زبان عمومی دکتری و ارشد

جهانشاهی - یوسف زاده

پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

در این مطلب قصد داریم مهمترین سوالات دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری را پاسخ دهیم. شما می توانید سوالات خود را در مورد نحوه مطالعه زبان عمومی و همچنین در مورد چهار جلدی زبان عمومی زیر ذره بین در انتهای این مطلب بیان نمایید.

به تمامی نظرات رسیده در پایین این صفحه در اسرع وقت پاسخ داده می شود.


نحوه مطالعه و تحلیل سوالات زبان عمومی دکتری و ارشد

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی ارشد چگونه است؟

سوالات زبان عمومی کنکور ارشد، مشتمل بر 30 سوال برای هر رشته و گرایش می باشد. این 30 سوال به دو گروه 15 سوالی تقسیم می شود: زبان عمومی و زبان تخصصی.

  • سوال 1 تا 10 سوالات زبان عمومی و مرتبط با مبحث واژگان است.
  • سوال 11 تا 15 سوالات زبان عمومی و از بخش گرامر آن است. این بخش از سوالات در قالب کلوزتست مطرح می شود.
  • سوال 16 تا 30 سوال زبان تخصصی هر رشته است. معمولا در این بخش، داوطلبان با سه متن تخصصی روبرو هستند که از آنها سوالات تخصصی رشته مورد نظر پرسیده می شود. گاها دیده شده که یکی از این متنها حذف شده و به جای آن 5 تک سوال تخصصی پرسیده می شود. (یعنی با دو حالت روبرو هستیم: 3 متن تخصصی و هر متن 5 سوال؛ یا دو متن تخصصی هر متن 5 سوال به همراه 5 سوال جای خالی)

برای پاسخ به سوالات 1 تا 15 خواندن جلد 1 تا 3 کتاب زبان عمومی زیر ذره بین کفایت می کند. (جلد اول و سوم برای سوال 1 تا 10 و جلد دوم برای سوال 11 تا 15 طراحی شده است.) همچنین برای پاسخگویی به سوالات تخصصی رشته خود، لازم است علاوه بر دانش مطلوب در زمینه رشته خود، با تکنیکهای پاسخگویی به متن آشنا باشید. در جلد سوم زبان زیر ذره‌بین، این تکنیکها در کتاب ذکر شده است. شما با خواندن همان سه جلد و بدون مطالعه زبان تخصصی به طور متوسط می توانید به درصد 60 در زبان عمومی و تخصصی کنکور دست یابید. برای درصد بالاتر نیاز است تا متنهای زبان تخصصی رشته خود را طی 11 سال اخیر کنکور، پاسخ دهید.

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی دکتری چگونه است؟

در کنکور دکتری، خبری از سوالات زبان تخصصی نیست و تمام 30 تست، سوالات زبان عمومی هستند. تقسیم بندی سوالات کمی متفاوت از کنکور ارشد است:

  • سوال 1 تا 8 سوالات گرامری است. این سوالات در قالب تک جمله مطرح می‌شود.
  • سوال 9 تا 20 سوالات واژگان است.
  • سوال 21 تا 30 سوالات درک مطلب است. متن درک مطلب، آکادمیک است اما تخصصی نیست. شما با دو متن روبرو خواهید بود که از هر کدام 5 تست مطرح می‌شود.

برای پاسخ به کلیه سوالات فقط خواندن دو منبع کفایت است: جلد اول زبان زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره بین. جلد اول برای تسلط و عمق یادگیری بهتر واژگان است اما خواندن آن اختیاری است. کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین شامل گرامر، درک مطلب، واژگان، تستهای تالیفی، تستهای مبحثی و نهایتا تستهای کنکور دکتری سال 90 تا 97 است. بنابراین یک کتاب همه منظوره است که نه تنها برای کنکور دکتری که برای آزمون زبانی که پس از آن خواهید داشت، مفید خواهد بود.

کدام منابع بیشتر مورد تاکید طراحان کنکور دکتری و ارشد است؟

معمولا طراحان زبان عمومی، بر روی منبع خاصی نظر ندارند. سوالات از طیف گسترده ای از منابع مطرح می شود. به همین جهت اصلا نمی توان منبع خاصی را برای سوالات در نظر گرفت. برای اولین بار در سری کتابهای زبان عمومی زیر ذره بین منبع هر سوال ذکر شده است. سعی شده تا تمامی مثالهای انتهای کتاب و سوالات تالیفی از همان منابع مطرح شوند تا بتوانند راهگشای شما باشند. اما پراکندگی منبع بسیار زیاد است. شما قادر خواهید بود تا روند کنکور را از مطالعه این مجموعه کتب درک کنید که خود کمک بزرگی است. منابع متفاوت اند اما روند کاملا یکسان است. فلذا جهت مشاهده لغات پرتکرار کنکور سالهای اخیر به جلد اول کتاب زبان عمومی زیر ذره بین و برای گرامر به جلد دوم زبان زیر ذره بین یا کتاب زبان دکتری زیر ذره بین مراجعه کنید. تکنیک درک مطلب برای ارشد در جلد 3 و برای دکتری در کتاب زبان دکتری زیر ذره بین ذکر شده است.

منبع دقیق زبان عمومی برای کنکور ارشد و دکتری چیست؟

  • منبع کنکور زبان عمومی ارشد

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

جلد 2 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ آموزش و تست گرامر کنکور ارشد

جلد 3 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ مجموعه تست واژگان کنکور ارشد و دکتری

کتاب زبان تخصصی؛ بر حسب رشته این کتاب متفاوت است. کتابی تهیه کنید که پاسخ تشریحی زبان تخصصی 11 سال اخیر رشته‌تون رو داشته باشه.

  • منبع کنکور زبان عمومی دکتری

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش و تست گرامر، آموزش و تست درک مطلب، واژگان و تست واژگان، آزمونهای تالیفی، و نهایتا پاسخ کنکور دکتری سال 1390 تا 1397

آیا مطالعه کتابهای 504 و لغات ضروری تافل برای کنکور کافی است؟

بر مبنای سوالات سالهای اخیر، می توان گفت که مطالعه کتابهای 504 و تافل تنها به بخش کوچکی از نیاز شما برای کنکور ارشد پاسخ خواهد داد.

هر دوی این کتابها، کتابهای بسیار خوبی هستند و از نظر زبانی سطح بسیار خوبی دارند اما نمی توان آنها را برای کنکور جامع دانست، بدین معنی که پس از مطالعه هردوی آنها حتی هنوز به نیمه راه نرسیده اید و مطالب زیادی هستند که می بایست مطالعه نمایید. هر دوی این کتابها در سایت برای دانلود قرار داده شده اند.

تکنیک مطالعه به روش tick eight یا 8 تیک اصلاح شده چگونه است؟

هشت تیک یا تیک ایت

تیک ایت گاج

تکنیک تیک‌ایت، به نقل از سایت انتشارات گاج، تکنیکی است که بر مبنای تکرار لغات در ذهن عمل می‌کند. این تکنیک یکی از روش‌های به‌خاطرسپاری لغات در ذهن است.

ما تکنیک را براساس تجربه و اطلاعات رسیده از سوی دانشجویان، به‌گونه‌ای اصلاح نموده‌ایم که شانس فراموشی آن به حداقل برسد. و اما این تکنیک، چگونه است؟

بر اساس تجربه چندین ساله مولفین، 2600 لغت در طی 112 روز تقسیم‌بندی شده‌اند. هر روز شامل 15 تا 35 لغت است. سادگی و دشواری یادگیری روزها تقریباً برابرند و متوسط تعداد لغات در هر روز 24 عدد می‌باشد.

در زیر هر یک از واژگان دروس، 3+8 خانه مربع شکل وجود دارد. شما برای یادگیری واژگان، در روز اول تمامی واژه‌های درس 1 (روز یکم) را به دقت می‌خوانید. این مطالعه شامل خواندن مثال، ترجمه مثال و فکرکردن به هر واژه است. با توجه به عمق اولین دور مطالعه، برای این مرور، حتما یک تیک در نظر بگیرید. در روز دوم، این تکنیک برای روز‌های اول و دوم اعمال می‌شود؛ به اینصورت که اینبار صرفا واژه‌های درس اول را مجددا مرور می‌کنید و اگر معانی فارسی آن را بلد بودید، تیک زده و در غیراینصورت ضربدر می‌زنید و برای درس دوم، چون اولین دور از مطالعه آن است، با عمق به همراه مثال و مترادف خوانده و تیک می‌زنید. در روز سوم برای دروس روزهای اول، دوم و سوم و به همین ترتیب در روز هشتم، برای دروس مربوط به روزهای اول تا هشتم همین کار انجام می‌شود. یعنی 8 روز پشت سر هم باید لغات یک درس را نگاه بیندازید. اگر لغتی 8 تیک خورد، از این مرحله عبور کرده است اما اگر برفرض لغتی 2 ضربدر و 6 تیک داشت، باید روزهای متوالی بعدی نیز آن لغت خوانده شود تا به 8 تیک برسد. (یادتان نرود بالای هر درس تاریخ اولین روز مطالعه آن را بنویسید). این عمل مرتباً برای هشت روز اخیر انجام می‌شود. بدین معنی که در روز نهم این تکنیک برای صفحات روزهای دوم تا نهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و در روز دهم، برای دروس روزهای سوم تا دهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و … انجام می‌گیرد و یکی‌یکی درس‌ها و لغات از گردونه دشوار 8 تیکِ آغازین عبور می‌کنند.

اما حکایت تیک 9، 10 و 11 چیست؟

ما طبق بازخورد از دانشجویان به این نتیجه رسیده‌ایم که 8 تیک در 8 روز پشت‌سرهم برای یادگیری بلندمدت کافی نیست. تکنیک 11 تیک را با کمک 60 دانشجوی داوطلب پیاده‌سازی نموده و نتایج فوق‌العاده‌ای پس از آزمایش حاصل شد. اما این تکنیک چگونه است؟ برای این کار، کافی است شما در روز 15 ام، روز 30 ام و روز 60 ام تیک‌های 9، 10 و 11 را بزنید. یعنی علاوه بر 8 روز آغازین، سه مرور دیگر با فواصل گفته شده داشته باشید. منظور از روز 15، 15 روز بعد از تاریخ نوشته شده بالای هر درس است (چه لغاتی که 8 تیک را سریع خوردند و چه لغاتی که تیک کمتری خوردند). این موضوع به‌شدت بر روی یادگیری اثر مثبت خواهد گذاشت.

فایل صوتی زیر به شما دقیق این تکینک را شرح خواهد داد:

توضیح صوتی طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده

فایل صوتی را برای درک بهتر طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده گوش کنید.

دانلود فایل

تکنیک مطالعه به روش لایتنر چگونه است؟

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر یک قوطی در باز است که از پنج قسمت تشکیل می شود.

عرض قسمت های مختلف به ترتیب ۱۵,۸,۴,۲,۱ واحد است. این جعبه را می توانید خودتان با مقوا، جعبه یا قوطی های پودر لباسشویی ، کفش و… درست کنید، یا اینکه از بازار تهیه نمائید.

این روش را می توانید برای یادگیری لغات زبان انگلیسی،فارسی و یا هر فرمول یا مطالب درسی فراری که می خواهید به خاطر بسپارید به کار گیرید.

هر موضوع یادگرفتنی را روی یک برگ کاغذ(فیش) بنویسید. دقت کنید که روی هر فیش تنها یک موضوع یادگرفتنی نوشته شود. یعنی لغت را در یک روی کاغذ و جواب آن را در روی دیگر برگه می نویسید.

مراحل کار با لایتنر:

۱. روز اول: تعدادی از برگه ها را تکمیل می کنید و پس از اینکه هر دو روی برگه را یکی دو بار مرور کردید، برگه ها را در خانه اول جعبه قرار دهید. می توانید هر روز، ده پانزده یا تعداد بیشتری برگه آماده نمائید.شاید در بعضی روزها هم برگه ای تهیه نکنید.

۲. روز دوم: ابتدا برگه هایی را که دیروز تهیه کرده بودید از خانه اول بردارید.سؤالات را از روی برگه بخوانید و سعی کنید جواب ها را به خاطر بیاورید. آنهایی را که بلد نبودید، مجدداً در خانه اول قرار دهید و آنهایی را که بلد بودید، به خانه دوم منتقل کنید. پشت این برگه های خانه دوم یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار دهید.

