر نیز سوال مطرح شده است.  پس اگر زمان به مقدار کافی دارید از هیچ لغتی به راحتی نگذرید. تنها در صورتی که زمان اندکی دارید می توانید از برخی از این لغات صرف نظر نمایید.

برای هرکلمه چند معنی ذکر شده است. آیا باید تمامی معانی را حفظ کنم؟

در هر زبانی، کلمات غالبا بیش از یک معنی دارند. (مثلا شیر در زبان فارسی!)

در این میان برخی از معانی پرکاربردتر و برخی دیگر به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. ما تنها کاربردی ترین معانی هر لغت را ذکر نموده ایم. پس کلیه معانی را حتما به خاطر سپارید.

نکته بسیار بسیار مهم: برخی لغات در ظاهر چند معنی دارند اما کلیه معانی آنها یکسان است. به این مثال دقت کنید:

justice در معانی عدالت، انصاف، صحت و درستی است. آیا عدالت چیزی جز انصاف است و رعایت صحت و درستی در کار به عدالت نمی انجامد؟

پس بدانید که تمامی این معانی یکسان هستند و نیاز نیست در حفظ کردن، کار را سخت نماییم! در هر جمله ممکن است یکی از کلمات بالا، بتواند به معنی کردن آن کمک کند اما هریک بیانی دیگر از آن لغت هستند و الزاما چیزی متفاوت و عجیب و غریب نیست! پس سخت نگیرید و در ظاهر کلمات قضاوت نکنید و نگویید باید برای هر کلمه 10 تا معنی حفظ کنم!!

به این مثالهای کلمه lend دقت کنید:

کلمه lend در صورت اصلی خود به معنای قرض دادن، وام دادن، اضافه کردن و دادن است. اما اینها در حقیقت یک کلمه هستند و تعابیر مختلفی از کلمه lend:

 The smile lent his face a certain boyish charm.

یعنی لبخند، به صورتش جذابیت پسرانه خاصی بخشید. یا جذابیت داد یا جذابیت اضافه کرد و افزود یا شاید اینجوری هم بشه در تعبیری شاعرانه تر گفت: جذابیت پسرانه خاصش را از لبخندش وام دارد!

پس سخت نگیرید و اکثر کلمات تعداد معانیشان اندک است و معمولا کلماتی که برای معانی ذکر شده در یک دایره اند.

البته در برخی موارد معانی دور هستند. برای settle داریم: حل و فصل کردن / ساکن و مقیم شدن.

مشخصا این دو معنا متفاوت از هم هستند و جمله مشخص خواهد کرد که settle در آنجا به چه معناست.

اندکی دیر برای خواندن زبان عمومی زیر ذره بین اقدام کرده ام! بهترین راه پیش روی من چیست؟

حتما نزدیک به زمان کنکور، کلمات با تکرار بالای 2 بار را نیز از بخش واژگان انتهای کتاب مطالعه نمایید تا درصد مطلوبی در انتظار شما باشد. تعداد این لغات حدود 800 واژه می باشد. فایل صوتی زیر، بخوبی به شما راه مطالعه سریع را نشان خواهد داد.

توصیه برای دانشجویان کارشناسی ارشد که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

توصیه برای دانشجویان دکتری که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

آیا مهم است که سوالات رشته های دیگر را نیز پاسخ بدهم؟

بله حتما. شما نباید تنها به سوالات گروه و رشته خود پاسخ دهید. کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، برای اولین بار سوالات کلیه رشته ها را گردآوری نموده و به آنها پاسخ کاملا تشریحی داده است.

اما فلسفه این کار در این است که شما باید در نظر داشته باشید، هر سال 6 نمونه (اخیرا 3 نمونه) تست زبان عمومی طراحی شده و به صورت تصادفی بین 6 گروه امتحانی صبح و عصر چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه تقسیم می شود. پس به طور مثال سوالات زبان عمومی کلیه دانشجویان صبح پنج شنبه از هر رشته ای که باشند یکسان است! همچنین این تقسیم شدن کاملا تصادفی است و سطح سوالات تقریبا برابر است و شانس اینکه سوالات عصر جمعه به دانشجویان صبح چهارشنبه برسد کاملا وجود دارد.

پس به تمام این 6 گروه سوال (در سالهای 87 به قبل، 7 گروه بوده است) به یک دید نگاه نمایید. این شانس بزرگی برای شماست که این تعداد نمونه سوال و تست را با پاسخ تشریحی یکجا در اختیار داشته باشید.

سؤاالت تمامی گروهها و تمامی نوبتهای آزمونی کامل همگن بوده و از مشابهت بسیاری برخوردارند. با پاسخگویی به سؤالات درخواهید یافت که برای مثال گزینه و کلمه‌ای که در سال مشخصی برای گروه مدیریت طرح شده بود، دو سال بعد مورد سؤال گروه مهندسی عمران بود. حتی در سالهایی بوده که کلمه‌ای خاص در تمام نوبت‌های آزمونی آن سال با معانی مختلف تکرار شده است. اینها اهمیت مطالعه سؤالات سایر گروهها را نشان میدهد و این مرور مکرر سبب ارتقای دامنه لغات شما برای پاسخگویی به سؤالات کنکور سالهای آتی خواهد بود. در کنکور دکتری نیز وضع به همین قرار است. یک نفر طراح، تمامی سوالات دو گروه آزمونی دکتری را طرح می‌کند پس برای درک دید طراح، باید به سوالات هر دو گروه آزمونی پاسخ داد.

آیا به جز جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین، برای واژگان لازم است کتاب دیگری بخوانم؟

به اعتقاد نویسندگان کتاب، خواندن این کتاب برای زبان عمومی کنکور ارشد و دکتری کاملا کافی است. در کنکور، زدن درصد بالای 80 کاری بسیار دشوار است. بدبن معنی که خواندن کتابی دیگر در این راستا برای افزایش دامنه لغات ریسک بالایی نسبت به زمان صرف شده خواهد داشت و خواندن یک منبع کفایت می کند. برای درصد بالا، پیش‌زمینه فرد و دانشی که از قبل دارد، کمک بیشتری خواهد کرد تا خواندن منابع معتدد و سردرگم شدن دانشجو.

این ریسک وجود دارد که به مطالعه چندین کتاب دیگر بپردازید اما درصد شما ارتقا نیابد، اما اگر روند کنکور تغییر محسوس یا عجیب و غریبی ننماید شما قادر هستید تا به طور متوسط حداقل 9 تست از 10 تست لغت را پاسخ دهید. ممکن است 3000 لغت دیگر از سایر منابع بخوانید و این 9 تست به 10 تست برسد اما ریسک این خواندن و صرف زمان، منطقی به نظر نمی رسد.

آیا لازم است تمام مترادفهای موجود در جلد اول را حفظ نمایم؟

پاسخ رو به دو دسته تقسیم میکنیم:

1. زمان کمی دارید و یا پیش زمینه زبان شما قوی نیست:

کلا مترادف نخونین. خیلی ساده و خلاصه گفتیم. از مترادف بگذرید. این بهترین تصمیم برای شما در این شرایط هست.

2. زمان زیادی دارید و یا پیش زمینه خوبی در زبان دارید:

تا جایی که توانسته ایم، سعی در آن شده است تا مترادف لغات یا کلماتی ساده باشند یا کلماتی که در کتاب تکرار شده اند؛ گرچه احتمالا برخی از لغات اندکی دشوارتر هستند. توصیه می شود در دور اول مطالعه تنها مترادف های ساده تر را حفظ نمایید و اگر زمان برای مرور بیشتر داشتید؛ به سراغ مترادف های دشوارتر روید.

