زبان عمومی دکتری و ارشد

جهانشاهی - یوسف زاده

پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

در این مطلب قصد داریم مهمترین سوالات دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری را پاسخ دهیم. شما می توانید سوالات خود را در مورد نحوه مطالعه زبان عمومی و همچنین در مورد چهار جلدی زبان عمومی زیر ذره بین در انتهای این مطلب بیان نمایید.

به تمامی نظرات رسیده در پایین این صفحه در اسرع وقت پاسخ داده می شود.


نحوه مطالعه و تحلیل سوالات زبان عمومی دکتری و ارشد

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی ارشد چگونه است؟

سوالات زبان عمومی کنکور ارشد، مشتمل بر 30 سوال برای هر رشته و گرایش می باشد. این 30 سوال به دو گروه 15 سوالی تقسیم می شود: زبان عمومی و زبان تخصصی.

  • سوال 1 تا 10 سوالات زبان عمومی و مرتبط با مبحث واژگان است.
  • سوال 11 تا 15 سوالات زبان عمومی و از بخش گرامر آن است. این بخش از سوالات در قالب کلوزتست مطرح می شود.
  • سوال 16 تا 30 سوال زبان تخصصی هر رشته است. معمولا در این بخش، داوطلبان با سه متن تخصصی روبرو هستند که از آنها سوالات تخصصی رشته مورد نظر پرسیده می شود. گاها دیده شده که یکی از این متنها حذف شده و به جای آن 5 تک سوال تخصصی پرسیده می شود. (یعنی با دو حالت روبرو هستیم: 3 متن تخصصی و هر متن 5 سوال؛ یا دو متن تخصصی هر متن 5 سوال به همراه 5 سوال جای خالی)

برای پاسخ به سوالات 1 تا 15 خواندن جلد 1 تا 3 کتاب زبان عمومی زیر ذره بین کفایت می کند. (جلد اول و سوم برای سوال 1 تا 10 و جلد دوم برای سوال 11 تا 15 طراحی شده است.) همچنین برای پاسخگویی به سوالات تخصصی رشته خود، لازم است علاوه بر دانش مطلوب در زمینه رشته خود، با تکنیکهای پاسخگویی به متن آشنا باشید. در جلد سوم زبان زیر ذره‌بین، این تکنیکها در کتاب ذکر شده است. شما با خواندن همان سه جلد و بدون مطالعه زبان تخصصی به طور متوسط می توانید به درصد 60 در زبان عمومی و تخصصی کنکور دست یابید. برای درصد بالاتر نیاز است تا متنهای زبان تخصصی رشته خود را طی 11 سال اخیر کنکور، پاسخ دهید.

سبک و تعداد سوالات زبان عمومی دکتری چگونه است؟

در کنکور دکتری، خبری از سوالات زبان تخصصی نیست و تمام 30 تست، سوالات زبان عمومی هستند. تقسیم بندی سوالات کمی متفاوت از کنکور ارشد است:

  • سوال 1 تا 8 سوالات گرامری است. این سوالات در قالب تک جمله مطرح می‌شود.
  • سوال 9 تا 20 سوالات واژگان است.
  • سوال 21 تا 30 سوالات درک مطلب است. متن درک مطلب، آکادمیک است اما تخصصی نیست. شما با دو متن روبرو خواهید بود که از هر کدام 5 تست مطرح می‌شود.

برای پاسخ به کلیه سوالات فقط خواندن دو منبع کفایت است: جلد اول زبان زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره بین. جلد اول برای تسلط و عمق یادگیری بهتر واژگان است اما خواندن آن اختیاری است. کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین شامل گرامر، درک مطلب، واژگان، تستهای تالیفی، تستهای مبحثی و نهایتا تستهای کنکور دکتری سال 90 تا 97 است. بنابراین یک کتاب همه منظوره است که نه تنها برای کنکور دکتری که برای آزمون زبانی که پس از آن خواهید داشت، مفید خواهد بود.

کدام منابع بیشتر مورد تاکید طراحان کنکور دکتری و ارشد است؟

معمولا طراحان زبان عمومی، بر روی منبع خاصی نظر ندارند. سوالات از طیف گسترده ای از منابع مطرح می شود. به همین جهت اصلا نمی توان منبع خاصی را برای سوالات در نظر گرفت. برای اولین بار در سری کتابهای زبان عمومی زیر ذره بین منبع هر سوال ذکر شده است. سعی شده تا تمامی مثالهای انتهای کتاب و سوالات تالیفی از همان منابع مطرح شوند تا بتوانند راهگشای شما باشند. اما پراکندگی منبع بسیار زیاد است. شما قادر خواهید بود تا روند کنکور را از مطالعه این مجموعه کتب درک کنید که خود کمک بزرگی است. منابع متفاوت اند اما روند کاملا یکسان است. فلذا جهت مشاهده لغات پرتکرار کنکور سالهای اخیر به جلد اول کتاب زبان عمومی زیر ذره بین و برای گرامر به جلد دوم زبان زیر ذره بین یا کتاب زبان دکتری زیر ذره بین مراجعه کنید. تکنیک درک مطلب برای ارشد در جلد 3 و برای دکتری در کتاب زبان دکتری زیر ذره بین ذکر شده است.

منبع دقیق زبان عمومی برای کنکور ارشد و دکتری چیست؟

  • منبع کنکور زبان عمومی ارشد

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

جلد 2 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ آموزش و تست گرامر کنکور ارشد

جلد 3 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ مجموعه تست واژگان کنکور ارشد و دکتری

کتاب زبان تخصصی؛ بر حسب رشته این کتاب متفاوت است. کتابی تهیه کنید که پاسخ تشریحی زبان تخصصی 11 سال اخیر رشته‌تون رو داشته باشه.

  • منبع کنکور زبان عمومی دکتری

جلد 1 زبان عمومی زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش عمیق و حرفه‌ای واژگان

کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین چاپ نگاه دانش؛ شامل آموزش و تست گرامر، آموزش و تست درک مطلب، واژگان و تست واژگان، آزمونهای تالیفی، و نهایتا پاسخ کنکور دکتری سال 1390 تا 1397

آیا مطالعه کتابهای 504 و لغات ضروری تافل برای کنکور کافی است؟

بر مبنای سوالات سالهای اخیر، می توان گفت که مطالعه کتابهای 504 و تافل تنها به بخش کوچکی از نیاز شما برای کنکور ارشد پاسخ خواهد داد.

هر دوی این کتابها، کتابهای بسیار خوبی هستند و از نظر زبانی سطح بسیار خوبی دارند اما نمی توان آنها را برای کنکور جامع دانست، بدین معنی که پس از مطالعه هردوی آنها حتی هنوز به نیمه راه نرسیده اید و مطالب زیادی هستند که می بایست مطالعه نمایید. هر دوی این کتابها در سایت برای دانلود قرار داده شده اند.

تکنیک مطالعه به روش tick eight یا 8 تیک اصلاح شده چگونه است؟

هشت تیک یا تیک ایت

تیک ایت گاج

تکنیک تیک‌ایت، به نقل از سایت انتشارات گاج، تکنیکی است که بر مبنای تکرار لغات در ذهن عمل می‌کند. این تکنیک یکی از روش‌های به‌خاطرسپاری لغات در ذهن است.

ما تکنیک را براساس تجربه و اطلاعات رسیده از سوی دانشجویان، به‌گونه‌ای اصلاح نموده‌ایم که شانس فراموشی آن به حداقل برسد. و اما این تکنیک، چگونه است؟

بر اساس تجربه چندین ساله مولفین، 2600 لغت در طی 112 روز تقسیم‌بندی شده‌اند. هر روز شامل 15 تا 35 لغت است. سادگی و دشواری یادگیری روزها تقریباً برابرند و متوسط تعداد لغات در هر روز 24 عدد می‌باشد.

در زیر هر یک از واژگان دروس، 3+8 خانه مربع شکل وجود دارد. شما برای یادگیری واژگان، در روز اول تمامی واژه‌های درس 1 (روز یکم) را به دقت می‌خوانید. این مطالعه شامل خواندن مثال، ترجمه مثال و فکرکردن به هر واژه است. با توجه به عمق اولین دور مطالعه، برای این مرور، حتما یک تیک در نظر بگیرید. در روز دوم، این تکنیک برای روز‌های اول و دوم اعمال می‌شود؛ به اینصورت که اینبار صرفا واژه‌های درس اول را مجددا مرور می‌کنید و اگر معانی فارسی آن را بلد بودید، تیک زده و در غیراینصورت ضربدر می‌زنید و برای درس دوم، چون اولین دور از مطالعه آن است، با عمق به همراه مثال و مترادف خوانده و تیک می‌زنید. در روز سوم برای دروس روزهای اول، دوم و سوم و به همین ترتیب در روز هشتم، برای دروس مربوط به روزهای اول تا هشتم همین کار انجام می‌شود. یعنی 8 روز پشت سر هم باید لغات یک درس را نگاه بیندازید. اگر لغتی 8 تیک خورد، از این مرحله عبور کرده است اما اگر برفرض لغتی 2 ضربدر و 6 تیک داشت، باید روزهای متوالی بعدی نیز آن لغت خوانده شود تا به 8 تیک برسد. (یادتان نرود بالای هر درس تاریخ اولین روز مطالعه آن را بنویسید). این عمل مرتباً برای هشت روز اخیر انجام می‌شود. بدین معنی که در روز نهم این تکنیک برای صفحات روزهای دوم تا نهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و در روز دهم، برای دروس روزهای سوم تا دهم (به همراه لغات کمتر از 8تیک‌خورده) و … انجام می‌گیرد و یکی‌یکی درس‌ها و لغات از گردونه دشوار 8 تیکِ آغازین عبور می‌کنند.

اما حکایت تیک 9، 10 و 11 چیست؟

ما طبق بازخورد از دانشجویان به این نتیجه رسیده‌ایم که 8 تیک در 8 روز پشت‌سرهم برای یادگیری بلندمدت کافی نیست. تکنیک 11 تیک را با کمک 60 دانشجوی داوطلب پیاده‌سازی نموده و نتایج فوق‌العاده‌ای پس از آزمایش حاصل شد. اما این تکنیک چگونه است؟ برای این کار، کافی است شما در روز 15 ام، روز 30 ام و روز 60 ام تیک‌های 9، 10 و 11 را بزنید. یعنی علاوه بر 8 روز آغازین، سه مرور دیگر با فواصل گفته شده داشته باشید. منظور از روز 15، 15 روز بعد از تاریخ نوشته شده بالای هر درس است (چه لغاتی که 8 تیک را سریع خوردند و چه لغاتی که تیک کمتری خوردند). این موضوع به‌شدت بر روی یادگیری اثر مثبت خواهد گذاشت.