در پایان، برگه هایی را که در روز دوم برای اولین بار تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۳. روز سوم: به برگه های خانه دوم دست نمی زنید زیرا خانه دوم هنوز تکمیل نشده است و ظرفیت دو گروه برگه را دارد. پس باز هم از برگه های خانه اول شروع می کنید و برگه هایی را که جواب سؤالاتشان را بلد هستید به خانه دوم منتقل می نمائید و در پشت کاغذ رنگی قرار می دهید تا این برگه ها با برگه های روز گذشته مخلوط نشود. برگه هایی که پاسخشان را بلد نیستید به همراه برگه های جدیدی که امروز تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۴. روز چهارم:

الف) ابتدا از خانه دوم شروع کنید، زیرا خانه دوم ظرفیت دو گروه برگه را دارد و ظرفیت آن روز قبل تکمیل شده است. ولی فقط برگه های ردیف جلوتر را برمی دارید.(یعنی برگه هایی که جلو کاغذ رنگی قرار دارند) سؤالات روی این برگه ها را مطالعه می کنید و اگر جواب درست دادید برگه ها را در داخل خانه سوم و در ابتدای آن قرار می دهید و پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا فاصله گذاری مشخص شود. ضمناً برگه های باقی مانده در خانه دوم را جلوتر می برید و کاغذ رنگی را در پشت این برگه ها می گذارید.

ب) سپس به خانه اول برگردید و برگه های آن را بردارید و آنهایی را که بلد هستید در خانه دوم و پشت کاغذ رنگی قرار دهید.

ج) برگه هایی که پاسخ آنها را بلد نیستید و همچنین برگه های جدیدی را که تهیه کرده اید در خانه اول می گذارید.

۵. خانه سوم برای چهار گروه برگه در نظر گرفته شده و باید چهار روز صبر کنید تا این قسمت تکمیل شود.البته هر روز پس از ورود برگه ها از خانه دوم به خانه سوم پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی می گذارید تا قسمت سوم هم به تدریج و پس از چهار روز تکمیل شود.

۶. خانه چهارم جای هشت گروه برگه را دارد و هشت روز پس از ورود اولین برگه ها پر خواهد شد. خانه پنجم جای پانزده گروه برگه را دارد و شانزده روز پس از ورود اولین برگه ها، این قسمت تکمیل می شود. یعنی اگر شما در کارتان وقفه ای نیندازید سی روز طول خواهد کشید تا هر پنج قسمت جعبه لایتنر تکمیل شود. توجه دارید که بین هر دو گروه برگه یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا برگه های مربوط به روزهای مختلف با یکدیگر مخلوط نشوند.از روز سی و یکم به تدریج برگه ها از داخل جعبه خارج می شوند و شما می توانید این برگه ها را بایگانی نمائید. زیرا پس از پنج بار تکرار موفقیت آمیز هر برگه در زمان های متفاوت، می توانید مطمئن باشید که آن موضوع را برای همیشه فرا گرفته اید و هیچگاه آن را فراموش نخواهید کرد.

به این ترتیب شما با روشی که شبیه بازی انفرادی است، در اوقات فراغت می توانید با کمترین میزان اتلاف وقت آنچه را که یادگیری اش برایتان مشکل تر است بیشتر تکرار کنید و زودتر و برای همیشه به خاطر بسپارید و آنچه را که زودتر یاد می گیرید فقط با پنج بار تکرار برای همیشه فرا بگیرید.

نکته مهم: در هر مرحله که به سؤال یک برگه نتوانستید جواب دهید باید آن را به اولین خانه برگردانید.

آیا خواندن معنی و لغت فارسی به تنهایی کافی است؟

خواندن معنی و لغات فارسی به تنهایی نمی تواند کمک شایانی به شما کند. حتما می بایست کاربرد لغت در جمله را نیز مدنظر قرار دهید. بسیاری از لغات معنی خود را در جمله به شما نشان خواهند داد. باید بیاموزید که معنی لغات را در قالب جمله حدس بزنید.

خواندن متون زبان بهترین راه افزایش دامنه لغات است. اینکه شما یک دیکشنری انگلیسی به فارسی متحرک باشید! نمی تواند به بسیاری از نیازهای زبانی شما پاسخ دهد. باید بتوانید ساختار جمله را درک کنید، معنای لغات را در کاربردهای مختلفشان شناسایی کنید و در نهایت بهترین معنا را برای جمله برگزینید.

پس حتما علاوه بر معنی فارسی، از مثالهایی که لغات مورد نظر را در بر دارند، بهره ببرید. جلد اول زیر ذره بین بر این مبنا، علاوه بر معنای فارسی، 5000 مثال ترجمه شده از هر لغت ذکر نموده است که در این نوع، اولین کتاب کنکور دکتری و ارشد به شمار می آید. گرچه بعدها کتابهایی از این ایده رونویسی کرده‌اند.

روند مطالعه برای زبان انگلیسی کنکور ارشد و دکتری چگونه باید باشد؟

برای مطالعه زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد حتما می بایست بر حسب سطح زبانی خود، تصمیم منحصر به فرد اتخاذ نمایید.

بدین منظور می بایست در نظر بگیرید که دامنه لغات شما تا چد حد وسیع است؟ آشنایی شما با ساختار جمله تا چه اندازه است؟ درک شما از معنای جملات و متون به چه میزان است؟

فایل صوتی زیر بصورت دقیق به شما خواهد گرفت که روند صحیح مطالعه باید چگونه باشد:

چطور و از کجا برای زبان کنکور دکتری شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

چطور و از کجا برای زبان کنکور کارشناسی ارشد شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

این لینکها نیز راهنمایی‌های بسیار خوبی برای مطالعه شما دارند:

آیا رفتن به کلاس کنکور برای زبان می تواند مفید باشد؟

بدون شک صرف حضور در کلاس نه تنها برای زبان بلکه برای سایر دروس نیز نمی تواند تضمین کننده موفقیت شما در کنکور باشد. بالطبع، اگر اننتخاب صحیحی برای کلاس داشته باشید، کلاس کمک حال شما در درک بهتر مفاهیم خواهد داشت.

چنانچه در کلاسی حاضر هستید، حتما و همزمان با کلاس پیش رفته و در روزهای حد فاصل بین جلسات کلاس به خواندن مباحث مطرح شده و افزایش دامنه لغات خود بپردازید. اگر به دلایلی همچون عدم تمکن مالی، عدم دسترسی به کلاسهای اساتید مطرح یا حضور در شهرستانها و عدم امکان رفت و آمد به تهران قادر به شرکت در کلاسها نیستید، می توانید با تکیه بر دانش کتابها به موفقیت کاملی دست پیدا کنید و یا از کلاسهای آنلاین و غیرحضوری کنکور ارشد استفاده نمایید.

در حقیقت کلاسها می توانند همانند کاتالیزور عمل کنند و راه شما را به شرط همراه شدن با کلاسها برای رسیدن به موفقیت کوتاه نمایند اما هرگز اینگونه نیست که بدون شرکت در کلاس نتوان به موفقیتی دست یافت.

در نهایت پاسخ پرسش بالا مثبت است. حتما کلاسها مفید هستند اما باز همه چیز به تلاش شما باز می گردد.

ما بدلیل اینکه در ایران نیستیم، صرفا کلاس آنلاین داریم که از تمام ایران قابل شرکت است؛ برنامه این کلاسها در لینک زیر آمده است:

کلاس زبان آنلاین زبان عمومی زیر ذره بین 

قیمت کلاس را پایین درنظر گرفته ایم که برای قشر وسیعی شرکت در کلاس مقدور باشد اما چون کار ما نویسندگی است و نه برگزاری کلاس، تعداد کلاسهای ما محدود است. برنامه کلاسها در لینک ذکر شده است و امکان برگزاری کلاس بیش از 10 بار در سال را به دلیل مشغله فراوان نداریم. همانطور که ذکر شد، در صورت عدم دسترسی یا عدم امکان حضور در کلاسها، نگران چیزی نباشید. موفقیت تنها با تلاش مداوم شما قابل دستیابی است و بسیاری از رتبه های برتر تنها به منابع اصلی و شرکت در آزمونهای آمادگی کنکور برای موفقیت اکتفا نموده اند.

برای زبان یک چیز ضامن موفقیت: تلاش خود فرد

می خواهم تستهای بیشتری علاوه بر کنکورهای سال گذشته بزنم. چه منبعی توصیه می نمایید؟

وبسایت زبان عمومی زیر ذره‌بین هرساله در زمان نزدیک به کنکور، تعدادی آزمون تالیفی برگزار می‌نماید. این آزمونها رایگان بوده و کمک به دانشجویان کنکوری خواهد بود. همچنین در صفحه پشتیبان کتابها،تستهای بیشتری آرشیو شده است که تنها برای دارندگان کتابهای زبان زیر ذره‌بین قابل دسترس است.

سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین تعداد زیادی از منابع مناسب تست زنی در بخش دانلودها قرار داده شده که مطالعه آنها می تواند منابع جدیدی از تستهای کنکور پیش روی شما قرار دهد.

من زبانم خوب نیست، آیا بهتر نیست قید زبان را بزنم و بر روی سایر دروس تمرکز کنم؟

خیر، شما حتما یک روز در زندگی می بایست برای این مشکل چاره ای بیندیشید. پاسخ به نیاز زبانی شما، چه در مقطع دکتری، چه به منظور ادامه تحصیل در خارج از کشور و چه برای رسیدن به درجات عالی در کار الزامی است. بهتر است از فرصت کنکور بیشترین استفاده را نموده و با یک تیر دو نشان بزنید. زبان راه ارتباطی شما با سایر فرهنگهاست. چنانچه زبان شما تقویت شود، به سادگی قادر به کار با تکنولوژی های روز هستید و می توانید با سایر ملل و تمدن ها ارتباط برقرار کنید. پس یکبار برای همیشه با خود تعارف را کنار گذاشته و بر ترس بی مورد ندانستن زبان فایق آیید.

همچنین تاثیر درصد بالای زبان در کنکور بر کسی پوشیده نیست. میانگین کلی درصد زبان رتبه‌های برتر طی سالهای اخیر روند صعودی داشته و چنانچه بدنبال حضور در دانشگاههای خوب هستید، نیازمند درصد بالا در این درس خواهید بود. فایل صوتی زیر، توضیحات کاملی بر چرایی پاسخ به سوالات زبان خواهد داد:

❓چرا در کنکور باید به سوالات زبان پاسخ داد؟ چرا نباید از زبان برای یک عمر فرار کرد؟

دانلود فایل صوتی بالا

تکنیکهای پاسخگویی به متون تخصصی و سوالات درک مطلب چیست؟

جهت پاسخگویی به سوالات زبان تخصصی کنکور ارشد رشته خود می بایست با تکنیکها و راهکارهای پاسخگویی به سوالات درک مطلب آشنا باشید. در جلد سوم زبان عمومی زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین، بر مبنای تستهای کنکور کلیه رشته ها، راهکارهایی بسیار عملی و ساده برای پاسخگویی آموزش داده شده است. گردآوری این تکنیک ها در قالب زبان عمومی دکتری و ارشد به گونه ای که برای کلیه رشته ها قابل استفاده باشد برای اولین بار صورت پذیرفته است. به امید اینکه برای شما مفید واقع گردد.

همچنین در ویدئوی زیر، استاد جهانشاهی طی 2 ساعت به شما به صورت رایگان این تکنیک‌ها را آموزش می‌دهد:


سوال پیرامون کتب زبان عمومی زیر ذره بین

جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین را از کجا شروع کنم؟

پاسخ به این سؤال بستگی به سطح زبان شما و زمانی که شروع به خواندن این کتاب می‌کنید دارد.

اگر واژگان دوران دبیرستان، به‌کل از ذهن شما رفته و مدت زمان زیادی است که واژه‌خوانی را رها نموده‌اید، حتماً در ابتدا مروری بر واژگان و گرامر دبیرستان نموده و سپس سراغ این جلد بیایید. پیش‌فرض این مجموعه بر این است که شما حداقل‌های دامنه واژگان و گرامر را در دبیرستان آموخته‌اید. (در سایت و کانال زبان زیر ذره‌بین، جزوه دبیرستان به رایگان قابل دانلود است.)