در بخش زبان عمومی مستقیما از مترادفها سوال پرسیده نمی شود، اما به جهت آنکه یادگیری انگلیسی به زبان انگلیسی سرعت درک را افزایش می دهد، توصیه می شود از مترادفها به صورت کلی صرف نظر نکنید. در بخش زبان تخصصی تمامی رشته ها همواره سوالات مترداف (1 تا 3 سوال) وجود دارند که با دانش مترادفهای کتاب زبان عمومی زیر ذره بین قابل پاسخگویی است.

برای مثال، مترادفهای کلمه linger شامل wait, stay, remain هستند. هر سه این لغات بسیار ساده اند. نیاز نیست وقتی کسی از شما پرسید مترادف linger چیست، هر سه کلمه را فورا به او بگویید!! دانستن یکی از آنها نیز کافی است. گرچه اگر کسی از شما پرسید آیا stay و remain هم معنی هستند، مطمئنا به سرعت پاسخ می دهید: بلی… حال برای کلمه loom سه مترادف emerge, appear, soarرا داریم. شاید شما بگویید دو مترادف اولی ساده تر هستند و سومی دشوارتر. در دور اول مطالعه همان دو مترادف ساده را یاد بگیرید و در زمان مرور سراغ مطالعه سومین مترادف بروید. پیش از این سابقه داشته است که از مترادفهای موجود در کتاب، تست طرح شود اما تعداد این سوالات به نسبت انگشت شماره بوده است.

پس مترادفها را سخت نگیرید تا خواندن زبان برایتان ساده تر شود. هیچ وقت نیز از یادگیری زبان انگلیسی به زبان انگلیسی فرار نکنید و سعی داشته باشید حتما و فقط از دیکشنری های زبان اصلی استفاده کنید تا از لغت نامه های موجود فارسی.

آیا لغات را بر اساس ترتیبشان حفظ کرده‌ایم؟ چرا این مشکل رو داریم؟

هر لغتی رو که خوندین، یه کاغذ سفید کنار دستتون بذارید، بعد از اینکه معنیش رو درست گفتید، بدون نگاه مجدد بهش، سعی کنید لغت رو به انگلیسی روی کاغذ بنویسید، همینطور (ترجیحا با صدای بلند) تلفظش کنید. (لغتی که معنیش رو درست بگید، بتونید بنویسیدش و تلفظش رو صحیح بفهمید بدون شک تو ذهنتون باقی مونده) ؛ خدا رو شکر ویرایش جدید جلد 1 زبان زیر ذره بین تلفظ همه لغات کنکور ارشد و دکتری رو داره.

اگر یکی از اینها درست نبود، مثلا نتونستید لغت رو بنویسید یا تلفظش رو غلط گفتید، حق ندارید تیک بزنین. یعنی اون لغت رو ممکنه توی متن بعدا ببینید و خیلی ساده با لغت مشابهش اشتباه بگیرید. پس یه کاغذ به فرآیند یادگیری لغتتون اضافه کنید و دست به قلم شید. شدیدا تاثیر مثبتش رو حس خواهید کرد و شانس فراموشی کاملا کاهش پیدا می کنه. (اینجوری مطمئن هستید هرچیزی که تیک خورده، حقش بوده واقعا!)

فایل صوتی زیر، خیلی کامل‌تر بهتون میگه باید چی کار کنین:

من لغات رو حس میکنم بر اساس ترتیبشون حفظ شدم. چرا اینجوریه؟ چی کار کنم؟

بهتره بررسی کنیم چی کارا نکردین که این حس بهتون دست داده… فایل صوتی زیر رو از دست ندین.

دانلود فایل صوتی بالا

معنی تمام کلمات را می فهمم، اما نمی توانم جمله را ترجمه کنم! مشکل از کجاست؟

مشکل از عدم تسلط شما به گرامر است. شما قصد ساخت خانه ای دارید، آجر آن واژگان است، آیا بدون سیمان می‌توان این آجرها را تبدیل به خانه نمود؟ طبیعتا گرامر حکم سیمان را برای آجر دارد و منطق شکل گرفتن یک جمله به دانش گرامر وابسته است.

پس برای شما توصیه می شود اول گرامر را بخوانید و پس از تسلط به ساختار آن سراغ ترجمه بروید. این بدین دلیل است که شما هنوز صفت را از قید، اسم را از فعل و حروف ربط و اضافه را از هم تشخیص نمی دهید و بدون این درک قادر به ترجمه صحیح نخواهید بود.

من چاپ قدیم جلد 2 را دارم، آیا لازم است که حتما چاپ جدید را نیز تهیه کنم؟

اگر ویرایش سوم و یا چهارم را دارید، برای مطالعه کنکور ارشد کفایت است. اگر چاپهای قدیمی‌تر را دارید، تغییرات به حدی بوده است که خرید آخرین ویرایش کاملا منطقی است.

آیا خواندن جلد دوم برای گرامر کافیست؟

صد در صد. جلد دوم کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، تنها کتاب گرامری است که بر مبنای پاسخگویی به کلوزتستهای کنکور ارشد طراحی شده است. سایر کتب زبان عمومی ارشد مبنای خود را آموزش زبان قرار داده اند یا به ذکر نکات بسنده کرده اند. ما در این کتاب سعی نموده ایم تا شما را با ساختار جمله آشنا کنیم و در روند جمله درگیر نماییم. این برای اولین بار است که ذره بینی بر روی تستهای گرامر قرار داده شده و موشکافانه گزینه های صحیح و غلط کنکور تحلیل شده است.

بدون شک تنها با خواندن این کتاب به سادگی قادر خواهید بود تا به حداقل 4 تست از 5 تست گرامر پاسخ دهید. خود شما با خواندن کتاب بر این موضوع صحه خواهید گذاشت. زمان یکساله صرف شده برای نگارش این جلد، گواهی بر این مدعاست.

آیا می توان به تلفظ لغات جلد اول کتاب دسترسی داشت؟

پاسخ شما مثبت است. زبان عمومی زیر ذره بین برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار فایل صوتی کتاب نموده است. ما به ازای تمامی لغات انتهای کتاب، فایل صوتی با صدای مولف تهیه نموده ایم و آنها را به رایگان در اختیار شما قرار داده ایم. برای دانلود این مجموعه فایل صوتی درس به درس، کافی است به صفحه پشتیبان کتاب مراجعه کنید که در داخل کتاب معرفی شده است.

آیا آمار دقیقی از تعداد تکرارهای کتاب دارید؟ مثلا چند لغت 2 بار در کنکور تکرار شده است؟

بر مبنای جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین که برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار لغات کنکور به همراه تعداد تکرار آن در 8 سال گذشته نموده است، اعداد دقیق زیر از نتایج تحلیل واژگان حاصل می شود:

657 لغت کتاب بدون تکرار هستند و پیش بینی می شود در کنکورهای آتی مطرح شوند. 929 لغت با یک بار تکرار، 287 لغت با دو بار تکرار، 122 لغت با سه بار تکرار، 60 لغت با چهار بار تکرار، 42 لغت با 5 بار تکرار و 56 لغت بیش از 5 بار در ادوار مختلف تکرار شده اند.

خواهشمند است در صورت استفاده از اعداد و ارقام بالا در سایر سایتها، حتما نام کتاب به عنوان مرجع تکرار ذکر گردد.

تعداد کامنتهای این صفحه بیش از 2700 عدد است. برای مشاهده کامنتهای قدیمی تر از دکمه کامنتهای قدیمی تر استفاده نمایید.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید تا با آخرین مطالب و آموزشهای رایگان آشنا شوید. 