فایل صوتی زیر به شما دقیق این تکینک را شرح خواهد داد:

توضیح صوتی طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده

فایل صوتی را برای درک بهتر طریقه استفاده از تیک ایت اصلاح شده گوش کنید.

دانلود فایل

تکنیک مطالعه به روش لایتنر چگونه است؟

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر

جعبه لایتنر یک قوطی در باز است که از پنج قسمت تشکیل می شود.

عرض قسمت های مختلف به ترتیب ۱۵,۸,۴,۲,۱ واحد است. این جعبه را می توانید خودتان با مقوا، جعبه یا قوطی های پودر لباسشویی ، کفش و… درست کنید، یا اینکه از بازار تهیه نمائید.

این روش را می توانید برای یادگیری لغات زبان انگلیسی،فارسی و یا هر فرمول یا مطالب درسی فراری که می خواهید به خاطر بسپارید به کار گیرید.

هر موضوع یادگرفتنی را روی یک برگ کاغذ(فیش) بنویسید. دقت کنید که روی هر فیش تنها یک موضوع یادگرفتنی نوشته شود. یعنی لغت را در یک روی کاغذ و جواب آن را در روی دیگر برگه می نویسید.

مراحل کار با لایتنر:

۱. روز اول: تعدادی از برگه ها را تکمیل می کنید و پس از اینکه هر دو روی برگه را یکی دو بار مرور کردید، برگه ها را در خانه اول جعبه قرار دهید. می توانید هر روز، ده پانزده یا تعداد بیشتری برگه آماده نمائید.شاید در بعضی روزها هم برگه ای تهیه نکنید.

۲. روز دوم: ابتدا برگه هایی را که دیروز تهیه کرده بودید از خانه اول بردارید.سؤالات را از روی برگه بخوانید و سعی کنید جواب ها را به خاطر بیاورید. آنهایی را که بلد نبودید، مجدداً در خانه اول قرار دهید و آنهایی را که بلد بودید، به خانه دوم منتقل کنید. پشت این برگه های خانه دوم یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار دهید.

در پایان، برگه هایی را که در روز دوم برای اولین بار تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۳. روز سوم: به برگه های خانه دوم دست نمی زنید زیرا خانه دوم هنوز تکمیل نشده است و ظرفیت دو گروه برگه را دارد. پس باز هم از برگه های خانه اول شروع می کنید و برگه هایی را که جواب سؤالاتشان را بلد هستید به خانه دوم منتقل می نمائید و در پشت کاغذ رنگی قرار می دهید تا این برگه ها با برگه های روز گذشته مخلوط نشود. برگه هایی که پاسخشان را بلد نیستید به همراه برگه های جدیدی که امروز تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.

۴. روز چهارم:

الف) ابتدا از خانه دوم شروع کنید، زیرا خانه دوم ظرفیت دو گروه برگه را دارد و ظرفیت آن روز قبل تکمیل شده است. ولی فقط برگه های ردیف جلوتر را برمی دارید.(یعنی برگه هایی که جلو کاغذ رنگی قرار دارند) سؤالات روی این برگه ها را مطالعه می کنید و اگر جواب درست دادید برگه ها را در داخل خانه سوم و در ابتدای آن قرار می دهید و پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا فاصله گذاری مشخص شود. ضمناً برگه های باقی مانده در خانه دوم را جلوتر می برید و کاغذ رنگی را در پشت این برگه ها می گذارید.

ب) سپس به خانه اول برگردید و برگه های آن را بردارید و آنهایی را که بلد هستید در خانه دوم و پشت کاغذ رنگی قرار دهید.

ج) برگه هایی که پاسخ آنها را بلد نیستید و همچنین برگه های جدیدی را که تهیه کرده اید در خانه اول می گذارید.

۵. خانه سوم برای چهار گروه برگه در نظر گرفته شده و باید چهار روز صبر کنید تا این قسمت تکمیل شود.البته هر روز پس از ورود برگه ها از خانه دوم به خانه سوم پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی می گذارید تا قسمت سوم هم به تدریج و پس از چهار روز تکمیل شود.

۶. خانه چهارم جای هشت گروه برگه را دارد و هشت روز پس از ورود اولین برگه ها پر خواهد شد. خانه پنجم جای پانزده گروه برگه را دارد و شانزده روز پس از ورود اولین برگه ها، این قسمت تکمیل می شود. یعنی اگر شما در کارتان وقفه ای نیندازید سی روز طول خواهد کشید تا هر پنج قسمت جعبه لایتنر تکمیل شود. توجه دارید که بین هر دو گروه برگه یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار می دهید تا برگه های مربوط به روزهای مختلف با یکدیگر مخلوط نشوند.از روز سی و یکم به تدریج برگه ها از داخل جعبه خارج می شوند و شما می توانید این برگه ها را بایگانی نمائید. زیرا پس از پنج بار تکرار موفقیت آمیز هر برگه در زمان های متفاوت، می توانید مطمئن باشید که آن موضوع را برای همیشه فرا گرفته اید و هیچگاه آن را فراموش نخواهید کرد.

به این ترتیب شما با روشی که شبیه بازی انفرادی است، در اوقات فراغت می توانید با کمترین میزان اتلاف وقت آنچه را که یادگیری اش برایتان مشکل تر است بیشتر تکرار کنید و زودتر و برای همیشه به خاطر بسپارید و آنچه را که زودتر یاد می گیرید فقط با پنج بار تکرار برای همیشه فرا بگیرید.

نکته مهم: در هر مرحله که به سؤال یک برگه نتوانستید جواب دهید باید آن را به اولین خانه برگردانید.

آیا خواندن معنی و لغت فارسی به تنهایی کافی است؟

خواندن معنی و لغات فارسی به تنهایی نمی تواند کمک شایانی به شما کند. حتما می بایست کاربرد لغت در جمله را نیز مدنظر قرار دهید. بسیاری از لغات معنی خود را در جمله به شما نشان خواهند داد. باید بیاموزید که معنی لغات را در قالب جمله حدس بزنید.

خواندن متون زبان بهترین راه افزایش دامنه لغات است. اینکه شما یک دیکشنری انگلیسی به فارسی متحرک باشید! نمی تواند به بسیاری از نیازهای زبانی شما پاسخ دهد. باید بتوانید ساختار جمله را درک کنید، معنای لغات را در کاربردهای مختلفشان شناسایی کنید و در نهایت بهترین معنا را برای جمله برگزینید.

پس حتما علاوه بر معنی فارسی، از مثالهایی که لغات مورد نظر را در بر دارند، بهره ببرید. جلد اول زیر ذره بین بر این مبنا، علاوه بر معنای فارسی، 5000 مثال ترجمه شده از هر لغت ذکر نموده است که در این نوع، اولین کتاب کنکور دکتری و ارشد به شمار می آید. گرچه بعدها کتابهایی از این ایده رونویسی کرده‌اند.

روند مطالعه برای زبان انگلیسی کنکور ارشد و دکتری چگونه باید باشد؟

برای مطالعه زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد حتما می بایست بر حسب سطح زبانی خود، تصمیم منحصر به فرد اتخاذ نمایید.

بدین منظور می بایست در نظر بگیرید که دامنه لغات شما تا چد حد وسیع است؟ آشنایی شما با ساختار جمله تا چه اندازه است؟ درک شما از معنای جملات و متون به چه میزان است؟

فایل صوتی زیر بصورت دقیق به شما خواهد گرفت که روند صحیح مطالعه باید چگونه باشد:

چطور و از کجا برای زبان کنکور دکتری شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

چطور و از کجا برای زبان کنکور کارشناسی ارشد شروع کنم؟

دانلود فایل صوتی بالا

این لینکها نیز راهنمایی‌های بسیار خوبی برای مطالعه شما دارند:

آیا رفتن به کلاس کنکور برای زبان می تواند مفید باشد؟

بدون شک صرف حضور در کلاس نه تنها برای زبان بلکه برای سایر دروس نیز نمی تواند تضمین کننده موفقیت شما در کنکور باشد. بالطبع، اگر اننتخاب صحیحی برای کلاس داشته باشید، کلاس کمک حال شما در درک بهتر مفاهیم خواهد داشت.

چنانچه در کلاسی حاضر هستید، حتما و همزمان با کلاس پیش رفته و در روزهای حد فاصل بین جلسات کلاس به خواندن مباحث مطرح شده و افزایش دامنه لغات خود بپردازید. اگر به دلایلی همچون عدم تمکن مالی، عدم دسترسی به کلاسهای اساتید مطرح یا حضور در شهرستانها و عدم امکان رفت و آمد به تهران قادر به شرکت در کلاسها نیستید، می توانید با تکیه بر دانش کتابها به موفقیت کاملی دست پیدا کنید و یا از کلاسهای آنلاین و غیرحضوری کنکور ارشد استفاده نمایید.

در حقیقت کلاسها می توانند همانند کاتالیزور عمل کنند و راه شما را به شرط همراه شدن با کلاسها برای رسیدن به موفقیت کوتاه نمایند اما هرگز اینگونه نیست که بدون شرکت در کلاس نتوان به موفقیتی دست یافت.

در نهایت پاسخ پرسش بالا مثبت است. حتما کلاسها مفید هستند اما باز همه چیز به تلاش شما باز می گردد.

ما بدلیل اینکه در ایران نیستیم، صرفا کلاس آنلاین داریم که از تمام ایران قابل شرکت است؛ برنامه این کلاسها در لینک زیر آمده است:

کلاس زبان آنلاین زبان عمومی زیر ذره بین 

قیمت کلاس را پایین درنظر گرفته ایم که برای قشر وسیعی شرکت در کلاس مقدور باشد اما چون کار ما نویسندگی است و نه برگزاری کلاس، تعداد کلاسهای ما محدود است. برنامه کلاسها در لینک ذکر شده است و امکان برگزاری کلاس بیش از 10 بار در سال را به دلیل مشغله فراوان نداریم. همانطور که ذکر شد، در صورت عدم دسترسی یا عدم امکان حضور در کلاسها، نگران چیزی نباشید. موفقیت تنها با تلاش مداوم شما قابل دستیابی است و بسیاری از رتبه های برتر تنها به منابع اصلی و شرکت در آزمونهای آمادگی کنکور برای موفقیت اکتفا نموده اند.