برای داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد توصیه می‌شود که مستقیماً با همین کتاب شروع کرده و به همین منبع اکتفا نمایند. اگر زمان اندکی در اختیار دارید (2 تا 3 ماه)، توصیه می‌کنیم واژه‌هایی که 2 یا تعداد بیشتری تکرار در کنکور دارند را مطالعه کنید.[1]

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

توصیه ما برای داوطلبان کنکور دکتری این است که تمامی دروس را مطالعه کنند و تا حدودی بر مترادف‌ها نیز متمرکز شوند. درصورتی‌که مطالعه این کتاب را خیلی زود به اتمام رساندید و وقت کافی داشتید، منابع اضافی را از بخش دانلودهای سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین به رایگان دانلود کرده و مطالعه نمایید. بدیهی است که پاسخ به تست‌های دکتری 7 سال اخیر نیز باید در برنامه شما گنجانده شود. (افرادی که وقت اندکی دارند (زیر 2 ماه)، واژه‌های با دوبار تکرار یا بیشتر را برطبق پاورقی شماره 1 مطالعه کنند.)

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

به داوطلبان آزمون‌های بین‌المللی و داخلی توصیه می‌گردد که علاوه بر مطالعه این مجلد، حتماً تست‌های آزمون‌های قبلی را نیز مرور کنند. لغات این کتاب، تا حد بسیار مطلوبی کلیه نیازِ شما را برای پاسخگویی به سؤالات reading، speaking و writing رفع خواهد نمود.

توجه: مطالعه بخش «آزمودن» در داخل دروس برای داوطلبان آزمونهای بین المللی مثل TOEFL و IELTS توصیه می‌شود.

تکنیک پیشنهادی مرور لغات، «تیک‌ایت (Tick8) اصلاح‌شده» است. برای آشنایی با این تکنیک، حتماً مقدمه فصل سوم این جلد را مطالعه کنید. همچنین در نظر داشته باشید که تمرین و تست‌زنی، بخش حیاتی از موفقیت شما را شامل می‌شود. لذا از تست‌زنی و یادگیری و مرور داده‌های ذهنی غفلت ننمایید. این تکنیک شما را بی‌نیاز از هر نرم‌افزاری خواهد کرد.

[1]  منظور از تکرار واژه، شماره‌ای است که بصورت عددی یا ستاره جلوی هر واژه نوشته شده است. مثلا **1 یعنی یکبار تکرار در کنکور کارشناسی ارشد و دوبار تکرار در کنکور دکتری، در نتیجه مجموعا 3 بار تکرار که نشان‌دهنده اهمیت این واژه است.

آیا لغاتی که تعداد تکرار پایینی دارند، اولویت پایین تری دارند؟

هرگز بدین صورت نیست. لغات با تکرار پایین تا حدود زیادی هم ارزش با لغات با تکرار بالا هستند. این لغات پیش بینی ما از روند کنکور است و در سالهای گذشته از لغات با تعداد تکرار صفر نیز سوال مطرح شده است.  پس اگر زمان به مقدار کافی دارید از هیچ لغتی به راحتی نگذرید. تنها در صورتی که زمان اندکی دارید می توانید از برخی از این لغات صرف نظر نمایید.

برای هرکلمه چند معنی ذکر شده است. آیا باید تمامی معانی را حفظ کنم؟

در هر زبانی، کلمات غالبا بیش از یک معنی دارند. (مثلا شیر در زبان فارسی!)

در این میان برخی از معانی پرکاربردتر و برخی دیگر به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. ما تنها کاربردی ترین معانی هر لغت را ذکر نموده ایم. پس کلیه معانی را حتما به خاطر سپارید.

نکته بسیار بسیار مهم: برخی لغات در ظاهر چند معنی دارند اما کلیه معانی آنها یکسان است. به این مثال دقت کنید:

justice در معانی عدالت، انصاف، صحت و درستی است. آیا عدالت چیزی جز انصاف است و رعایت صحت و درستی در کار به عدالت نمی انجامد؟

پس بدانید که تمامی این معانی یکسان هستند و نیاز نیست در حفظ کردن، کار را سخت نماییم! در هر جمله ممکن است یکی از کلمات بالا، بتواند به معنی کردن آن کمک کند اما هریک بیانی دیگر از آن لغت هستند و الزاما چیزی متفاوت و عجیب و غریب نیست! پس سخت نگیرید و در ظاهر کلمات قضاوت نکنید و نگویید باید برای هر کلمه 10 تا معنی حفظ کنم!!

به این مثالهای کلمه lend دقت کنید:

کلمه lend در صورت اصلی خود به معنای قرض دادن، وام دادن، اضافه کردن و دادن است. اما اینها در حقیقت یک کلمه هستند و تعابیر مختلفی از کلمه lend:

 The smile lent his face a certain boyish charm.

یعنی لبخند، به صورتش جذابیت پسرانه خاصی بخشید. یا جذابیت داد یا جذابیت اضافه کرد و افزود یا شاید اینجوری هم بشه در تعبیری شاعرانه تر گفت: جذابیت پسرانه خاصش را از لبخندش وام دارد!

پس سخت نگیرید و اکثر کلمات تعداد معانیشان اندک است و معمولا کلماتی که برای معانی ذکر شده در یک دایره اند.

البته در برخی موارد معانی دور هستند. برای settle داریم: حل و فصل کردن / ساکن و مقیم شدن.

مشخصا این دو معنا متفاوت از هم هستند و جمله مشخص خواهد کرد که settle در آنجا به چه معناست.

اندکی دیر برای خواندن زبان عمومی زیر ذره بین اقدام کرده ام! بهترین راه پیش روی من چیست؟

حتما نزدیک به زمان کنکور، کلمات با تکرار بالای 2 بار را نیز از بخش واژگان انتهای کتاب مطالعه نمایید تا درصد مطلوبی در انتظار شما باشد. تعداد این لغات حدود 800 واژه می باشد. فایل صوتی زیر، بخوبی به شما راه مطالعه سریع را نشان خواهد داد.

توصیه برای دانشجویان کارشناسی ارشد که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

توصیه برای دانشجویان دکتری که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

آیا مهم است که سوالات رشته های دیگر را نیز پاسخ بدهم؟

بله حتما. شما نباید تنها به سوالات گروه و رشته خود پاسخ دهید. کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، برای اولین بار سوالات کلیه رشته ها را گردآوری نموده و به آنها پاسخ کاملا تشریحی داده است.

اما فلسفه این کار در این است که شما باید در نظر داشته باشید، هر سال 6 نمونه (اخیرا 3 نمونه) تست زبان عمومی طراحی شده و به صورت تصادفی بین 6 گروه امتحانی صبح و عصر چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه تقسیم می شود. پس به طور مثال سوالات زبان عمومی کلیه دانشجویان صبح پنج شنبه از هر رشته ای که باشند یکسان است! همچنین این تقسیم شدن کاملا تصادفی است و سطح سوالات تقریبا برابر است و شانس اینکه سوالات عصر جمعه به دانشجویان صبح چهارشنبه برسد کاملا وجود دارد.

پس به تمام این 6 گروه سوال (در سالهای 87 به قبل، 7 گروه بوده است) به یک دید نگاه نمایید. این شانس بزرگی برای شماست که این تعداد نمونه سوال و تست را با پاسخ تشریحی یکجا در اختیار داشته باشید.

سؤاالت تمامی گروهها و تمامی نوبتهای آزمونی کامل همگن بوده و از مشابهت بسیاری برخوردارند. با پاسخگویی به سؤالات درخواهید یافت که برای مثال گزینه و کلمه‌ای که در سال مشخصی برای گروه مدیریت طرح شده بود، دو سال بعد مورد سؤال گروه مهندسی عمران بود. حتی در سالهایی بوده که کلمه‌ای خاص در تمام نوبت‌های آزمونی آن سال با معانی مختلف تکرار شده است. اینها اهمیت مطالعه سؤالات سایر گروهها را نشان میدهد و این مرور مکرر سبب ارتقای دامنه لغات شما برای پاسخگویی به سؤالات کنکور سالهای آتی خواهد بود. در کنکور دکتری نیز وضع به همین قرار است. یک نفر طراح، تمامی سوالات دو گروه آزمونی دکتری را طرح می‌کند پس برای درک دید طراح، باید به سوالات هر دو گروه آزمونی پاسخ داد.

آیا به جز جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین، برای واژگان لازم است کتاب دیگری بخوانم؟

به اعتقاد نویسندگان کتاب، خواندن این کتاب برای زبان عمومی کنکور ارشد و دکتری کاملا کافی است. در کنکور، زدن درصد بالای 80 کاری بسیار دشوار است. بدبن معنی که خواندن کتابی دیگر در این راستا برای افزایش دامنه لغات ریسک بالایی نسبت به زمان صرف شده خواهد داشت و خواندن یک منبع کفایت می کند. برای درصد بالا، پیش‌زمینه فرد و دانشی که از قبل دارد، کمک بیشتری خواهد کرد تا خواندن منابع معتدد و سردرگم شدن دانشجو.

این ریسک وجود دارد که به مطالعه چندین کتاب دیگر بپردازید اما درصد شما ارتقا نیابد، اما اگر روند کنکور تغییر محسوس یا عجیب و غریبی ننماید شما قادر هستید تا به طور متوسط حداقل 9 تست از 10 تست لغت را پاسخ دهید. ممکن است 3000 لغت دیگر از سایر منابع بخوانید و این 9 تست به 10 تست برسد اما ریسک این خواندن و صرف زمان، منطقی به نظر نمی رسد.

آیا لازم است تمام مترادفهای موجود در جلد اول را حفظ نمایم؟

پاسخ رو به دو دسته تقسیم میکنیم:

1. زمان کمی دارید و یا پیش زمینه زبان شما قوی نیست:

کلا مترادف نخونین. خیلی ساده و خلاصه گفتیم. از مترادف بگذرید. این بهترین تصمیم برای شما در این شرایط هست.

2. زمان زیادی دارید و یا پیش زمینه خوبی در زبان دارید:

تا جایی که توانسته ایم، سعی در آن شده است تا مترادف لغات یا کلماتی ساده باشند یا کلماتی که در کتاب تکرار شده اند؛ گرچه احتمالا برخی از لغات اندکی دشوارتر هستند. توصیه می شود در دور اول مطالعه تنها مترادف های ساده تر را حفظ نمایید و اگر زمان برای مرور بیشتر داشتید؛ به سراغ مترادف های دشوارتر روید.

در بخش زبان عمومی مستقیما از مترادفها سوال پرسیده نمی شود، اما به جهت آنکه یادگیری انگلیسی به زبان انگلیسی سرعت درک را افزایش می دهد، توصیه می شود از مترادفها به صورت کلی صرف نظر نکنید. در بخش زبان تخصصی تمامی رشته ها همواره سوالات مترداف (1 تا 3 سوال) وجود دارند که با دانش مترادفهای کتاب زبان عمومی زیر ذره بین قابل پاسخگویی است.

برای مثال، مترادفهای کلمه linger شامل wait, stay, remain هستند. هر سه این لغات بسیار ساده اند. نیاز نیست وقتی کسی از شما پرسید مترادف linger چیست، هر سه کلمه را فورا به او بگویید!! دانستن یکی از آنها نیز کافی است. گرچه اگر کسی از شما پرسید آیا stay و remain هم معنی هستند، مطمئنا به سرعت پاسخ می دهید: بلی… حال برای کلمه loom سه مترادف emerge, appear, soarرا داریم. شاید شما بگویید دو مترادف اولی ساده تر هستند و سومی دشوارتر. در دور اول مطالعه همان دو مترادف ساده را یاد بگیرید و در زمان مرور سراغ مطالعه سومین مترادف بروید. پیش از این سابقه داشته است که از مترادفهای موجود در کتاب، تست طرح شود اما تعداد این سوالات به نسبت انگشت شماره بوده است.

پس مترادفها را سخت نگیرید تا خواندن زبان برایتان ساده تر شود. هیچ وقت نیز از یادگیری زبان انگلیسی به زبان انگلیسی فرار نکنید و سعی داشته باشید حتما و فقط از دیکشنری های زبان اصلی استفاده کنید تا از لغت نامه های موجود فارسی.

آیا لغات را بر اساس ترتیبشان حفظ کرده‌ایم؟ چرا این مشکل رو داریم؟

هر لغتی رو که خوندین، یه کاغذ سفید کنار دستتون بذارید، بعد از اینکه معنیش رو درست گفتید، بدون نگاه مجدد بهش، سعی کنید لغت رو به انگلیسی روی کاغذ بنویسید، همینطور (ترجیحا با صدای بلند) تلفظش کنید. (لغتی که معنیش رو درست بگید، بتونید بنویسیدش و تلفظش رو صحیح بفهمید بدون شک تو ذهنتون باقی مونده) ؛ خدا رو شکر ویرایش جدید جلد 1 زبان زیر ذره بین تلفظ همه لغات کنکور ارشد و دکتری رو داره.