Instagram-General-English-زبان-عمومی

2,874 کامنت برای پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

  1. hadis

    سلام من کتاب ذره بینو خریدم ولی کاش برای درسنامه که فقط لغات انگلیسی ترجمه فارسی هم میذاشتین که سریعتر لغاتو میخوندیم

    • سلام
      می تونید فایل تیک ایت موجود در بخش مطالب و اخبار سایت رو دانلود کنید تا سرعت شما افزایش پیدا کنه.
      برای لغات لیبل بذارید تا جست و جوشون سریعتر باشه.

  2. محسن

    درود بر اساتید گرامی
    میخواستم بدونم  با توجه به وقت کمی که دارم و تازه میخوام شروع کنم،اگر من واژه هایی که دوبار و بیشتر تکرار شده اند رو (جز بدون تکرار ها و یکبار تکرار شده ها) بخونم کافیه یا نه؟ بعد اتمام این واژه ها بقیه رو بخونم یا تست بزنم؟
    با سپاس فراوان

    • سلام
      همین کار رو کنید دقیقا. بعد از دو بار تکرار و بیشتر برید سراغ تست. این راه منطقی ای است با توجه به زمان باقیمانده.
      موفق باشید.

  3. نرگس

    با سلام خدمت جناب آقای جهانشاهی استاد بزرگوار و سرکار خانم یوسف زاده من امروز اولین بار بود که وبسایت شما رو دیدم و بسیار از عملکرد بزرگوارانه و سخاوتمندانه شما لذت بردم برای جنابعالی و خانم یوسف زاده آرزوی طول عمر همراه با عزت و سلامتی دارم.
    جناب استاد لطفا خواهشمندم بنده را هم راهنمایی فرمایید من ارشد آموزش پرستاری هستم و می خواهم در آزمون msrt شرکت کنم جهت آزمون دکتری. لطفا  بفرمایید آیا دو کتابی که معرفی کردید کافیه؟ نظر شما برای موفقیتدر این آزمون چی هست .سپاسگذارم

    • سلام
      این دو کتاب کاقی نیست اما خیلی کمک می کنه. شما برای دیدن تست های مشابه می بایست تست های تافل pbt رو هم بزنید.
      برای رشته پرستاری، سوالاتش رو ارسال کنید تا بتونم کمک بیشتری کنم. فک کنم نیاز به دانستن یه سری لغات تخصصی هم باشه. زبان عمومی پزشکی، تلفیقی است از زبان عمومی و تخصصی.
      موفق باشید.

  4. محسن

    درود بر اساتید گرامی
    بنده تازه جلد اول رو میخوام شروع کنم و بنا به سفارش کتاب اگر بخوام ۲۵ درس اول رو بخونم باید کلی وقت صرف کنم و واژه های هر درس رو یکی یکی پیدا کنم و سپس شروع به خوندن کنم و این بسی زمان میخواد، لطفن راهنمایی بفرمایید.

    • سلام
      برای افزایش سرعت یافتن لغات می تونید راههای دیگه رو تست کنید. به جای مطالعه ۲۵ درس اول، یه راه دارید:
      به ترتیب الفبا لغات رو بخونید (البته به این صورت که فقط لغات بالای ۱ بار تکرار رو بخونید.)
      برای یافتن سریع لغات بر اساس ۲۵ درس اول هم می تونید برای حروف A , B و … لیبل بجسبونید تا سریع تر پیدا کنید.
      موفق باشید.

  5. سمیه

    پرسش از تست کنکور سال ۸۶
    در سوالِ
    Muscles,espicially if they are not being used,——-unscathed even when deprived of their blood for many minutes,
    مگه این شرطی نوع ۱ نیست؟!
    پس چرا گزینه ۳ درست نیست؟!
    و چرا ۱ درست هست؟!
    گزینه ۱)remain
    گزینه ۲) they remain
    گزینه ۳) they will remain
    گزینه۴)and will remain

    • سلام
      عبارتی که بین دو کاما قرار گرفته صرفا توضیح اضافه است. با حذف آن می توانید به راحتی پاسخ رو درک کنید:
      Muscles——-unscathed even when deprived of their blood for many minutes.
      در شرطی ها چیزی به عنوان حضور یه فاعل قبل از if وجود ندارد.
      موفق باشید.

  6. zohre

    با سلام و خسته نباشید.
    استاد من جلد۲ را شروع نکردم ولی یه جزوه گرامر خواندم که تکنیکی بود. ایا به نظر شما کتاب را بخوانم یا فقط تست های سراسری را بزنم؟ اگر بخواهم فقط ۳ یا ۴ تست گرامر بزنم. من پانزده اسفند هم جلد۱ را تمام میکنم بعد از تمام کردن لغات تست های سراسری خود کتاب و ۵۰۱ تست را بزنم کافی است که درصدم بالای ۵۰ درصد باشد.

    • سلام
      کاملا کفایت هست. اگر تا حدودی گرامر رو بلد هستید، از تستهای گرامر شروع کنید.
      جلد اول به همراه ۵۰۱ یا ۱۱۰۰ شما رو آماده یه درصد بالا در کنکور خواهد نمود. موفق باشید.

  7. fereshte

    سلام استاد خسته نباشید.ممنون از زحماتتون وکتابهای مفید زیر ذره بین.من ۲ جلد زیر ذره بین رو تهیه کردم.
    برای تسلط بیشتر رو گرامر چیکار کنم؟؟تو تست زدن مشکل دارم.ممنون میشم راهنمایی کنید.

    • سلام
      بعد از زدن ۱۵ سری کلوزتست (به صورت آموزشی، یعنی از خودتون آزمون نگیرید و فقط پاسخ ها رو دقیق بخونید.) می تونید به تسلط نسبی برسید. این مطمئن ترین راهه. این ۱۵ سری تست رو از سال ۸۶ و ۸۷ و ۸۸ انتخاب کنید.
      موفق باشید.

  8. keivan

    سلام.
    خواستم بدونم چرا تو منابع ارشد mba (تافل) تو بیشتر سایتای ایرانی کسی کتاب ۴۰۰ words must know توصیه نمی کنه اما تو سایتای خارجی جزو منابع اصلی واژگان تافل است!.
    یه سوال دیگه اینکه ایا به غیر از کتاب زیر ذره بین که جزو کتاب اصلی من در کنکور ۹۶ خواهد بود کتاب گرامر واژگان(۷۰ آزمون رهنما) و کتاب گرامر (۵۰ آزمون رهنما) کتاب به روز و مفیدیه؟ توصیه می کنین برای کنکور ارشد؟
    خیلی ممنونم ازتون

    • سلام
      برای واژگان شاید بیش از ۱۰۰ کتاب خوب و معتبر در دنیا وجود داشته باشه. برای همین خواندن همه شون عملا غیر ممکنه. لغات کتاب ۴۰۰ به مراتب دشواره و برای مرحله آخر بذارید. لغات پایه ای {نه الزاما ساده} رو زودتر یاد بگیرید. لغات پرتکرار کنکور MBA در سالهای اخیر، مهمترین منبع برای شما خواهد بود.
      تا بحال از کتاب رهنما نشنیده بودم و اولین بار است که از شما می شنوم. متاسفانه اطلاعاتی ندارم که نظری بدهم.
      کتاب زبان تافلی که پاسخ ۱۰ سال اخیر رشته شما رو گردآوری کرده، بهترین گزینه می تونه باشه.
      موفق باشید.

  9. jaber

    با توجه به اینکه شما گفتید خواندن منابع دیگه میشه بالای ۸۰ زد ، ولی بخاطر زمان زیادی که گذاشته میشه،به صرفه نیست، برای من هم این صحت داره؟ اخه بیش از یکسان  زمان دارم
    باز هم ممنون

    • توضیح دقیق شما رو تو بخش قبلی دادم.
      چون شما داوطلب کنکور دو سال بعد هستید، بعد از کنکور امسال، منابع جدید خارجی رو بپرسید، اطلاع خواهم داد.
      موفق باشید.