برای زبان یک چیز ضامن موفقیت: تلاش خود فرد

می خواهم تستهای بیشتری علاوه بر کنکورهای سال گذشته بزنم. چه منبعی توصیه می نمایید؟

وبسایت زبان عمومی زیر ذره‌بین هرساله در زمان نزدیک به کنکور، تعدادی آزمون تالیفی برگزار می‌نماید. این آزمونها رایگان بوده و کمک به دانشجویان کنکوری خواهد بود. همچنین در صفحه پشتیبان کتابها،تستهای بیشتری آرشیو شده است که تنها برای دارندگان کتابهای زبان زیر ذره‌بین قابل دسترس است.

سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین تعداد زیادی از منابع مناسب تست زنی در بخش دانلودها قرار داده شده که مطالعه آنها می تواند منابع جدیدی از تستهای کنکور پیش روی شما قرار دهد.

من زبانم خوب نیست، آیا بهتر نیست قید زبان را بزنم و بر روی سایر دروس تمرکز کنم؟

خیر، شما حتما یک روز در زندگی می بایست برای این مشکل چاره ای بیندیشید. پاسخ به نیاز زبانی شما، چه در مقطع دکتری، چه به منظور ادامه تحصیل در خارج از کشور و چه برای رسیدن به درجات عالی در کار الزامی است. بهتر است از فرصت کنکور بیشترین استفاده را نموده و با یک تیر دو نشان بزنید. زبان راه ارتباطی شما با سایر فرهنگهاست. چنانچه زبان شما تقویت شود، به سادگی قادر به کار با تکنولوژی های روز هستید و می توانید با سایر ملل و تمدن ها ارتباط برقرار کنید. پس یکبار برای همیشه با خود تعارف را کنار گذاشته و بر ترس بی مورد ندانستن زبان فایق آیید.

همچنین تاثیر درصد بالای زبان در کنکور بر کسی پوشیده نیست. میانگین کلی درصد زبان رتبه‌های برتر طی سالهای اخیر روند صعودی داشته و چنانچه بدنبال حضور در دانشگاههای خوب هستید، نیازمند درصد بالا در این درس خواهید بود. فایل صوتی زیر، توضیحات کاملی بر چرایی پاسخ به سوالات زبان خواهد داد:

❓چرا در کنکور باید به سوالات زبان پاسخ داد؟ چرا نباید از زبان برای یک عمر فرار کرد؟

دانلود فایل صوتی بالا

تکنیکهای پاسخگویی به متون تخصصی و سوالات درک مطلب چیست؟

جهت پاسخگویی به سوالات زبان تخصصی کنکور ارشد رشته خود می بایست با تکنیکها و راهکارهای پاسخگویی به سوالات درک مطلب آشنا باشید. در جلد سوم زبان عمومی زیر ذره بین و کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین، بر مبنای تستهای کنکور کلیه رشته ها، راهکارهایی بسیار عملی و ساده برای پاسخگویی آموزش داده شده است. گردآوری این تکنیک ها در قالب زبان عمومی دکتری و ارشد به گونه ای که برای کلیه رشته ها قابل استفاده باشد برای اولین بار صورت پذیرفته است. به امید اینکه برای شما مفید واقع گردد.

همچنین در ویدئوی زیر، استاد جهانشاهی طی 2 ساعت به شما به صورت رایگان این تکنیک‌ها را آموزش می‌دهد:


سوال پیرامون کتب زبان عمومی زیر ذره بین

جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین را از کجا شروع کنم؟

پاسخ به این سؤال بستگی به سطح زبان شما و زمانی که شروع به خواندن این کتاب می‌کنید دارد.

اگر واژگان دوران دبیرستان، به‌کل از ذهن شما رفته و مدت زمان زیادی است که واژه‌خوانی را رها نموده‌اید، حتماً در ابتدا مروری بر واژگان و گرامر دبیرستان نموده و سپس سراغ این جلد بیایید. پیش‌فرض این مجموعه بر این است که شما حداقل‌های دامنه واژگان و گرامر را در دبیرستان آموخته‌اید. (در سایت و کانال زبان زیر ذره‌بین، جزوه دبیرستان به رایگان قابل دانلود است.)

برای داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد توصیه می‌شود که مستقیماً با همین کتاب شروع کرده و به همین منبع اکتفا نمایند. اگر زمان اندکی در اختیار دارید (2 تا 3 ماه)، توصیه می‌کنیم واژه‌هایی که 2 یا تعداد بیشتری تکرار در کنکور دارند را مطالعه کنید.[1]

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

توصیه ما برای داوطلبان کنکور دکتری این است که تمامی دروس را مطالعه کنند و تا حدودی بر مترادف‌ها نیز متمرکز شوند. درصورتی‌که مطالعه این کتاب را خیلی زود به اتمام رساندید و وقت کافی داشتید، منابع اضافی را از بخش دانلودهای سایت زبان عمومی زیر ذره‌بین به رایگان دانلود کرده و مطالعه نمایید. بدیهی است که پاسخ به تست‌های دکتری 7 سال اخیر نیز باید در برنامه شما گنجانده شود. (افرادی که وقت اندکی دارند (زیر 2 ماه)، واژه‌های با دوبار تکرار یا بیشتر را برطبق پاورقی شماره 1 مطالعه کنند.)

توجه: مطالعه بخش‌های تحت عنوانِ «آزمودن» در درون کتاب برای این داوطلبان اختیاری است.

به داوطلبان آزمون‌های بین‌المللی و داخلی توصیه می‌گردد که علاوه بر مطالعه این مجلد، حتماً تست‌های آزمون‌های قبلی را نیز مرور کنند. لغات این کتاب، تا حد بسیار مطلوبی کلیه نیازِ شما را برای پاسخگویی به سؤالات reading، speaking و writing رفع خواهد نمود.

توجه: مطالعه بخش «آزمودن» در داخل دروس برای داوطلبان آزمونهای بین المللی مثل TOEFL و IELTS توصیه می‌شود.

تکنیک پیشنهادی مرور لغات، «تیک‌ایت (Tick8) اصلاح‌شده» است. برای آشنایی با این تکنیک، حتماً مقدمه فصل سوم این جلد را مطالعه کنید. همچنین در نظر داشته باشید که تمرین و تست‌زنی، بخش حیاتی از موفقیت شما را شامل می‌شود. لذا از تست‌زنی و یادگیری و مرور داده‌های ذهنی غفلت ننمایید. این تکنیک شما را بی‌نیاز از هر نرم‌افزاری خواهد کرد.

[1]  منظور از تکرار واژه، شماره‌ای است که بصورت عددی یا ستاره جلوی هر واژه نوشته شده است. مثلا **1 یعنی یکبار تکرار در کنکور کارشناسی ارشد و دوبار تکرار در کنکور دکتری، در نتیجه مجموعا 3 بار تکرار که نشان‌دهنده اهمیت این واژه است.

آیا لغاتی که تعداد تکرار پایینی دارند، اولویت پایین تری دارند؟

هرگز بدین صورت نیست. لغات با تکرار پایین تا حدود زیادی هم ارزش با لغات با تکرار بالا هستند. این لغات پیش بینی ما از روند کنکور است و در سالهای گذشته از لغات با تعداد تکرار صفر نیز سوال مطرح شده است.  پس اگر زمان به مقدار کافی دارید از هیچ لغتی به راحتی نگذرید. تنها در صورتی که زمان اندکی دارید می توانید از برخی از این لغات صرف نظر نمایید.

برای هرکلمه چند معنی ذکر شده است. آیا باید تمامی معانی را حفظ کنم؟

در هر زبانی، کلمات غالبا بیش از یک معنی دارند. (مثلا شیر در زبان فارسی!)

در این میان برخی از معانی پرکاربردتر و برخی دیگر به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. ما تنها کاربردی ترین معانی هر لغت را ذکر نموده ایم. پس کلیه معانی را حتما به خاطر سپارید.

نکته بسیار بسیار مهم: برخی لغات در ظاهر چند معنی دارند اما کلیه معانی آنها یکسان است. به این مثال دقت کنید:

justice در معانی عدالت، انصاف، صحت و درستی است. آیا عدالت چیزی جز انصاف است و رعایت صحت و درستی در کار به عدالت نمی انجامد؟

پس بدانید که تمامی این معانی یکسان هستند و نیاز نیست در حفظ کردن، کار را سخت نماییم! در هر جمله ممکن است یکی از کلمات بالا، بتواند به معنی کردن آن کمک کند اما هریک بیانی دیگر از آن لغت هستند و الزاما چیزی متفاوت و عجیب و غریب نیست! پس سخت نگیرید و در ظاهر کلمات قضاوت نکنید و نگویید باید برای هر کلمه 10 تا معنی حفظ کنم!!

به این مثالهای کلمه lend دقت کنید:

کلمه lend در صورت اصلی خود به معنای قرض دادن، وام دادن، اضافه کردن و دادن است. اما اینها در حقیقت یک کلمه هستند و تعابیر مختلفی از کلمه lend:

 The smile lent his face a certain boyish charm.

یعنی لبخند، به صورتش جذابیت پسرانه خاصی بخشید. یا جذابیت داد یا جذابیت اضافه کرد و افزود یا شاید اینجوری هم بشه در تعبیری شاعرانه تر گفت: جذابیت پسرانه خاصش را از لبخندش وام دارد!

پس سخت نگیرید و اکثر کلمات تعداد معانیشان اندک است و معمولا کلماتی که برای معانی ذکر شده در یک دایره اند.

البته در برخی موارد معانی دور هستند. برای settle داریم: حل و فصل کردن / ساکن و مقیم شدن.

مشخصا این دو معنا متفاوت از هم هستند و جمله مشخص خواهد کرد که settle در آنجا به چه معناست.

اندکی دیر برای خواندن زبان عمومی زیر ذره بین اقدام کرده ام! بهترین راه پیش روی من چیست؟

حتما نزدیک به زمان کنکور، کلمات با تکرار بالای 2 بار را نیز از بخش واژگان انتهای کتاب مطالعه نمایید تا درصد مطلوبی در انتظار شما باشد. تعداد این لغات حدود 800 واژه می باشد. فایل صوتی زیر، بخوبی به شما راه مطالعه سریع را نشان خواهد داد.

توصیه برای دانشجویان کارشناسی ارشد که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

توصیه برای دانشجویان دکتری که عقب هستند یا استرس دارن و میخوان لغتهای مهم و پرتکرار رو بخونن.