اگر یکی از اینها درست نبود، مثلا نتونستید لغت رو بنویسید یا تلفظش رو غلط گفتید، حق ندارید تیک بزنین. یعنی اون لغت رو ممکنه توی متن بعدا ببینید و خیلی ساده با لغت مشابهش اشتباه بگیرید. پس یه کاغذ به فرآیند یادگیری لغتتون اضافه کنید و دست به قلم شید. شدیدا تاثیر مثبتش رو حس خواهید کرد و شانس فراموشی کاملا کاهش پیدا می کنه. (اینجوری مطمئن هستید هرچیزی که تیک خورده، حقش بوده واقعا!)

فایل صوتی زیر، خیلی کامل‌تر بهتون میگه باید چی کار کنین:

من لغات رو حس میکنم بر اساس ترتیبشون حفظ شدم. چرا اینجوریه؟ چی کار کنم؟

بهتره بررسی کنیم چی کارا نکردین که این حس بهتون دست داده… فایل صوتی زیر رو از دست ندین.

دانلود فایل صوتی بالا

معنی تمام کلمات را می فهمم، اما نمی توانم جمله را ترجمه کنم! مشکل از کجاست؟

مشکل از عدم تسلط شما به گرامر است. شما قصد ساخت خانه ای دارید، آجر آن واژگان است، آیا بدون سیمان می‌توان این آجرها را تبدیل به خانه نمود؟ طبیعتا گرامر حکم سیمان را برای آجر دارد و منطق شکل گرفتن یک جمله به دانش گرامر وابسته است.

پس برای شما توصیه می شود اول گرامر را بخوانید و پس از تسلط به ساختار آن سراغ ترجمه بروید. این بدین دلیل است که شما هنوز صفت را از قید، اسم را از فعل و حروف ربط و اضافه را از هم تشخیص نمی دهید و بدون این درک قادر به ترجمه صحیح نخواهید بود.

من چاپ قدیم جلد 2 را دارم، آیا لازم است که حتما چاپ جدید را نیز تهیه کنم؟

اگر ویرایش سوم و یا چهارم را دارید، برای مطالعه کنکور ارشد کفایت است. اگر چاپهای قدیمی‌تر را دارید، تغییرات به حدی بوده است که خرید آخرین ویرایش کاملا منطقی است.

آیا خواندن جلد دوم برای گرامر کافیست؟

صد در صد. جلد دوم کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، تنها کتاب گرامری است که بر مبنای پاسخگویی به کلوزتستهای کنکور ارشد طراحی شده است. سایر کتب زبان عمومی ارشد مبنای خود را آموزش زبان قرار داده اند یا به ذکر نکات بسنده کرده اند. ما در این کتاب سعی نموده ایم تا شما را با ساختار جمله آشنا کنیم و در روند جمله درگیر نماییم. این برای اولین بار است که ذره بینی بر روی تستهای گرامر قرار داده شده و موشکافانه گزینه های صحیح و غلط کنکور تحلیل شده است.

بدون شک تنها با خواندن این کتاب به سادگی قادر خواهید بود تا به حداقل 4 تست از 5 تست گرامر پاسخ دهید. خود شما با خواندن کتاب بر این موضوع صحه خواهید گذاشت. زمان یکساله صرف شده برای نگارش این جلد، گواهی بر این مدعاست.

آیا می توان به تلفظ لغات جلد اول کتاب دسترسی داشت؟

پاسخ شما مثبت است. زبان عمومی زیر ذره بین برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار فایل صوتی کتاب نموده است. ما به ازای تمامی لغات انتهای کتاب، فایل صوتی با صدای مولف تهیه نموده ایم و آنها را به رایگان در اختیار شما قرار داده ایم. برای دانلود این مجموعه فایل صوتی درس به درس، کافی است به صفحه پشتیبان کتاب مراجعه کنید که در داخل کتاب معرفی شده است.

آیا آمار دقیقی از تعداد تکرارهای کتاب دارید؟ مثلا چند لغت 2 بار در کنکور تکرار شده است؟

بر مبنای جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین که برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار لغات کنکور به همراه تعداد تکرار آن در 8 سال گذشته نموده است، اعداد دقیق زیر از نتایج تحلیل واژگان حاصل می شود:

657 لغت کتاب بدون تکرار هستند و پیش بینی می شود در کنکورهای آتی مطرح شوند. 929 لغت با یک بار تکرار، 287 لغت با دو بار تکرار، 122 لغت با سه بار تکرار، 60 لغت با چهار بار تکرار، 42 لغت با 5 بار تکرار و 56 لغت بیش از 5 بار در ادوار مختلف تکرار شده اند.

خواهشمند است در صورت استفاده از اعداد و ارقام بالا در سایر سایتها، حتما نام کتاب به عنوان مرجع تکرار ذکر گردد.

تعداد کامنتهای این صفحه بیش از 2700 عدد است. برای مشاهده کامنتهای قدیمی تر از دکمه کامنتهای قدیمی تر استفاده نمایید.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید تا با آخرین مطالب و آموزشهای رایگان آشنا شوید. 


Instagram-General-English-زبان-عمومی

2,874 کامنت برای پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

  1. میرمحمدمهدی فیروزیان

    سلام اقای جهانشهایمن امسال میخام ارشد بخونم.تا پارسال interchange و passages خوندم.کلاسهاتون با متد کنکوریه؟بنظرتون شرکت کنم؟چون میخام کنکوری بخونم؟

    • سلام
      بله کلاسها با متد کنکوریه اما اگه حس میکنید سطح زبانتون خوبه؛ کتابها رو تهیه کنید و بخونید و اگر مشکلی داشتید بعدا کلاسها رو ثبت نام کنید. به نظرم فعلا به دوجلدی چاپ ۹۴ نگاه بندازید..

  2. eliyad

    باسلام و عرض ادب و خسته نباشید خدمت شما استاد بزرگوار
    بنده امروز به طور کاملا اتفاقی و تصادفی با این سایت و کتابای شما آشنا شدم و بسیار از این بابت خرسند و خوشحال شدم و برای همین چندتا سوال برای فهم بیشتر خودم از محضر شما دارم:
    – بنده در کنکور ارشد ۹۵ در مجموعه ی علوم جغرافیایی شرکت خواهم کرد و آیا دوجلد زبان عمومی شما،سوالات زبان عمومی این مجموعه(علوم جغرافیایی) را دربر میگیرد؟!!!
    – آیا میشود با مطالعه ی این دوجلد کتاب،درصدی حدود ۳۰ الی ۵۰ درصد زد؟!!! (لطفا صادقانه بگویید)
    – درصورت تهیه این دوجلد کتاب،روزی چند ساعت و چند تا لغت برای یادگیری این کتاب بگذارم؟!!!(از تابستان میخواهم شروع کنم).
    – از کجا میتوانم جدیدترین و آخرین ویرایش و تغییرات این دوجلد کتاب را خریداری کنم؟!!!
    باتشکر فراوان از شما…

    • سلام
      بله کلیه سوالات ۹ سال اخیر زبان عمومی رشته شما رو پاسخ تشریحی داده در کتاب بعلاوه بسیاری تست دیگر.
      زدن ۳۰ تا ۵۰ درصد در کنکور اگر تلاش کنید اصلا اصلا دشوار نیست. حتی کنکور جمعه صبح امسال که بسیار هم سخت بود، برخی از بچه ها تا ۷۰ زدن. پس کاملا شدنی است.
      باید زبان تخصصی تون رو هم از تست های سالهای گذشته رشته خودتون مطالعه مجزا داشته باشید.
      روی حدود ۱ ساعت به صورت مداوم تا کنکور با روزانه چیزی حدود ۲۰ تا ۲۵ لغت جدید و مرور لغات قبلی با قواعد لایتنر.
      تو منوهای بالا طرق تهیه کتاب اومده. در آدرسهایی که بالا نوشتیم صد در صد تنها آخرین ورژن کتاب موجود هست. در انقلاب هم حتما پیدا خواهد شد اما باید اونجا دقت کنید که چاپ قدیمی تر نباشه. باید صرفا ملاحظه کنید که در شناسنامه کتاب نوشته شده باشه چاپ ۱۳۹۴٫
      موفق و پیروز باشید.

  3. كنكوري

    با سلام و خسته نباشید
    من توضیحات رو خوندم فقط متوجه نشدم برای لغاتی که چند معنی مختلف دارن باید چطور از روش لایتنر استفاده کنم.
    یعنی لغت را در یک طرف نوشته و تمامی معانی را در سمت دیگه ؟که اگه یکی از معانی رو نمی دونستیم به قسمت اول بیاد؟
    یا اینکه هر کدام از معانی در کارتهای جدا؟اگه اینطوره موقع جواب دادن به کارتها از کجا بفهمیم کدوم معنی مد نظره؟
    ممنون می شم جواب بدین

    • سلام
      طریقه صحیح: لغت در یک طرف و تمامی معانی در طرف دیگر.
      بهتر است که شما کلیه معانی یک لغت رو بدونید اما اگر مثلا کلمه ای ۳ معنی دارد و شما دو تای آن را می دانید نیازی به یک مرحله به عقب برگشتن نیست.
      معانی تقریبا به ترتیب هستند و معنی اول مهم تر است. سعی کنید حتما حداقل معنی اول رو یاد بگیرید.
      موفق باشید.

  4. parisa

    سلام استاد. خسته نباشید.
    من جلد اول کتاب زیر ذره بین چاپ دوم (۱۳۹۲) را دارم. آیا لازمه که چاپ جدید این کتاب را تهیه کنم؟ تغییرات زیادی کرده؟

    • سلام
      بله کتاب شما تغییرات زیادی داشته:
      مهمترین تغییراتی که داشته:
      پاسخ کنکور ارشد ۱۳۹۳ کلیه رشته ها
      پاسخ کنکور ارشد ۱۳۹۴ کلیه رشته ها
      افزوده شدن ۵۰۰ لغت جدید به همراه ترجمه و مثال به کتاب
      افزوده شدن درسنامه به کتاب
      افزوده شدن تکنیک های پاسخ گویی به متون تخصصی
      افزوده شدن تکنیک ساخت لغت (پیشوند، پسوند و ریشه)
      و همینطور اصلاحات و ترجمه برخی مثالهای لغات انتهای کتاب.

      اگر ویرایش سوم (چاپ ۹۳) رو داشتید لازم نبود اما اگر واقعا می خواید کامل بخونید و برای زبان وقت بذارید، بهتر هست که حتما چاپ ۹۴ رو تهیه کنید.

  5. KAMAL

    سلام استاد خسته نباشید استاد he was well into his 40s  در جمله ی he remained a bachelor untill he was well into his 40s یعنی چی ؟

    ممنون

    • سلام
      یعنی اون مجرد موند تا زمانی که به نیمه دوم دهه ۴۰ زندگیش رسید.
      he was well into his 40s یعنی سن او حدود ۴۵ تا ۴۹ سالگی بود. be well into یعنی نیمه چیزی را رد کردن و در نیمه دوم یک زمان خاص به سر بردن. ۴۰s هم یعنی دهه ۴۰ سالگی (از ۴۰ تا ۴۹ سالگی)
      سوالات ترجمه رو تو این بحش بپرسید:
      معنای مثالهای دشوار جلد اول زیر ذره بین
      موفق باشید.

  6. الهام

    استاد یه سوال دیگه
    الان این درسنامه لغات رو که دانلود کردم با لایتنر بخونمش؟ همون لغات آخر  کتاب خودتونه؟

    • سلام
      همان لغات انتهای کتاب هست که مرتب شده.
      با این ترتیب لایتنرهاتون رو بخونید. از درسنامه صرفا برای ترتیب اهمیت لغات کمک بگیرید.
      موفق باشید.

  7. الهام

    سلام استاد من پارسال جلد ۱ رو از تیر شروع کردم و تا روز قبل کنکور حداقل روزی یک ساعت میخوندم،  معنی لغات رو بلد بودم ولی نمیتونستم تست بزنم، فک کنم مشکلم نخوندن گرامر بود، امسال میخوام با گرامر شروع کنم، یه سوال داشتم: اگه به روش لایتنر بخونم مثلا تا روز کنکور ۱۸۰۰ تا لغت بخوام یاد بگیرم یعنی باید ۱۸۰۰ تا کاغذ کوچک بردارم تو هر کدوم یه لغت بنویسم؟پشت کاغذ معنیش؟ فقط یه معنی رو بنویسم؟ مثال رو  هم کنار لغت بنویسم؟پارسال نتیجه خوبی نگرفتم ۳٫۳ زدم.، خواهش میکنم راهنمایی کنید، چون واقعا میخوام روش درس خوندن رو یاد بگیرم.