  10. jaber

    سلام خدمت دو استاد عزیز           می خواستم یک برنامه کلی برای آمادگی کنکور ۹۶٫میخوام رتبه تک رقمی بیارم.(بالای ۹۰ بزنم)هر دو کتاب هم تهیه کردم.از الان میخوام زبان بخونم.لطف کنید برنامه کلی و اگر لازمه منابع دیگه ای هم بگید که تهیه کنم.

    واقعا ممنون

    • سلام
      بدون اینکه بخوام ناامید کنم، پیش از هرچیزی هدف ها رو کوچک انتخاب کنید تا دستیابی بهشون ساده تر بشه. بعد از رسیدن، هدف بعدی رو انتخاب کنید.
      تو هر رشته ای، سالی ۲۰۰ نفر می خوان رتبه ۱ شن! یه نفر می خواد ۲ شه… اون یه نفر به ۲ می رسه، از اون ۲۰۰ نفر فقط یکی شون رتبه ۱ رو میاره.
      شما همون دو جلدی رو در گام اول مطالعه کنید، اگر تموم کردید (حداقل ۶ ماهی زمان می خواد به همراه تسلطش) منابع آتی رو همینجا بپرسید خواهم گفت. بعد از کنکور امسال منابع جدید رو بپرسید، بهتر خواهد بود.
      موفق باشید.

  11. farzane

    با سلام و تشکر از زحمات شما..خدا قوت
    من برای کنکور ارشد معماری میخونم.کتاب شما رو تا حدودا یک سوم واژه ها خوندم و تصمیم دارم همزمان تافل رو هم بخونم..می خواستم بپرسم pdf تافلی که در بخش دانلود ها هست کامل و کافیه یا کتابش رو تهیه کنم؟…و اینکه من سه مرحله آزمون شما رو شرکت کردم..درصدام ۸۷-۵۶-۸۷ بوده..وضعیتم چطوره به نظرتون؟ممنموم…

    • سلام
      وضعیت شما که کاملا خوبه. بله پی دی اف های کتابهای موجود در سایت کافی هستند.
      به نظرم زبان تخصصی هم بخونید تا درصد خوبی بگیرید.
      واژه های کتاب از واژه های کتاب لغات ضروری تافل مهم تره و حدود ۷۵ درصد واژگان اون کتاب، تو جلد اول اومده.

  12. keivan

    سلام.خسته نباشید.
    خواستم بپرسم آیا جلد دوم کتاب که شامل گرامر و کلوز تست میشه آیا صرفا خواندن این کتاب رو برای کنکور ارشد mba توصیه می کنین؟چون گرامر Mba تعداد سوالاش بیشتر و مشکل تره.
    با تشکر از شما

    • سلام
      گرامر جلد دوم کامل هست و برای هر سطح زبانی پاسخگو خواهد بود. البته بعد از مطالعه ش، تست های رشته خودتون هم باید بزنید.
      اگر کتابی دارید که پاسخ گرامر کنکورهای MBA رو به صورت تشریحی نوشته، همون رو مطالعه کنید و نیازی به تهیه جلد دوم نیست در این صورت.
      موفق باشید.

  13. فرشاد

    سلام و قت بخیر
    اگه بخواهیم برای گرامر وقت بذاریم حدودا از ۵تا تست ۲تا یا سه تا بزنیم ، بیشتر کدوم قسمت رو مطالعه کنیم تا جواب بگیریم؟

  14. unique

    با سلام
    کتاب زبان عمومی ارشد زیر ذره بین چاپ شش ۹۴ صفحه ۴۵ و  ۴۶
    پاسخ نامه ازمون صبح پنج شنبه   ۸۶٫۱۲٫۲از سوال ۶ تا  ۱۰و سوالات آزمون
    عصر پنج شنبه همان تاریخ  لطفا برایم بفرستید صفحه سفید چاپ شده است .
    با
    تشکر

    • سلام
      ایمیل شد.
      ۵۰ بار این پیغام رو گذاشتید! سه روز فاصله بین پیغام شما و پاسخ ما، سبب شده چندین کامنت و ایمیل داشته باشیم! صبور باشید…

  15. Asghar

    سلام
    بنده دو جلد زبان عمومی را تهیه کردم و از الان قصد مطالعه دارم . رشته ام نیز مترجمی زبان است و برای ارشد نیز قصد دارم مترجمی ادامه بدهم . به نظر شما کدام جلد را ابتدا باید مطالعه کنم ؟روش مطالعه چطور باید باشد ؟اگر راهکار و یا پیشنهاد دیگری برای بازده بیشتر بنده دارید ممنون میشم که بنده را راهنمایی نمایید .

    • سلام
      برای رشته شما، نیاز هست منابع دیگه هم مطالعه شه. سوالات سالهای قبل خودتون خیلی مهمه.
      برای مطالعه این دوجلدی، به صورت همزمان برید جلو بهتره. گرامر و واژگان رو موازی بخونید.
      موفق و پیروز باشید.

  16. sana

    سلام من تا درس ۲۲ لغات کتاب شماروخوندم ولی توو آزمون امروز پژوهش از۱۰ سوال لغت توی ۹ سوال فقط معنی یکی از ۴ گزینه رو میدونستم …
    چرا اینطور بوده مگه ۲۵ درس اول مهمتر نیستن؟…اگه برم جلو نتیجه میگیرم؟

    • سلام
      لغات پرت آزمون امروز که به نظرم ساده بود. بخش واژگان آزمون پژوهش از دید من غیراستاندارده و فقط روی ۱۱۰۰ تاکید داره. من خیلی ملاک تصمیم نمی دونم این نوع سوالات رو.
      موفق باشید.

  17. bahar

    سلام استاد

    خسته نباشید .میخواستم بدونم تو تهران اموزشگاه خیلی خوب برای آموزش زبان کجا میتونه باشه ؟؟ کلا منظورم مکالمه و ایناس درحد عالی بخوایم یادبگیریم .کلا نظر شما چیه ؟؟ ممنونم

    • سلام
      کانون زبان خیلی پایه ای و اصولی یاد می ده اما زمان بره. کلاسهای ترمیک دانشکده زبان دانشگاه تهران هم خوبه.
      موسسه زیاد هست. من این دو رو با توجه به شناخت توصیه می کنم. احتمالا موسسات خوب زیاد دیگه ای هم باشن.

  18. جواد

    سلام
    میخواستم بپرسم کسی را میشناسید که کلاس های زبان خصوصی برای امتحان های تافل و ایلتس داشته باشد و تجربه خیلی زیاد داشته باشد و اینکه در قم باشد.

  19. Milad

    سلام استاد و خسته نباشید. اشکال این سوال را نفمیدم خواهشمند است راهنمایی بکنید
    the reason that (building) industry declined was (because) (the interest rate) on loans was (so) high.
    گفته یکی از کلمات داخل پرانتز اشکال دارد و نیاز به اصلاح
    با تشکر

    • سلام
      تست از کجا هست؟

      • Milad

        english grammer digest

        the reason that building industry declined was because the interest rate on loans was so high
        سلام و تشکر

        • خیلی سوال خوبی نیست.
          منظور طراح اینه که because پاسخ صحیحه. هم درسته و هم غلط! عرف نیست استفاده از because پس از reason اما غیرممکن هم نیست و تو انگلیسی استفاده می شه.
          خلاصه سایر موارد که واضحه صحیح هستند…
          موفق باشید.