دانلود فایل صوتی بالا

آیا مهم است که سوالات رشته های دیگر را نیز پاسخ بدهم؟

بله حتما. شما نباید تنها به سوالات گروه و رشته خود پاسخ دهید. کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، برای اولین بار سوالات کلیه رشته ها را گردآوری نموده و به آنها پاسخ کاملا تشریحی داده است.

اما فلسفه این کار در این است که شما باید در نظر داشته باشید، هر سال 6 نمونه (اخیرا 3 نمونه) تست زبان عمومی طراحی شده و به صورت تصادفی بین 6 گروه امتحانی صبح و عصر چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه تقسیم می شود. پس به طور مثال سوالات زبان عمومی کلیه دانشجویان صبح پنج شنبه از هر رشته ای که باشند یکسان است! همچنین این تقسیم شدن کاملا تصادفی است و سطح سوالات تقریبا برابر است و شانس اینکه سوالات عصر جمعه به دانشجویان صبح چهارشنبه برسد کاملا وجود دارد.

پس به تمام این 6 گروه سوال (در سالهای 87 به قبل، 7 گروه بوده است) به یک دید نگاه نمایید. این شانس بزرگی برای شماست که این تعداد نمونه سوال و تست را با پاسخ تشریحی یکجا در اختیار داشته باشید.

سؤاالت تمامی گروهها و تمامی نوبتهای آزمونی کامل همگن بوده و از مشابهت بسیاری برخوردارند. با پاسخگویی به سؤالات درخواهید یافت که برای مثال گزینه و کلمه‌ای که در سال مشخصی برای گروه مدیریت طرح شده بود، دو سال بعد مورد سؤال گروه مهندسی عمران بود. حتی در سالهایی بوده که کلمه‌ای خاص در تمام نوبت‌های آزمونی آن سال با معانی مختلف تکرار شده است. اینها اهمیت مطالعه سؤالات سایر گروهها را نشان میدهد و این مرور مکرر سبب ارتقای دامنه لغات شما برای پاسخگویی به سؤالات کنکور سالهای آتی خواهد بود. در کنکور دکتری نیز وضع به همین قرار است. یک نفر طراح، تمامی سوالات دو گروه آزمونی دکتری را طرح می‌کند پس برای درک دید طراح، باید به سوالات هر دو گروه آزمونی پاسخ داد.

آیا به جز جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین، برای واژگان لازم است کتاب دیگری بخوانم؟

به اعتقاد نویسندگان کتاب، خواندن این کتاب برای زبان عمومی کنکور ارشد و دکتری کاملا کافی است. در کنکور، زدن درصد بالای 80 کاری بسیار دشوار است. بدبن معنی که خواندن کتابی دیگر در این راستا برای افزایش دامنه لغات ریسک بالایی نسبت به زمان صرف شده خواهد داشت و خواندن یک منبع کفایت می کند. برای درصد بالا، پیش‌زمینه فرد و دانشی که از قبل دارد، کمک بیشتری خواهد کرد تا خواندن منابع معتدد و سردرگم شدن دانشجو.

این ریسک وجود دارد که به مطالعه چندین کتاب دیگر بپردازید اما درصد شما ارتقا نیابد، اما اگر روند کنکور تغییر محسوس یا عجیب و غریبی ننماید شما قادر هستید تا به طور متوسط حداقل 9 تست از 10 تست لغت را پاسخ دهید. ممکن است 3000 لغت دیگر از سایر منابع بخوانید و این 9 تست به 10 تست برسد اما ریسک این خواندن و صرف زمان، منطقی به نظر نمی رسد.

آیا لازم است تمام مترادفهای موجود در جلد اول را حفظ نمایم؟

پاسخ رو به دو دسته تقسیم میکنیم:

1. زمان کمی دارید و یا پیش زمینه زبان شما قوی نیست:

کلا مترادف نخونین. خیلی ساده و خلاصه گفتیم. از مترادف بگذرید. این بهترین تصمیم برای شما در این شرایط هست.

2. زمان زیادی دارید و یا پیش زمینه خوبی در زبان دارید:

تا جایی که توانسته ایم، سعی در آن شده است تا مترادف لغات یا کلماتی ساده باشند یا کلماتی که در کتاب تکرار شده اند؛ گرچه احتمالا برخی از لغات اندکی دشوارتر هستند. توصیه می شود در دور اول مطالعه تنها مترادف های ساده تر را حفظ نمایید و اگر زمان برای مرور بیشتر داشتید؛ به سراغ مترادف های دشوارتر روید.

در بخش زبان عمومی مستقیما از مترادفها سوال پرسیده نمی شود، اما به جهت آنکه یادگیری انگلیسی به زبان انگلیسی سرعت درک را افزایش می دهد، توصیه می شود از مترادفها به صورت کلی صرف نظر نکنید. در بخش زبان تخصصی تمامی رشته ها همواره سوالات مترداف (1 تا 3 سوال) وجود دارند که با دانش مترادفهای کتاب زبان عمومی زیر ذره بین قابل پاسخگویی است.

برای مثال، مترادفهای کلمه linger شامل wait, stay, remain هستند. هر سه این لغات بسیار ساده اند. نیاز نیست وقتی کسی از شما پرسید مترادف linger چیست، هر سه کلمه را فورا به او بگویید!! دانستن یکی از آنها نیز کافی است. گرچه اگر کسی از شما پرسید آیا stay و remain هم معنی هستند، مطمئنا به سرعت پاسخ می دهید: بلی… حال برای کلمه loom سه مترادف emerge, appear, soarرا داریم. شاید شما بگویید دو مترادف اولی ساده تر هستند و سومی دشوارتر. در دور اول مطالعه همان دو مترادف ساده را یاد بگیرید و در زمان مرور سراغ مطالعه سومین مترادف بروید. پیش از این سابقه داشته است که از مترادفهای موجود در کتاب، تست طرح شود اما تعداد این سوالات به نسبت انگشت شماره بوده است.

پس مترادفها را سخت نگیرید تا خواندن زبان برایتان ساده تر شود. هیچ وقت نیز از یادگیری زبان انگلیسی به زبان انگلیسی فرار نکنید و سعی داشته باشید حتما و فقط از دیکشنری های زبان اصلی استفاده کنید تا از لغت نامه های موجود فارسی.

آیا لغات را بر اساس ترتیبشان حفظ کرده‌ایم؟ چرا این مشکل رو داریم؟

هر لغتی رو که خوندین، یه کاغذ سفید کنار دستتون بذارید، بعد از اینکه معنیش رو درست گفتید، بدون نگاه مجدد بهش، سعی کنید لغت رو به انگلیسی روی کاغذ بنویسید، همینطور (ترجیحا با صدای بلند) تلفظش کنید. (لغتی که معنیش رو درست بگید، بتونید بنویسیدش و تلفظش رو صحیح بفهمید بدون شک تو ذهنتون باقی مونده) ؛ خدا رو شکر ویرایش جدید جلد 1 زبان زیر ذره بین تلفظ همه لغات کنکور ارشد و دکتری رو داره.

اگر یکی از اینها درست نبود، مثلا نتونستید لغت رو بنویسید یا تلفظش رو غلط گفتید، حق ندارید تیک بزنین. یعنی اون لغت رو ممکنه توی متن بعدا ببینید و خیلی ساده با لغت مشابهش اشتباه بگیرید. پس یه کاغذ به فرآیند یادگیری لغتتون اضافه کنید و دست به قلم شید. شدیدا تاثیر مثبتش رو حس خواهید کرد و شانس فراموشی کاملا کاهش پیدا می کنه. (اینجوری مطمئن هستید هرچیزی که تیک خورده، حقش بوده واقعا!)

فایل صوتی زیر، خیلی کامل‌تر بهتون میگه باید چی کار کنین:

من لغات رو حس میکنم بر اساس ترتیبشون حفظ شدم. چرا اینجوریه؟ چی کار کنم؟

بهتره بررسی کنیم چی کارا نکردین که این حس بهتون دست داده… فایل صوتی زیر رو از دست ندین.

دانلود فایل صوتی بالا

معنی تمام کلمات را می فهمم، اما نمی توانم جمله را ترجمه کنم! مشکل از کجاست؟

مشکل از عدم تسلط شما به گرامر است. شما قصد ساخت خانه ای دارید، آجر آن واژگان است، آیا بدون سیمان می‌توان این آجرها را تبدیل به خانه نمود؟ طبیعتا گرامر حکم سیمان را برای آجر دارد و منطق شکل گرفتن یک جمله به دانش گرامر وابسته است.

پس برای شما توصیه می شود اول گرامر را بخوانید و پس از تسلط به ساختار آن سراغ ترجمه بروید. این بدین دلیل است که شما هنوز صفت را از قید، اسم را از فعل و حروف ربط و اضافه را از هم تشخیص نمی دهید و بدون این درک قادر به ترجمه صحیح نخواهید بود.

من چاپ قدیم جلد 2 را دارم، آیا لازم است که حتما چاپ جدید را نیز تهیه کنم؟

اگر ویرایش سوم و یا چهارم را دارید، برای مطالعه کنکور ارشد کفایت است. اگر چاپهای قدیمی‌تر را دارید، تغییرات به حدی بوده است که خرید آخرین ویرایش کاملا منطقی است.

آیا خواندن جلد دوم برای گرامر کافیست؟

صد در صد. جلد دوم کتاب زبان عمومی زیر ذره بین، تنها کتاب گرامری است که بر مبنای پاسخگویی به کلوزتستهای کنکور ارشد طراحی شده است. سایر کتب زبان عمومی ارشد مبنای خود را آموزش زبان قرار داده اند یا به ذکر نکات بسنده کرده اند. ما در این کتاب سعی نموده ایم تا شما را با ساختار جمله آشنا کنیم و در روند جمله درگیر نماییم. این برای اولین بار است که ذره بینی بر روی تستهای گرامر قرار داده شده و موشکافانه گزینه های صحیح و غلط کنکور تحلیل شده است.

بدون شک تنها با خواندن این کتاب به سادگی قادر خواهید بود تا به حداقل 4 تست از 5 تست گرامر پاسخ دهید. خود شما با خواندن کتاب بر این موضوع صحه خواهید گذاشت. زمان یکساله صرف شده برای نگارش این جلد، گواهی بر این مدعاست.

آیا می توان به تلفظ لغات جلد اول کتاب دسترسی داشت؟

پاسخ شما مثبت است. زبان عمومی زیر ذره بین برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار فایل صوتی کتاب نموده است. ما به ازای تمامی لغات انتهای کتاب، فایل صوتی با صدای مولف تهیه نموده ایم و آنها را به رایگان در اختیار شما قرار داده ایم. برای دانلود این مجموعه فایل صوتی درس به درس، کافی است به صفحه پشتیبان کتاب مراجعه کنید که در داخل کتاب معرفی شده است.