    • سلام
      گرامر رو که حتما شروع کنید. روی درسنامه گرامر هم حساس نشید و سعی کنید گرامر رو با تست زنی یاد بگیرید. درسنامه رو فقط به صورت سطحی و درک کلی مطالعه کنید.
      برای لغات هم کلیه معانی یک لغت رو پشتش بنویسید. مترادف باشه بهتره. مثال نوشتن یه مقدار سخته.
      تعداد لغات ۲۵۰۰ هست تو ویرایش جدید و ۱۸۰۰ برای چاپ اول کتاب هست! اگر چاپ اول، دوم و یا سوم که برای سال ۹۱ و ۹۲ هستند رو دارید، حتما ویرایش جدید رو تهیه کنید. اگر چاپ ۹۳ رو دارید تغییرات رو از سایت دانلود کنید.
      برای مثال عر لغت، می دونم نوشتنش پشت برگه کار ساده ای نیست. بهتره که موقعی که دارید معنی لغات رو می نویسید و لایتنر برداری می کنید یک بار مثالش رو هم بخونید و با خودتون قرار بذارید مثلا تو خونه ۳ یا ۵ که رسید لغت، دوباره کتاب رو باز کنم و یه بار دیگه مثالش رو ببینم.
      برای لغاتی هم که یادتون نمی مونه و توی خونه اول مرتبا درجا می زنه، با مثال یاد بگیریدشون حتما. مثال لازم نیست پشت برگه باشه و می شه از کتاب کمک بگیرید.
      موفق باشید.

  8. Hadi

    سلام – آیا تکنیک لایتنر با G-5 خیلی تفاوت دارد و اینکه اگر از G-5 به جای لایتنر در یادگیری لغات جلد اول کتاب استفاده کنیم مشکلی پیش می آید؟

    • سلام
      تکنیک مهم نیست، هیچ تفاوتی نداره از کدوم روش می خونید. اگر در مورد شما جی ۵ سازگار هست، از این روش استفاده کنید. اتفاقا شباهتهای زیادی هم با لایتنر داره.
      موفق باشید.

  9. حسین

    سلام استاد
    میخواستم ببینم به نظر شما من فقط لغات رو با لایتنر مطالعه کنم؟به نظرتون خوبه اگه به جای لغت و معنیش من جمله ی مثال کتاب رو در لایتنر بنویسم و اون رو مطالعه کنم که هم لغت رو راحتتر حفظ کنم هم کاربردش تو جمله رو ببینم و هم لغات بیشتری در خلال جمله یادبگیرم.اینجوری به جای ۲۰۰۰ لغت ۲۰۰۰ جمله یاد یادگرفته میشه.لطفا اگه اینجور خوندن بهتره بگین که من به جای نوشتن ۱۵ تا لغت و حفظشون شروع کنم جمله بنویسم.راستش خیلی مشکلمه تا معنی کلمه رو به تنهایی حفظ کنم.شاید یه کلمه تا برسه به خونه سوم ۳ الی ۴ بار برش گردونم به خونه ی اول.
    ممنون میشم اگه پاسخ بدین.
    یا علی …

    • سلام
      اگه برسید مثال هم بنویسید که عالیه اما خیلی خیلی زمان زیادی ازتون می گیره.
      من به نظرم با مترادف فارسی و انگلیسی حفظ کنید و کلماتی که بد قلق هستند، هر بار که لایتنرشون رو می خونید، از روی کتاب مثالشون هم نگاهی بیندازید. اینجوری زمان لایتنر کردن این تعداد لغت خیلی کمتر خواهد بود.
      موفق باشید.

  10. امیر پارسا

    سلام مهندس.ممنون از اینکه دیدم به سوالات همه به موقع جواب دادید و ممنون از اینکه به سوالات من به موقع جواب خواهید داد اسبنده سه سوال از شما داشتم مهندسکه خواهش میکنم پاسخ دقیق و کامل بهشون بدید ممنون

    ۱-کتاب شما تستهای سال ۸۴ و ۸۵ رو گوشش نمیده و دوست بنده در توصیه ای بهم گفت تستهای ده سال اخیر کنکور رو بزن

    میخاستم بدونم کتاب شما برای این توصیه دوستم کفایت میکنه یا باید تستهای سالهای ۸۴ و ۸۵ رو هم بزنم ؟؟؟؟

    ۲-دوستم که رتبه دو ارشد شده بود و زبانو هم درصد بالایی زده بودن گفتن تستهای زبان عمومی هر سال ۴ یا ۵ تاش عینا تکرار سوالات ده سال اخیر سالهای گذشتست.میخاستم بدونم این موضوع صحت داره استاد بزرگوار؟

    ۳-بنده کتاب ویرایش قدیمتون رو دارم و میخاستم ویرایش جدید کتابتون رو که همون چهاره رو تهیه کنم میخاستم ببینم الان ویرایش چهارم هر دو جلد آمادست؟اگر آماده نیست کی اماده میشه مهندس؟

    با تشکر از زحمتاتون و وقتی که میگذارید امیدوارم سوالاتم به درد بقیه بچه ها هم بخوره.خواهشا پاسخ کامل و قانع کننده ای رو بفرمایید مهندس.با تشکر فراوان

    • سلام دوست عزیز.
      ۱٫ سوالات ۱۰ سال اخیر می شه ۸۵ تا ۹۴، و اگه سوالات ۸۴ رو در نظر بگیریم می شه ۱۱ سال!! به نظر من همون ۹ سال کافیه و زیاد هم هست. سوالات ۸۵ خیلی ساده تر از سطح کنکور فعلیه. سوالات ۸۶ و ۸۷ هم حتی ساده تر و با سبکی متفاوت تر نسبت به کنکور جدیده. لذا نیازی به تهیه اون تست ها نیست.
      ۲٫ نه اشتباه گفتن. کلا تو این سالها یک یا دو تست هست که تکرار شده و شانس تکرار تست نزدیک به صفره. گزینه ها تکرار می شن اما تست ها تکراری نیست. یا یه نگاه به کتاب متوجه این موضوع خواهید شد. البته زبان تخصصی احتمالش هست که تکرار داشته باشه.
      ۳٫ ویرایش ۹۴ و آخر هر دو کتاب توی بازار هست. شما ویرایش چهارم جلد اول و ویرایش دوم چلد دوم رو باید تهیه کنید که تا پایان سال خیالتون راحت باشه که تغییر نخواهند کرد. نگاه کنید چاپ ۱۳۹۴ باشه کفایت هست.
      موفق و پیروز باشید.

  11. احسان

    سلام و خسته نباشید
    خوندن ریشه‌ها و پیشوند و پسوند های رایج در انگلیسی کمکی به یادگیری کلمات کتاب و پاسخگویی ۱۰ سوال لغت کنکور میکنه؟

    • سلام
      صد در صد خوندن این ریشه ها و پسوند و پیشوند به باز شدن دید شما در مورد لغات کمک می کنه و شانس حدس زدن معنی لغات جدید رو بالا می بره.

  12. reza

    Salam ostad
    Soalat vase entehaie ketabe
    ۱-The incumbent president differs from the past president on healthcare reform issues.
    ریاست کنونی با ریاست قبلی از حیث بهبود و اصلاح موضوعات (مسایل) فرق دارد.
    ۲-The demographic data supports the belief that there has been an increase in population in the county.
    داده های جمعیت شناسی این باور(عقیده)  که افزایش جمعیت در شهرستان وجود دارد را تایید می کند.
    ۳-The revenue collected from real estate taxes helped to balance the town budget.
    درامد حاصل از مالیات املاک به متوازن شدن بودجه شهر کمک کرد.
    ۴-We were tired when we reached the summit , but the spectacular view of the valley bellow was worth the hike.
    ما خسته بودیم وقتی به قله رسیدیم اما منظره تماشایی پایین دره ارزش پیاده روی رو داشت.
    ۵-The suite had a musty odor , as if it had been stored in a trunk for a long time.
    کت و شلوار عطر نامطبوعی داشت مثل اینکه برای یک مدت مدید در درختی (یا خرطوم بینی) بوده است.
    ۶-The teacher put the crayon on the bottom shelf to make them accessible to the young children.
    معلم مدادهای رنگی مومی را در قفسه ی زیرین قرارداد تا انها در دسترس بچه ها باشد.
    ۷-My computer was state-of-the-art when I bought it three years ago , but now it is outmoded.
    کامپیوتر من وقتی ۳سال پیش خریدمش مد روز بود اما الان از مد افتاده است.
    ۸-Visiting all the tea shops in the city , they were on a quest to find the perfect cup of tea.
    انها تمام چی فروشی های شهر را گشتند تا بهترین چای را پیدا کنند.
    ۹-Their conservation was considered playful banter between two old friends.
    مکالمه انها شوخی تلقی میشد مزاحی بین ۲ دوست قدیمی بود.
    ۱۰-He tried to bolster the sinking morale of his friend in the hospital.
    او تلاش کرد تا دوستش را از لحاظ روحی در بیمارستان تقویت کند.
    (Sinking morale ) ro chi miana konam?
    تو ترجمه ی ۹مشکل دارم.
    ممنون میشم غلط هام رو بگید.

    • سلام
      من جاهایی که می تونست بهتر باشه یا اشکال داشت رو صرفا ترجمه کردم(قسمت هایی که اصلاح نکردم صحیح هستند):
      ۱٫ healthcare reform issues می شه مباحث مربوط به اصلاح وضع بهداشت و درمان
      ۲٫ وجود داره بشود وجود داشته است.
      ۳٫ صحیحه
      ۴٫ صحیحه
      ۵٫ trunk اینجا می شه صندوق عقب.
      ۶٫ crayon مدار شمعی می شه
      ۷٫ ضحیحه.
      ۸٫ کلیتش صحیحه. مهم هم مفهومشه. اما ترجمه دقیقش:
      {در حالیکه} داشتند به تمام چای فروشهای سطح شهر سرک می کشیدند، آنها به دنبال یافتن یک فنجان چای عالی بودند.
      ۹٫ این مثال از زیر ذره بین نیست. مثل مورد ۵ و ۶٫
      مکالماتشون یه جورایی شوخی و بذله گویی بین دو دوست قدیمی تلقی می شد.
      ۱۰٫ این هم جز زیر ذره بین نیست.
      فقط sinking morale یه جورایی هم معنی کشتی های غرق شده خودمونه. می گن طرف کشتیش غرق شده یعنی خیلی داغونه..
      موفق باشید.
      صفحه مربوط به سوالات مثالهای جلد اول زیر ذره بین اینجاست:
      معنای مثالهای دشوار حلد اول زبان عمومی ارشد زیر ذره بین

  13. مریم

    باسلام وتشکر به استاد
    متقاضی ارشد معماری هستم  برای زبان عمومی  با توجه به این که می خوام تازه شروع کنم چه  منابعی پیشنهاد می کنید سطح زبانم هم متوسطه خوب ولی ۱ سالی هست زبان نخوندم به همین دلیل احساس می کنم زبانم سطح اش پایین امده
    و از کی سراغ زبان تخصصی بروم
    وآیا هم زمان خواندن منابع زبان درست است یا نه
    مثلا ۵۰۴ و تافل.و برای گرامر چه پیشنهادی میکنید و ازکی شروع کنم

    • سلام
      تقریبا پاسخ تمام سوالات شما در همین صفحه داده شده است.
      خوندن تافل و ۵۰۴ همزمان هیچ ایرادی نداره، اما به شرطی که منطقی باشه.
      توی جلد اول کتاب زبان عمومی ارشد زیر ذره بین لغات این دو جلد و سایر کتابهای منبع کنکور در کنار هم اومدند و بر حسب بیشترین میزان تکرارشون در کنکور اولویت بندی شده و درس به درس تفکیک شده اند. راه حل اصولی خواندن بر مبنای اولویت لغات است.
      برای گرامر هم جلد دوم زبان عمومی ارشد زیر ذره بین که ویژه کلوزتست هست، می تونه نیاز شما رو کاملا در این زمینه برطرف کنه.
      سطح زبان بسیاری از بچه ها پایینه واز این بابت نگران نباشید. تنها نکته مهم اینجاست که تا دیر نشده باید شروع کنید.
      موفق باشید.

  14. علی

    سلام استاد کتاب زیر ذره بین به روش ۸تیک راهی وجود نداره که ننوشت لغت هارو و کتابی برای این کار وجود داشته باشه

    • سلام
      نه کتابی برای این روش وجود نداره. اتفاقا نوشتن لغات خیلی به یادگیری کمک می کنه. شما لغت، معنی و مترادف رو صرفا بنویسید.