  20. محمد

    با سلام وخسته نباشید
    استاد اگه لطف میشه برامون توضیح بدید که چرا سوالات زبان ارشد ۹۴ فقط پنج تاpassage بودن و ۳۰ سوالش هم  تخصصی بودن ایا نحوه طرح سوالات نسبت به سال های گذشته عوض شده؟

  21. حامی

    با سلام خدمت استاد جهانشاهی
    من ارشد پزشکی میخوام امتحان بده م (۹۵).لغات جلد ۱ کتاب شما با تجربه ای که دارید کافیه؟
    با تشکر

    • سلام
      کمک می تونه بکنه اما کافی نیست. تست های سال گذشته تون رو هم باید ملاحظه کنید حتما.
      برخی اصطلاحات زبان عمومی شما، تخصصی است.

  22. فرشاد

    سلام و وقت بخیر
    یه سوال در مورد کتاب زبان زیره ذره بین داشتم
    من رشتم معماری و با توجه به ازمونهای ازمایشی که میرم موسسه تاکید داره ب کتاب دیگه ای .
    ولی من خودداری میکنم و همچنان کتاب ذره بین مطالعه میکنم و تا الان ۲۲ درس جلو رفتم
    سوالم اینه ک ایا واقعا من جواب این اعتماد ب کتاب شما رو با خوندن ۵۵ درس و تست ها میتونم بگیرم یا … !! باید چیکار کنم ک بتونم بالا ۵۰٪ بزنم
    تنها مشکل من در رشته خودم همین زبان
    ممنون اگه راهنماییم کنید

    • باسلام
      قطعا تلاش و کوشش خود شما تاثیر بسزایی توی موفقیتتون خواهد داشت.
      در مورد میزان تطابق کنکورهای سالهای گذشته با کتاب زیر ذره بین در مقایسه با کتابهای دیگه هم می تونید مطالب و تحلیل های ما رو توی همین سایت مطالعه کنید.
      در مورد جلد اول، تا حدود ۲۵ درس اول درسنامه جزو لغات مهم و پرتکرار کنکورهای قبلی هست که شما تا ۲۲ درس اولش رو خوندید. با همین روند ادامه بدید و سعی کنید روزی حداقل ۱۵ تا ۲۰ لغت رو بخونید تا هرچه سریعتر بتونید کل لغات رو تموم کنید. بهتره که مثالهای هر لغتی رو که می خونید رو هم مطالعه کنید تا به عبارتی معنای لغت براتون جا بیافته. در همین راستا گرامر رو هم یکبار از روی درسنامه جلد دوم فقط روخونی کنید و شروع به زدن کلوز تست های کنکورهای سال پیش بکنید.
      مسلما با تلاش بیشتر به درصد خوبی در کنکور امسال دست خواهید یافت.
      موفق و پیروز باشید.

      • فرشاد

        سلام
        ممنون از راهنماییتون
        ببخشید یه سوال شما گفتین که باید لغاتی که میخونم رو مطالعه کنم ، من این برداشت رو کردم که از روی یه متنی باید این کار انجام بشه ، اگه این برداشتم درسته
        شما چه متنی و کتابی رو پیشنهاد میکنید برای خوندن و تثبیت لغات؟
        یه سوال دیگه
        من جلد دوم که مربوط به گرامر هست رو خریدم ولی چون تو زمانها بخصوص حال کامل و … مشکل دارم و حتی با کتاب شما هم نتونسم رفعش کنم یه جورایی متنفر شدم از گرامر و دیگه مطالعه نمیکنم ، چه مباحثی تو گرامر و تو کنکور ضروری که حتما بشه خوند بدون در نظر گرفتن مباحث زمان

        • سلام
          منظور این بوده که مثال لغات رو هم بخونید و فقط به حفظ معنی خود لغت اکتفا نکنید.
          برای گرامر، دو فصل آخر کتاب بسیار مهمه. و همچنین معلوم و مجهول
          شانس سوال اومدن از زمان پایینه. در همین حد که بدونید باید حال استفاده کنید یا گذشته کفایت هست.
          موفق باشید.

  23. قاسم

    سلام من لغات تافل بارونز را دارم میخونم میخواستم بدونم لازمه که جمله هایی که واسه هر کلمه بعد از پایان دروس اومده بخونم یا ریدینگ عمومی بخونم بهتره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    اگه امکانش هست چنتا ریدینگ عمومی خوب که لغات ارشد توش کاررفته باشه معرفی کنید یا برام ایمیل کنید.
    باتشکر از استاد جهانشاهی عزیز

    • سلام
      برای درک بهتر لغات، پیشنهاد ما اینکه حتما و حتما کلمه رو توی جمله یاد بگیرید. پس بهتره جملات رو هم بخونید.
      با خوندن کلوز تست های زبان عمومی کنکورها هم می تونید علاوه بر گرامر به متون زبان عمومی هم تسلط پیدا کنید.
      و سعی کنید بیشتر ریدینگ های رشته تخصصی خودتون رو از کنکورهای سالهای پیش بخونید و تست بزنید.
      موفق باشید.

  24. رویا

    با سلام و خسته نباشید
    من اسفندماه کنکور دکتری دارم و برای لغت زبان ۵۰۴ ، تافل و ۱۱۰۰ را مطالعه کردم اما حدودا نیمی از لغات ازمون سراسری را پوشش میده بنابراین خواهشمندم منبع دیگری را معرفی نمایید.
    و … برای درصدی زبانی در حد ۶۵ تا ۷۰ درصد ازمون سراسری باید چیکارکرد؟( من روزی ۱ تا۲ ریدینگ کار میکنم و کتاب گرامر بارنز را هم مطالعه کردم و در حال حاضر در حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد میزنم)
    متشکرم

    • سلام
      می تونید جلد اول زبان عمومی ارشد زیر ذره بین رو مطالعه کنید که لغات مهم و پرتکرار کنکورهای اخیر رو گردآوری کرده.
      اگر گرامر رو تقویت کنید و همین روال ریدینگ زدن رو ادامه بدید، حتما می تونید به درصد دلخواه در کنکور ارشد دست پیدا کنید. تست های گرامر سالهای قبل رو هم مطالعه کنید.
      موفق باشید.

  25. فاطمه

    سلام استاد،خسته نباشی،خداقوت
    من کلمات ۳۵درس رو به روش لایتنر خوندم،بقیه رو هم انشاالله میخونم در فرصته پیش رو.هرشب دوساعت ونیم وقت صرف حفظ و مرور لغات میکنم.
    بنظر شما شروع کنم به خوندن گرامر؟واینکه یک جزوه پنجاه صفحه ای از یکی از اساتید دارم،خواستم ببینم به نظر شما وقت هست که جلد دوم کتاب رو تهیه کنم وبخونم؟ یا اینکه باتوجه به کمبود وقت،همین جزوه رو بخونم؟

    • سلام
      نمی دونم جزوه کدوم استاد مد نظر شماست. اگر کنکور ارشد باشد احتمالا مفید واقع شود اما اگر جزوه گرامر کلی است، ممکن است با سبک کنکور همخوان نباشد.
      می توانید از جلد دوم برای زدن تست های سالهای گذشته و تسلط بر اونها استفاده کنید.
      موفق باشید.