آیا آمار دقیقی از تعداد تکرارهای کتاب دارید؟ مثلا چند لغت 2 بار در کنکور تکرار شده است؟

بر مبنای جلد اول زبان عمومی زیر ذره بین که برای اولین بار در ایران، اقدام به انتشار لغات کنکور به همراه تعداد تکرار آن در 8 سال گذشته نموده است، اعداد دقیق زیر از نتایج تحلیل واژگان حاصل می شود:

657 لغت کتاب بدون تکرار هستند و پیش بینی می شود در کنکورهای آتی مطرح شوند. 929 لغت با یک بار تکرار، 287 لغت با دو بار تکرار، 122 لغت با سه بار تکرار، 60 لغت با چهار بار تکرار، 42 لغت با 5 بار تکرار و 56 لغت بیش از 5 بار در ادوار مختلف تکرار شده اند.

خواهشمند است در صورت استفاده از اعداد و ارقام بالا در سایر سایتها، حتما نام کتاب به عنوان مرجع تکرار ذکر گردد.

تعداد کامنتهای این صفحه بیش از 2700 عدد است. برای مشاهده کامنتهای قدیمی تر از دکمه کامنتهای قدیمی تر استفاده نمایید.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید تا با آخرین مطالب و آموزشهای رایگان آشنا شوید. 


Instagram-General-English-زبان-عمومی

2,874 کامنت برای پاسخ سوالات متداول دانشجویان در مورد زبان عمومی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

  1. مهرداد ک

    سلام.میخاستم بدونم چپ جدید(چهارم)جلد یک کتابتون دقیقا کی میاد؟صبر کنم چاچ جدید بیاد؟چون من امسال کنکور ارشد مکانیک دارم و تصمیم دارم زبان و خوب بخونم.
    باتشکر

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      نسخه نهایی چاپ چهارم روز یکشنبه تحویل انتشارات نگاه دانش دانش خواهد شد و احتمالا چاپ نهایی چهارم تا ۱۵ روز آینده توزیع گردد.
      چاپ قبلی تقریبا تموم شده و دیگه تو بازار نیست اما اگر احیانا تهیه نمودید، تغییرات (شامل لغات جدید اضافه شده به صورت کامل و پاسخ کنکور ۹۳ به صورت گزینه ای) بر روی همین سایت بارگذاری می گردد.

  2. صالح

    با سلام
    بنده دانشجوی رشته حقوق هستم.آیا مطالعه این کتاب علاوه بر زبان عمومی میتواند در زبان تخصصی هم تاثیر بسزایی داشته باشد؟
    لطفا سوالات زبان رشته حقوق را هم در کتاب بگنجانید.با تشکر

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      این کتاب ویژه زبان عمومی است و زبان عمومی رشته حقوق را نیز پوشش و پاسخ داده است.
      نقش زبان عمومی در پاسخگویی به سوالات زبان تخصصی غیرقابل انکار است و تقریبا بطور متوسط ۳۰ درصد از سوالات زبان تخصصی، مستقیما سوالات زبان عمومی هستند.
      برای پاسخ به سوالات زبان تخصصی رشته می توانید از کتابهای پاسخ کنکور حقوق در سالهای اخیر بهره ببرید.

  3. شادی

    سلام ببخشید من پشت کنکوری کارشناسی هستم میتونم از کتاب شما برای کنکورم استفاده کنم?

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      برای شما مناسب نیست. سطح کتاب بسیار بالاتر هست. از کتابهای همان حوزه استفاده کنید.

  4. علی

    سلام استاد.
    وقت بخیر.
    من الان ترم چهارم رو تموم کردم . قصد دارم تو تابستون زبان بخونم .نمیدونم زبانم در چه سطحی هست. در مورد زبان فرمودید لغات ضروری تافل رو بخونیم . من یک اپلیکیشن موبایل با نام “۴۰۰ لغت ضروری تافل” پیدا کردم .میخواستم بپرسم منظورتون همینه ؟
    ضمنا میخواستم بپرسم اگه از الان کتاب شما رو تهیه کنم و بخونم ، چطوره یا اینکه اول لغات ضروری تافل وبعد کتاب رو بخونم ؟
    با تشکر

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      منظورم اون کتاب نبود. لغات تافل رو در بخش دانلود سایت قرار دادم. از اونجا دانلود کنید.
      اگر سطح زبانتون بد نیست می تونید از زیر ذره بین شروع کنید، چون اون کتاب رو پوشش داده. فقط شما چون عجله ندارید صبر کنید تا ۱۵ روز دیگه چاپ ۹۳ رو بخرید.

  5. ugd

    سلام درود برشما بخاطر زحماتتون.
    استاد من شیرازم جلد دوم چاپ ۹۳بود و گرفتم جلد اول چاپ ۹۲ بود و قیمتش هم ۲۰تومن بود ایا منتظر بمونم یا جلداول چاپ ۹۲ روبخرم؟
    ایا جلد اول چاپ ۹۳ خیلی تغییر کرده من واسه ارشد ایتی میخام امسال کنکور بدم و زبانم ضعیفه اما علاقه دار م بهش منتظر جوابتونم؟؟؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      تغییر نسبتا زیاده و پاسخ سوالات امسال به کتاب اضافه شده
      ویرایش جدید جلد اول حدود ۱ ماه دیگه می رسه
      اگه زمان دارید صبر کنید تا چاپ جدید بیاد. اگر هم چاپ فعلی رو تهیه کنید، تغییرات روی سایت قرار داده می شه

  6. Hadi Jahanshahi

    با سلام
    از این پس پاسخ مثالهای دشوار انتهای کتاب زبان عمومی ارشد زیر ذره بین (جلد اول) در این صفحه داده خواهد شد.
    شما نیز اگر سوالی دارید بپرسید.

  7. مهران

    سلام آقای دکتر، مرسی بابت زحماتی که میکشید
    من میخواستم بدونم که آیا لازمه همه ی سینونیم ها رو حفظ کنیم یا خیر؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      ممنون از شما. دکتر نیستم البته.
      برای مترادف ها نیاز به حفظ همه نیست. گرچه بهتره در مرور اول مترادف های ساده و مهم رو بخاطر بسپارید.
      در مرور دوم اگر رسیدید سایر مترادف ها رو هم حفظ کنید. سعی شده مترادف ها خیلی سخت یا مشکل نباشند.

  8. آیت

    There was a frenzy of activity on the financial markets yesterday
    دیروز شوری از فعالیت در بازارهای مالی وحود داشت.درسته؟

    • Hadi Jahanshahi

      کلمه frenzy شور و اشتیاق معنی می ده اما وقتی با market به کار می ره معمولا هیجان های کاذب یا زودگذر بازار مدنظر هست.
      هیجان بازارهای مالی (که البته frenzy معمولا معنای مثبتی نداره و مثلا به نوعی آشفتگی گفته می شه که ممکنه خطرناک باشه.)

  9. آیت

    the total balance of the purchases ledger…
    در جمله بالا balance همون بالانس معنی نمیده؟درسته؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      همون بالانس معنی میده. به معنی تراز یا تعادل در حسابهای مالی
      مثلا:
      balance sheet = ترازمانه

  10. آیت

    This company will not be successful until there are wholesale changes.
    این شرکت موفق نخواهد بود تا زمانی که تغییرات عمده وجود دارد.

    • Hadi Jahanshahi

      سلام صحیح هست.
      wholesale اینحا به معنی عمده فروشی نیست. همان معنی عمده می ده. یا تغییرات ناگهانی و یکجا بدون در نظر داشتن عواقب تغییرات (به همراه ریسک)

  11. آیت

    سلام آقای مهندس خسته نباشید. معنی جمله زیر درسته؟ اگر غلط هست لطف میکنین راهنمایی کنین.
    The book is a work of fiction and not intended as a historical account
    این کتاب یک اثر از یک داستان تخیلی است و به عنوان یک حساب تاریخی به شمار نمی رود.

    • Hadi Jahanshahi

      معنی Account رو اشتباه نوشتید
      یکی از معانی account می شه نوشته یا شرح واقعه است. منظور اینه که کتاب تخیلی و غیرواقعیه و سندیت تاریخی نداره…
      معنی اکانت اینجا:
      a written or spoken description of an event:
      She gave a thrilling account of her life in the jungle.

  12. هومن : مدیریت اجرایی ، ارشد

    سلام استاد خسته نباشید ، در کامنتهای بالا فرموده بودید چاپ جدید جلد اول کتاب در مرداد ماه حاضر میشود . آیا این زمان حتمی است ؟ ومن یه ماه دیگر صبر کنم تا چاپ جدید بیرون بیاید .

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      بله به احتمال بسیار زیاد تا ۱۰ روز دیگرتغییرات ویرایش جدید به نگاه دانش ارسال می شود و در سایت نیز تا آخر ماه بارگذاری می شود.

  13. آیت

    سلام آقای مهندس خسته نباشید
    یه سئوالی داشتم.شما مترادفهایی که برای لغتها انتخاب میکنین رو از کدوم دیکشنریها یا از چه منایعی انتخاب کردید؟یا خودتون نوشتید؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      دیکشنری زیاد بوده. مهمترینش آکسفورد بوده برای انتخاب مترادف

  14. samaneh

    با سلام و خسته نباشید.جناب جهانشاهی چند تا سوال از خدمتتون داشتم،
    ۱-با توجه به اینکه در جلد اول کتابتون حداقل برای هر لغت ۲ مثال ذکر شده،آیا بایدهمه ی مثالها رو وارد لایتنر کرد؟
    ۲-آیا هر مثال از یک لغت جداگانه روی یک فیش لایتنر نوشته شود؟
    ۳-شما فرمودین بعد از تسلط (چه در بحث گرامر و چه در بحث واژگان) تست بزنیم منظورتون از تسلط چه مرحله ای؟آیا باید کتابها تموم بشن بعد تست بزنیم یا اینکه میشه با فاصله یک هفته در میان تست زد؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام و تشکر
      بهتره معانی رو با مثال یادبگیرید و پشت هر کارت (یا داخل نرم افرار) در حد ممکن آورده بشه
      از طرفی نیازی نیست برای هر معنی یه کارت جدا داشته باشید
      الان برای تست زنی خیلی زوده
      حداقل از پاییز شروع کنید، بهتره بعد از مطالعه کتاب باشه مگر اینکه مطالعه تون از مهرماه بیشتر طول بکشه
      موفق باشید

  15. سیب سرخ

    با سلام.
    آیا زبان ارشد و دکترا فرق داره در نوع مطالعه کتب و نوع سوالات کنکور؟
    لطفا در مورد زبان دکترا هم مطلب بذارید.
    متشکرم.