  15. mona

    سلام
    ببخشید یه سوال داشتم
    بغیر از تستهای سراسری و آزاد و ۵۰۱برای مبحث واژگان از چه منبع دیگه ای میتونیم استفاده کنیم فقظ جهت تمرین بیشتر از کتابهای مفید تافل یا آیلتس منبعی هست برای کنکور استفاده کنم؟
    مرسی

    • سلام
      شما اگر سرچ کنید سوالات تافل pbt تست های خوبی پیدا می کنید. تست ها عمدتا قدیمی هستند اما تست های خوبی هستند.
      همچنین آزمونهای رایگان همین سایت رو در پاییز و زمستان شرکت کنید تا تست های بیشتری بزنید.
      موفق باشید.

  16. aa

    سلام
    استاد نرم افزاری هست که لغات کتابتونو پوشش بده؟
    با نرم افزار انکی پیش بریم برای ارشد خوبه؟

  17. ali

    با سلام
    استاد من الان لغات کاب شما رو(ویرایش سوم) کامل با روش تیک ۸ خوندم.
    الان ب نظرتون لغات رو دوباره دوره کنم یا تست بزنم؟

    • سلام
      الان تغییرات رو هم دانلود کنید و ۳۰۰ لغت جدید هم مطالعه کنید.
      بعدش وقت دارید. تا مرداد به نظرم مرور کنید و مثالهای لغات انتهای کتاب رو هم تجزیه و تحلیل کنید. گرامر رو هم تقویت کنید و در نهایت شروع به تست زنی کنید.
      موفق باشید.

  18. sh

    باسلام
    من پارسال از فروردین خوندن کتاب ۲۰۰۰لغت ارشدزیرذره بین رو شروع کردم و هرروز ۲۰کلمه حفظ میکردم و روز بعد کلمات قبلی رو مرور میکردم و بالای سر هر کلمه ای که مرور میکردم یک تیک میزدم تا زمانیکه این تیک ها به ۲۰می رسید دیگه مرور نمیکردم و تا اواخر  خرداد روزی ۳ساعت زبان میخوندم و از تیر به بعد روزی ۲ساعت زبان میخوندم،وتا روز قبل از کنکور  هیچ روزی هم نبودش که بخوام زبان نخونم.و از روش لایتنر دستی هم متنفر بودم چون قاطی میکردم و روشش رو اصن متوجه نمیشم .اواخر ابان هم که رسید دیدم کلمات اوایل کتاب معانیشون اصن یادم نمیاد ولی با این وجود دلم راضی نمی شد زبان رو رها کنم چون خیلی واسش وقت گذاشته  بودم ،تستای اول کتاب هم درصدای متغیری میزدم ولی توی کنکور ۱٫۱۱زدم،حالا که امسال میخوام دوباره شروع کنم واقعا نمیدونم چی کنم.همه بهم میگن زبان رو فقط با کلاس رفتن میشه ازش نتیجه گرفت(منظورم اموزشگاه زبان) و میگن کلمه رو نباید حفظ کنی و باید تو جمله یادبگیری.واقعا اگر من زبان رو کنار گذاشته بودم و روی درس دیگه ای سرمایه گذاری کرده بودم خیلی بهتر بود.میترسم امسالم با نرم افزار شروع کنم ولی بازم کلمات یادم بره .ایا واقعا با نرم افزار کلمه حفظ کنیم همیشه در حافظمون میمونه.خواهش میکنم منو راهنمایی کنید

    • سلام
      با تکنیک لایتنر به مقدار خیلی زیادی شانس یادگیری لغت می ره بالا، محصوصا اگر مثالها رو هم در کنارش مطالعه کنید.
      بعضی از مثالها به شما collocation ها رو یاد می ده و برخی دیگه هم به جهت طنزی که داره یا موقعیت خاصی که داره به خاطر شما می مونه.
      این شانس یادگیری و البته صحت یادگیری رو بالا می بره.
      الزاما کلاس ضامن موفقیت نیست. این نظر واقعی منه. برای برخی مفیده برای عده ای نه. کلاس برای کنکور هم آموزشگاه زبان نرید. کلاسهای کنکوری متفاوت هستند و کلا رویکرد مطالعه زبان در آموزشگاه زبان کاربردی است اما کنکور صرفا به مهارت reading آن هم به صورت خاص و بیشتر آکادمیک می پردازه.
      موفق و پیروز باشید.

  19. دیوید

    اگه من غیرانتفاعی قبول بشم و نروم  دیگه سال بعد نمی تونم کنکور بدم؟

  20. دیوید

    با سلام
    استاد دانشگاه آزاد  تهران معتبر تره یا غیر انتفاعی های تهران ؟
    شهریه کدام کمتره؟

    • سلام
      تقریبا در یه سطح هستن. بستگی به رشته تون هم داره. شهریه غیرانتفاعی ها یه مقدار کمتره تا جایی که اطلاع دارم.

  21. bahar

    سلام آقای جهانشاهی ….ممنونم از پاسخ قبلیتون ..کتاب شما ان شاالله تا دو سه روز دیگه میرسه دستم و من شروع میکنم به خوندنش چند تا سوال داشتم …من متاسفانه کنکور امسال رو منفی زدم با اینکه فکر میکردم همه رو درست زدم . من تو زبان تخصصی ام با اینکه میتونم بعضی از کلمه ها رو معنی کنم اما در آخر جواب سوال درست در نمیاد و معنی کلی رو نمیتونم تشخیص بدم به نظرتون مشکل از کجاست؟ ضمنا ترتیب مطالعه کتاب به چه صورت هستش یعنی جلد اول و دوم به ترتیب باید خونده بشه یا همزمان ؟ضمنا من گرامر رو نخونده بودم برای کنکور …پک dlm  دکتر فرید روهم دارم و میخوام در طی تابستان اونم بخونم با این اوصاف نظرتون چیه ؟من میخوام با امید به خدا و کمک شما حتما به درصد ۵۰-۶۰ برسم رشته هم اجرایی بود …ممنونم از لطفتون .

    • سلام
      برحسب اینکه سطح زبان تون چطوره می تونید با یکی از دو جلد شروع کنید.
      به نظرم ااگه سطح زبانتون خوب نیست، یه روخونی سریع درسنامه گرامر جلد دوم رو بکنید، بعد برید سراغ لغات انتهایی جلد اول. بعد به صورت همزمان گرامر و لغات رو جلو ببرید.
      شما نیازی هم به خوندن سایر منابع برای زبان عمومی ندارید.
      برای زبان تخصصی هم می تونید زبان تخصصی رشته مدیریت اجرایی نگاه دانش رو تهیه کنید.
      اینکه معنی کلمه رو نمی تونید درست تشخیص بدید به دلیل عدم تسلط شما هم بر گرامر و هم بر معناهای دوم و سوم لغاته.
      موفق و پیروز باشید.

  22. Milad

    با سلام
    آقای جهانشاهی خوشبختانه با خوندن کتاب شما تونستم رتبه خوبی در آزمون ارشد بیارم.
    خواستم تشکر کنم و اینکه یه راهنمایی!
    میخوام زبانم رو کلا پیشرفت بدم تا در آینده و دکتری مشکلی نداشته باشم.یا حتی برای آیلتس .
    چه کتاب هایی پیشنهاد میکنید برای واژگان و گرامر؟(گرامر وضعم اصلا خوب نیست)
    هدفم اینه که توی تابستون تا حد ممکن پیشرفت کنم.(بدون کلاس رفتن)
    شما فرض کنین کلا میخوام انگلیسی رو مسلط بشم.
    ممنون میشم اگه اینجا جاش نیست ایمیلی در اختیارم بذارید یا راهنماییتون رو به ایمیلم بفرستید.
    ممنونم.

    • سلام دوست عزیز
      برای بحث گرامر به نظرم جلد دوم کاملا کفایت هست. از پایه بحث شده توش تا آخرین سطح. شما چه تافل و چه آیلتس قصد داشته باشید همین موضوع کفایته. آیا کتابها رو کامل مطالعه کردید؟
      به نظرم حتما دو جلدی رو تا انتها بخونید که پایه ای قوی می شه برای آزمون های بین المللی.
      بعد از خوندن اینها، بر حسب اینکه چه آزمونی می خواید بدید، می تونید از منابع مربوطه استفاده کنید. مثلا اگر تافل می خواید بدید، از کتاب دلتا، کتاب بارونز یا کتاب لانگمن می تونید استفاده کنید. تمامی این کتابها رو هم بدون کلاس می شه خوند.
      موفق و پیروز باشید.

  23. ali

    با سلام

    استاد اگه میشه یه توضیحی بدین که با لغات کتاب رو با لایتنر چجوری بخوونیم.

    من ی سری از لغات رو با روش تیک ۸ خوندم ولی بعضیاشونو فراموش کردم.اگه میشه ی راهنمایی بکنین.

     

    • سلام
      توضیحات کامل لایتنر در بالا اومده.
      حتما مطالعه کنید و اگر موردی بود بفرمایید.
      دقت کنید که یادگیری لغت در جمله فرآیند یادگیری رو تسهیل میکنه. به معنی و مترادف فارسی اکتفا نکنید.

      • ali

        سلام.با روش لایتنر یعنی تک تک لغاتو باید روی فلش کارت بنویسیم؟

        • سلام
          دقیقا. این به نظر من شدیدا یادگیری رو هم افزایش می ده. dictation شما رو هم به طرز معجزه آسایی بهبود می ده.
          اگر زمان دارید (که در حال حاضر حتما هم دارید)، این کار رو انجام بدید.

  24. ایمان لطفی

    با سلام حضور شما،

    ضمن ابراز ارادت قلبی خود به جنابعالی و تیم فعال انگلیسی زیر ذره بین، شما کمک خوبی به من کردید و توانستم ۷۰ درصد در آزمون ارشد مدیریت بزنم. در پایان آماده هر گونه همکاری جهت ادای دین شخصی به جنابعالی هستم.

    شاد باشید

    • سلام آقای لطفی
      بسیار خوشحال شدیم از این موضوع
      به ایمیلمون پیغام بفرستید تا بیشتر در این باره صحبت کنیم
      موفق باشید همیشه

  25. bahar

    سلام آقای جهانشاهی م تازه با سایتتون آشنا شدم و پایه زبانم اصلا قوی نیست کنکور اجرایی رو میخوام شرکت کنم از الان برای خوندن کتابها اقدام کنم ایا به موفقیت در کنکور میرسم و اینکه تهران نیستم ویرایش ۴ کتابتون رو چه جوری میتونم هر چه سریعتر تهیه کنم ؟ممنونم اگه راهنمایی بفرمایید

    • سلام حضور شما.
      بله حتما زمان کافی در اختیار دارید.
      شما می تونید از کتابفروشی های کنکوری شهرتون که کتابهای انتشارات نگاه دانش رو دارن تهیه کنید. همچنین به صورت اینترنتی یا تلفنی (۰۲۱۸۶۷۴۱ – داخلی ۱۰۸) تهیه نمایید.
      آخرین ویرایش جلد اول، ۴ و آخرین ویرایش جلد دوم ۲ است.
      سوالی بود در سایت مطرح کنید.
      موفق باشید.

  26. farzane

    سلام
    من کتاب رو یک ماه و نیم پیش خریداری کردم.ویرایش دو جلد زیر ذره بین رو برام میل کردید.اما مشکل داره وباز نمیشه! لطفا دوباره بفرستید.
    ممنونم

    • سلام
      ما هنوز ویرایش جدید رو فایلش رو روی سایت قرار ندادیم! احتمالا دو سه روز آینده آماده می شه و در سایت برای دانلود قرار میگیره.

  27. سلام . استاد من سربازم  . به سربازا برای خرید کتاباتون تخفیف نمیدید ؟

    • سلام
      خرید کتاب حقیقتا اصلا دست مولف نیست، وگرنه سربازها از دید من به شخصه بسیار هم عزیزن. برای کلاس خواستید، ایمیل بزنید.

  28. شاهرخ محمدی******

    سلام آقای جهانشاهی عزیز کتاب زبان عمومی ارشد زیر ذره بین جلد دوم(گرامر) برای امسال ویرایش شدهو چاپ ۹۴ش با چاپ ۹۳ش آیا فرقی دارند؟

    • سلام
      بله ویرایش شده. هر سال ویرایش می شه.
      به متن درس خیلی چیزی اضافه نشده در حدود ۲ برگ! اما بیش از ۴۰۰ تست مبحثی اضافه شده و تست های کنکور ۹۴٫ مجموعا حدود ۶۰ صفحه تغییر داشتیم.
      موفق باشید.
      توضیحات بیشتر در این لینک.