  26. فاطمه

    سلام استاد،خسته نباشی،خداقوت
    من کلمات ۳۵درس رو به روش لایتنر خوندم،بقیه رو هم انشاالله میخونم در فرصته پیش رو.هرشب دوساعت ونیم وقت صرف حفظ و مرور لغات میکنم.
    بنظر شما شروع کنم به خوندن گرامر؟واینکه یک جزوه پنجاه صفحه ای از یکی از اساتید دارم،خواستم ببینم به نظر شما وقت هست که جلد دوم کتاب رو تهیه کنم وبخونم؟ یا اینکه باتوجه به کمبود وقت،همین جزوه رو بخونم؟

    • سلام
      نمی دونم جزوه کدوم استاد مد نظر شماست. اگر کنکور ارشد باشد احتمالا مفید واقع شود اما اگر جزوه گرامر کلی است، ممکن است با سبک کنکور همخوان نباشد.
      می توانید از جلد دوم برای زدن تست های سالهای گذشته و تسلط بر اونها استفاده کنید.
      موفق باشید.

  27. Asghar

    سلام
    ببخشید با خواندن دقیق این دو جلد کتاب واقعا نیازی به خوندن هیچ کتابی برای زبان عمومی ارشد نیست ؟اگر دقیق بخونیم چند درصد می توانیم زبان عمومی را بزنیم ؟با روزی ۵ تا ۶ ساعت مطالعه چقد طول میکشه بتونیم کتابها را بخونیم ؟ممنون

    • سلام
      روزی ۵ تا ۶ ساعت یعنی نخوندن سایر دروس و منطقی نیست.
      ۲۵۰۰ لغت در کتاب هست. بر حسب توانایی و زمانی که در دسترس دارید می تونید تقسیم کنید.
      نیازی به مطالعه سایر منابع نیست اگه به دقت خوانده بشه.
      موفق باشید.

  28. علی محمدی

    سلام اقای جهان شاهی
    شما برای آزمون MSRT چه منابعی پیشنهاد میدین؟
    باتشکر

    • سلام
      این آزمون داخلی هست و خیلی استاندارد نیست اما از منابع آزمون تافل استفاده می کنند.
      منابع تافل رو مطالعه کنید مثه بارونز، دلتا و لانگمن. یا آزمونهای قبلی رو دریافت و استفاده نمایید.
      خیلی نمی شه نظر قطعی داد. آزمونهایی هستند که مصرف داخلی دارند.
      موفق باشید.

  29. Asghar

    سلام
    ببخشید بنده ساکن اصفهان هستم چطور می توانم هر دو جلد زبان عمومی ارشد را در اصفهان خریداری نمایم . آخرین ویرایش شما برای چه سالی است ؟تخفیف لحاظ می شود ؟ممنون

    • سلام
      بعید می دونم تخفیف داشته باشه.
      اینجاهایی که تو اصفهان از بچه ها شنیدم کتاب رو داره:
      نمایندگی انتشارات جنگل، خیابان آمادگاه مجتمع عباسی
      خیابان آمادگاه روبروی هتل عباسی فروشگاه خوارزمی (طبقه پایین)
      در صورت نبودن از این آدرس تهیه کنید:
      http://www.iedep.com/CMS_UI/content.aspx?id=30904
      موفق باشید.

  30. سمیه

    سلام استاد
    خسته نباشید؛
    میخواستم بدونم برای کنکور صنایع کتابِ شما کافیِ؟!ایا کتاب شما ،۶۰۰تا لغت ارشد  دکترا را داراست؟! چون در کلاسِ کدینگ که بنده به علت دور بودن نمیتوانم شرکت کنم!نوشته ۶۰۰لغت ارشد و دکترا!ایا در کتاب ِ شما موجوداست یا باید تهیه کنم؟!

    • سلام
      معمولا دوره های این چنینی بر مبنای کتاب زبان عمومی ارشد زیر ذره بین تدوین می شه چون تا پیش از چاپ کتاب زبان زیر ذره بیتن در سال ۹۰ کسی از تکرار لغات با این حجم وسیع مطلع نبوده است. برای اولین بار در این تمامی این لغات توسط زبان زیر ذره بین به همراه تعداد تکرار آن گردآوری شد که بعدها سایر کتب از این ایده کپی برداری نمودند. بنابراین جای نگرانی نیست و خواندن این کتاب کفایت هست.
      موفق باشید.

  31. امینی

    سلام وقتتون بخیر
    من از شهریورماه خوندن جلد۱ را به روش لایتنر شروع کردم وتا الان تست ها و لغات یک دور تمام شده است
    ممنون میشم اگر روشی برای دوره لغات و همچنین منابع بیشتری برای لغت معرفی کنید باتشکر

    • سلام
      برای دوره تست ها، مثالهای لغات رو بخونید مجدد.
      منبع دیگه ای که می تونید بخونید کتاب ۱۱۰۰ یا ۵۰۱ تست واژگان هست که هر دو در بخش دانلودهای سایت قابل دریافت هستند.
      موفق باشید.

  32. مرمر

    سلام.
    من دایره لغت خیلی خوبی دارم ولی وقتی می خوام تست بزنم با وجود اینکه معنی تمام لغت ها رو بلدم ولی بازم نمی تونم با اطمینان بالا جواب رو انتخاب کنم می خواستم بدونم چطور می تونم این مشکل رو برطرف کنم.
    با تشکر

    • سلام
      شاید یخرده گرامرتون ضعیفه.
      برای زدن تست های لغت، کلمات موجود در متن می تونه خیلی راهگشا باشه. یعنی کلماتی که اطراف جای خالی اومده. از اونها هم برای انتخاب جواب کمک بگیرید.
      دلیل دیگه می تونه این باشه که تنها به یه معنی از لغت مسلط هستید و توانایی ساخت معانی دیگه رو از دل معنی اول ندارید.
      موفق باشید.

  33. Mina

    سلام ،وقتتون بخیر ، تازه شروع کردم به خوندن برای ارشد، امروز با جلد ۱ کتابتون به طور اتفاقی آشنا شدم و خریدمش و الان بسیار خوشحالم ، من تا الان ۴ درس تافل رو خونده بودم ،زبانم دست و پا شکسته بد نیست و الویتم توی کنکور زدن تست های لغت هستش ، چون وقت ندارم گرامر بخونم ?، یه کم گیج شدم، با توجه به زمان تا کنکور الان کتاب شما رو بخونم یا فعلا لغات تافل رو بخونم؟ واسه زبان تخصصی it پیشنهادی برام ندارین؟ممنون و سپاسگذارم

    • سلام
      زمان زیادی باقی نمونده برای شما.
      تو کانال تلگرام عضو شید و اونجا یه سری توضیحات مقطعی انجام می دیم.
      الان می تونید تست های کنکور رو بزنید. هر تستی که می زنید، تمام گزینه هایی که بلد نیستید رو بخونید. همه رو یاد بگیرید. چه لغات درون متن تست ها و چه درون گزینه ها. حتی روی مترادف ها هم کم کم حساس شید.
      نیازی نیست از لغات آخر کتاب شروع کنید. با این روش در زمان کم باقیمانده حداقل مطمئن خواهید بود کلیه لغات اومده تو سالهای اخیر رو دیدید.
      موفق باشید.

  34. mehdi rostami

    سلام. وقتتون بخیر استاد ، یه سوال داشتم، بنده از ابان نشستم دارم کتاب شمارو میخونم، تا الانم ٢۵ درس هم خوندم، من میخوام تو کنکور سال ٩۶ شرکت کنم، شروع کردم تا اونموقع زبانم را تا حدی برسونم که حداقل ۶٠ بزنم، حالا با توجه به بازه زمانی زیادی که دارم و با توجه به اینکه روزانه دو ساعتم دارم وقت میزارم ایا اگه فقط کتاب عای شمارو تا اون موقع فقط بخونم اطمینان هست که حتما بالای ۶٠ بزم؟ یا پیشنهاد کتاب دیگه ای هم میکنید؟
    با سپاس

    • سلام
      زبان دو بخش داره. عمومی و تخصصی. باید تخصصی رو هم تقویت کنید. صد در صد عدد ۶۰ دست یافتنی خواهد بود.
      آزمونهای امسال رو هم شرکت و دانلود کنید. بعد از اتمام دو جلدی و تسلط بهشون از همین طریق کامنت بذارید تا بهتون منابع بعدی رو معرفی کنم.
      نگران نباشید. حتما این درصد قابل دسترسی خواهد بود.
      موفق باشید.