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      هماتطور که دوستان هم پرسیده بودن، تفاوتهایی
      داره
      کنکور دکتری هنوز به ثبات نرسیده و هرسال سوالاتش تغییر داشته و نمیشه با این قطعیت در موردش حرف زد. هر سال هم نوع سوالاتش تغییر کرده هم تعداد سوالاتش و حتی بحث تخصصی شدن زبان دکتری مطرحه
      به همین جهت نمیشه نظر قطعی داد

  16. hamed

    سلام جناب جهانشاهی
    من دارم واژه های ۵۰۴ رو میخونم با لانگمن,با همین ادامه بدم یا advance oxford بهتره؟
    من کم کم دارم کار با دیکشنری و نحوه فهمیدن واژه هارو یاد میگیرم.اما برای هر واژه چندین توضیح داده شده.لازمه که تمام چند توضیح رو یاد بگیرم یا مثلا ۲ تای اول کفایت میکنه؟
    همزمان که یک واژه رو میخونم شکل فعل,صفت,اسم و دیگر شکلهاش رو هم بخونم؟
    سپاس از شما

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      تفاوت خیلی زیادی بین لغت نامه های معتبر نیست، لانگمن، آکسفورد، کمبریج، مریام-وبستر و ….
      کتاب ۵۰۴ که فرمودید، کلیه کلماتش در زبان زیر ذره بین آورده شده. شما می تونید اون چند معنی مهم که توی کتاب روشون تاکید شده رو یاد بگیرید.
      توی کتاب اگر صورت دیگه ای مهم بوده آورده شده.
      شما اگر طریقه ساخت صفت، اسم و فعل و … رو یادبگیرید و در حقیقت بتونید لغت ها رو به ریشه هاشون تجزیه کنید، دیگه نیازی نیست که صورت های مختلف یک اسم رو یاد بگیرید. خود به خود می تونید معنی کنید سایر موارد رو.
      توصیه هم می کنم ۵۰۴ رو حتما تا آخر ماه تموم کنید و دیگه بیشتر روش کار نکنید و برید سراغ لغات ضروری تافل یا اگر سطحتون مطلوب هست، از جلد اول لغات رو یاد بگیرید.
      موفق باشید

  17. MMA

    ضمن سلام-استاد سطح زبانم متوسط به پایینه اما به شدت علاقه مندم که لغات رو با دیکشنری E TO E کار کنم به نظرم هم برای ترجمه و هم برای دایره لغات مفیده-میشه فلش کارت رو با این رویکرد (یعنی معنی پشت کارت رو از دیکشنری انگلیسی نوشت )نوشت-ثانیا با توجه به اینکه سطحم پایینه از چه کتابی شورع کنم ۵۰۴ یا تافل البته باز علاقه دارم به همین مدلی که گفتم لغات رو فرا بگیرم در اصل نمی خام فقط معنی خشک فارسی لغت رو بدون توجه به کاربرد اون در زبان انگلیسی و ندانستن تلفظ صحیح اون یاد بگیرم -نظر شما چیه؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      با تافل شروع کنید بهتره.
      دیکشنری رو که فرمودید تا حالا استفاده نکردم.اسم کاملش چی هست؟
      اتفاقا ما هم به همین دلیل کتاب رو با رویکردی نوشتم که علاوه بر معنی فارسی، حداقل دو مثال انگلیسی به همراه مترادف انگلیسیش در کتاب قید شده باشه که بتونه مفید باشه.
      یادگیری لغت در جمله یکی از بهترین راههای آموزش زبانه و یادگیری رو تسریع می کنه

  18. mohammad hosein

    سلام اقای جهانشاهی.
    من کتاب چاپ اولتون رو دارم که جواب آزمونهای سراسری رو تا سال ۹۱ داره.میخواستم بدونم برای کنکور امسال باید چاپ جدید کتابتون رو تهیه کنم که ۹۲ و ۹۳ رو داشته باشه؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      از اونجایی که چاپ اول (ویرایش اول) تغییرات زیادی داشته، بهتر است چاپ های جدیدتر رو تهیه کنید.
      اصلاحات زیادی داشتیم و حدود ۱۰۰ صفحه تفاوت دارد.

  19. سارا

    باسلام
    من از بهمن شروع به خواندن لغات ارشد زیر ذره بین کردم و باتکنیک لایتنر میخونم ولی متاسفانه الان که اوایل تیر هست هیچ کدوم از کلمات رو یادم نمی یاد . باید چی کار کنم لطفا جواب بدین.ممنون

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      لایتنر رو با نرم افزار می خونید یا با کاغذ و به صورت دستی؟
      من فک کنم قواعد لایتنرخونی رو درست انجام ندادید که الان فراموش کردید. اگر به صورت عادی سختتونه، حتما از نرم افزار حساب کنید.
      از طرف دیگه حتما به صورت مداوم بخونید، مثلا روزی ۲ ساعت

    • سارا

      باسلام
      من لایتنر رو با روش دستی میخونم.روزی ۳ساعت یا بیشتر زبان میخونم از بهمن تا الان. در ضمن من سبک خوندنم به این شکل هست که هر کلمه رو که حفظ میکنم تا ۲۰ روز مرور میکنم هر روز بون وقفه و بعد رهاشون میکنم وال الان قسمت a رو تا مرور نکنم یادم نمی اید. این روش درسته؟ممنون از لطفتون

      • Hadi Jahanshahi

        سلام
        سبک مطالعه لایتنر در بالا توضیح داده شده و فواصل هر مطالعه مشخص شده
        شما باید قوانینش رو رعایت کنید تا جواب بده
        اگر محاسبه قواعد لایتنر برای مرور سخت هست براتون از نرم افزارهای زبان لایتنر که در بالا امده است استفاده کنید
        فک کنم روزی ۳ ساعت هم زیاده برای زبان و به سایر درسها نرسید. زمانش رو کمتر کنید منطقی تره ولی بجاش اصول مطالعه لایتنری رو رعایت کنین

  20. mahsa

    سلام
    کاش تو جلد یک جلوی هر واژه فونوتیک هم داشت آخه آدم نمیفهمه تلفظ درست کلمات چه جوریه

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      دانشجویان پیش از این مطرح کردند.
      دلیل این امر اینه که واقعا جای خاصی در کنار لغات برای این منظور در جداول تعبیه نشده بود و اصولا برای کنکور ارشد خیلی تمرکز بر تلفظ نیست.
      تلفظ لغات رو اگر مشکل داشتید با سایت های معتبر زیر چک کنید:
      ldoceonline.com
      یا مترجم گوگل
      translate.google.com

  21. آیت ایران نژاد

    subjects as diverse as pop music and archaeology

    استاد معنی جمله بالارو هم لطف میکنید بگید؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام.
      در کتاب مثالهایی که قبل و بعد از آنها سه نقطه (…) قرار دارد، عبارت هستند و جمله کامل نیستند. همانند همین مورد که گذاشتید و بخشی از یک جمله طولانی تر است.
      معنی:
      … عناوین (موضوعاتی) به همان اندازه متنوع {که} موسیقی پاپ یا باستان شناسی {است}…

  22. آیت ایران نژاد

    The state’s original constitution is on display at the museum
    He was acclaimed a great painter

    سلام استاد میشه معنی دوتا جمله بالا رو بگید؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      ۱٫ منشور اصلی ایالت (یکی از ایالات کشور امریکا) در موزه جهت نمایش قرار گرفته است.
      ۲٫ این جمله رو اشتباه تایپ کردید. پیش از a کلمه As جا افتاده. as a great painter. شما معنی خودتون هم بگید تا من اصلاح کنم بهتر خواهد بود.
      می شه: او به عنوان یک نقاش بزرگ (برجسته) مورد تحسین قرار گرفت.

      • آیت

        سلام
        ممنون از جوابتون.
        چشم حتماً معنی خودم رو هم میذارم.

        • آیت

          منظورتون از منشور قانون هست؟؟؟

        • Hadi Jahanshahi

          منشور همون قانون اساسی ایالات متحده هست. با هر دو ترجمه می شه. مثه منشور کوروش
          این تصویرش هست:
          null
          گاها supreme law هم گفته می شه. اما اساسا ساختار قانونگذاریشون متفاوت با ماست که جای توضیحش نیست…
          مختصرا بد نیست بدونید، تو امریکا یه قانون اساسی کلی وجود داره که کلیت رو تبیین می کنه و هر ایالت به صورت مستقل برای جزئیات قانون اساسی خودشون رو دارن. مثلا تو جرجیا خوردن نوشیدنی الکی آزاد نیست اما ایالت چسبیده به اون یعنی تنسی آزاده…

  23. mehdi

    سلام
    آقای جهانشاهی این فایله ویرایش جدید جلد اولو انشاالله کی رو سایت میذارید؟

  24. بابک

    سلام.ممنون .من میخواستم ببینم چرا commit نمیتونه درست باشه.

    • Hadi Jahanshahi

      سلام مجدد.
      commit معناش اصلا مناسب اونجا نیست. کلا هم معنای منفی داره:
      to do something wrong or illegal
      مرتکب شدن عملی نامناسب
      در معنای قول دادن و متعهد شدن معمولا با حرف اضافه to همراه می شه:
      The government must commit itself to improving health care.
      این مثال ساده رو هم می شه زد:
      you undertake a job
      you commit yourself to doing a job
      نوع استفاده شون تو جمله متفاوته.
      در فارسی ما می گیم:
      تو یه چیزی رو عهده دار می شی (بر عهده می گیری)
      یا خودتو متعهد به انجام یه چیزی می دونی.

  25. زهرا

    سلام استاد وققتون بخیر
    استاد امکانش هست بفرمایید جلد اول و دوم رو روزی چند ساعت باید مطالعه کنیم؟ وکدوم جلد رو اول بخونیم یا با هم بخونیم؟من از اول تیر ماه میخوام شروع کنیم به مطالعه زبان و برای آزمون دکتری صنایع میخوام.

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      بهتره اگه خیلی مشکل پایه ای با گرامر ندارید از جلد اول شروع کنید.
      جلد اول رو از بخش لغات شروع کنید و بر حسب توانتون روزانه حدوده ۲۰ تا ۴۰ لغت حفظ کنید.
      بعد می تونید سراغ تست ها برید.
      جلد دوم رو هم بعد از اتمام جلد اول و افزایش دامنه لغاتتون شروع کنید.