  29. david

    می خواستم بدونم نرم افزار لایتنر کتابتون(جلد اول لغت ها) کی وارد بازار می شه؟(برای ویندوز یا اندروید فرقی نداره)

    • سلام
      هنوز تو مراحل اولیه است.
      ۵ ماه دیگه احتمالا. شما خودتون شروع کنید به نظرم. برای اندروید فعلا در حال نوشتن هستیم.

  30. sana

    سلام آقای جهانشاهی، وقتتون بخیر
    من توو شناخت اجزا  برای معناکردن جملات مشکل داشتم که گفتین قبل از ادامه حفظ لغات، گرامر رو بخونم و تست بزنم و بعد برگردم سراغ لغات…سوالم اینه که کل گرامر رو بخونم و تست کنکورهارو بزنم یا مبحث به مبحث تست بزنم؟
    واینکه فقط تستای مباحث فصل اول گرامر تو سایت بود،بقیه چی؟

    • سلام
      توی سایت تست های فصل اول و فصل دوم هست. تو صفحات قبلی منوی مطالب بگردید پیدا می شه. برای سایر فصول هم نیاز به تست مبحثی نیست.
      گرامر رو شما روخونی کنید. خیلی هم نیاز به تست زنی نیست. با یه روخونی ساده احتمالا کلیت موضوع دستتون بیاد و بعد برید سراغ لغات.
      نیاز نیست تست های کنکوری گرامر رو الان و تو این مرحله بزنید. تست واژگان و گرامر بمونه برای انتهای تابستان. تست های مبحثی هم اختیاری است و اگر پاسخ هم ندادید مهم نیست. شما با یه دور روخونی به تسلط نسبی و لازم برای درک ساختار دست پیدا می کنید.
      موفق باشید.

  31. Emad

    سلام میشه تاریخ انتشار(ورود به بازار) آخرین ویراش کتاب ها رو بگین؟؟؟

    • سلام
      نمایشگاه کتاب زمان عرضه هر دو جلد است. موقع خرید به سال انتشار (۱۳۹۴) دقت کنید. جلد یک احتمالا همین شنبه میاد اما جلد دوم به روزهای آخر نمایشگاه می رسه.

  32. حسین

    سلام
    خسته نباشید
    استاد من کلیه ی توضیحات رو خوندم ولی توجیح نشدم که باید چه کنم.
    من ویرایش سوم جلد اول رو تهیه کردم.۴۷ درس لغت به هم ریخته رو هم به همچنین و الان با جعبه لایتنر شروع کردم مدتیه روزی ۱۵ لغت با معنای فارسیش میخونم.به همین بسنده کنم یا تستای جلد اول رو هم بزنم ؟مترادف ها رو سعی کنم یاد بگیرم همراه با کلمه ؟مثالی که واسه هر کلمه تو کتاب نوشتین رو چی ؟ اونم یاد بگیرم ؟جلد دوم و گرامر رو چیکار کنم؟الان فقط دامنه لغتم رو بالا ببرم؟
    خیلی نگرانم که نتیجه نگیرم آخه خیلی خیلی رو زبان حساب باز کردم و به درصد بالاش نیاز دارم
    ممنون میشم راهنماییم کنید آقای جهانشاهی
    یا علی …

    • سلام
      تست های جلد اول رو بعد از اتمام لغات بخونید. گرامر هم اول درس رو تموم کنید و بعد برید سراغ تست.
      تست رو می شه پایان تابستان هم بزنید. برای تست کنکور حداقل ۳۰ درس رو بخونید گرچه بهتره که کامل تموم کنید مباحث رو.
      حتما اگه مستمر بخونید بهترین نتیجه رو خواهید گرفت. نگران چیزی نباشید.
      برای گرامر یه دو سری تست رایگان روی سایت هست که اونها رو هم می تونید همزمان با خوندن فصل اول و دوم کتاب بزنید.
      موفق باشید.

  33. farshad

    سلام و خسته نباشید
    من هنوز کتاب رو تهیه نکردم ، و میخوام که برای ارشد از این کتاب استفاده کنم ولی یه سوال داشتم اینکه این کتاب زبان عمومی کلیه رشته ها رو پوشش میده ؟؟ من زبان عمومی بخش معماری برام مهمه ولی تو بخش دانلود رایگان رشته معماری رو ندیدم.
    ممنون میشم راهنماییم کنید . با تشکر

    • سلام حضور شما خواننده عزیز.
      این کتاب کلیه رشته ها به جز پزشکی و MBA رو پوشش می ده.
      اتفاقا خانم یوسف زاده معماری و پس از اون طراحی شهری خوندن و من صنایع و پس از اون مدیریت صنعتی خونده ام. به همین جهت با حساسیت خاصی این ۴ رشته را پوشش داده ایم…
      موفق و پیروز باشید.

  34. sana

    حدود ۱۰ تا از تستا روهم چون نتونستم جمله رو معنا کنم نزدم….دارم از زبان ناامید میشم..میرم سراغ لغت گرامر مشکل دارم…میام سراغ گرامر، تو معنی کردن مشکل دارم…

    • سلام
      اصلا مهم نیست. شما زمان زیادی دارید. نیازی نداره خسته بشید. تازه بخش اول هستید و تا دو ماه دیگه به یه سطح زبانی خوب خواهید رسید.
      زبان چیزی نیست که بدون استمرار و مثلا تو ۴ هفته کسی بتونه فول بشه. ۱۰ تا تست هم واقعا تعداد منطقی ای هست چرا که ترجمه برخی دشواره.
      تست های جمع بندی معمولا سطح بالا هستند.

  35. sana

    i ….. long when the alarm went off.
    چرا جوابhad been sleeping غلطه؟

    • سلام
      به خاطر ترجمه و وجود کلمه long.
      می گه «من خیلی نبود که خوابیده بودم وقتی که آهنگ هشدار شروع به صدا زدن کرد…»
      با گزینه شما می شه: «من خیلی خوابیده بودم وقتی که آهنگ هشدار شروع به صدا زدن کرد…» معنی به هم می ریزه.

  36. sana

    سلام
    from him ( for ten years) when i recieved his last letter……..
    جواب بخاطر for ten years
    hadn`t been hearing
    نمیشه؟طول مدت رو بیان کرده

    • سلام
      در اینجا درست است که از for استفاده شده اما اگر توضیحاتی که در نکته تفاوت حال کامل استمراری و گذشته کامل استمراری نوشته شده دقت کنید، متوجه خواهید شد در اینجا نمی توان از گذشته کامل استمراری استفاده کرد.
      گذشته کامل استمراری یعنی کاری که مرتب در گذشته تا پیش از زمان خاصی داشته انجام می شده که در این مورد معنی نمی دهد! چون خبر نداشتن از کسی امری نیست که به صورت مستمر (دارای استمرار) اتفاق بیفتد. بلکه گزاره ای است خبری در زمان گذشته.

  37. نازنين

    سلام
    کتاب تستی برای گرامر ولغات کنکور ارشد وجود داره که پاسخ تشریحی داده باشه؟
    تستهایی که تو سایت قرار دادین فقط کلید جواب رو داده.
    شما چنین کتابی تالیف میکنید برای امسال؟
    کی به بازار شهرستان میرسه؟ما چون شهرستانیم نمایشگاه کتاب نمیتونیم بیاییم.

    • سلام
      کتاب زبان عمومی ارشد زیر ذره بین (دوجلدی) تماما پاسخ تشریحی ۹ سال اخیر کلیه رشته هاست!
      کتاب ما اصلا پاسخ گزینه ای نداره غیر از برخی از تست های تالیفی و اضافه بر سازمان.
      الان چندسالی هست که در بسیاری از شهرستانها هم این کتاب عرضه می شه. کدوم شهر هستید؟
      از کتابفروشی موسسه پژوهش هم می تونید سفارش بدید. ۰۲۱۸۶۷۴۱ – داخلی کتابفروشی.
      البته جلد اول، ویرایش جدیدش حدود ۱ هفته دیگه چاپ می شه و الان تو بازار نیست.
      اینی که تو سایت هست صرفا یه نسخه preview از کتاب هست و بخشی از کتاب رو برای دانلود قرار دادیم. حدود ۱۵ درصد کل کتاب رو.
      موفق باشید.

      • نازنين

        سلام منظورم تستای موضوعی هست…هرمبحث(فعل،مصدر،اسم و…) جدا.برای تسلط

        • سلام
          تست های موضوعی اضافه بر کتاب هست و در کتاب ویرایش اول منتشر نشده و فقط انتشار اینترنتی داشته. تست های کنکور ارشد اما پاسخ کاملا تشریحی داره.
          شما تو این تست ها هم هر سوالی بود بفرمایید.

  38. excel

    سلام
    استاد این دوره اکسل مقدماتی تخصصی که موسسه گذاشته از اوله اوله اکسله؟  :))
    من اصن تا حالا با اکسل کار نکردم و بلد نیستم همین دوره رو برم؟

    • سلام
      پیغامتون رو دیر دیدم!
      این دوره مقدماتی از اول اول اکسل بود! دوره ۱۰۰ نکته در اکسل، فرمول نویسی پیشرفته هست.

  39. ali

    سلام وخسته نباشید خدمت استادان عزیز.من الان در مقطع کارشناسی در رشته عمران مشغول به تحصیل هستم وامسال امتحان کنکورارشد دارم وان شاالله اگه خدابخواهد میخواهم یه کنکور خوب بدم.من اول با توجه به اینکه زبانم نسبتا خوب بود نمیخواستم برای کنکو زبان را بخونم اونم به دلیل اینکه اطرافیان میگفتند سوالات کنکور سخت وغیر قابل تست زدن است تا اینکه یک بار تو سایت کامنت گذاشتم وشما لطف کردید وجواب   دادید وگفتید این طور نیست وهر سوالی بود بپرسید.استاد عزیز سوال من اینه که الان چه کتابهای زبانی را بخونم؟ چه کتابهایی را اول بخونم؟کتاب زبان تخصصی؟کتاب زبان عمومی ؟کتاب۵۰۴ لغت؟خلاصه توی اینکه از کجا شروع کنم وچی و چه طور بخونم سردرگم هستم . هدف من از امتحان دادن رسیدن به یه دانشگاه خوب است. استاد خواهشمندم کمکم کنید.اگه میشه جوابش راایمیل کنید باتشکر

  40. KAMAL

    سلام استاد . یادگیری معنای مترادف ها ضروریه ؟ منظورم قسمت واژگان کتابتونه  . ممنون

  41. sami

    با سلام و عرض ادب
    من زیر ذره بین ویرایش سوم رو دارم!آیا نیازی به تهیه ویرایش جدید دو جلدی برای کنکور۹۵ هست؟و اینکه جعبه لایتنر یا نرم افزارلایتنر واژگان از کی عرضه میشه؟آیا به نمایشگاه کتاب امسال میرسه؟
    سپاس

    • سلام
      نه نیازی به تهیه ویرایش جدید نیست. تغییرات رو به محض چاپ کتاب روی سایت قرار خواهیم داد.
      جعبه و نرم افزار به نمایشگاه کتاب نمی رسه. داریم روش کار می کنیم. فرآیندی زمان بر است.

  42. sana

    تمرینی که صفحه ۴۲ آوردید:

    این ساختار صحیح را از نظر گرامری چگونه توجیه میکنید؟infinitive or ing-form???
    i would prefer walking to driving
    جواب کاملش رو مگین؟چیزی که من فقط اینکه بعد از حرف اضافه اسم مصدر میاد رو تشخیص دادم…یعنی driving رو…

    • سلام
      جوابش اینه که بعد از prefer باید فعل ing دار باید. از طرفی معنی جمله اینه:
      من ترجیح می دم قدم زدن رو به رانندگی کردن.
      در اینجا to یعنی rather than.. یعنی «نسبت به»
      باید هر دو سمتنش ساختار یکسانی داشته باشن. یعنی اگر یه طرفش ing میاد، اون یکی طرف هم ing بیاد. این جمله هم صحیح است:
      i would prefer to walk rather than to drive.
      دلیلش صرفا استفاده از to نیست و ساختار موازی هم اینجا تاثیر داره. ساختار موازی رو توی صفحات ۱۰۸ تا ۱۱۱ توضیح داده ایم.