  35. فاطمه

    سلام استاد
    من زبان کنکورمو پارسال ۲۰ در صد زدم.چون کلمات برام اشنا بودن سوالای زیادی رو جواب دادم و نمره منفیم زیاد شد.
    کتابتون رو پارسال گرفتم اما نشد که بخونمش.
    الان دارم کلاس msrt میرم و یکم گرامرم از پارسال بهتر شده.اگه از الان شروع کنم کتاب دوم رو کلماتشو بخونم می تونم  خودمو به ۶۰ درصد برسونم؟

    • سلام
      کتاب دوم منظور جلد دومه؟ جلد دوم گرامره و واژگان نیست که لغات رو بخونید!
      جلد ۱ قدیم رو که دارید کافی هست. حتما می تونید به درصد خوبی برسید. نگران نباشید. فقط باید زودتر شروع کنید که خیلی دیره.
      اگه پایه زبانتون خوب شده حتما نتیجه خوب گرفتن دور از دسترس نیست
      موفق باشید. همیشه.

  36. سجاد

    من به همه دوستانی که برای بار اوله که داخل این سایت میان و دو دلن که این کتاب رو بخرن یا نه بهشون اطمینان میدم که کتابهای دو جلدیه استاد جهانشاهی فوق العادست
    درجه یکه
    عااااالیه
    خود ایشون هم عااالی و درجه یکن
    من آرزوم اینه که هر چی از خدا میخان بهشون بده
    باز هم تاکید میکنم به همه دانشجوها بخدا این تبلیغ نیست تجربست هیچ کتابی به اندازه کتابهای دو جلدی زیر ذره بین نمیتونه نیازهای شما رو برای کنکور ارشد تامین کنه
    این کتاب فوق العادست
    ممنون از اساتید مولف این کتاب که واقعا زحمت کشیدن

    • سلام
      اگه هم تبلیغ نبود اما حسابی هم تبلیغاتی از آب درومد!!
      خیلی خیلی لطف دارید. ممنون ازتون.
      امیدوارم کنکور خوبی داشته باشید.

  37. برنامه ريزي

    با سلام و عرض ادب
    من بعد از ۵سال امسال،ارشد ثبت نام کردم.زبانم هم خیلی خیلی خیلی داغون است.به من بفرمایید باید چکار کنم.چطوری بخونم که هم برای کارم مفید باشد هم برای ارشد.
    زمان رفتن به کلاس هم ندارم .چون از ساعت ۷الی ۱۹:۳۰ سرکار هستم.
    عزت تان پایدار و سایه تان مستدام باشد.

    • سلام
      برای ارشد خیلی خیلی زمان کم دارید!!
      به نظرم اول از همه روی زبان دبیرستان کار کنید و گرامر و واژگان رو تقویت کنید.
      بعد اگر زمان موند برید سراغ گرامر و تخصصی.
      توضیحات بیشتر تو همین صفحه و کانال تلگرام گفته شده.
      موفق باشید.

  38. هافی

    سلام
    وقتتون بخیر
    استاد پارسال در کمال تعجب شاهد ادغام سوالات زبان عمومی و متون حقوقی در کنکور ارشد گروه حقوق و تغییر قالب تستها به صورت پنج متن نسبتا بلند با موضوع تقریبا حقوقی بودیم ,
    که نهایتا معادلات داوطلبین رو ازین درس حسابی به هم ریخت.
    امسال هم این استرس وجود داره که روال سال گذشته تکرار بشه…
    نظر شما در این رابطه چیست؟
    و اینکه بهتر نیست درین صورت بیشتر به فراگیری لغات و اصطلاحات “حقوقی” بپردازیم؟
    و مخصوصا کتاب دوم ذره بین رو در “اولویت های آخر” قرار بدیم؟
    در کل توصیه ی شما به ما داوطلبین گروه حقوق چیه؟
    با سپاس فراوان….

    • سلام
      به نظرم احتمال اینکه دوباره کنکور حقوق فقط تست تخصصی بدن زیاد هست.
      از دید من ۲۰ درس جلد اول زیر ذره بین رو بخونید و لغات تخصصی و متون تخصصی رشته خودتون و با یه گرامر در حد دبیرستان وارد کنکور شید، کم ریسک ترین کار رو کردید. (با این اوصاف جلد دوم به نظر منم نیاز نیست.)
      سرمایه گذاری کنید روی متون تخصصی خودتون و همچنین تست های سال گذشته زبان تخصصی همین رشته.
      امیدوارم همگی موفق و پیروز باشید.

  39. first place

    استاد جهانشاهی ایمیلی که میخاستید رو براتون فرستادم
    فقط به دلیل سرعت پایین اینترنتم نمیدونم فرستاده شد یا نه
    اگه لطف کنید ایمیلتون رو هر موقع وقت کردید چک کنید ببینید فرستاده شده یا نه ممنون میشم استاد
    باز هم ممنون از خوبیهای بی اندازتون
    ان شا ا… بعد از کنکور بتونم خستگی رو از تنتون بیرون کنم با تلاشم

  40. پژمان

    استاد. شما گفتی بار چند بار خوندن جلد دو بریم سر. تست ها اما من کلی خوندم و گرامرو حفظم اما دریغ از اینکه بتونم یه تستو کامل بزنم..اصلا نمیدونم از کجا تست شروع کنم فعل فاعل مواری صفت فاعلی خیلی گنگه برام ..واقعا میشه چهارتا تست و زد ؟ حداقل

    • سلام
      معلومه که می شه! من گفتم بعد از یه بار روخونی نه جند بار خوندن برید سراغ تست کنکور (نه تست مبحثی)
      زدن ۴ تست کار ساده ایه تو کنکور ارشد به نظرم. خیلی راحت تر از زدن ۸ تست لغته!
      تست های کنکور پاسخ تشریحی دارن. ۱۰ سری رو کامل بزنید تا راه بیفتید. تو اون ۱۰ سری اول از خودتون آزمون نگیرید و فقط سعی کنید پاسخش رو دقیق بخونید و یاد بگیرید مباحث رو.

  41. mohamad

    سلام استاد من زبانم خیلی ضعیفه وکلا چیز زیادی نخوندم . واسه ارشد میخوام برنامه ریزی شهری شرکت کنم . به نظر شما از کجا شروع کنم و چه کتابهایی رو حتما بخونم که درصد زبانم از صفر به ۵۰ برسه؟

    • سلام
      برای از صفر به ۵۰ رسوندن یخرده دیر دارید اقدام می کنید! می تونید از صفر به ۳۰ برسونید.
      لغات پرتکرار کنکورهای سالهای اخیر (معادل ۲۰ درس اول) رو از جلد اول زیر ذره بین بخونید (البته اگه سطح زبانتون خیلی پایین هست باید قبل از هرچیز با لغات و گرامر دبیرستان کنار بیاید.)
      بعد از اون برید سراغ زبان تخصصی. با زبان تخصصی هم می تونید تعدادی دیگه تست بزنید.
      حقیقتا زمان اندکی دارید و باید تلاش خیلی خیلی زیادی کنید برای رسیدن به ۵۰٫ نمی گم غیرممکنه اما بسیار دشواره اگر سطح زبانتون صفر مطلقه.
      موفق باشید.