  26. آیت

    سلام
    من یه تشکر ویژه به شما بدهکارم آقای مهندس.واقعاً زیر ذره بین با رویکرد نوین نگارشی که داره آدم رو تشویق میکنه که لغتها رو به طور عمقی یاد بگیره و کاملاً موشکافانه به زبان عمومی شده .دیکشنری هایی که شما تو جلد ۱ معرفی کردین خیلی کمکم کرد.

  27. بابک

    سلام.تو کتاب شما گزینه ۴ زدین که‌‍.؟ undertake
    من بین این ۲ تا شک داشتم.اشتباه زدین تو کتاب!

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      نه عذر می خوام. من اشتباه دیدم از فایل.
      همون کتاب صحیحه.
      undertook
      مثال از اینجا گرفته شده:
      کمبریج

  28. زهرا

    سلام استاد،وققتون بخیر
    برای کسب رتبه ی خوب در آزمون دکترای صنایع،جلد اوله کتاب رو بگیرم یا دوم؟یا هر دو؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      جلد اول لغات هست و جلد دوم گرامر.
      دلیل اینکه اقدام به نوشتن کتاب کنکور دکتری نکردیم اینه که کنکورش در ۴ سال اخیر، هر بار به یه سبک سوال طراحی شده است. اخیرا هم که تعداد سوالات کاهش یافته و صحبتهایی در سال قبل بود مبنی بر تخصصی شدن زبان که البته صورت نگرفت.
      واقعا نمیشه پیش بینی داشت اما شما کلا باید زبانتون رو تقویت کنید که آمادگی پاسخ به هر سوالی رو داشته باشید.
      دو جلد می تونه کمکتون کنه اما بهتره حتما اگر این دو جلد رو احیانا خوندید، سوالات کنکور این چند سال رو با پاسخ تشریحی تهیه کنید.

  29. آیت ایران نژاد

    سلام آقای مهندس جهانشاهی
    ببخشید در جمله زیر She ‘ll only take me back if I can persuade her that I’ve changed.
    take me back چه معنی میدهد؟آیا take back فعل دو بخشی است؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      take back: to accept someone again after they have left a relationship, job etc and want to return to it
      یعنی دوباره رابطه قبلیشون رو با هم داشته باشن.
      تنها وقتی اون منو دوباره قبول می کنه (رابطمون رو شکل می ده) که من بتونم اونو قانع کنم که تغییر کردم

      • آیت

        سلام آقای مهندس ممنون از پاسخهاتون.خیلی کامل و جامع توضیح دادین.
        take back رو هم فیهمیدم با توضیحی که دادین.تو دیکشنری macmillan هم به طور اتفاقی دیدم.

  30. ‫babak

    سلام.جواب این تست چیه استاد.
    The government ——that the building would not be redeveloped in the historical parts
    ۱_commit
    ۲_undertake
    Mamnoon

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      گزینه ۳
      جواب کاملا تشریحی در صفحه ۲۲ کتاب جلد اول موجود است.

  31. زهرا

    سلام استاد وققتون بخیر
    من یه سوال داشتم:کتاب ارشد زیر ذره بین برای من که داوطلب آزمون دکتری هستم هم مفیده؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      کتاب ویژه دکتری نوشته نشده اما چون لغاتش شباهت زیادی به تافل داره، برای همین می تونه مفید باشه. جلد دوم هم که گرامر هست می تونه کمک زیادی در پاسخگویی به سوالات گرامر دکتری داشته باشه و در واقع مباحث گرامر تقریبا ثابت و یکسان هست.
      کتاب زبان دکتری مدرسان (نگاه کلی انداختم) بد نبود. البته حجیم هست.

  32. آیت

    Preparing prisoners for life black in the community….. – 1
    These glossy and expensive volumes announce anxiety – 2
    ۳-This would be a radical departure from subsidy system.
    سلام آقای مهندس جهانشاهی.معنی جمله های بالا چیست؟(مثالهای کتابتون هست).البته من جمله ها رو معنی میکنم وروز بروز فهمم از جمله ها زیاد تر میشه ولی تو بعضی جمله ها شک دارم قطعاً شما معنی بهتر و دقیقتر رو میگید و با اطمینان بیشتری اون معنی رو میشه به ذهن سپرد.
    We were not in a position to judge the merits of the case
    توجمله بالا caseچه معنی مبده ؟؟دعوی؟؟؟مورد؟؟؟؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      ۱٫ این رو اشتباه تایپ کردید. back هست نه black! آماده کردن زندانیان (مجرمان) برای بازگشت به زندگی در جامعه
      ۲٫ این جمله سنگینه. از دیکشنری آکسفورد انتخاب کردم. برای ویرایش بعد تغییرش می دم. معنیش اینه که این مجلدهای گران قیمت با برگه های براق بیانگر نوعی اشتیاق و دلواپسی هستند. glossy در مورد کتب و مجلات به برگه های کاغذ روغنی اطلاق می شه. volume به جلدهای یک کتاب یا خود کتاب (book) گفته می شه. اصل متنش از آدرس زیر برداشته شده:
      کتاب class
      با این جمله در چاپ بعد جایگزین می شه:
      The first few leaves in the gutter announced the beginning of autumn.
      ۳٫ این یک انحراق بنیادی از سیستم سوپسیدی رو نشون می ده. Subsidy تقریبا معادل همون چیزیه که ما در فارسی می گیم سوپسید و اشاره به کمکهای مالی دولت داره.
      ۴٫ ما در جایگاهی نیستیم که شایستگی های این دعوی رو قضاوت کنیم. یا ما در جایگاهی نیستیم که در صلاحیت این مورد نظری بدیم. Case خیلی ساده است و خیلی جاها در فارسی هم ما کیس می گیم. در دادگاه به موضوعی که توسط دادگاه باید در موردش تصمیم گیری بشه، گفته می شه.
      در فهم جمله، مهم کلمه به کلمه معنی کردن نیست. مهم اینه که مجموع لغات چه معنایی می ده و کلمه ای که معنیش رو نمی دونیم با توجه به کلمات حاشیه ایش حدس بزنیم. پس ترجمه واو به واو الزاما مورد نیاز نیست.

  33. آیت ایران نژاد

    راستی کاش معنی فارسی جملات رو هم میذاشتید تو قسمت ۲۲۰۰ لغت اخر جلد ۱٫خیلی عالی میشد.یه سری از جمله ها یکم سختن.ممنون

    • Hadi Jahanshahi

      جمله هایی که سخت هستند رو همینجا بپرسید. ترجمه خواهم کرد.
      دلیل اینکه چرا معنی رو قرار ندادم، در بالا مفصل توضیح دادیم.

  34. آیت ایران نژاد

    سلام
    استاد ویرایش جدید جلد ۱ کی میاد بازار؟؟ممنون

  35. tara

    با سلام و خسته نباشید از کتاب های خوبتون من میخوام چاپ جدید رو بخرم یعنی سوالات کنکور ۹۳ هم توش باشه چه تاریخی چاپ جدید آماده میشه؟مرسی از توجهتون

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      جلد دوم هم اکنون شامل سوالات ۹۳ هم هست، جلد اول احتمالا در مردادماه
      البته در صورت خرید چاپ فعلی، تغییرات جهت دانلود بر روی سایت بارگذاری خواهد شد.
      با تشکر

  36. mehdi

    سلام
    مرسی از لطفتون که کمکم میکنید حتما ایمیل میزنم
    با تشکر

  37. مهدی

    سلام
    آقای جهانشاهی من در ترجمه درس زبان تخصصی به یک سری مشکلات برمیخورم آیا میتونم ازتون کمک بگیرم و اینجا مطرح کنم
    با تشکر

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      چون ممکنه برای سایر افراد، سوالات مفید نباشه، ایمیل بزنید
      generalenglish.ir @ gmail.com

  38. hamed

    سلام جناب جهانشاهی
    این درسته که زبان ارشد داره بیشتر به آزمون تافل نزدیک میشه؟
    پایه زبان من ضعیفه.به من یک دوره پیشنهاد شده از american english file که گفتن مخصوص آزمون تافلم هست.به صورت آموزش از راه دور که برابر میشه با ۱۲ ترم کلاس و همچنین گفتن با گذراندن این دوره نمره حداقل ۵۴۷ در آزمون تافل کسب میشه.البته من میخوام برای آزمون ارشد آماده بشم و کتاب گرامر شماروهم دارم میخونم اما میخوام دست پر و با زبان متوسط برای در تمام مهارتها به دانشگاه برم و صرفا یه درصد پایین برای زبان ارشد رو نمیخوام.
    همچنین لطفا راهنمایی کنید که خودم میتونم با داشتن این کتابها و فایلهای مورد نظر به صورت self study کار کنم یا بهتره این نرم افزار رو تهیه کنم؟
    ممنونم از شما

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      من سایتی که تو کامنت گذاشته بودید رو نگاه انداختم. (البته برای اینکه خیلی توصیه اش نمی کنم، از پیغامتون پاک کردم)
      دیگه معمولا تافل رو کسی به صورت pbt کار نمی کنه و دیگه همه به صورت ibt آزمون می دن. پس نمره ۵۴۷ خیلی ملموس نیست و همون ۷۰ تا ۷۵ معادلش هست.
      برای ibt طبق اون چیزی که تو سایت نوشته بود بعد از ۱۲ سی دی شما به ۷۴ می رسید! یعنی ۷۴ از ۱۲۰! که اصلا عدد بالایی نیست.
      معمولا برای اپلای ۸۵ به بالا می پذیرن.
      والا من اعتقادی به این منابع ندارم. کلا تاقل رو باید از منابع اصلی و همینطور بر اون مبنایی که ETS روش تاکید داره مطالعه کنید.
      از لغات تافل سوال مطرح می شه. این رو قبول دارم. برای همین تو ویرایش جدید هم تعدادی لغت خوب تافلی منتخب دیگه اضافه کردم. توی همین لغات هم بسیاریشون جز لغات پر تکرار تافل هستند و ناخودآگاه برای آزمون تافل هم آماده می شید با خوندن لغات جلد اول.
      دقت کنید که تافل شامل ۴ مهارت هست که برای ارشد بیشتر قسمت reading می تونه براتون مفید باشه.
      پس صرفا اگه وقت زیادی دارید، به سبک تافلی زبان بخونید. وگرنه می تونید با همین شکل ساده افزایش لغت و تقویت گرامر و خوندن متون، در آینده به نمرات بالایی تو تافل برسید. کافیه تکنیکهاش رو هم درگیرانه مطالعه کنید. اما به نظرم از الان زوده اگه قصدتون کنکوره.
      کنکور رو می شه خودتون بخونید اما تافل رو بدون کمک کلاس به نظرم مشکل هست واقعا.
      نرم افزارهای اینترنتی زیاده، با دقت بخرید. منابع تافل جدا از اینگونه سی دی ها هستند. قیمتشون بالا نیست اما منطقی هزینه کنید، مفیدتر خواهد بود.
      باز هم سوالی بود بفرمایید.