      • sana

        سلام ممنون ازپاسختون
        i would prefer to walk rather than to drive
        در این جمله چرا بعدto
        ingفرم نیاوردید؟

        • سلام
          دلیلش ساختار موازی هست. از فصل آخر مبحث ساختار موازی رو مطالعه فرمایید.
          چون پیش از rather than فعل به صورت infinitive اومده، بعد از اون هم باید همون شکل بیاد. اگر قبلش ing بود، بعدش هم ing می شد…

  43. sana

    سلام.منظور از present only تو ص۴۰ چیه؟صورت گذشته رو هم نوشتین که!
    mary isn`t in the class.she must be sick.(present only).
    مگه  could گذشته canنیست؟چرا برای مثال گذشته can، یه جا خودcanوجای دیگهcould نوشتید؟
    i could run fast when i was a child but now i can`t
    that can`t have been true!

    • سلام
      منظور اینه که must تنها در زمان حال استفاده می شه و نباید به اشتباه در گذشته استفاده بشه. برای گذشته اش همون طوری که مثال زده شده باید بیاریم. صرفا تاکید موکد هست چون اشکال خیلیاست.
      در مورد can، دو حالت برای گذشته دارد که هر دو حالت آورده شده است.

  44. sahar

    منظور از “ساده بودن”فعل بعد افعال modalچیه؟
    چرا تو جدولی که ص ۳۹، ۴۰ و۴۱ هست برای صورت گذشته بعضی جاها فعل به صورت گذشته  آمده و بعضی جاها نه؟مثلا درمورد may, might,should,ought toگذشته آمده ویا در موردwhoud rutherمثال چون گذشته کامل ساده است قسمت سوم آمده اما در موردbe supposed to, must,have to,will,be going to ,canفعل بدون تغییر آمده…در این صورت چطور می توان نوع زمان را تشخیص داد؟
    گذشته کاملhe may have been at the library
    i whoud rather have (gone) to the park
    i should have (studied) last test
    اما:
    class was supposed to begin at 10
    i had to go class yesterday
    i could (run) fast when i was a child
    چه زمانی اند و چطور معنا میشوند؟

    • سلام
      یعنی بعد از افعال مدال همچون can، may و … باید شکل ساده بیاد.
      i can go صحیحه نه i can going!! باید شکل ساده فعل (بدون to، ing یا حتی s و es) بیاد.
      سوال دومتون رو خیلی متوجه نشدم!
      برخی افعال مدال صورت گذشته دارند اما برخی دیگر ندارند. برای همین برای برخی مثال گذشته آوردیم و برای آنها که نیامده صورت گذشته ندارند. (در مجموع خیلی حفظ اون جدول رو سخت نگیرید)
      معنای مثالهای شما به ترتیب:
      کلاس فرض می شه که ساعت ۱۰ شروع بشه.
      باید دیروز کلاس می رفتم.
      من می تونستم تند بدوم وقتی که یک بچه بودم.
      موفق باشید.

      • sahar

        سلام پس ساده بودن ربطی به شکل گذشته فعل ندارد…  مثال هایی که نوشتم همه زمان گذشته اند : تو مثال اول beenقسمت سوم فعل است چون زمان گذشته کامل است اما درمثال آخر با این که جمله گذشته است run بصورت گذشته یعنیranنیومده!!!

        • بعد از افعال modal باید حتما فعل به صورت ساده بیاد. اینکه فعل به صورت ساده باشه، ربطی به گذشته یا حال بودن اون نداره. اون چیزی که ملاک هست، خود فعل modal هست که معنای حال بده یا گذشته. مثلا i could run می شه من می تونستم بدوم و i can run می شه من می تونم بدوم.
          پس فعل اصلی شکلش ساده است اما modal تعیین می کنه که حال باشه یا آینده.

  45. حلما

    سلام
    در این جمله ص۳۳ :
    i have three shirts that need to be washed
    زمان فعل be washed حال ساده مجهول است؟ چرا be جای areقرار داده شده؟
    و در ص۳۵:معنای i`d چیست؟
    i  think i`d like to leave now
    خیلی ممنون

    • سلام
      در جمله اول اگر are قرار دهیم بدین شکل خواهد بود:
      i have three shirts that need to are washed
      در حالی که پس از to باید شکل ساده فعل بیاید و شکل ساده فعل am، is، are و … همان be می باشد. زمان جمله همان حال ساده مجهول است.
      در جمله بعدی i’d مخفف شده i would است.
      would like برای بیان مودبانه درخواست بکار می ره:
      من فک میکنم من دلم میخواد همین حالا برم. یا با عرض پوزش باید رفع زحمت کنم!

  46. حلما

    سلام
    وقتتون بخیر
    ص۲۸
    توضیحات و مثال برعکس نیستند؟یعنی توضیح گذشته استمراری با مثال گذشته کامل و برعکس:
    توضیحات:گذشته استمراری تاکید بر عملی ناتمام در گذشته که بطول انجامیده دارد و گذشته کامل استمراری تاکید بر زمانی خاص پیش از زمان یا اتفاقی دیگر در گذشته دارد.
    معنای مثال گذشته استمراری:او خسته شد چون داشت به شدت تمرین می کرد.{یعنی تو اون لحظه دلیل خستگی اش انجام تمرینات سخت بود}
    مثال گذشته کامل استمراری:او خسته شد چون داشته به شدت تمرین می کرده.{یعنی اون خسته شده بود چون در طول یه مدت به صورت مستمر داشته تمرین میکرده، ((ممکنه هنوز تمریناتش ادامه داره یا درهمان دوران از تمرینات دست کشیده.))
    گذشته کامل داره تاکیده میکنه روی عملی ناتمام که بطول انجامیده…!!!

    • سلام
      کل متن صحیحه. تنها برای وضوح بهتر باید این بخش باید بدین صورت تغییر کنه:
      “ممکنه هنوز تمریناتش ادامه داره” باید بشه ” ممکنه تمریناتش در اون زمان هنوز ادامه داشته”
      برای درک بهتر اینجوری در نظر بگیرید:
      مثلا ۱۰ روز پیش رو میذاریم مبدا زمان در گذشته.
      گذشته استمراری می گه توی دقیقا همون ده روز قبل داشته تمرین می کرده و برای همین خسته بوده
      اما گذشته کامل استمراری می گه، مثلا از ۱۴ روز قبل تا ۱۰ روز قبل داشته تمرین می کرده و برای همین خسته است (حالا می تونه تو روز ۱۰ام هم در حال تمرین باشه یا نه به خاطر اثر تمریناتش تو روز ۱۴ تا ۱۱ خستگی تو بدنش باقی مونده باشه.)

  47. sahar

    سلام صفحه ۲۸ منظورتون از افعال غیراستمراری چه فعل هایی هست؟

    معنی این جمله  که youآخرش اومده چی هست؟
      i won`t get a promotion until i have been working here as long as you

    • سلام
      افعال زیر معمولاً به ندرت به‌صورت استمراری به کار می‌روند و به آن‌ها غیراستمراری می¬گویند:
      افعال انتزاعی: want، cost، need، care، owe، …
      افعال مالکیت: own، belong، possess، …
      افعال حسی: like، love، hate، dislike، fear، …
      معنی جمله:
      من ترفیع درجه نخواهم داشت تا زمانی¬که به اندازه تو اینجا کار کرده باشم

  48. مختار

    سلام.
    من تا الان کتاب های ۵۰۴ و لغات ضرروی تافل رو خوندم و لغات دبیرستان رو هم تموم کردم و کتاب ۱۱۰۰ رو هم خریداری کردم و می خوام شروع کنم به خوندن بنظر خود مولف آیا ضرورتی برای خرید کتاب ارشد زیر ذره بین وجود داره یا خیر؟ اگه جوابتون مثبته دلیل بیارید؟

    • سلام
      کتاب زیر ذره بین اساسا چیزی جدای ۵۰۴ و لغات تافل و ۱۱۰۰ هست. این سه کتاب مجموعا حدود ۵۰ درصد لغات کتاب زیر ذره بین (که همان لغات کنکور هست) رو تشکیل می دن.
      ضمن آنکه برای آمادگی برای کنکور نیاز به تست زنی و مشاهده تست های سالهای اخیر کنکور ارشد است. همچنین برای مرور مباحث گرامری و حل کلوزتست ها جلد دوم زیر ذره بین در نظر گرفته شده که در کتابهایی که فرمودید پوششی از مباحث گرامری داده نشده است. از این رو تهیه آن دو جلد می تواند کمک شایانی به تسلط شما بر سوالات کنکور ارشد داشته باشد.
      موفق و پیروز باشید.

  49. elaheh

    سلام. وقت بخیر
    من برا ۹۴ کنکور دادم ولی فک کنم رتبم خوب نشه
    میخوام زبان رو برا کنکور ۹۵ از الان شروع کنم، به نظر شما با چه ترتیبی کتابها رو بخونم
    من ۲جلد کتابای شما رو دارم. تقریبا نصف لغات رو مسلط بودم ولی فک کنم تا الان فراموش کرده باشم
    و از جلد ۲ هم تقریبا ۷۵% مطالب رو مسلط بودم.کنکور ۹۴ ، از ۵ تا ۴ تا جواب دادم که ۳ تاش درست بود
    خالا شما راهنمایی کنید که چطوری شروع کنم و چه کتابایی رو بخونم؟
    اینم بگم که حافظه ضعیفی دارم، دیر یاد میگیرم و زود فراموشم میشه
    ممنون از لطفتون

    • سلام
      بر اساس درسنامه موجود در سایت، لغات رو یاد بگیرید حتما. به نظرم کتاب دیگه ای هم لازم نیست تهیه کنید.
      جلد اول و دوم کافی هست. سعی کنید تسلط رو بر گرامر کامل کنید و تست های کنکور رو بزنید.
      ما تغییرات زیر ذره بین هم روی سایت طی هفته های پیش رو قرار می دیم، اونها رو هم دانلود کنید و حتما مطالعه کنید.
      برای اینکه لغات زود فراموش نشه، از تکنیک لایتنر استفاده کنید و سعی کنید لغت رو در جمله یاد بگیرید نه صرفا با کلمه و معنی. کاربرد لغت مهم تر از یادگیری معنی به تنهایی است.
      موفق باشید.

  50. sahar

    سلام
    فقط تو زمان آینده کامل قید قبل از فعل کمکی قراره داره و بقیه بعد فعل کمکی یعنی دقیقا قبل فعل اصلی؟

    ص۲۴آینده کامل ساده:
    will you (only have learned) few words?
    you are only going to have learned a few words.
    ص۲۵گذشته کامل:
    the train( had just left) when i arrived at the station.
    حال کامل:
    i have just eaten
    آینده ساده:
    you will never help him.
    you are never going to meet jane.

    • سلام
      اون موضوعی که مطرح کردید به جهت سوالی شدن هست. در همون مثال دوم که فرمودید، only بین are و going قرار گرفته.
      برای توضیحات بیشتر در مورد جایگاه قرارگیری قید، صفحه ۲۹۴ رو مطالعه کنید و دقت داشته باشید که این جایگاه الزاما ثابت یا قاعده مند نیست.

      • sahar

        سلام ممنون از پاسختون اما مگر با سوالی شدن جایگاه قید هم تغییر می کند؟ you willدرحالت سوالی will youمی شود…چرا onlyکه باید بعد have بیاید قبل آن آمد؟ واینکه قاعده مند نیست یعنی هرجایی می شود بیاید؟

        • سلام
          قاعده مند نیست یعنی دارای استثنائات متعدد است و قابل فرموله شدن نمی باشد.
          البته من باز هم درک نکردم. جایگاه قید در این مثال شما، کاملا اصولی است. جایگاه قید بر اساس تاکید جمله می تواند تغییر نماید. مثلا اگر تاکید بر قید باشد، حتی می تواند به ابتدای جمله نیز منتقل شود. معمولا قید تکرار یا بین فاعل و فعل می آید یا در صورت وجود فعل کمکی بین فعل کمکی و فعل اصلی می آید. در اینجا بین فعل کمکی are و بخش اصلی going to have learned آمده است.
          البته این قید در ابتدا، انتها یا جاهای دیگر نیز ممکن است ظاهر شود.
          توضیحات کمبریج در مورد جایگاه قید را مطالعه نمایید.

        • sahar

          سلام پاسخ زیر رادیدم ممنون
          بین این دو جمله مشکل دارم ….onlyقبل have و justبعدhad….
          ص۲۴آینده کامل ساده:will you (only have learned) few words?
          ص۲۵گذشته کامل:
          the train( had just left) when i arrived at the station.

           

        • سلام
          در اینجا زمان هاش متفاوته.
          تو جمله اول، will فعل کمکیه و حمله دوم had. در هر دو قید پس از فعل کمکی اومده. have برای جمله اول، فعل کمکی ثانویه است.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top