  42. fakhreddin hosseini

    با عرض سلام و خسته نباشید . به علت مشغله کاری حضور در کلاس زبان عمومی  بصورت آنلاین برایم مقدور نیست استدعا دارم در صورت امکان فیلمهای مربوط به کلاس آنلاین را جهت خرید ارسال فرمایید .با تشکر فراوان

  43. دانیال

    استاد سلام خسته نباشین…استاد من نمیتونم تو کلاسای انلاین شما برای گرامر شرکت کنم و گرامرم هم ضعیفه…استاد ایوزیان گفتن شاید یه جلسه گرامر برگذار کنید شما توی موسسه پژوهش
    میشه خواهش کنم زودتر کلاس رو بذارید؟
    یه سوال دیگه هم که داشتم این بود که من کتاب جلد ۱ رو خیلی وقته تموم کردم و دورش میکنم هر روز یه مقداریشو ولی نمیدونم دیگه چی برای لغت بخونم اخه تستای لغتو ۶-۷ تاشو میتونم بزنم و کمه به نظرم
    چی بخونم برای لغت؟

    • سلام
      کلاس گرامر حضوری نخواهم داشت تو موسسه. کلاسها به صورت آنلاین برگزار خواهند شد صرفا.
      کدوم سری از تست ها رو ۶ تا ۷ بیشتر نمی تونید بزنید؟ تست های کنکور رو؟
      اگه تست های کنکور هست، کلیه لغاتشون تو کتاب هست و احتمالا مسلط نیستید که نمی تونید ۱۰ تست رو بزنید. اگر تست های موسسات هست، الزاما استاندارد نیستند و تو کنکور اصلی هم زدن ۱۰ تست اگر دشوار باشد، کار راحتی نیست. می تونید برای ۲-۳ تست باقیمانده کتاب ۱۱۰۰ یا ۵۰۱ تست رو بخونید.
      موفق باشید.

      • دانیال

        نه استاد تستای کنکور ازمایشی های پژوهشو نمیتونم بیشتر از ۶-۷ تا بزنم
        استاد مگه توی کتاب جلد ۱ همه لغات ۱۱۰۰ نیست؟
        اگه خودم الان گرامر بخونم میرسم تا کنکور ۳-۴ تاشو درس بزنم از ۵ تا؟

        • تست های کنکور رو چطور می زنید؟
          توی جلد اول حدود ۲۵ درصد لغاتش هست. خیلی از لغاتش پرت هستند اما اگه خیلی دوست دارید می تونید برید سراغشون.
          اگه گرامرتون در حد دبیرستان باشه، حتما می تونید.

      • دانیال

        تست های کتاب جلد ۱ رو بین ۸-۹ تاشو میزنم…اون یکی دوتام لغتاشو بلدم بی دقتی میکنم غلط میشه!
        استاد برای اخرین سوال گرامری که شما اینجا میگین از بیسیکه یا باید پیش فرض خیلی چیزا بلد باشیم؟مثلا در حد فصل ۱ کتابتون بلد باشم کافیه تا بتونم حد اکثر استفاده رو از کلاس ببرم؟

        • سلام
          اون تیکه آخر سوالتون رو دقیق متوجه نشدم! منظورتون اینه که برای کلاس گرامر فشرده چه پایه ای نیاز هست؟
          برای درک مطالب این کلاس در حد تسلط به زبان دبیرستان کفایت هست.
          موفق باشید.

  44. FKH

    اخرین ویرایش کتاب ویرایش ۴ هست، درسته؟

    • سلام
      بله. چاپ ۹۴ باشه کافیه. ۹۴ تا حالا دو بار چاپ شده. شماره چاپ مهم نیست. سال چاپ مهمه. ویرایش چهارم سال ۹۴

  45. FKH

    من یه پیشنهاد هم دارم، کتاب رو از حالت درس نامه و دیکشنری جلد ۱ رو در بیارید و واژگان در همون درس اول معانیش رو بفرمایید.

  46. بهرور

    استاد من در حال خوندم دو کتاب شما هستم و خیالم راحته از عمومی
    اما برای درک مطلب ١۵ سوال دیگه کتابی معروفی میکنید که توش پره درک مطلب استاندار باشه ؟ به غیر از سوالای خود کنکورا
    تالیفی باشه

  47. پگاه

    با سلام
    آیا امکان داره پاسخ های تشریحی کارشناسی ارشد زبان ۹ سال اخیر رو بذارید؟
    از حسن نیت شما متشکرم

    • سلام
      به پاسخ سوالات کارشناسی ارشد رشته منحصرا زبان دسترسی نداریم متاسفانه. تعدادی رو که داشتیم قرار دادیم و برای پاسخ ناچار به ترجمه سوالات هستیم که زمان زیادی رو بخود اختصاص خواهد داد.
      موفق باشید.

  48. FKH

    و یه سوال دیگه کتاب شما واژگان و مثال های ۳ کتاب Essential، ۵۰۴ و ۱۱۰۰ را هم دارد هم واژه هم تمرینات هر درسشان را؟

    • پاسخ منفیه! زیر ذره بین تنها لغات مهم این کتابها رو داره. تاکید کتاب بر روی لغات پرتکرار کنکور سالهای اخیر و همچنین آزمون اصلی تافل است.
      خود کتاب برای تمام لغات مثال و مترادف داره و مثالهای کتاب بر مبنای دیکشنری های لغات که منبع طرح سوالند همچون لانگمن، آکسفورد، کمبریج و … بوده است.

  49. FKH

    سلام من معماری می خونم، تست های درک رو اکثرا درست پاسخ می دهم و مشکل اساسی من ۱۰ سوال اول عمومی واژگان هست،
    ۱: کدوم جلد از کتاب رو باید تهیه کنم برای واژگان؟
    ۲: اماری که در سایت ارایه شده برای کل ۳۰ تست زبان هست یا فقط سوالات واژگان؟ با خواندن واژگان کتاب زیر ذره بین ایا از ۱۰ تست قادر به پاسخ گویی ۸ تست خواهیم بود؟
    ۳: برای ۵ سوال گرامر کدام کتاب را باید بگیرم؟

    سپاس

    • سلام حضور شما.
      ۱٫ جلد اول
      ۲٫ آمار برای بخش واژگان است و بر مبنای سال گذشته قادر به پاسحگویی به ۸ تست بوده اید.
      ۳٫ برای گرامر جلد دوم زیر ذره بین رو تهیه کنید.
      موفق باشید.

  50. سعید

    با عرض سلام و خسته نباشید.آقای جهانشاهی من رشته مکانیک می خوام شرکت کنم vocab از ۱۰ تا مینیمم ۶ تا و ماکسیمم ۹ تا درست میزنم(کتاب جلد اول خودتون، کلا دامنه لغاتم خوبه) میخوام از الان تا کنکور فقط زبان تخصصی بخونم و گرامر و vocab کلا بذارم کنار(از اول تابستون تا الان لغت خوندم و تست زدم و گرامر اصلا نخوندم). به نظرتون استراتژیه خوبیه؟

    ممنون.

    • سلام
      ناراحت نشید اما افتضاحه!! ببخشید با این صراحت گفتم!
      لغات رو که رها کنید همین تعداد می رسه به ۴ تست و ضرر می کنید تو کنکور اصلی. مثال لغات رو مرور کنید حتما تا کنکور و لغاتی که سخت تو ذهنتون رفته رو بارها و بارها تکرار کنید.
      البته تو زبان تخصصی یه تعدادی از لغات تکرار می شن اما نه همه شون. بنابراین اصلا رها نکنید.
      گرامر نیازی به خوندن نداره اما دید ذره بینی داشته باشید و تو متن هایی که می خونید نکات گرامریش رو صرف و نحو نکنید.
      موفق باشید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top