      • hamed

        ممنونم
        راستش زمانم زیاده و نمیخوام فقط reading رو قوی بشم و بقیه بخشهارو ضعیف باشم.
        اگر بخوام تافلی زبان بخونم چه کاری باید انجام بدم,ار کجا شروع کنم؟البته من نمیدونم شایدم چون پایه زبان من ضعیفه اصلا درست نباشه فعلا تافلی بخونم؟
        اما قطعا میخوام تمام مهارتهای زبانم باهم پیشرفت کنه.البته فعلا شرایط کلاس رفتن ندارم.شما چه پیشنهادی دارید برای من که بتونم پایه زبانمو در تمام مهارتها قوی کنم.
        مثلا یه مجموعه آموزشی یا یه کتاب مناسب که self study بتونم کار کنم.
        ممنون

        • Hadi Jahanshahi

          سلام
          واقعا به سطحتون بستگی داره و تا تعیین سطح نشید نمی شه نسخه ای پیچید
          کتابهای زیر معمولا خونده می شه
          لانگمن
          دلتا
          کاپلان
          بارونز
          مسترینگ
          و در نهایت هم TPO های لو رفته آزمون تافل
          من tpo به نظرم قابل اعتمادترین هست اما اصلا برای شروع خوب نیست و چیزی سر در نمیارید.
          از کتاب تافل لانگمن شروع کنید که ساده تره.
          گرچه اگه من بودم تا زمانی که می خواستم کنکور بدم برای تقویت زبان از منابعی همچون فیلمهای مستند کمک می گرفتن یا چیزهای funتر مثل فایلهای Word on the Street بی بی سی.
          http://www.mostanads.com/
          http://learnenglish.britishcouncil.org/en/word-street
          یا حتی سی دی های ساده english today برای تقویت پایه های مکالمه.

  39. احمدرضا

    من داوطلب رشته مدیریت اجرایی هستم.درضمن هیج کلاسی نرفتم ولی بک زبان دی ال ام رو که تالیف اقای فرید هست رو دارم می خونم دوکتابجه تو ابن بک هست کتابجه درک مطلب و کرامر که کرامرش اصلا بایه ای نیست نمیشه جیزی ازش فهمید ولی کتابجه درک هم تکنیکه که نیاز به یه منبع تمرین داره به نظرم کارم اشتباه بوده که نشتم این همه لغت حفظ کردم احساس می کنم اکر در کنار لغات یه کتاب برای درک مطلب مثل زبان تخصصی ارمان اشراقی تهیه می کردم و همزمان لغت با متن کار میکردم بازدهیم بیشتر بود ولی این اتفاق نیفتاده نظره شما جیه قربان ؟

    • Hadi Jahanshahi

      شما کلا بهتره دامنه لغات رو گسترش بدید. برای رشته شما کتاب زبان تخصصی آرمان اشراقی کتاب خوبی هست و می تونید توش پاسخ کنکورهای سال های قبل رو پیدا کنید.
      فک کنم تو یکی از اون کتابچه ها نکاتی در مورد پاسخگوییی به متون اومده باشه.
      البته ویرایش جدید حلد اول زیر ذره بین، به طور کامل تکنیکهای پاسخگویی به متن رو عنوان کرده

  40. احمدرضا

    جناب جهانشاهی عزیز سوال بعدمم در خصوص تکنیکهای متن زدن و پاسخ به متن تخصصی که ایا تکنیک خاصی داره ؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      بله تکنیکهایی هست برای این موضوع
      بسیار هم تعدادشون انگشت شمار هست و ساده.
      در ویرایش جدید جلد اول می خوایم این تکنیک ها رو هم اضافه کنیم.
      اگر رشته تون رو بگید شاید بتونم منبع مناسب هم معرفی کنم برای این موضوع

  41. احمدرضا

    سلام جناب جهانشاهی عریز خواهشی که داشتم می خواستم بنده رو از این بلا تکلیفی در بیارید
    ضمن عرض ادب بنده جواب سوال شما رو مبنی بر کسی که دارای لغات بالای داره ولی نمی تونه جمله ای رو معنی کنه خوندم و لی سوال بنده اینه که من هم دارای دامنه لغات بالای هستم در حدود ۶۰۰۰ هزار لغت تخصصیو عمومی واسه ارشد ولی هیچ جمله ای رو نمی تونم درست بخونم ؟ کتاب حضرت عالی این امر رو به من پایه ای یاد می ده یا اصلا می تونه به من کمکی کنه خیلی ممنون میشم هر چقدر که تونستم منظورم رو برسونم راهنماییم کنید بازم عرض می کنم من زبان رو بدون هیچ کلاسی شروع کردم و فقط دامنه لغات بالایی دارم این و همین طور کتاب شما جلد ۲ می تونه در تشخیص و جمله بندی های متون تخصصی هم به من کمکی کنه

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      بله حتما می تونه کمک کنه و با همین هدف نوشته شده.
      چون دیدگاهش متن گرا هست نه جمله گرا.
      شما یه جمله رو به عنوان مثال که نتونستید معنی کنید همینجا کامنت بذارید تا با هم بحث کنیم روش.
      تا کنکورسوالی بود باز هم بپرسید

  42. mehdi

    سلام
    من کتاب جلد ۱ خریدم ولی چاپ سوم هستش تغییراتو تو سایتتون میذارید دیگه؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      همونطور که در بالا نوشته ایم، حتما به محض چاپ ویرایش جدید، تغییرات در سایت بارگذاری خواهد شد.

  43. mehdi

    سلام
    برای کنکور ۱۱۰۰ رو حتما باید بخونم یا اینکه تو جلد یک آوردید؟

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      کتاب ۱۱۰۰ از سطح کنکور بالاتر است و توصیه به خواندنش نمی کنیم. لغات مهم آن کتاب را در جلد اول آورده ایم. لغات مشکل و سطح بالا زیاد دارد و الزامی به خواندنش است.

  44. امیر حسین

    ببخشید من دامنه لغاتم بسیار بالات همه کمات رو معانیشون رو اکثرا می دونم ولی نمی تونم معنی جمله رو دقیق متوجه بشم مشکل از کجا نشئات میگیره ؟ درک مطلب من ایراد داره یا گرامر ؟بنده هیچ کلاس زبانی نرفتم فقط دامنه لغات خودم رو بالا بردم

  45. احمدرضا

    بنده دامنه لغاتم حدود ۶۰۰۰ لغت با مطالعه مجموعه فلش کارتهای dlm زبان با تکنیک لایتنر کسترده شده می توانم مطالعه تست های تالیفی و سال های گذشته را به ترتیب کتاب شروع نماییم ؟ در ضمن بنده لغات کتاب حضرت عالی را ندیدم یعنی هنوز تهیه ننمودم ولی بسیار تعریف ان را شنیده و به شما نیز بابت سر انگشتان توانایتان تبریک عرض می کنم

    • Hadi Jahanshahi

      ممنون از شما
      به نظرم اگر دامنه لغات شما بالاست، حتما به لغات انتهای کتاب نگاهی بیندازید. چون به هر حال تعداد زیادی از آنها را از پیش بلد خواهید بود و شاید حداکثر ۱۰۰۰ لغت جدید در انتظار شما باشد.
      سپس به مطالعه تستها بپردازید.
      هنوز زمان زیادی تا کنکور دارید و برای تست زدن نیاز به عجله فراوان نیست.

  46. احمدرضا

    با سلام پیشنهادتان برای متون درک مطلب کنکور مدیریت اجرایی چیست دامنه لغات بالا در پاسخگویی به این گونه سولات چه میزان اهمیت دارد .ممنون میشوم راهنمایی بفرماید

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      حتما پاسخگویی به تستهای هر رشته ای نیاز به دامنه بالای لغات زبان عمومی دارد و در این میان استثنا وجود ندارد.
      بهتر است شما برای رشته خود، پاسخ سوالات زبان تخصصی کنکورهای گذشته را تهیه نمایید. این کتابها را نخوانده ام اما با توجه به شناخت اساتید آن، احتمالا محتوای مناسبی داشته باشند:
      زبان تخصصی اجرایی آرمان اشراقی نگاه دانش
      زبان تخصصی داور ونوس و مهرداد پرچ کتابخانه فرهنگ
      احتمالا برخی از متون این کتاب هم به کار شما بیاد. این کتاب رو مطالعه کردم:
      زبان تخصصی مدیریت بازرگانی و بازاریابی داور ونوس نگاه دانش. قطع این کتاب بزرگ است.

  47. علی

    سلام تشکز از شما
    خیلی بهتر بود در جلد اول، معانی جملات در بخش واژگان هم بود
    اینجوری بی نظیر می شد

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      معانی جملات سخت در کتاب ذکر شده. معانی لغات سخت نیز به همچنین.
      فارسی شدن کل کتاب، خلاقیت رو از شما می گرفته. اگر در بخشی مشکل داشتید، از این لینک مطرح کنید.

  48. سمیه

    سلام ممنون می شویم زود تر اخه من هم هر روز کارم همین است خیلی این سولات زهنمان را مشغول کردم این جمعه هم مثل ان جمعه نشود و کسی نیایید…. ایشالا همیشه موفق باشید منتظر جوابها هستیم این جمعه

    • Hadi Jahanshahi

      الوعده وفا!
      پاسخ تمام سوالات داده شد. گرچه زحمت زیادی تایپ این تعداد سوال و پاسخ برد، اما امیدواریم برای دانشجویان مفید باشد.

  49. علي رضا

    بی صبرانه منتظر جواب های سوالات هستم لطف میکنید زود جواب ها را مطرح بفرماید و و تعدادی از دوستانم هر روز برای جواب این سولات سایت حضرت عالی را رصد می کنیم

    • Hadi Jahanshahi

      سلام
      چشم در اولین فرصت. سعی می کنم جمعه همه رو پاسخ بدم.

  50. misi

    آیا خواندن جلد دوم برای گرامر کافیست؟

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top